|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
thane911
|
Zaslal: st říjen 08, 2014 10:18 pm Předmět: Pretrénovanie? |
|
|
Chcel by som sa opýtať či je vhodné pre začiatočníka cvičiť bench press, mŕtvy ťah aj drep v jednom tréningu alebo to bude viesť k pretrénovaniu a zraneniu.
Tréning by vyzeral takto:
bench press
mŕtvy ťah
drep
shoulder press
+cvik na biceps, triceps a brucho
dik za rady
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peet
peetthemaster

|
Zaslal: st říjen 08, 2014 10:48 pm Předmět: Re: Pretrénovanie? |
|
|
| thane911 napsal: | Chcel by som sa opýtať či je vhodné pre začiatočníka cvičiť bench press, mŕtvy ťah aj drep v jednom tréningu alebo to bude viesť k pretrénovaniu a zraneniu.
bench press
mŕtvy ťah
drep
shoulder press
dik za rady |
Může i nemusí. Záleží na tom, jak často budeš cvičit a s jakou intenzitou a objemem.
+ samozřejmě regenerace, jídlo, atd..co tim chci říct = sdělil si strašně málo informací. _________________ Můžeš jít k zemi, ale musíš se zvednout!
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: čt říjen 09, 2014 5:16 am Předmět: |
|
|
a proc musíš jenom tyhle cviky ? co třeba prítahy v předklonu, shyby,přemístění, na kozy benc s jednoruckama , šikmej , rozpazky , akorát ten drep bych nechal ja osobne nohy jinak necvicim (občas lejtka) jinak ne a nezacinej bencem ale drepem ! :-) a pretrenovani je otázka toho jak moc budes cvicit kazdej je jinej
|
|
| nahoru |
|
 |
bolgi
|
Zaslal: čt říjen 09, 2014 8:22 am Předmět: |
|
|
Podla mna moze, ale urcite zacinaj drepom. Potom si oddychni na benci a potom mrtvola. Teda vyskusaj aj ine ak chces, ale takto je to zauzivane a zrejme z dobreho dovodu :)
Takyto trening ako pises je okej, ale NESMIES trenovat do zlyhania pri vsetkych cvikoch. Navrhoval by som trening 3x do tyzdna a kazdy den si zvol iny z tych cvikov ako hlavny (priklad pon-drep, str-bench, pia-mrtvola), na ten sa zameraj a ostatne dva daj lahsie (viac opakovani s lahsou vahou, alebo len 2-3 serie s tazsou, to zavisi). Aj tak je to supernarocne na regeneraciu. Ak budes trenovat ego miesto svalov, tak nemas sancu
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt říjen 09, 2014 5:06 pm Předmět: Re: Pretrénovanie? |
|
|
| thane911 napsal: | Chcel by som sa opýtať či je vhodné pre začiatočníka cvičiť bench press, mŕtvy ťah aj drep v jednom tréningu alebo to bude viesť k pretrénovaniu a zraneniu.
|
To uz si muzes rovnou vyvestit z kristalove koule.. Na tohle ti preci nikdo nemuze dat jednoznacnou odpoved _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: čt říjen 09, 2014 5:13 pm Předmět: |
|
|
nemusi pokud si to budes hlidat a pomalicku stoupat jak v objemu treninku, tak intenzite a vahama
telo si zvykne, chce to na to jit hlavou a jit pomalicku
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: čt říjen 09, 2014 7:30 pm Předmět: Re: Pretrénovanie? |
|
|
bench press
mŕtvy ťah
drep
shoulder press
dik za rady |
Co znamená pojem začátečník? Že se cvičením nemáš vůbec žádnou zkušenost? Pokud ano, tak bych mrtvý tah ani dřepy necvičil, první to chce zpevnit jádro a pak se na tyhle cviky vrhnout...
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: čt říjen 09, 2014 7:59 pm Předmět: Re: Pretrénovanie? |
|
|
| Chadzi napsal: | | thane911 napsal: | Chcel by som sa opýtať či je vhodné pre začiatočníka cvičiť bench press, mŕtvy ťah aj drep v jednom tréningu alebo to bude viesť k pretrénovaniu a zraneniu.
bench press
mŕtvy ťah
drep
shoulder press
dik za rady |
Co znamená pojem začátečník? Že se cvičením nemáš vůbec žádnou zkušenost? Pokud ano, tak bych mrtvý tah ani dřepy necvičil, první to chce zpevnit jádro a pak se na tyhle cviky vrhnout... |
kazdy ma nejaky nazor, ale treba ja tvrdim, ze proc ne? Mrtvola, drepy - tohle jsou nejzakladnejsi cviky - tudiz nejbeznejsi pohyby lidskeho tela, tak proc by je nemohl delat od sameho zacatku? lehke vahy, pilovat techniku a pomalicku prikladat a to telo se bude zpevnovat hezky az do bodu kdy bude moct zacit jezdit vic silove a vic ,,na krev,
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: čt říjen 09, 2014 9:12 pm Předmět: Re: Pretrénovanie? |
|
|
| raw napsal: | | Chadzi napsal: | | thane911 napsal: | Chcel by som sa opýtať či je vhodné pre začiatočníka cvičiť bench press, mŕtvy ťah aj drep v jednom tréningu alebo to bude viesť k pretrénovaniu a zraneniu.
bench press
mŕtvy ťah
drep
shoulder press
dik za rady |
Co znamená pojem začátečník? Že se cvičením nemáš vůbec žádnou zkušenost? Pokud ano, tak bych mrtvý tah ani dřepy necvičil, první to chce zpevnit jádro a pak se na tyhle cviky vrhnout... |
kazdy ma nejaky nazor, ale treba ja tvrdim, ze proc ne? Mrtvola, drepy - tohle jsou nejzakladnejsi cviky - tudiz nejbeznejsi pohyby lidskeho tela, tak proc by je nemohl delat od sameho zacatku? lehke vahy, pilovat techniku a pomalicku prikladat a to telo se bude zpevnovat hezky az do bodu kdy bude moct zacit jezdit vic silove a vic ,,na krev, |
Já bych to taky tak dělal, čím lepším zpevnit core než dřepy a mrtvolou...když si dá minimální váhu, a nebude to dělat blbě, tak tím nic nezkazí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: čt říjen 09, 2014 9:32 pm Předmět: |
|
|
Je plno jiných cviků, kterým lze toto posílit a zpevnit...ale to je na každém jak začne. Já bych rozhodně úplného začátečníka tahat a dřepovat nenechal...ze začátku maximálně různé variace dřepů s vlastní váhou.
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
Zaslal: čt říjen 09, 2014 9:49 pm Předmět: |
|
|
| Chadzi napsal: | | Je plno jiných cviků, kterým lze toto posílit a zpevnit...ale to je na každém jak začne. Já bych rozhodně úplného začátečníka tahat a dřepovat nenechal...ze začátku maximálně různé variace dřepů s vlastní váhou. |
Kettlebell.... i tady platí, že technika je základ :) _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: čt říjen 09, 2014 10:19 pm Předmět: |
|
|
| kulíšek napsal: | | Chadzi napsal: | | Je plno jiných cviků, kterým lze toto posílit a zpevnit...ale to je na každém jak začne. Já bych rozhodně úplného začátečníka tahat a dřepovat nenechal...ze začátku maximálně různé variace dřepů s vlastní váhou. |
Kettlebell.... i tady platí, že technika je základ :) |
Myslím, že je to fakt jedno, hlavní je technika, zranit se dá úplně u všeho
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
Zaslal: pá říjen 10, 2014 7:35 am Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | kulíšek napsal: | | Chadzi napsal: | | Je plno jiných cviků, kterým lze toto posílit a zpevnit...ale to je na každém jak začne. Já bych rozhodně úplného začátečníka tahat a dřepovat nenechal...ze začátku maximálně různé variace dřepů s vlastní váhou. |
Kettlebell.... i tady platí, že technika je základ :) |
Myslím, že je to fakt jedno, hlavní je technika, zranit se dá úplně u všeho |
To je sice pravda, ale KB má pro začátečníky oproti čince mnoho výhod...
- má posunuté těžiště - u pozvedu jde mezi chodidla, u dřepu (gobletu) je to obrovská výhoda kvůli povětšinou nedostatečné mobilitě - goblet je na mobilitu méně náročný, než dřep s vlastní vahou
- využívá menší váhy, ale i přes to má velkou účinnost
- zlepšuje reflexivní stabilitu jádra
- technika je jednodušší
- komplexnost - na pár cvicích jde projet vlastně všechno - tedy hodně koláčů za menší námahu a především čas...
Mohla bych pokračovatdlooouho :)
Kdo nezná, nechť mrkne tu :) http://www.zeleznakoule.cz/zelezne-telo/ _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá říjen 10, 2014 7:38 am Předmět: |
|
|
Ve většině posiloven KB není, velká činka vždycky...
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|