|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út srpen 12, 2014 3:44 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | A kde pracuješ? Vždyť jsou dneska všude zásuvky - snad kromě auta, kde ale předpokládám řídíš a a nepracuješ s ntb. To je takový problém se na hodinu přes den někde napíchnout?
Nebo si kup baterii stejnou druhou a prostě ji jednou za den vyměň. (taky existují baterie větší než standartní, co za notebookem trochu vyčuhují, ale tu už možná máš teď) |
Momentálně v nemocnicích a je to problém se zásuvkama - je blbé nakráčet k paní primářce do pracovny - v jedné ruce vizitku, v druhé ruce napájecí kabel hledajíc zásuvku. Prostě to není rešení. Baterii mám největší co se yrábí pro můj typ ( ano - "čučí to ven už teď).
díval jsem se na baterku, která se přicvakne do dokovacího konektoru - tj. notebook vypadá jako by měl nacvaklou dokinu s tím, že jsem na dvojnásobku kapacity baterie (celkem).
Když jsem doma nebo i v kavárně, tak je to fuk. Doma mám zásuvku a v kavárně stejně nevydržímm déle než 4 hodiny.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 3:48 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Máte někdo zkušenost se slice baterií pod notebook? Sice to bude monstrum skoro 4 cm vysoké a 2,ř kg těžké, ale nevidím moc možností jak získat tolik potřebný čas. |
Já ji u jednoho z předchozích notebooků míval, byla hodně fajn a velmi výrazně tomu pomáhala. Ale jak píšeš, bylo to pak takové větší:).
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út srpen 12, 2014 3:58 pm Předmět: |
|
|
Ronnie - a na jakém NB jsi ji měl? Jaká značka to byla?
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 4:00 pm Předmět: |
|
|
Tyjo já ho už nemám a tak si nejsem jistý, ale podle mě to bylo HP, ta baterie byla cca poloviny plochy velikosti booku, byla trojúhelníkového profilu... ale víc už netuším.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út srpen 12, 2014 4:09 pm Předmět: |
|
|
OK - díky. Nerad bych měnil NB (ono není moc za co, pominu-li jablečné produkty a to pro mě zejména z důvodu velmi dobré výdrže na baterii).
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 9:32 pm Předmět: |
|
|
Deadlifte, jeste bych mozna zkusil styl "hora k Mohamedovi" a nahradil stavajici 2.5" HDD, pokud jeste nemas, SSD diskem, ktere maji vyrazne mensi odber a tudiz baterie vydrzi zase o kousek vice, nehlede na narust vykonu, potazmo rychlosti OS. Jinak na jablicku bezi Windows kupodvu velmi hezky, nehlede na moznost pouzivat nativni OS X a Windows si pustit virtualizovane (Parallels, Fusion, VINE, atd) jen v pripade potreby, pripadne multiboot.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st srpen 13, 2014 6:35 am Předmět: |
|
|
| Olejnas napsal: | | Deadlifte, jeste bych mozna zkusil styl "hora k Mohamedovi" a nahradil stavajici 2.5" HDD, pokud jeste nemas, SSD diskem, ktere maji vyrazne mensi odber a tudiz baterie vydrzi zase o kousek vice, nehlede na narust vykonu, potazmo rychlosti OS. Jinak na jablicku bezi Windows kupodvu velmi hezky, nehlede na moznost pouzivat nativni OS X a Windows si pustit virtualizovane (Parallels, Fusion, VINE, atd) jen v pripade potreby, pripadne multiboot. |
Mám tam256 GB Crucial mSATA SSD se skoro nulovým odběrem (+8 GB RAM - ten druhý modul RAMky něco drobně žere, ale nic podstatného).
Nad macem jsem přemýšlel tak, že bych si koupil 8 GB RAM 256 nebo 512 GB verzi (právě kvůli win) a třeba tam zpočátku provozoval oba systémy a pak přešel na OS mavericks (nebo co tam te%d je).
Jenže je to dalších více než 40 000 Kč za to, že se nemusím ptát, kde je tady zásuvka:o)))
Dnes jdu pro slice baterii. Je to 6 článková 750 g záležitost pod celým tělem notebooku zacvaknutá na dokovacím konektoru. Teoreticky bych se mohl dostat bez omezení na 8-10 hodin provozu (nyní 4 hodiny bez omezení, 5 hodin s přiškrceným NB a jasem, že skoro nevidím). Cena je běžně 6000 Kč a nějakou záhadou ji budu mít z czc za půlku (dnes mají zase cenu nad 5000 Kč).
Stejně ale, až vyjde 12ka od applu, tak si možná udělám radost a koupím si ho k thinkpadu co mám.
