|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Ikee

|
Zaslal: st srpen 06, 2014 8:15 am Předmět: |
|
|
| efnit napsal: | | 6g na 1kg/den - 462, samozřejmě orientační hodnota, kolem které se budu snažit držet, ne striktní počet. Bílkoviny Tě nerozesmívají? 126 je totiž taky zábavné číslo... |
A jaký článek si četl? Protože tady: http://kulturistika.ronnie.cz/c-9155-vyziva-v-jeji-jednoduchosti-sacharidy-ii.html je jasně řečeno: "Pro racionální stravování postačí 3 g S na každé kilo tělesné hmotnosti. V praxi to pro 80kg jedince znamená 240 g sacharidů."
Tak možná by bylo fajn si to ještě přepočítat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Hulkie
|
Zaslal: st srpen 06, 2014 8:21 am Předmět: |
|
|
Na nějaké tabulky bych se s dovolením vysral. Někomu vyhovuje paleo a podobné low carb záležitosti, jiný zase nesnáší tučné a vyhovuje mu dieta s vyšším podílem komplexních
sacharidů, někdo jiný z nich zase tloustne a musí sacharidy s tukem namíchat půl na půl.
A nakonec, tělo si většinou řekne samo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: st srpen 06, 2014 8:35 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | Na nějaké tabulky bych se s dovolením vysral. Někomu vyhovuje paleo a podobné low carb záležitosti, jiný zase nesnáší tučné a vyhovuje mu dieta s vyšším podílem komplexních
sacharidů, někdo jiný z nich zase tloustne a musí sacharidy s tukem namíchat půl na půl.
A nakonec, tělo si většinou řekne samo. |
Souhlasím, na druhou stranu musíš nějak začít, než si na svém tělu vyčíháš, co mu sedí. Takže je fajn mít ze začátku nějaký cca jídelníček a postupně si ho upravovat. Když jsem začínala cvičit, taky jsem to všechno hrotila, zapisovala si kalorické tabulky.. A ted to mám na párku.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: st srpen 06, 2014 8:50 am Předmět: |
|
|
| karlwanhov napsal: | | sk napsal: | | snidane nemusi byt strikne sacharidove... |
zase tak striktne bych to netvrdil - par studii a kulturistu naopak propagujou fat/prot snidani kvuli zvysenemu ranimu kortizolu, kdy prijem sacharidu se ve vetsine % uklada do tuku |
vidis nekde rozpor v tom co jsem napsal ja a co uvadis ty ? :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st srpen 06, 2014 9:00 am Předmět: |
|
|
| Ikee napsal: | | Hulkie napsal: | Na nějaké tabulky bych se s dovolením vysral. Někomu vyhovuje paleo a podobné low carb záležitosti, jiný zase nesnáší tučné a vyhovuje mu dieta s vyšším podílem komplexních
A nakonec, tělo si většinou řekne samo. |
Souhlasím, na druhou stranu musíš nějak začít, než si na svém tělu vyčíháš, co mu sedí. Takže je fajn mít ze začátku nějaký cca jídelníček a postupně si ho upravovat. Když jsem začínala cvičit, taky jsem to všechno hrotila, zapisovala si kalorické tabulky.. A ted to mám na párku. |
Tak začátečníkovi bych rozhodně nedoporučoval 3 gramy/kg sacharidů na den. To by umřel hlady.
|
|
| nahoru |
|
 |
karlwanhov

