|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
madball

|
Zaslal: ne říjen 19, 2014 11:25 am Předmět: |
|
|
Na tomhle se teda neshodneme. Tendenci zkracovat se má jak bedrokyčlostehenní sval, tak i bedra.
Ty asi pořádně nečteš to, co jsem napsal já. Já netvrdím, že má silný bedra, já tvrdím, že má velmi silná bedra vůči břichu, což vede k tomu, že nedokáže střed těla zapojit jako celek, aby fungoval tak, jak má. Pěknej příklad toho tady dál může být třeba shooter, kterýho po plankách bolí spodní záda. Proč asi.
Taky rozhodně netvrdím, že původcem není zkrácenej bedrokyčlostehenní sval, díky kterýmu má přetížený a zkrácený bedra a oslabený břicho. Pouze říkám, že protahování zad může pomoct (na rozdíl od tebe), ale nemusí vyřešit příčinu, což samozřejmě ideální není. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
magion

|
Zaslal: ne říjen 19, 2014 12:08 pm Předmět: |
|
|
Ale ano, v podstate oba tvrdime to stejne, ze mu nefunguje stred tela jako celek. Ty tenhle problem prisuzujes zkracenym bedrum, podle me to s tim nema nic spolecneho. Vetsi problem je zkracene bedrokycelni svalstvo, hamstringy, hyzde. I odbornik pres pater Stuart McGill nedoporucuje extra protahovat spodek zad, protoze to muze ve vysledku vic uskodit. Spise se doporucuje pravy opak, mostovat. Dyt se porad v zivote ohybas, nikdo nema extra zkracene bedra narozdil od tech jmenovanych zkracenych skupin. Navic ne kazda pater je tolerantni ke flexi, nekoho to bude prave naopak iritovat. To je hodne diskutabilni. A rozhodne bych to nedoporucoval, jak rikam vic skody nez uzitku. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne říjen 19, 2014 2:15 pm Předmět: |
|
|
V podstatě mluvím o tom stejným, ale.
Další nesmysl, který jsi teď podle mě napsal, je to, že hýždě mají tendenci ke zkracování. Je to právě naopak, protože to je sval, kterej naopak poměrně rychle slábne, pokud se necvičí.
Dej někomu, kdo má slabej zadek a relativně silný bedra cvičit mrtvolu a nerovnováha se bude rychle zvětšovat, protože ten člověk bude využívat spíš spodní záda než zadek, protože bude moct zvedat větší váhy...
Samozřejmě při správné technice a dodržení vah se to stát nemusí, ale moc tomu neveřím a to i z vlastních zkušeností. V podstatě si myslím, že když někoho po deadliftu bolí spodní záda, tak si nakládá zbytečně moc a měl by ubrat a zapracovat na technice.
Samozřejmě pokud člověk zadek nějakým způsobem posiluje, ale nedochází k jeho "protažení", tak se taky bude zkracovat. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: ne říjen 19, 2014 2:27 pm Předmět: |
|
|
Jo tim zadkem jsem si tak trochu nadbehl, ale chtel jsem napsat dalsi prispevek, o tom ze by mohla byt potiz i ve spatne aktivaci glutealu a tim i nedostatecneho pouziti a slabnuti. Ja vim, ze vetsina lidi trpi slabym zadkem. Da to i rozum z prevazne sedavych zamestnani :) Sak Bret Contreas aka Glute Guy je jeden z nejoblibenejsich mentoru.
Btw: to ze ma nekdo zkracene svalstvo automaticky prece neznamena ze je posilene a naopak.
Asi se shodnem, ze u Judsona za to muze vic faktoru. A chce to proste na tech slabinach zapracovat, protoze seknout zada ho nemusi jen u mrtvoly. Je hloupost demonizovat mrtvolu jako spatny cvik. Naopak je to genialni cvik a muj nejoblibenejsi, a jsem schopen ho jet bezproblemu i denodenne (samozrejme v nizsim objemu a intenzite). _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
Smile04

