Ahoj, jsem jednadvacetiletý ektomorfní jedinec začínající s cvičením. S váhou mám celý život potíže, přibírat po čemkoliv mi dělá velký problém. Moje míry jsou 190cm a 66kg. Na tuto váhu jsem spadnul během prázdnin díky zkouškám, nemocem, psychické zátěži. Samozřejmě se ale musím přiznat, že můj jídelníček nebyl vždy úplně z nejlepších. Proto jsem se rozhodl vystavět trošku hmoty a vzít si zpátky, co mi dřív patřilo a k tomu něco navíc

.
Na internetu jsem projel spousty článků, rad, tipů, přečetl jsem knihu "Konečně mohutný" od pana Karla Šedivého a v kombinaci se svými (velmi povrchními) znalostmi metabolismu člověka jsem si sestavil jídelníček. Orientačně jsem si jej vepsal do kalorických tabulek na internetu a vyskočilo mi tam 180g bílkovin denně, spolu s 630g sacharidů (z toho 50g nízkých sacharidů) a 75g tuků. Tady je jídelníček okopírovaný. Nerozepisoval jsem to do denních jídel, například těch 200g vloček bych si rozdělil na 100g ráno a 100g v odpoledním koktejlu. Jídla bych rád časoval zhruba po dvou hodinách po sobě, ale ne vždy to kvůli rozvrhu ve škole vyjde.
Do jídelníčku jsem nezapisoval ovoce a zeleninu, které samozřejmě zařazeny budou. Z ovoce si nejraději dám banán a jablko, když je příležitost, tak kiwi. Ze zeleniny nepohrdnu okurkou, paprikou, hráškem, kukuřicí, mrkví, cibulí a miluju česnek.
Horní číslo pod gramáží jsou kJ, spodní pak kcal. Celkově má tento jídelníček nějakých 17 000kJ, což mi přijde dostatečná dávka energie pro nabrání váhy.
ovesné vločky Nordwaldtaler
1x porce (200 g)
2 972
710
rýže Basmati v syrovém stavu
300g
4 467
1 068
kuřecí prsa restovaná
200g
1 200
287
nízkotučné mléko 0,5 % tuku
1 litr
1 500
359
Stilla natura musli tyčinka lesní ovoce v jogurtu
3x kus (30 g)
1 467
351
Kornbageta Lidl
2x kus (120 g)
2 794
668
MAXX Gain 15
1x porce (50 g)
791
Gouda plátkový sýr 45 % tuku Vian
150x 1g
1 787
427
Alternativy: Místo rýže těstoviny, místo kuřete tuňák. Plátkový sýr bych nahradil sýrem Cottage a ve dnech tréninku bych si mohl navečer dovolit 250g polotučného tvarohu s trochou cukru a kakaa, ale to nevím, jestli by už nebyla zbytečnost. Na to si rád přečtu Váš názor.
Rád bych slyšel názory zkušenějších z vás, zda-li jsem volil správné potraviny. Uvítám veškeré připomínky a názory. Děkuji.
David