|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zeleny Jëlen

|
Zaslal: pá září 05, 2014 11:54 am Předmět: |
|
|
 To každopádně. _________________ Squat: Because somewhere out there a girl is warming up with your max.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: po září 08, 2014 5:11 am Předmět: |
|
|
Jaké máte novinky a zkušenosti?
Já začal ve čtvrtek a už večer mi bylo něco divnýho. V sobotu ráno mi to došlo úplně. Občas se mi totiž stávalo, že když jsem dlouho spal (na sobotu spím většinou déle), ráno mě bolela záda v kříži. Matraci mám dobrou a myslel jsem si, že je to stářím :-)
Kua ale od doby, kdy si na 30 minut za den dřepnu mě nebolí ani záda, ani koleno, které jsem taky někdy cítil (v 15 letech jsem si ho poranil) . Já teda asi nejsem starej, já jsem jen nedřepěl dost. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: po září 08, 2014 5:38 am Předmět: |
|
|
Před rokem jsem kvůli bolavým kolenům neudělala dřep ani na parael. Během roku, co jsem zula na cvičení boty a začala koušet dřepy kam to šlo (samozřejmě s odpovídajícím strečinkem, ze začátku to bylo docela peklo) - změna velká. V tomhle dřepu dokážu bez problémů sedět při čtení, kolena mě nebolí. Visení na hrazdě jsem začala praktikovat teprve nedávno, v rámci progresí připravujících na shyb a už teď cítím, že ramena jsou lepší, i když největší změna se taky už udála během toho roku,, bolest ramen, se kterou jsem se předtím vlastně už smířila, jakože není vyhnutí, je pryč.
Nedávno tady na mainwebu proběhla debata, cože se to vlastně cvičí v pánské i dámské odnoži KB5 - tak třeba i tohle..
Jen pro ilustraci, jedna z instruktorek Funkčního tréninku začala kdysi cvičit právě po operaci kolene, dneska udělá dřep na jedné noze. A koho zajímají tyhle věci, doporučuju si na FB najít stránky Petra Růžičky s názvem Pohyb je život. Pořádá i semináře, je to dost netradiční pohled na pohyb, ale podle mě stojí za to vyzkoušet.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: po září 08, 2014 6:01 am Předmět: |
|
|
Jo, už tě tam vidím na semináři 18. srpna. Stránky vypadají dobré ke sledování. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: po září 08, 2014 7:29 am Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Jo, už tě tam vidím na semináři 18. srpna. Stránky vypadají dobré ke sledování. |
Pokud je někdo tomuhle přístupu otevřený, tak se určitě vyplatí sledovat..BTW, u zde v diskusi zmiňovaného Ida se právě Petr učí.. _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: po září 08, 2014 8:19 am Předmět: |
|
|
S tím začnu taky brzo :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: po září 08, 2014 9:03 am Předmět: |
|
|
Kdyz uz jste v tom, zkouseli jste jak dlouho vydrzite na jeden zatah? Ja mam max 9 min, pak uz me pali kotniky ze to dal nejde
Kdyz si to tak vezmu tak je to celkem tragicky.. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: po září 08, 2014 9:12 am Předmět: |
|
|
| Tom3 napsal: | Kdyz uz jste v tom, zkouseli jste jak dlouho vydrzite na jeden zatah? Ja mam max 9 min, pak uz me pali kotniky ze to dal nejde
Kdyz si to tak vezmu tak je to celkem tragicky.. |
Já jsem to nikdy neměřil přesně, ale zhruba těch 10 min. asi jo, pak už mi brní nohy a žádají si trochu krve zase
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: po září 08, 2014 9:29 am Předmět: |
|
|
| PetkaB napsal: | | daymoon napsal: | | Jo, už tě tam vidím na semináři 18. srpna. Stránky vypadají dobré ke sledování. |
Pokud je někdo tomuhle přístupu otevřený, tak se určitě vyplatí sledovat..BTW, u zde v diskusi zmiňovaného Ida se právě Petr učí.. |
Kolik chce Petr za ty semináře ? _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
pruzicka
|
Zaslal: po září 08, 2014 9:53 am Předmět: |
|
|
| efnit napsal: | | nějaké tipy, když u pokusu o tenhle posed zákonitě padám na záda? ^^ |
Vypodloz si paty (par casaku) a casem ubirej
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: po září 08, 2014 9:54 am Předmět: |
|
|
| Pitkin napsal: | | PetkaB napsal: | | daymoon napsal: | | Jo, už tě tam vidím na semináři 18. srpna. Stránky vypadají dobré ke sledování. |
Pokud je někdo tomuhle přístupu otevřený, tak se určitě vyplatí sledovat..BTW, u zde v diskusi zmiňovaného Ida se právě Petr učí.. |
Kolik chce Petr za ty semináře ? |
Myslím, že jsem platila 600,-..byla jsem na "Pohyb"...koukni na události na FB stránce Pohyb je život, tam to určitě najdeš..
|
|
| nahoru |
|
 |
pruzicka
|
Zaslal: po září 08, 2014 9:58 am Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | Jedu to od pátku a je to až k neuvěření ale taky mě přestala asi po 3 měsících bolet záda v bedrech, to snad není možný ani |
Zazrak ! Ne seriozne, to je bezny vysledek ;), super.
|
|
| nahoru |
|
 |
pruzicka
|
Zaslal: po září 08, 2014 10:00 am Předmět: |
|
|
| Marky V. napsal: | Z hlediska vnitrobřišního tlaku je tahle pozice lepší ke sra.í než sedět na WC. Někteří odborníci dokonce propagují návrat k tureckým záchodům.
Na svých malých dětech vidím, jak dřepí na bobku a vydrží si v týhle pozici hrát desítky minut. Ale pro mě by to znamenalo plastiku křížových vazů. Rozhodně bych tenhle pokus nedoporučoval někomu, koho bolí kolena. |
Hele prave naopak - koho boli kolena, tak by prave tohle mel delat. A nejen tohle, ale rotace, drepy s koleny dovntitr a ven a tak.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|