Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 890, 891, 892 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sk

PříspěvekZaslal: st říjen 15, 2014 7:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:
Turakam napsal:
A čo takto radšej s deťmi posedieť, rozumne hovoriť, viesť k niečomu, vysvetľovať si, čo je ozaj potrebné a čo nie, načo veci vlastne slúžia atd., nehovorím o nejakých striktných zákazoch, len o rozumnom stanovení si bariér ako v správaní, tak v nárokoch, uskromniť sa trochu nikdá nikomu nezaškodilo, podobne ako krotiť workoholizmus v prospech rodiny. Lebo z čoho bude v konečnom dôsledku rodina profitovať viac, z toho, že má dcérenka kabelku posranú gucci a ifón, či z toho, ked sa raz zamyslí a uvedomí si, že rodičia sa ozaj snažili byť tu pre nu ako životná opora nielen rukou finančnou, lebo je síce pekné, ak zorobia xyz, ale s príchodmi vo večerných hodinách a funkciou chodiaceho bankomatu už potom dodatočne s výchovou veľa nezrobia.

To se lip rika nez dela v praxi. Muzes se snazit jim to vysvetlovat jak chces. Deti na to totiz zpravidla nejsou vubec zvedavy a pak jsou vypruzeny, kdyz nemaj co chtej ...

:D ... ooo tak to aby nahodou deticky nebyly vypruzeny, tak jim dame co chteji a nadelame si z nich Marfusky ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PetkaB

PříspěvekZaslal: st říjen 15, 2014 7:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:
Turakam napsal:
A čo takto radšej s deťmi posedieť, rozumne hovoriť, viesť k niečomu, vysvetľovať si, čo je ozaj potrebné a čo nie, načo veci vlastne slúžia atd., nehovorím o nejakých striktných zákazoch, len o rozumnom stanovení si bariér ako v správaní, tak v nárokoch, uskromniť sa trochu nikdá nikomu nezaškodilo, podobne ako krotiť workoholizmus v prospech rodiny. Lebo z čoho bude v konečnom dôsledku rodina profitovať viac, z toho, že má dcérenka kabelku posranú gucci a ifón, či z toho, ked sa raz zamyslí a uvedomí si, že rodičia sa ozaj snažili byť tu pre nu ako životná opora nielen rukou finančnou, lebo je síce pekné, ak zorobia xyz, ale s príchodmi vo večerných hodinách a funkciou chodiaceho bankomatu už potom dodatočne s výchovou veľa nezrobia.

To se lip rika nez dela v praxi. Muzes se snazit jim to vysvetlovat jak chces. Deti na to totiz zpravidla nejsou vubec zvedavy a pak jsou vypruzeny, kdyz nemaj co chtej ...

no a to je ta výhoda toho, když jim některý věci prostě koupit nemůžeš...si nenatisknu bankovky, abych mohla děcku koupit mobil, na kterej nemám:-) pak je ta důslednost snazší.. ( i když teda zrovna v tomhle případě mi nedělá problém být důsledná, to mohl potomek prudit jak chtěl a bylo mi to fuk)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st říjen 15, 2014 8:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Petko - ona varianta na to nemít a tím pádem to nekoupit má také něco do sebe. Dítě to snáz akceptuje (záměrně nepíšu snadno), než když je jisté, že ty peníze jsou. A dospělý si pak taky může říct, že je za frajera, že to ustál a ostatní rodiče ne a jaký je to vlastně charakter (bez znalosti toho, jak by se zachoval, kdyby ty peníze byly)...prostě není to černobílé.
PetkaB

PříspěvekZaslal: st říjen 15, 2014 9:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Petko - ona varianta na to nemít a tím pádem to nekoupit má také něco do sebe. Dítě to snáz akceptuje (záměrně nepíšu snadno), než když je jisté, že ty peníze jsou. A dospělý si pak taky může říct, že je za frajera, že to ustál a ostatní rodiče ne a jaký je to vlastně charakter (bez znalosti toho, jak by se zachoval, kdyby ty peníze byly)...prostě není to černobílé.

