Pretrénovanie?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pretrénovanie?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Pretrénovanie?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bebo napsal:
thane911 napsal:
Dík za rady chlapi tak nakoniec som to teda upravil a vyzeralo by to nejako takto:
bench press
pritahy velkej cinky v predklone
drep
shoulder press
bicepsovy zdvih s jednoruckami
tricepsove stahovanie kladky
brusaky

Koukal jsem tvůj první plán, kde je to typický korte s těmi doplňkovými cviky. Pokud máš někoho, kdo na tebe dohlédne není problém s tím začít. Ale je potřeba se soustředit na to, abys prováděl techniku správně viz níže.

K tomu současnému, bych ti dal jen pár typů
Místo benchpressu, (u kterého je potřeba se soustředit na správné provedení (jako zatáhnout ramena, stáhnout lopatky, a jet v poloze u které cítíš, že ti nic nepřeskakuje nebo nepraská v kloubech) můžeš dát rozpažky nebo tlaky s jednoručkami. Pokud o jedné straně víš, že neutáhne jako ta druhá, tak sniž závaží na obou stranách, tak aby ta slabší prováděla dobře techniku.

pritahy velkej cinky v predklone - adekvátní cvik jsou přítahy jednoručky, kdy se jednou rukou opíráš a druhou zvedáš.

Dřepy je kapitola sama o sobě, nohy tak aby se ti dobře dřepovalo, nezvedat paty, když je podložit. najít si nad úrovní hlavy pevný bod, do kterého budeš při dřepu koukat.

Shoulderpress - místo něj bych zařadil jednoručky na kolmé lavici, protože mně osobně přijde ten pohyb velice nepřirozený.

K rozložení cviků bych ti řekl, začínej velkými partiemi, záda zařaď doprostřed a biceps, triceps nakonec.

A rada nakonec, je potřeba po 5-8 týdnech změnit tréninkový plán, aby ses mohl neustále posouvat :)

Prosím tě, když se v nějakém tréninku vyskytuje dřep, mrtvý tah a bench, potom je to typický Korte
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bebo

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Prosím tě, když se v nějakém tréninku vyskytuje dřep, mrtvý tah a bench, potom je to typický Korte

Ne pane, ale usuzuji na základě toho, že je zmiňovaný začátečník, našel cviky na netu a zkopíroval korte s tím, že neví přesně jak to funguje. Ale ty jsi tu pán na slovo vzatý, proto ho rád poučíš místo toho, abys tu řešil jen témata úplně mimo téma.
Hulkie

PříspěvekZaslal: so říjen 11, 2014 4:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

bebo napsal:
Hulkie napsal:

Ne pane, ale usuzuji na základě toho, že je zmiňovaný začátečník, našel cviky na netu a zkopíroval korte s tím, že neví přesně jak to funguje. Ale ty jsi tu pán na slovo vzatý, proto ho rád poučíš místo toho, abys tu řešil jen témata úplně mimo téma.

Kdyby zkopíroval Korte, asi by si nedal mrtvý tah na první místo. A asi by něco napsal o schématu opakování.
A dobrý doktor taky naléčí přes internet.
Pitkin

PříspěvekZaslal: ne říjen 12, 2014 12:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
To máš pravdu. Nejsem si jist, jestli má vůbec smysl cvičit, když nemáš KB

Zkus někdy k Michalovi nebo Pavle na seminář dorazit, díky téhle Michalovi masáži tady na fóru, jsem s koulí začal cvičit a bylo to kurva dobrý rozhodnutí
V mém tréninku plní koule dost podstatnou část a jsem rád, že jsou tady u nás v čechách lidi, kteří tomu rozumí a umí to naučit, ať jde o kouli nebo VČ.
Nedávno jsem se nedopatřením podíval, jakým způsobem dokáží například místní borci z RW fóra cvičit (v rubrice - kontrola techniky) a zjistil jsem, že ty peníze za semináře byly velmi dobrá investice.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pretrénovanie? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: