|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po srpen 18, 2014 7:57 pm Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | Jako urcite prehani s tim trojnasobnym vykonem, to je jasny :) Ale treba kdybych si na svem 3 roky starem notasu co stal 13 tisic pustil nejakou hru, tak by ten macbook za 30 asi nemel moc sanci :) U apple me to prijde tak, ze prodaji notas za 30, z toho hardwarove to ma cenu cca 15 a zbytek je cena operacniho systemu, chytre skryta v zakladni cene. Jestli maji lepsi kontrolu kvality a tudiz min zmetku, tim lip pro ne. Ale asi to nedelaji az tak dobre, protoze kamos vracel macbook s retinou kvuli vadnemu displeji. |
Každý máme nějaké priority - hráči her si macbook nekoupí, ale třeba pro mě - chci lehký malý notebook s výdrží nad 10 hodin (reálně, ne se stlumeným dislejem a bez wifi), superrychlým diskem a absolunrě bezúdržbový (povolil jsem zase aktualizace a 101 aktualizací bratru sebralo 1,5 GB!!!) + musí to být vhodné k dennímu přenášení a se slušnou klávesnicí a hlavně absolutně tiché - tj. ssd a větrák nechci nikdy slyšet (pracuji v noci a j to jiné než ve dne - pak každý zvuk ruší, třeba stisk klávesnice).
Takže pro mě by to asi byla dobrá volba. Tím neříkám, že si ho zítra koupím (s dodatkovou baterií jsem na 13ti hodinách a tableto thinkpad X230T je jinak pro moje účely dokonalý stroj).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Riku
|
Zaslal: po srpen 18, 2014 8:13 pm Předmět: |
|
|
Koukám na ty macbooky a ty nevypadají za ty peníze zas tak draze oproti notebookům, do toho bych klidně šel - nebýt OS X.
Ale třeba ty iMacy jsou fakt šíleně předražený.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po srpen 18, 2014 8:22 pm Předmět: |
|
|
řešením je dualboot a dva systémy nebo virtualizace:o)
Nebo si zvyknout:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: po srpen 18, 2014 8:32 pm Předmět: |
|
|
Jsem si omylem vyhledal nejaky stary model macbooku ( http://www.alza.cz/macbook-pro-13-cz-d2142818.htm ), bylo mi to divne ze za 30 je takova mrdka a za 43 co ma kamos, ze by byl o tolik lepsi, ale vyhodilo mi to nejaky starsi typ :) Novejsi s retinou a ssd uz stoji za to samozrejme. _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po srpen 18, 2014 9:31 pm Předmět: |
|
|
| Jirka Kalous napsal: | | CZEBLADE napsal: | S Applem běžte do háje, dopadne jak Nokia |
Koupí ho Microsoft? Ty jsi teda analytik-vtipálek. |
Ona je pravda, že od té doby, co jim umřel vůdce sekty, tak má Apple problémy s nápady. Takže reálně hrozí, že půjde do háje. To bývá problém projektů založených na jednom člověku
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út srpen 19, 2014 4:26 am Předmět: |
|
|
V Applu je více lidí, kteří nejsou vidět a táhnou ho. Například kdo na fotce pozná Jonathana Ive? Přitom je to hlava, jakých moc na světě není. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út srpen 19, 2014 9:48 am Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | V Applu je více lidí, kteří nejsou vidět a táhnou ho. Například kdo na fotce pozná Jonathana Ive? Přitom je to hlava, jakých moc na světě není. |
Na světě je pár milionů zatraceně chytrých lidí, u nichž rozdíl mého IQ a jejich je stejný, jako mezi mnou a psem. Ale ono to chce něco navíc.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út srpen 19, 2014 9:51 am Předmět: |
|
|
Vůbec nevím, kam míříš, ale zdá se, že jsi přesvědčený o nějaké své pravdě, tedy budiž. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út srpen 19, 2014 10:00 am Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Vůbec nevím, kam míříš, ale zdá se, že jsi přesvědčený o nějaké své pravdě, tedy budiž. |
Můžu se mýlit, ale co tak vidím kolem sebe, firmy spojené s jedním člověkem zažívají propad když odejde. Když se podíváš na Apple, v době kdy tam Jobs nebyl, šli do propasti. Když Fergusson opustil Manchester, rázem šli dolů. To samé když Vrba opustil Plzeň.
Korporace velikosti Applu obvykle přežívají díky své tržní síle. Jenže tohle není až tak strategie Applu, který se snaží profilovat jako něco jiného.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út srpen 19, 2014 10:05 am Předmět: |
|
|
V tom, že není možné stavět na jednom člověku, máš úplnou pravdu. Já sám v takové firmě pracuju a jsem téměř přesvědčen o její budoucnosti.
Na druhou stranu, ano, Apple na tom nebyl dobře, když tam Jobs nebyl, respektive v době, kdy měl "pauzu". Ovšem jsem přesvědčen (pracoval jsem v lepší americké firmě a znám kulturu), že si za tu dobu uvědomili, že nejde stavět na jednom člověku a i on sám (například ten Ive je jeho "dítě") si vychovával nástupce nebo aspoň rozesel "geny". Možná už to nebude takový zabíják (doslova nebo i přeneseně), ale nemyslím si, že by se nechali sežrat svou neschopností. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|