Jasně že nic není černobílé. Si taky nehraju na nějaký vzor rodiče. Jen jsem to prostě z mnoha důvodů ve výchově dětí měla tak, že v dost věcech měli synové poměrně velkou volnost..ale pak byly věcií, přes který prostě nejel vlak. A osvědčilo se mi to, i když jsem byla mnohdy za exota. Ono jako vysvětlit učitelce na prvním stupni, že syn nechodí do školy bez ponožek ne proto, že by je neměl, ale proto, že je místo do koše na prádlo skladuje pod svou postelí a nemůžeme se shodnout na tom, že tam nepatří...jasně že je snazší se zařadit a vlézt pod tu postel a vyprat mu ty fusekle...ale tohle funguje líp :-) a je to tak se vším, tohle je spíš blbost pro zasmání. Jako je snazší to neřešit a ten drahý mobil prostě koupit, když na něj bez problémů mám ;-)
Spazik

PříspěvekZaslal: st říjen 15, 2014 9:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:

Já nevím, jestli už si to CSFD nedělá srandu. 4 reklamy a ještě jedna z toho vyskakovací. Přitom v roce 2011 tam nebyla reklama ani jedna. To by mě docela zajímalo, co se změnilo.

https://adblockplus.org/
https://www.ghostery.com/cs/
tezzy196

PříspěvekZaslal: st říjen 15, 2014 6:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když se tady zmiňovaly školní uniformy, tak bych rád připomněl, že na průměrný základce se vám na to vy*ere polovina "dětí". Dneska to totiž vypadá trochu jinak než dřív.
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: st říjen 15, 2014 7:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uniformy jsou fajn, jak z praktickýho, tak i estetickýho hlediska. Na "rozvoj vlastního stylu" mají studenti čas po škole

tezzy: No když tě bez uniformy nepustí do školy, tak se na to vysrat nemužeš...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st říjen 15, 2014 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem taky pro uniformy.
ygg

PříspěvekZaslal: st říjen 15, 2014 9:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Jsem taky pro uniformy.

Já rozhodně taky ... třeba takový šedesátky. Praktický, slušivý, decentní. Akorát to chce pořešit boty, přece jen by obuv vz. 60 uklízečky možná hůř rozdýchávaly .
caladan

PříspěvekZaslal: st říjen 15, 2014 10:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Deadlift napsal:
Jsem taky pro uniformy.

Já rozhodně taky ... třeba takový šedesátky. Praktický, slušivý, decentní. Akorát to chce pořešit boty, přece jen by obuv vz. 60 uklízečky možná hůř rozdýchávaly .

A zbraň k tomu, aby se mohli bránit psychopatkám s noži, každý bude mít samozřejmě stejnou, aby někdo nefrajeřil.

Jsem rád, že uniformy ve škole jsem nezažil, bych z toho měl deprese jako prase, už tak stačí, že škola zabíjí kreativitu a je dobrá tak na memorování zbytečností. Souhlas co k tomu napsal mysH, nic by to neřešilo, jen komplikovalo, další výdaje na uniformy pro nemajetné rodiče, jak by děcko rostlo, tak každý druhý rok novou, ne?

Mně se pod uniformami vybaví tohle video, jak děcka vyjíždějí z té mašiny uniformovaní v lavicích:

Když jsem byl děcko a viděl někoho ve značkovém, tak jsem si jen pomyslel, že je to hňup, že si asi rád připlatí za značku a když mi matka koupila tričko nike a mikinu adidas, že prý to mladí nosí, tak jsem byl pěkně nasranej, že tak rozhazuje prachy.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: st říjen 15, 2014 10:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Možná by pomohlo povolit učitelům tresty po svém.. takový pohlavek nebo povytáhnutí za kotlety by těm rozmazleným fakanům pomohl ...
drlift_

PříspěvekZaslal: čt říjen 16, 2014 5:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:

:D ... ooo tak to aby nahodou deticky nebyly vypruzeny, tak jim dame co chteji a nadelame si z nich Marfusky ...

Ja ale nikdy nepsal, ze jim to koupim ...
cipinek

PříspěvekZaslal: čt říjen 16, 2014 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

co kecáš? psal jsi, že jí koupíš nový telefon na Vánoce...
Spazik

PříspěvekZaslal: čt říjen 16, 2014 10:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CZEBLADE napsal:
Možná by pomohlo povolit učitelům tresty po svém.. takový pohlavek nebo povytáhnutí za kotlety by těm rozmazleným fakanům pomohl ...

Myslim, že pokud mají děti ucházející výchovu doma, tak ve škole učitel nepotřebuje pohlavky. Ve škole už se toho podle mě tolik nezmění.
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt říjen 16, 2014 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
co kecáš? psal jsi, že jí koupíš nový telefon na Vánoce...

ne, to pisal Deadlift

drlift je uplne iny clovek

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 890, 891, 892 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: