Právě píšu z PC umístěného na podlaze... (dřepím u toho)
Paradoxně jsem začal dřepět bez nějakého důvodu sám od sebe už před nějakým časem.
Po přečtění článku jsem samozřejmě začal dřepět častěji. Ze začátku jsem samozřejmě občas pociťoval nutkání vstát a protřepat nohy, teď se to ale stalo pro mě tak přirozené, jako předtím sezení na židli. Má to samozřejmě i další pozitiva popsaná výše.
PROSTĚ TO VYZKOUŠEJTE!
No, proste to vyzkousejte - to na dost lidi nefunguje. Oni vedi. I bez zkouseni. Neexperimentuji, to je pro amatery. Knihy (nebo Interfernet) jsou lepsi ucitel nez vlastni zkusenost.
Já mám tento postřeh. Od té doby, co pravidelně dřepím a mnohem častěji díky tomu zázračnému (klep klep klep) posunu dřepuju, musím taky pravidelně protahovat jakýsi sval, který nedokážu pojmenovat. Lokalizoval bych to místo tak, jako je na obrázku. Zná to taky někdo? Peťo nebo Radare, poradíš?
_________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
Zeptal bych se i Pomana , ukázal mi na to celkej dobrej cvik, kterej je ale lepší cvičit s někým, případně gumou. Já používám zavaží přidělaný na švihadlo. Bohužel jsem ho už teď dlouho necvičil.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zatím bych to nijak nezveličoval. Nyní jsem jediný, kdo se zmiňuje a může to mít řadu příčin. Například to, že jsem začal dřepovat 2x týdně místo 1x po celý život. Navíc v tom článku to je napsáno tak hrůzostrašně, že to vypadá, jako by ta noha měla odumřít. Teda ne ta moje, mě jen občas táhne v boku a s kotníkem ani holení problém nemám.
_________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
Přesně ten sval na obrázku od daymoona mě poslední dobou dost bolí po dřepech (i pokud se snažím jít do hlubšího dřepu bez zátěže). Legpress tomu trochu uleví, ale žádná sláva.
Já ten článek bral spíš jako přirovnání.
On může být problém veškerýho protahování ten, že člověk sice zvyšuje mobilitu, ale nemusí to být třeba ta mobilita, po které touží a paradoxně tak třeba může dysbalance zvětšovat. Asi jako, když někdo chce posílit kvadricepsy a cvičí na ně dřepy, který vypadají spíš jako goodmorningy.
Já protahování ve dřepu používám a pomáhá mi hezky protáhnou flexory, ale na druhou stranu vím, že zbytečně uhýbám i něčím jiným a ochuzuju se tak o lepší protažení toho, co bych chtěl...
Poman se fyziu už věnuju hodně dlouho a je trochu "postiženej" (to píšu bez urážky), jako každej z nás, když se něčemu věnuje dlouho, proto napsal to, co napsal. V reálu je to ale milej, hodnej a fajn chlap. A prostě se snaží člověku doporučit tu nejlepší a nejosvědčenější možnost.
Alespoň tak to vnímám a chápu já.
Rád využiji zkušenosti místních a zeptal bych se zda-li se někdo nepotýká či nepotýkal s bolestí vnitřní strany kolene podél čéšky po dřepech.
Bolest bych přirovnal k pohmožděnině, opravdu jako kdybych si koleno narazil o nějaký předmět.
Po velmi důkladném zahřátí a následném dřepování není cítit takový tlak v koleni.
Nutno podotknout, že mam nohy lehce do X, je možné že nesprávnou pozicí kolene dojde k namožení vazů? Avšak nikdy dříve se mi to nestávalo, až během posledních 2 měsíců.
Pokud by měl někdo nějaký nápad či radu, budu nesmírně rád. Díky
_________________ 104kg při 186cm u Arnieho....není to nic ke chlubení....on byl spíš Atlet
Já ten článek bral spíš jako přirovnání.
On může být problém veškerýho protahování ten, že člověk sice zvyšuje mobilitu, ale nemusí to být třeba ta mobilita, po které touží a paradoxně tak třeba může dysbalance zvětšovat. Asi jako, když někdo chce posílit kvadricepsy a cvičí na ně dřepy, který vypadají spíš jako goodmorningy.
Já protahování ve dřepu používám a pomáhá mi hezky protáhnou flexory, ale na druhou stranu vím, že zbytečně uhýbám i něčím jiným a ochuzuju se tak o lepší protažení toho, co bych chtěl...
Poman se fyziu už věnuju hodně dlouho a je trochu "postiženej" (to píšu bez urážky), jako každej z nás, když se něčemu věnuje dlouho, proto napsal to, co napsal. V reálu je to ale milej, hodnej a fajn chlap. A prostě se snaží člověku doporučit tu nejlepší a nejosvědčenější možnost.
Alespoň tak to vnímám a chápu já.
Hele zkus se na to podivat jinak. Ne ze potrebujes zvysovat mobilitu, opravovat disbalance, davat bacha na flexory...
Podivej se na to jako na dovednost, kterou clovek delal - ve drepu se jedlo, pripravovalo jidlo, odpocivalo, povidalo, chodilo na zachod. Takze je fajn tu vec "mit", umet. Mozna diky tomu budes vic clovek.
Myslis, ze ve drepu zbytecne necim hybas ? Jako cim :o) ? Kazda vec, kazdy pohyb se da delat dobre, trochu dobre, blbe, strasne blbe, super dobre. Ale obcas je proste dobre to delat. Neuvazovat, nezkoumat. Proste byt, delat, poslouchat se.
Jsme posedli tim, ze analyzujeme. Nekdy je to na skodu.
Ano, někdy je lepší něco nerozebírat, někdy ano. Volbu, co budu řešit, nechám na sobě, děkuji a mír s tebou bratře.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru