Velké bicepsy nejsou výsledek shybování u lidí cvičících tímto způsobem. Je to "obranná" reakce těla, na cviky, které se provádí s nataženýma pažema (levery, planche, maltese apod.), kde biceps slouží jako hlavní stabilizátor loketního kloubu, aby se "nezlomil". Proto právě gymnasté mají tak neuvěřitelné bicepsy.
Jeden příklad za všechny:
Jonathan Horton, olympijský gymnasta
Alebo skôr - čo mu príroda nadelila na bicepse, to mu vzala z tricepsov.
Rukami mi pripomína Hájeka, samozrejme nie objemom.
Né Rando, tohle není jeden z mála, ale jeden z mnoha. Všichni gymnasté mají nepoměrně rozvinuté bicepsy, a je to způsobené tím, o čem jsem psal. Není to z mé hlavy, ale je to odpověď jednoho z nejuznávanějších gym. trenérů Ch. Sommera na otázku, proč mají gymnasté tak rozvinuté bicepsy. O tom samém se zmiňoval v jednom článku i Chad Waterbury. Můžu dát link, kdo chce tak PM :)
Né Rando, tohle není jeden z mála, ale jeden z mnoha. Všichni gymnasté mají nepoměrně rozvinuté bicepsy, a je to způsobené tím, o čem jsem psal. Není to z mé hlavy, ale je to odpověď jednoho z nejuznávanějších gym. trenérů Ch. Sommera na otázku, proč mají gymnasté tak rozvinuté bicepsy. O tom samém se zmiňoval v jednom článku i Chad Waterbury. Můžu dát link, kdo chce tak PM :)
Súhlasím, určite to tak je, ale príde mi to divné.... Veď gymnasta na kruhoch robí aj pohyby pripomínajúce tlaky na bradlách, či rozpažovanie. Ja osobne cvičím na prsia 75% izolovaných cvikov (čiže zo 4 cvikov počas tréningu len jeden "kombinovaný", čiže len jeden tlakový), a triceps mám lepší ako biceps, ktorý trochú jazdím, na rozdiel od tricepsu, na ktorý izolovane cvičím týždenne 1 sériu po 60 opakovaní...
Každý to máme inak, a som si istý, že existujú gymnasti na kruhoch, ktorí majú triceps na rovnakej úrovni ako biceps. Predsa len, niekto má genetiku na triceps (napr. ja, ale samozrejme brať s rezervou... ), preto mu ho, na rozdiel od spomínaného gymnastu čo si postol jeho fotku, bude výrazne vidno v bočnej polohe ruky.
Vyhledej si v obrazkách googlu "Gymnastics men" a uvidíš že maj všichni až nepřirozeně nařezaný bicáky oproti zbytku těla. Tricáky maj samozřejmě taky dobrý, z bradel a stojek, ale jednoduše nedominujou.
Vyhledej si v obrazkách googlu "Gymnastics men" a uvidíš že maj všichni až nepřirozeně nařezaný bicáky oproti zbytku těla. Tricáky maj samozřejmě taky dobrý, z bradel a stojek, ale jednoduše nedominujou.
Díky bohu za tvoji reakci, já sem se bál, že to budu muset vysvětlovat znovu
Díky bohu za tvoji reakci, já sem se bál, že to budu muset vysvětlovat znovu
Nepísal som, že by mali dominovať, písal som o tom, že keď má nejaký gymnasta genetickú preddispozíciu k super tricákom, tak proste ich kľudne môže mať na rovnakej úrovni s bicákmi, ktoré dajú pri gymnastike zabrať (podľa všetkého) viac. Keby som bol gymnasta, tak by som k tej vínimke patril. Na prsia a ramená cvičím zo 75% izolované cviky, kde tricák zaberá najmenej, a mám ho lepší než bicák, ktorému v tréningu trochu priestoru dávam. Keby som si dopomáhal hrozienkami, a cvičil triceps aj samostatne (jedna séria týždenne sa nepočíta), bol by zo mňa, čo sa ruky týka, druhý Minařík...
Ale o.k., už k vecí.... Gymnastické kruhy...hmm... A znova cvik len pre vršok a stred tela, nohy znova ostanú "ošidené"....to fakt asi ostávajú len výskoky, drepy, drepny na jednej nohe, výpady, výpony + iné cviky s vlastnou váhou.... Vlastne...až tak málo toho nie je...
O jakém zabíraní hřišť dětem mluvíš? Dneska je všude tolik venkovních sportovišť s hrazdami a vším možným, že nikdo na dětský hřiště dávno nechodí.
Naopak většina debilních rodičů vodí děti na tyhle sportoviště pro dospělý a blbě se kření, když jejich dětičkám nechtějí lidi uhnout aby si mohli blbnout na hrazdě na kterou ani nedosáhnou, nebo aby mohli botami od bahna zasírat bradla :)
Prosím o radu. Hledám nějaký zajímavý web o kalistenice, kde by byly tréninky, rutiny, prerekvizity a progrese na různé cviky a další související témata.
Díky předem za info
_________________ Buď najdu cestu, nebo si udělám vlastní!
_________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru