|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Moocha

|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 11:22 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Riku
|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 11:23 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
DolceGusto

|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 11:29 am Předmět: |
|
|
velkej hrnec/pekac - na nem osmahnes cibulku, pripadne i cesnek (ja daval az uplne na konec), prihodis licka, opepris, osolis a orestujes jenom tak, aby se zatahly, pak prilejes vrouci vodu.. zavres hrncopekac a das do trouby tak na 2-2,5hod. na 180.. vyndas, das na horak a prebytecnou vodu vyvaris (nechas jenom tak, aby si mel pekne hustou omacku:)
to je zaklad, hrat si s tim pak muzes jak chces
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 11:36 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 11:52 am Předmět: |
|
|
Já ještě doporučím místo vroucí vody hovězí vývar... to se z toho pak pos... :))) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
DolceGusto

|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 1:17 pm Předmět: |
|
|
Tak se stav, v mrazáku je toho dost. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
|
| nahoru |
|
 |
DolceGusto

|
Zaslal: so říjen 04, 2014 8:51 am Předmět: |
|
|
stejne delam hovezi zadni a asi by sla i klizka, ta by se mozna musela delat jeste dyl..
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
Zaslal: so říjen 04, 2014 11:14 am Předmět: |
|
|
| DolceGusto napsal: | | stejne delam hovezi zadni a asi by sla i klizka, ta by se mozna musela delat jeste dyl.. |
Díky, na hovězí mám akorát chuť
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt říjen 09, 2014 7:54 pm Předmět: |
|
|
Doprogramoval jsem modul pro anaerobní bakterie - je to z pohledu programátora trivialita - ovšem je v tom stovky řádků dat z excelu a ty data musely být sesbírány a vyhodnoceny. Tj. dostat to z knih a pdf do excelu trvalo rok a dalších několik měsíců pak vyhodnocování. Dále - algoritmus zpracování je taky docela legrace a to PHP je jen třešnička na dortu. Nedokážu to asi vysvětlit programátorům (pomíjím cenu), tak mám radost, že to co jsem měl v hlavě taky snad bezproblémově funguje na netu. Teď mě čeká přes víkend ladění a testování, ale myslím, že to bude OK. Dnes programování od 7 do 20:45...úplně jiný segment práce než běžně dělám. Bylo to zajímavé, ale denně bych to dělat nechtěl. Mikrobiologie a biochemie je mi bližší:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
Zaslal: čt říjen 09, 2014 8:10 pm Předmět: |
|
|
Deadlift: Gratulace - zní to zajímavě (vážně)
edit: mohl by ses rozepsat - jaká bakterie, k čemu to bude atd. ?
Teď ve třeťáku začínáme s mikrobiologií, tak třeba si pak šplhnu  .
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt říjen 09, 2014 11:54 pm Předmět: |
|
|
Zabývám se výzkumem metabolických drah mikroorganismů Jsem vlastně biochemik - enzymolog.
Vyvíjím diagnostické kity pro různé skupiny mikroorganismů které pak využívají různé fakultní nemocnice, laboratoře...třeba i ústřední vojenská nemocnice apod.
Tohle je zrovna kit k identifikaci anaerobních bakterií - botulismu (to by mohlo být laikům trochu známější) apod. Ta souprava určí asi 90 různých mikroorganismů na základě fenotypu.
Už je na trhu skoro rok - ale teď proběl upgrade z pohledu taxonomie a identifikačních algoritmů.
Chtěl jsem to mít přes víkend hotové, ale zadařilo se trochu dříve - takže snad bude i volný víkend, což jsem nezažil ani nepamatuji:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá říjen 10, 2014 6:19 am Předmět: |
|
|
| DolceGusto napsal: | velkej hrnec/pekac - na nem osmahnes cibulku, pripadne i cesnek (ja daval az uplne na konec), prihodis licka, opepris, osolis a orestujes jenom tak, aby se zatahly, pak prilejes vrouci vodu.. zavres hrncopekac a das do trouby tak na 2-2,5hod. na 180.. vyndas, das na horak a prebytecnou vodu vyvaris (nechas jenom tak, aby si mel pekne hustou omacku:)
to je zaklad, hrat si s tim pak muzes jak chces |
Včera jsem zkoušel z telecích, pod ně nejdřív orestovat mrkev/celer/cibuli/petržel, potom do trouby na tři hodiny, potom maso ven, zeleninu rozmixovat, přidat smetanu, trošku hořčice a měl jsem parádní /svíčkovou/ omáčku.
A sežral jsem to skoro naráz:-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|