Další pc trapnej dotaz...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 107, 108, 109 ... 125, 126, 127  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz...  Úvodní stránka -> Na smazání... -> Další pc trapnej dotaz...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út srpen 12, 2014 3:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
A kde pracuješ? Vždyť jsou dneska všude zásuvky - snad kromě auta, kde ale předpokládám řídíš a a nepracuješ s ntb. To je takový problém se na hodinu přes den někde napíchnout?
Nebo si kup baterii stejnou druhou a prostě ji jednou za den vyměň. (taky existují baterie větší než standartní, co za notebookem trochu vyčuhují, ale tu už možná máš teď)

Momentálně v nemocnicích a je to problém se zásuvkama - je blbé nakráčet k paní primářce do pracovny - v jedné ruce vizitku, v druhé ruce napájecí kabel hledajíc zásuvku. Prostě to není rešení. Baterii mám největší co se yrábí pro můj typ ( ano - "čučí to ven už teď).

díval jsem se na baterku, která se přicvakne do dokovacího konektoru - tj. notebook vypadá jako by měl nacvaklou dokinu s tím, že jsem na dvojnásobku kapacity baterie (celkem).

Když jsem doma nebo i v kavárně, tak je to fuk. Doma mám zásuvku a v kavárně stejně nevydržímm déle než 4 hodiny.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: út srpen 12, 2014 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Máte někdo zkušenost se slice baterií pod notebook? Sice to bude monstrum skoro 4 cm vysoké a 2,ř kg těžké, ale nevidím moc možností jak získat tolik potřebný čas.

Já ji u jednoho z předchozích notebooků míval, byla hodně fajn a velmi výrazně tomu pomáhala. Ale jak píšeš, bylo to pak takové větší:).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út srpen 12, 2014 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie - a na jakém NB jsi ji měl? Jaká značka to byla?
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: út srpen 12, 2014 4:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tyjo já ho už nemám a tak si nejsem jistý, ale podle mě to bylo HP, ta baterie byla cca poloviny plochy velikosti booku, byla trojúhelníkového profilu... ale víc už netuším.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út srpen 12, 2014 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OK - díky. Nerad bych měnil NB (ono není moc za co, pominu-li jablečné produkty a to pro mě zejména z důvodu velmi dobré výdrže na baterii).
Olejnas

PříspěvekZaslal: út srpen 12, 2014 9:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlifte, jeste bych mozna zkusil styl "hora k Mohamedovi" a nahradil stavajici 2.5" HDD, pokud jeste nemas, SSD diskem, ktere maji vyrazne mensi odber a tudiz baterie vydrzi zase o kousek vice, nehlede na narust vykonu, potazmo rychlosti OS. Jinak na jablicku bezi Windows kupodvu velmi hezky, nehlede na moznost pouzivat nativni OS X a Windows si pustit virtualizovane (Parallels, Fusion, VINE, atd) jen v pripade potreby, pripadne multiboot.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st srpen 13, 2014 6:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
Deadlifte, jeste bych mozna zkusil styl "hora k Mohamedovi" a nahradil stavajici 2.5" HDD, pokud jeste nemas, SSD diskem, ktere maji vyrazne mensi odber a tudiz baterie vydrzi zase o kousek vice, nehlede na narust vykonu, potazmo rychlosti OS. Jinak na jablicku bezi Windows kupodvu velmi hezky, nehlede na moznost pouzivat nativni OS X a Windows si pustit virtualizovane (Parallels, Fusion, VINE, atd) jen v pripade potreby, pripadne multiboot.

Mám tam256 GB Crucial mSATA SSD se skoro nulovým odběrem (+8 GB RAM - ten druhý modul RAMky něco drobně žere, ale nic podstatného).

Nad macem jsem přemýšlel tak, že bych si koupil 8 GB RAM 256 nebo 512 GB verzi (právě kvůli win) a třeba tam zpočátku provozoval oba systémy a pak přešel na OS mavericks (nebo co tam te%d je).

Jenže je to dalších více než 40 000 Kč za to, že se nemusím ptát, kde je tady zásuvka:o)))

Dnes jdu pro slice baterii. Je to 6 článková 750 g záležitost pod celým tělem notebooku zacvaknutá na dokovacím konektoru. Teoreticky bych se mohl dostat bez omezení na 8-10 hodin provozu (nyní 4 hodiny bez omezení, 5 hodin s přiškrceným NB a jasem, že skoro nevidím). Cena je běžně 6000 Kč a nějakou záhadou ji budu mít z czc za půlku (dnes mají zase cenu nad 5000 Kč).

