|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
raw

|
Zaslal: st říjen 01, 2014 8:36 am Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | Každej by si měl vyzkoušet co na něj funguje. Ale ne pak jako někteří tady psát, že to co funguje na ně musí fungovat na všechny. Třeba jako Seeya, že se nedá nabrat při jídle 3x denně a ektomorf musí jíst 6 a více jídel denně.
Já jako ektomorf, když jedl 8x denně ohromný porce s hodně sacharidy tak jsem byl častěji na velké než jsem jedl. V podstatě za každým jídlem a ještě jsem při tomhle typu stravování zhubl. Jakmile jsem přešel na 3x denně + protein po tréninku, tak šla váha rapidně nahoru a to jsem do sebe zdaleka nedostal tolik kcal. |
jeste bych dodal pro tzv. ektomorfni typy uplne staci 1-1,2g bilkovin (pokud sype 2g+), pak treba vyzkouset vic/min sacharidu/tuku
do 3-4jidel se da v pohode vlest a vse se vstreba (pokud ma clovek do tech 100kg)
...ze zacatku se muze zdat, ze dotycny ztraci svaly kdyz 5-6hodin neji, ale telo se prizpusoby, zvykne si, metabolizmus se zpomali a pohoda
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
magion

|
Zaslal: st říjen 01, 2014 8:45 am Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: | | seeya napsal: | Stale nerozumies. V troch jedlach proste nieje -=fyzicky=- mozne zozrat tolko co v siestich jedlach pokial to niesu vsetko detske porcie (vzhladom na teba).
Existuje dobry dovod preco vsetci kultici zeru kazde 2 hodiny jak zmyslov zbaveni..vyskusaj si paleo,if, aj klasicke stravovanie a uvidis sam co ti vyhovuje vzhladom na peniaze/cas/vynalozene usile/vysledky |
vis jak funguje travici soustava?pokud bys jedl co dve hodiny, tak to prvni jidlo lezi porad v zaludku a probiha natraveni potravy, tim ze tamposles druhe jidlo, tak zastavis traveni a to prvni jidlo je posunuto do tenkeho streva, kde pak z toho spatne natraveneho jidla malo vstrebas a to jeste neznamena, ze se ziviny vyuziji pro rust svalu.Proste telo nefunguje tak, ze to tam budes hrnout horem dolem a budes pribirat hromadu svalu.Zaklad by mel tvorit snidane, obed a vecere.Poradne se najist, nemyslim tim suche kureci a ryze.A podle moznosti treba dve male svaciny, nebo druhy obed ci druhou veceri.A uvidis, ze se budes citet lepe. |
Tak tak, trávení neni proces na 2 hodiny ale 5-6 hodin a více.
Seeya sám si několikrát poznamenal, že si nabral při vysokofrekvenční stravě, futroval si to na max, ale pak si náhle dostal hnačku, zhoršilo se ti trávení a snížila se ti chuť. (Oprav mě pokud se nejednalo o tebe) To se stalo tím, že si se "intoxikoval" přemírou jídla, a krátkodobě si otekl vodou, glykogenem a trochou tuku. Travící soustava není na toto stavěná. Kulturistická strava o několika ti chodech za den a v každé porci 200-300 ge masa je poněkud ne uplně šetrná k tělu. A rozhodně bych ji nedoporučoval kondičkáři. Přibírání svaloviny je dlouhodobý proces a závísí na více faktorech. To je ta potíž, že každý chce nabrat ve dnech, týdnech. Přitom se jen zalejvá vodou a tukem. Lidi to neradi slyší, ale bohužel nabírání čisté svaloviny bez chemky se počítá v rocích s pravidelným a kvalitním treninkem. A opravdu člověk nemusí být každej den v kalorickým přebytku. Trpělivost růže přináší :-)
A ano i já dokážu přibrat s rychlým metabolizmem 4kg za 3 dny. Ale vím že je to voda, glykogen a hlavně obsah střev. Ano, na pohled vypadám větší díky vodě a glykogenu ve svalech, ale sám vím že jsem nepřibal ani deka svalu, a že jsem si jen zapráskal travící soustavu zbytečně, protože se mi po těchto manýrech zvýší plynatost a hůř to traví, zanesu se toxinama, který se nestíhají odvádět. Takže ve výsledku si spíš uškodím. A za to mi to prostě nestojí, na to už mám věk :-) _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st říjen 01, 2014 9:00 am Předmět: |
|
|
Jé moje objemovka.  Od září do února cca + 10-12kg. A po dietě jsem zase skončil tam, kde jsem začal. I když jsem přibral nějaké svaly, tak než jsem shodil ten tuk, tak jsem je "spálil".
A vůbec, největší svaly mají logicky kulturisti, a kdo chce velké svaly, tak to musí dělat jako oni. Jíst každé 2-3 hodiny, ideálně na snídani vločky s proteinem + 4x rýže a kuře + po tréninku protein a na noc něco kaseinového. Jinak hrozí katabolizace a ztratíte sílu. Jo a v jednom jídle maximálně 30-40g bílkovin jinak to tělo nestráví. Vůbec tomu nerozumíte. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: st říjen 01, 2014 9:43 am Předmět: |
|
|
Magion, dobre si to pamatas ale nie cele. Travenie sa mi rozbilo ked som to chcel vysrobovat este viac pretoze som v urcitom bode prestal priberat (prekvapko). V skutocnosti som na dost dlhu dobu (ked som pisal este log) nasiel balas kedy to travenie este nevvzdalo a zaroven bol objem zradla dostatocny aspon na udrzanie vahy :) a je holy fakt ze vtedy som bol na tom silovo najlepsie. Obnasalo to zranie 7-8x denne. Ako som pisal, skusenost na nezaplatenie.
Toto je rovnaka debata ako mnozstvo bielkovin. Niekto prosperuje na 3g a ide hore a niekto iny by sa z toho iba posral. Mne (z hladiska vykonu)vyhovovalo frekvencne stravovanie a urcite v tom niesom sam aj ked je to tu teraz sama nova modna vlna :) _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
CharlesWood
|
Zaslal: pá říjen 10, 2014 2:54 pm Předmět: fasfas |
|
|
pozmenil jsem muj jidelnicek z 6ti jidel na 3!!!
- po probuzeni 5g glutaminu
1. Snidane
200g instant oats s odmerkou proteinu, banan, hrst nesolenych buraku
- multivitamin, betakaroten, cesnek, rybi tuk
2. Obed
Maso (kureci, veprovy) 150-200g, 200g ryze, kus zeleniny, hrst buraku
-vitamin C 500mg, rybi tuk
-nekdy mezi dam 5g glutaminu, nekdy i 100g gaineru nebo jen tak protein a banan
3. Vecere
Tunak 150g + 200g testovin, rajce, olivy, hrst buraku
- rybi tuk, zinek 25mg
na noc 5g glutaminu
|
|
| nahoru |
|
 |
nocomply
|
Zaslal: út listopad 18, 2014 3:35 pm Předmět: vcvyxbvyx |
|
|
Taky jsem presel na stravovani 3x denne, a svete div se pribiram...a citim se lepe.
|
|
| nahoru |
|
 |
pelegard
|
Zaslal: út listopad 18, 2014 10:40 pm Předmět: |
|
|
já praktikuji jídlo každé 2 až 3 hodiny a to z toho důvodu, že kdybych měl jíst pouze 3 jídla denně, tak do sebe nenacpu snad ani polovinu živin, co bych měl a jakožto ektomorf bych asi šel rapidně dolu. snížení počtu jídel je dobrá idea, hlavně z hlediska kvality zpracování a využití přijmuté potravy, ale nezdá se mi, že by to nějak vyvážilo množství, které člověk spořádá při "kulturistickém" stravování. toť můj názor
|
|
| nahoru |
|
 |
pelegard
|
Zaslal: út listopad 18, 2014 10:42 pm Předmět: Re: fasfas |
|
|
| CharlesWood napsal: | pozmenil jsem muj jidelnicek z 6ti jidel na 3!!!
- po probuzeni 5g glutaminu
1. Snidane
200g instant oats s odmerkou proteinu, banan, hrst nesolenych buraku
- multivitamin, betakaroten, cesnek, rybi tuk
2. Obed
Maso (kureci, veprovy) 150-200g, 200g ryze, kus zeleniny, hrst buraku
-vitamin C 500mg, rybi tuk
-nekdy mezi dam 5g glutaminu, nekdy i 100g gaineru nebo jen tak protein a banan
3. Vecere
Tunak 150g + 200g testovin, rajce, olivy, hrst buraku
- rybi tuk, zinek 25mg
na noc 5g glutaminu |
máš u toho spočtený denní příjem živin/kalorií? od oka to nestřelim a počítat se mi to nechce, tak jestli to aspoň zhruba víš... :)
|
|
| nahoru |
|
 |
CharlesWood
|
Zaslal: čt listopad 20, 2014 3:57 pm Předmět: yxc yxc v |
|
|
no kalorie nevim...ale zhruba... 95-100g bilkovin, 490-520g sacharidu a 80g tuku...mam 69-70kg takye bilkoviny 1,5g na kg moji hmotnosti sachry, 7.5, tuky 1.3.....je to zhruba! mozna stahnu trosku sacharidy zda se mi jich moc....jeste chci zminit, ye v netreninkovy den mam ty bilkoviny 1,5 nekdy otrosku min naopak zvednu sachry, v den treninku zvysim bilkoviny na treba 1.8 a sachry treba na 6g.
|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
Zaslal: čt listopad 20, 2014 4:30 pm Předmět: |
|
|
Taky většinou jím 3x denně. Nemám moc možností jíst. Leda, že bych za přepážkou před klientem vytahl misku a začal to do sebe tlačit
Btw. jsem zastánce toho, že pokud jsi v objemu tak je důležité kolik toho máš na konci dne a jestli je to ve 3 nebo v 6 a více jídlech je podle mě fuk.
V dietě kdy člověk potřebuje zrychlit metabolismus je to ovšem jiná
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
Zaslal: po listopad 24, 2014 8:29 pm Předmět: |
|
|
| Barthel napsal: | Taky většinou jím 3x denně. Nemám moc možností jíst. Leda, že bych za přepážkou před klientem vytahl misku a začal to do sebe tlačit
Btw. jsem zastánce toho, že pokud jsi v objemu tak je důležité kolik toho máš na konci dne a jestli je to ve 3 nebo v 6 a více jídlech je podle mě fuk.
V dietě kdy člověk potřebuje zrychlit metabolismus je to ovšem jiná |
Počet jídel rychlost metabolismu vůbec neovlivňuje.
Jinak 3x denně jídlo je podle mě pro normální, naturální kulturisty ideální.
|
|
| nahoru |
|
 |
CharlesWood
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po listopad 24, 2014 8:55 pm Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | Z hlediska stimulace proteosyntézy to ale jedno není. |
to se pleteš když se do toho pleteš:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: po listopad 24, 2014 9:04 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|