|
Zaslal: ne říjen 19, 2014 3:31 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | zkrácenej bedrokyčlostehenní sval, díky kterýmu má přetížený a zkrácený bedra a oslabený břicho. | ¨
tohle mam přesně taky...u mrtvoly mě to nebolí ale limituje od určité váhy...právě proto že nemůžu zapojit střed těla na 100% sem takovej zlomenej zborcenej, je to ztoho že mam sedavy zaměstnání sem na to došel časem, judson ma to samy, podle mě...
důležity je se protahovat, vtahovat břicho (vakuum) a posilovat břicho a co nejvic se snažit jakoby ztulit k pánvi když to protahujete, nejen proste se zohnout v kyčlích ale i se schoulit...pak v kombinaci a dechem a vtahovanim břicha to dost pekne povoluje...ale i tak je to rehabilitace spiš na roky řekl bych...zvlast když mam i zkraceny flexory ze sezení a hamstry
jo taky je dobry cvik v leže zvedat panev i se zátěží, nevím proč ale to asi flexory napravuje...každopadně to ulevuje od bolesti
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne říjen 19, 2014 4:21 pm Předmět: |
|
|
| magion napsal: | | Jo tim zadkem jsem si tak trochu nadbehl, ale chtel jsem napsat dalsi prispevek, o tom ze by mohla byt potiz i ve spatne aktivaci glutealu a tim i nedostatecneho pouziti a slabnuti. Ja vim, ze vetsina lidi trpi slabym zadkem. Da to i rozum z prevazne sedavych zamestnani :) Sak Bret Contreas aka Glute Guy je jeden z nejoblibenejsich mentoru. |
| magion napsal: |
Btw: to ze ma nekdo zkracene svalstvo automaticky prece neznamena ze je posilene a naopak. |
Když to napíšeš takto, tak by se o tom dalo asi hodně dlouho dohadovat. Svaly, který nejsou používaný v plným rozsahu pohybu a určitým způsobem je zatěžuješ budou mít určitě tendenci se zkracovat. Obecně se bere, že tonická vlákna mají tendenci ke zkracování a fazická k ochabování.
Pokud bys to napsal takhle: "Pokud má někdo posílené svalstvo, tak to automaticky neznamená, že je zkrácené.", tak bych nemohl ani pípnout, protože to tak může být, ale taky nemusí.
| magion napsal: |
Asi se shodnem, ze u Judsona za to muze vic faktoru. A chce to proste na tech slabinach zapracovat, protoze seknout zada ho nemusi jen u mrtvoly. Je hloupost demonizovat mrtvolu jako spatny cvik. Naopak je to genialni cvik a muj nejoblibenejsi, a jsem schopen ho jet bezproblemu i denodenne (samozrejme v nizsim objemu a intenzite). |
Na tom se shodneme určitě, že to může být víc důvodů, a proto jsem taky tak "vylítl" proti tomu, že se nemají záda protahovat, protože tohle my asi těžko posoudíme. U Judsona bude klidně problém v tom, že už je bude mít s prominutím slušně "dojebaný" a dokud spoustu problémů nenapraví a nezapracuje na technice, tak mrtvola u něj určitě smysl nemá. Rozhodně ne se hnát za váhama.
Mrtvola je super cvik, ale řekl bych, že zrovna Kid, kterýho si tady zmínil, by s tebou to nadšení asi tak nesdílel.
Mně se třeba velmi dobře osvědčují na protahování těhle zatuhlých svalů v oblasti pánve bulharský dřepy. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: ne říjen 19, 2014 8:03 pm Předmět: |
|
|
Z oslavi 5 let narozek syna nacukrovanej jak svina )
Zda usly, i tak ale spise mini trenalek.
19.10.2014
nedele
RAMENA
VC v sede, start 18:55 end 19:18
8x40, 8x60, 8x75, 8x75, 8x75, 9x75
JR zadni delty v leze, start 19:21 end 19:36
10x14, 10x14, 10x14, 10x14, 10x14
BICEPS
shyby podhmat, start 19:38 end 19:57
5x, 6x, 6x, 6x, 6x
TRICEPS
kladka V adapter, start 19:59 end 20:14
13x30, 10x30, 10x30, 10x30, 15x30
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 7:26 pm Předmět: |
|
|
Opet pidi trenal, ale uplne ko.
Dneska jsem nalozil 5tunku kontejner stavebni suti a hlinou atd. S mim stavem zad to byla zabijarna. Ale dvur a zahrada pekne prokoukly. Este to vidim na dalsi 2 kontejnery, ale az na jare ) Nedivil bych se kdyby me v te dobe ale este stale bolely ty zada.
Vaha stagnuje nejak dole, jen 108kg, 1.9., tyden pred zadama ko, jsme mel 112 a prislo me to lepsi.
Bench lehkej, asi 1 opacko rezerva.
21.10.2014
ZADA
zhyby, start 18:27 end 18:49
5x, 5x, 5x, 5x, 5x, 5x
HRUD
bench press, start 18:54 end 19:22
rozcvicka:
kliky, rotatory, 50% 8x80, 62% 6x100, 70% 4x112, 70% 4x112
5x125, 5x125, 5x125, 5x125, 5x125
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st říjen 22, 2014 4:32 am Předmět: |
|
|
Jen 108kg? Dělej se sebou něco, vždyť je to katastrofa. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: čt říjen 23, 2014 6:52 pm Předmět: |
|
|
Zada ko, vcera zase z prace, nejak me tam nesedi ty kresla co mame, ja si tam snad vazne budu vozit moji obyc zidu z domu. I kdyz si rikam ze se aspon 1x za 2h pujdu projit a protahnout, stejne se zapracuju a sedim treba i 4h v kuse, rovne to nejde, takze ruzne skroucene.
Dneska misto posilky jsem zapojil eliptical, asi tak po roce  . uplne jsem se zdesil jak jsem z formi, 15min a mel jsem dost a zada jsem citil hodne, ale po horke sprse prisla uleva.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 8:31 pm Předmět: |
|
|
Flakarna pokracuje, ale aspon jsem se donutil jit si zabenchovat jak jsem byl pekne roztahlej z prace na dvore, v monterkach atd.
Na pohodu do 5x7x115.
Eliptical 20 min, nic vic  , musim se setrit na zitrejsi pokladku strechy.
Nejradeji bych tem zadum narezal klackem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Martule

|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 9:28 pm Předmět: |
|
|
| Judson napsal: |
Nejradeji bych tem zadum narezal klackem. |
ja bych radeji klackem nařezala tobě bys zasloužil....
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 10:27 pm Předmět: |
|
|
Bude to jenom horsi a horsi...
Ty degenerativni zmeny ktery uz sis tam musel vyrobit budou paradni.
Zvedni zadek a zacni s tim neco delat _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 10:42 pm Předmět: |
|
|
Bude to jenom horsi a horsi...
Ty degenerativni zmeny ktery uz sis tam musel vyrobit budou paradni.
Zvedni zadek a zacni s tim neco delat _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 10:53 pm Předmět: |
|
|
Setrim je ted jak to jen jde, az se na to budu citit zacnu s protahovanim co znam z rehabek. Cviky delam co nejvice technicky co umim. Co vic se da delat ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|