|
Zaslal: st srpen 06, 2014 9:51 am Předmět: |
|
|
| sk napsal: | | karlwanhov napsal: | | sk napsal: | | snidane nemusi byt strikne sacharidove... |
zase tak striktne bych to netvrdil - par studii a kulturistu naopak propagujou fat/prot snidani kvuli zvysenemu ranimu kortizolu, kdy prijem sacharidu se ve vetsine % uklada do tuku |
vidis nekde rozpor v tom co jsem napsal ja a co uvadis ty ? :) |
ha! :D nojo nepsat prispevky sotva vstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: st srpen 06, 2014 9:55 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: |
Tak začátečníkovi bych rozhodně nedoporučoval 3 gramy/kg sacharidů na den. To by umřel hlady. |
Pokud ten začátečník nebude mít panický strach z tuků, tak já osobně to vidím jako dostačující
|
|
| nahoru |
|
 |
efnit
|
Zaslal: st srpen 06, 2014 9:39 pm Předmět: |
|
|
| sk napsal: |
edit: aha...ted jsem si to precetl znova :D takze snidas az po cviceni...tak to je v pohode, to jsou bilkoviny nanejvys vhodne |
ptal jsem se hlavně kvůli tomuto tvrzení..
" Ulehčete proto tělu regeneraci po tréninku a nepřijímejte jako první jídlo po tréninku bílkoviny, které se stejně jako první po tréninkové jídlo budou přeštěpovat na sacharidy, aby tělo doplnilo energické zásoby. "
V rámci těch sacharidů, na internetu je tolik zdrojů, že už se mi to všechno motá. Každopádně budu brát vaše tvrzení jako podložená praxí a řídit se podle nich. Děkuji.
A v rámci toho hrocení, mám začátečnické zapálení a nechci zbytečně nabírat tuky nebo dělat věci, které by mi nepomáhali..
|
|
| nahoru |
|
 |
Viper007
|
Zaslal: čt srpen 07, 2014 7:33 am Předmět: |
|
|
taky jsem se smal na tim cislem 462g sacharidu denne
ja jsem v zime taky kdysi cetl takovy clanek, zacal jsem si pocitat nutricni hodnoty, zvedl prijem sacharidu na 450 a výsledek? +4 kila speku za 2 tydny :D
musíš si to všechno ozkoušet sam, spočítej si, jaky prijem mas doted a pokud chces pribrat a nedari se, tak postupne pomalu pridavej
|
|
| nahoru |
|
 |
Číča

|
Zaslal: čt srpen 07, 2014 8:29 am Předmět: |
|
|
| efnit napsal: | | sk napsal: |
edit: aha...ted jsem si to precetl znova :D takze snidas az po cviceni...tak to je v pohode, to jsou bilkoviny nanejvys vhodne |
ptal jsem se hlavně kvůli tomuto tvrzení..
" Ulehčete proto tělu regeneraci po tréninku a nepřijímejte jako první jídlo po tréninku bílkoviny, které se stejně jako první po tréninkové jídlo budou přeštěpovat na sacharidy, aby tělo doplnilo energické zásoby. "
V rámci těch sacharidů, na internetu je tolik zdrojů, že už se mi to všechno motá. Každopádně budu brát vaše tvrzení jako podložená praxí a řídit se podle nich. Děkuji.
A v rámci toho hrocení, mám začátečnické zapálení a nechci zbytečně nabírat tuky nebo dělat věci, které by mi nepomáhali.. |
Tak doplnění cukrů po tréninku by měla být samozřejmost. Potom do hodiny přijmout nějaké bílkoviny se jeví jako ideální.
|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
Zaslal: čt srpen 07, 2014 10:22 am Předmět: |
|
|
Ten žvást, že se bílkoviny přijatý po tréninky přeštěpí (co to je za slovo?) na sacharidy... ten je hodně dobrý!!! A vůbec, nevidím jedinej důvod, proč po tréninku dávkovat sachariďák...
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
Zaslal: čt srpen 07, 2014 2:18 pm Předmět: |
|
|
| Novic napsal: | | Ten žvást, že se bílkoviny přijatý po tréninky přeštěpí (co to je za slovo?) na sacharidy... ten je hodně dobrý!!! A vůbec, nevidím jedinej důvod, proč po tréninku dávkovat sachariďák... |
http://cs.wikipedia.org/wiki/Glykogen
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|