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: st srpen 13, 2014 8:10 am Předmět: |
|
|
Deadlift neviem co na tom booku robis ale pokial to nieje nieco intenzivne mozno by ti stacil ipad. Vydrz 10 hodin, je to ovela prenosnejsie ako ktorykolvek book a staci na 95% taskov co potrebuje bezny user. _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st srpen 13, 2014 11:28 am Předmět: |
|
|
Potřebuji někde skladovat řádově stovky MB excelu, wordu, ppt a pdf souborů. Ty pak přiložit do e-mailu a odeslat.
Pak přijmout poštu a u zákazníka občas něco odprezentovat - tj. otevřít soubor a ukázat.
To je moje řekněme činnost pokud se věnuji obchodnímu zastoupení.
Pak je tu výzkum a vývoj a tam je to o GB dat, makrech, tabulkách apod. - tam ale nepotřebuji výdrž na baterku.
Ten ipad, by nemusel být marný - viděl jsem od logitechu BT klávesnici sloužící zárove%n jko cover. (Stejně bych si počkal na nový air).
Jen nevím jak synchronizovat win vs. apple data v takto různých zařízeních.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st srpen 13, 2014 1:01 pm Předmět: |
|
|
Tak mám doma slice baterii do dokovsacího konektoru. Dle slovenského zastoupení lenova si ji koupili za dva roky dva lidé...tak jsem tedy třetí (důvodem je otřesná cena cca 6000 Kč a ještě více v SR). Mám ji za polovinu, tak snad to bude OK. Až ji nabiju - napíšu, kolik přidá.
Mám další otázku.
Přemýšlím o NAS domácím serveru. Prakticky bych potřeboval nasdílet disk pro tři PC a dva ipady. Neřeším RAID a zálohu (zatím preferuji 2 externí fyzicky vzdálené disky).
Zaujalo mě toto: http://www.alza.cz/western-digital-my-cloud-3000gb-d499029.htm
Cenově bych chtěl něco do cca 5000 Kč...nenáročné na cokoliv - údržbu, čas, hluk apod.
Co si o tom myslíte?
...a druhý dotaz - ten disk se fyzicky zapojí do routeru nebo ani to ne a jen do zásuvky a funguje přes wifi i směrem k routeru?
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: st srpen 13, 2014 1:03 pm Předmět: |
|
|
Excell (a ani pp) by nemal byt problem..existuje excel for ipad a synchronizovat sa to da cez cloud (onedrive), myslim ze v niektorom z tych nalestenych apple stankoch by ti mohli spravit demo ako to funguje a ci by to stacilo. Maximalne stratis par minut a vyskrtnes zo zoznamu _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: st srpen 13, 2014 1:27 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
krajtamen
|
Zaslal: st srpen 13, 2014 1:28 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
no ta slice baterka hodně pomůže, ale možná by ti stačila 9ti článková baterie ~ 8h, místo té slice která s notebooku udělá ještě větší krabici.
Ohledně NAS, jde o to kolik na to máš peněz? Já osobně bych stavěl vlastní NAS, nějaká deska s atomem dostatkem SATA portů a je to.
Oni totiž tyhle disky jsou dobrý na stream jedním směrem a jendé věci. Jakmile tam toho poteče víc nestíhají. Né že by nestíhal disk, ale ten procesurek tam.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st srpen 13, 2014 1:31 pm Předmět: |
|
|
| krajtamen napsal: | Ahoj,
no ta slice baterka hodně pomůže, ale možná by ti stačila 9ti článková baterie ~ 8h, místo té slice která s notebooku udělá ještě větší krabici.
Ohledně NAS, jde o to kolik na to máš peněz? Já osobně bych stavěl vlastní NAS, nějaká deska s atomem dostatkem SATA portů a je to.
Oni totiž tyhle disky jsou dobrý na stream jedním směrem a jendé věci. Jakmile tam toho poteče víc nestíhají. Né že by nestíhal disk, ale ten procesurek tam. |
ta X230T podporuje jen 6 článkovou baterii - větší není k dispozici.
Můj požadavek na to úložiště je absolutní bezhlučnost a pokud možno, aby to nebralo kilovat:o)
SATA porty nepotřebuji - jde mi o to řešení výše - obsahuje WD red serii disků určených do serverů a je to blbuvzdorné. Prakticky chci takový externí disk s přístupem na dálku:o)
Zálohování apod. řeším jinak (vyhoříš nebo Tě vykradou a máš data v zastavárně - tj. několik úložiš%t vzdálených v mém případě stovky km od sebe:o)
Cena do 5000 Kč. Nechci do toho dávat víc peněz.
|
|
| nahoru |
|
 |
krajtamen
|
Zaslal: st srpen 13, 2014 1:44 pm Předmět: |
|
|
Tak to uloziste v klidu bere par W, bezhlucne to taky umi byt (pasiv na cpu) a disky jak clovek raci + tam bude 1Gbit ethernet. Coz nektere disku nemaji.
Zalohovani chapu, taky to tak mám, na data jsem paranoik.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|