Stejně ale, až vyjde 12ka od applu, tak si možná udělám radost a koupím si ho k thinkpadu co mám.
seeya

PříspěvekZaslal: st srpen 13, 2014 8:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift neviem co na tom booku robis ale pokial to nieje nieco intenzivne mozno by ti stacil ipad. Vydrz 10 hodin, je to ovela prenosnejsie ako ktorykolvek book a staci na 95% taskov co potrebuje bezny user.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st srpen 13, 2014 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Potřebuji někde skladovat řádově stovky MB excelu, wordu, ppt a pdf souborů. Ty pak přiložit do e-mailu a odeslat.

Pak přijmout poštu a u zákazníka občas něco odprezentovat - tj. otevřít soubor a ukázat.

To je moje řekněme činnost pokud se věnuji obchodnímu zastoupení.
Pak je tu výzkum a vývoj a tam je to o GB dat, makrech, tabulkách apod. - tam ale nepotřebuji výdrž na baterku.

Ten ipad, by nemusel být marný - viděl jsem od logitechu BT klávesnici sloužící zárove%n jko cover. (Stejně bych si počkal na nový air).

Jen nevím jak synchronizovat win vs. apple data v takto různých zařízeních.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st srpen 13, 2014 1:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak mám doma slice baterii do dokovsacího konektoru. Dle slovenského zastoupení lenova si ji koupili za dva roky dva lidé...tak jsem tedy třetí (důvodem je otřesná cena cca 6000 Kč a ještě více v SR). Mám ji za polovinu, tak snad to bude OK. Až ji nabiju - napíšu, kolik přidá.

Mám další otázku.
Přemýšlím o NAS domácím serveru. Prakticky bych potřeboval nasdílet disk pro tři PC a dva ipady. Neřeším RAID a zálohu (zatím preferuji 2 externí fyzicky vzdálené disky).

Zaujalo mě toto:http://www.alza.cz/western-digital-my-cloud-3000gb-d499029.htm

Cenově bych chtěl něco do cca 5000 Kč...nenáročné na cokoliv - údržbu, čas, hluk apod.

Co si o tom myslíte?
...a druhý dotaz - ten disk se fyzicky zapojí do routeru nebo ani to ne a jen do zásuvky a funguje přes wifi i směrem k routeru?
seeya

PříspěvekZaslal: st srpen 13, 2014 1:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Excell (a ani pp) by nemal byt problem..existuje excel for ipad a synchronizovat sa to da cez cloud (onedrive), myslim ze v niektorom z tych nalestenych apple stankoch by ti mohli spravit demo ako to funguje a ci by to stacilo. Maximalne stratis par minut a vyskrtnes zo zoznamu
Pokedex

PříspěvekZaslal: st srpen 13, 2014 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jak vidíte tohle jako herni sestavu ?
http://www.czc.cz/0ks5dieo44hdi92spr409dt644/seznam
krajtamen

PříspěvekZaslal: st srpen 13, 2014 1:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

no ta slice baterka hodně pomůže, ale možná by ti stačila 9ti článková baterie ~ 8h, místo té slice která s notebooku udělá ještě větší krabici.

Ohledně NAS, jde o to kolik na to máš peněz? Já osobně bych stavěl vlastní NAS, nějaká deska s atomem dostatkem SATA portů a je to.

Oni totiž tyhle disky jsou dobrý na stream jedním směrem a jendé věci. Jakmile tam toho poteče víc nestíhají. Né že by nestíhal disk, ale ten procesurek tam.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st srpen 13, 2014 1:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

krajtamen napsal:
Ahoj,

no ta slice baterka hodně pomůže, ale možná by ti stačila 9ti článková baterie ~ 8h, místo té slice která s notebooku udělá ještě větší krabici.

Ohledně NAS, jde o to kolik na to máš peněz? Já osobně bych stavěl vlastní NAS, nějaká deska s atomem dostatkem SATA portů a je to.

Oni totiž tyhle disky jsou dobrý na stream jedním směrem a jendé věci. Jakmile tam toho poteče víc nestíhají. Né že by nestíhal disk, ale ten procesurek tam.

ta X230T podporuje jen 6 článkovou baterii - větší není k dispozici.

Můj požadavek na to úložiště je absolutní bezhlučnost a pokud možno, aby to nebralo kilovat:o)

SATA porty nepotřebuji - jde mi o to řešení výše - obsahuje WD red serii disků určených do serverů a je to blbuvzdorné. Prakticky chci takový externí disk s přístupem na dálku:o)

Zálohování apod. řeším jinak (vyhoříš nebo Tě vykradou a máš data v zastavárně - tj. několik úložiš%t vzdálených v mém případě stovky km od sebe:o)

Cena do 5000 Kč. Nechci do toho dávat víc peněz.
krajtamen

PříspěvekZaslal: st srpen 13, 2014 1:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to uloziste v klidu bere par W, bezhlucne to taky umi byt (pasiv na cpu) a disky jak clovek raci + tam bude 1Gbit ethernet. Coz nektere disku nemaji.

Zalohovani chapu, taky to tak mám, na data jsem paranoik.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 107, 108, 109 ... 125, 126, 127  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: