Nabrat svaly a shodit bricho?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nabrat svaly a shodit bricho?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Nabrat svaly a shodit bricho?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
madball

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 3:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vico napsal:
Jenom takovej možná blbej dotaz jaká je definice kardia? Když si vezmu silovej trénink vs "kardio" tak rozdíl neni moc velkej. (teda aspoň u mě :-) )

Při vzpěračským tréninku mam tepovku cca 130-160 = průměrná cca 145.
Při běhu mam vetšinou 140-170 průměrná cca 150.

Logicky vzato je kardio všechno, kde ti funguje srdce. :)
Aerobka je to, když nepřekročíš aerobní práh, kde začínáš fungovat na kyslíkovej dluh, ale obecně bývá aerobka označována jako kardio a spousta lidí si myslí že je kardio všechno mimo činky a naopak. :)
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
madball

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 4:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Mablung napsal:

Když bude prase létat, přepíšeme učebnice fyziky či biologie. Když bude průměrný začátečník dělat mobilitu a strečink, přepíšeme učebnice psychologie, protože se lidstvo totálně proměnilo.

Vycházíme-li z reality, je kombinace posilování a kardio nejvhodnější pro většinu lidí. Kardio totiž pomáhá mimochodem, zábavnou formou. Proto je mnohem větší šance, že to člověk bude dělat (pokud tedy nemluvíme o kardiu na rotopedu či na pásu). Navíc, myslím si, že by člověk měl být všestranný. A tu fyzičku, byť i na hodinku fotbalu, v posilce prostě nezískáš (pokud si tak neupravíš trénink)

Co ve skutečnosti chce se můžeme dohadovat, protože tohle není školní příklad, tudíž nebudeme dávat slona do lednice na tři kroky.

Právě že mi nepříjde přínosné spekulovat, jestli autor topicu skutečně udělá, co mu poradíme a nevšiml jsem si, že by se vyjadřovel ve smyslu preferencí (jestli ho baví kardio, což mimochodem rozhodně není nějaký trhák a jako osobní trenér mám spíš tu zkušenost, že většinu lidí nebavilo ve fitku, ani venku a na nějaké doporučené procházky přírodou se vždycky zvysoka vykašlali).

Takže realita je taková, že to fitko bude nejlepší volba.

Jenže Mablung psal najít si nějakou zábavu, jako zajít třeba na tenis apod., protože když člověka něco baví a má z toho radost, tak je přece velká šance, že u toho vydrží, podle mě pravděpodobně i vyšší než, že vydrží u činek. Já bych se taky mohl na nějaký šlapaní na rotopedu vykašlat.

Další věc je, že normální populace považuje za svalnatýho člověka i fotbalistu a na to opravdu činky potřeba nejsou.

Já bych třeba zvolil daleko jednodušší cestu. Začal bych jízdou na kole do práce a k tomu bych přidal nějaký kliky a shyby, něco na střed těla a pokud u toho vydrží, tak bych to začal přízpůsobovat.

Pak bych se podíval na jídelníček. Vyházel všechny nesmysl jako sladký vody apod., přidal na kvalitě a nechal pracovat čas.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 7:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:

Nemluvě o rotopedu či pásu, které mohou bavit jen mentálně postižené a zůstanou u toho jen mentálně postižení či skutečně motivovaní lidé. Když kardio, tak zábavnou formou her.

To je ale opravdu hloupej názor.
Mravenec1

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:

Nemluvě o rotopedu či pásu, které mohou bavit jen mentálně postižené a zůstanou u toho jen mentálně postižení či skutečně motivovaní lidé. Když kardio, tak zábavnou formou her.

Hry jsou pro děti.
Ne jako já sice tak tvrdej názor nemám, ale taky se radši projedu na kole apod.. neni to stejný, jasny.
Mablung

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2014 8:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

peetthemaster napsal:
Mablung napsal:

To je ale opravdu hloupej názor.

Bylo to myšlené v nadsázce, ale uznávám, že tam ten smajlík chybí. Abych to řekl polopatě, rotoped či běhací pás baví jen minimum lidí. Pochybuji, že existuje byť jen jedno procento lidí, kteří by dali přednost rotopedu před sledováním průměrného filmu. Ale věřím, že existují desítky procent lidí, kteří dají přednost zábavnému sportu, jako je fotbal či tenis, před sledováním průměrného filmu.
p.s. Kolo řadim mezi sporty, které mohou bavit dost lidí.
uniQue

PříspěvekZaslal: st srpen 06, 2014 9:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No abych to upresnil, hral sem fotbal tak do cca 16 let, pote jsem se jen asi pet let valet a od ledna letosniho roku hraju opet fotbal (2xtydne) , a pridal jsem to fitko od cca unora, chodim pravidelne 2-3x tydne, asi uz 4-5 mesice... sila trosku narostla, ale kdyz uz si davam pozor na stravu (jednoduche cukry pryc, smazene jidla ap.) tak proste sila a vaha jde dolu, ale to bricho je tam porad stejne :D... obcas to premerim krejcovskym metrem.

Prave proto se ptam na nake rady, jelikoz nevim proste co s tim. Jestli je jidelnicek spatny, nebo se az moc hybu... nevim
uniQue

PříspěvekZaslal: st srpen 06, 2014 9:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chodil sem na mereni INBODY, tak je sem muzu loupnout...
Mablung

PříspěvekZaslal: st srpen 06, 2014 11:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

uniQue napsal:
No abych to upresnil, hral sem fotbal tak do cca 16 let, pote jsem se jen asi pet let valet a od ledna letosniho roku hraju opet fotbal (2xtydne) , a pridal jsem to fitko od cca unora, chodim pravidelne 2-3x tydne, asi uz 4-5 mesice... sila trosku narostla, ale kdyz uz si davam pozor na stravu (jednoduche cukry pryc, smazene jidla ap.) tak proste sila a vaha jde dolu, ale to bricho je tam porad stejne :D... obcas to premerim krejcovskym metrem.

Prave proto se ptam na nake rady, jelikoz nevim proste co s tim. Jestli je jidelnicek spatny, nebo se az moc hybu... nevim

Jestli se nestydíš, dej sem fotku.

Napiš nám také svůj obvyklý jídelníček a obvyklý trénink.

Pokud chodíš 2x týdně na fotbal, 2-3 týdně do posilky, tak pohybu máš podle mě dost. Tudíž chyba bude dost možná v jídle. Ale počkáme si, co postneš.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nabrat svaly a shodit bricho? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Rychle na stránku:

Přejdi na: