Rozumím tomu, že ve svém osobním profilu,nemáš ani fotku, věk,míry váhu prostě nic ,takže jsi anonymní uživatel.V reálném životě zakomplexovanej chudák s nízkým sebevědomím,kterej si honí své ego anonymně u klávesnice.
Jako vtip by to možná nebylo špatný, kdyby mě tu za ty roky docela dost lidí neznalo osobně (že tu jsem navíc docela profláklý "xicht" a ví se toho o mně víc než dost ani nemluvě). Jako argument v topicu Aktuální formy by to zase bylo zcela na místě. V diskuzi o dalším tvém bludu z oblasti ekonomie, veřejných financí a statistiky, je to ale fakt chabý pokus. Ale jestli si chceš v rámci této diskuze poměřovat "kdo ho má většího":-), tak si tady můžeme vystavit svá vysvědčení ze základky . To je zcela dostatečná úroveň na posouzení tvé VĚCNÉ argumentace.
A nebo bys dal přednost malému přehledu některých tvých "perel"?
Nerozumět něčemu není žádná hanba nebo chyba, stejně jako je jasné, že nikdo neví všechno a nikdo se nemůže orientovat ve všech oborech. Já se necpu k soustruhu, protože to neumím a nerozumím tomu. Oproti tomu ty se opakovaně montuješ do oblastí, o kterých víš to samé co já o tom obrábění kovů, a ačkoli ti bylo mnohokrát jasně dokázáno, že jsi mimo, tak v tom pokračuješ. Pokud tě to nějak vnitřně uspokojuje, fajn, ale holt nebreč, když to někdy nevydržím a do těch tvých báboviček ti šlápnu. Protože kraviny to jsou občas neskutečné.
BTW ... jo, a pokud mi slíbíš, že se aspoň občas zamyslíš nad tím, čím tady spamuješ už čtvrtý topic, tak ti klidně ty míry a váhu a věk pošlu. Proč ti neudělat občas i radost .
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
Hele, ty si to už taky v té své hlavě urovnej, na jedné straně se rozčiluješ, jak žijeme na dluh ... což bych chápal. Na druhé chceš zvyšovat výdaje na obranu/armádu a dáváš za vzor Polsko, které se zadlužuje o dost více než ČR. A ani to tebou zmíněné Lotyšsko není zase taková bomba.
Arkane, Yggův první příspěvek možná byl urážlivý, ale poukazoval na rozpor v tom co tvrdíš. Nebo tomu tak není? Tvoje odpověď už byla čistě invektiva. Další hádka je zbytečná.
Jako já to psal tak že všechno "souvisí se vším", nevidím v tom rozpor , někteří naši odborníci holedbají tím že si oproti Polsku půjčujeme levněji,ale kdybychom měli takový stav armády jak oni tak by to tak slavné s nama nebylo, jenom si vem ten jejich "neviditelný tank" jak obrovská investice to musí být ,krerá se jim časem vrátí. (pokud jim to vyjde),ale nic není bez rizika.
Takže ano máme menší dluh než Poláci a asi lepší rating ,ale jaksi nemáme žádnou armádu, což sice nazatěžuje naši kasu, ale vzhledem k vývoji na Ukrajině kde v konfliktu mají hlavní slovo obrněnce (použití ruských T 90 zvrátilo rychle průběh bojů), tak jeto z naší strany chyba ,ale to je na další diskusi.
Naše zadlužení utěšeně roste a přitom nemáme ani armádu,která by byla k něčemu.
Nevidím v tom rozpor
_________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
Rozumím tomu, že ve svém osobním profilu,nemáš ani fotku, věk,míry váhu prostě nic ,takže jsi anonymní uživatel.V reálném životě zakomplexovanej chudák s nízkým sebevědomím,kterej si honí své ego anonymně u klávesnice.
Jako vtip by to možná nebylo špatný, kdyby mě tu za ty roky docela dost lidí neznalo osobně (že tu jsem navíc docela profláklý "xicht" a ví se toho o mně víc než dost ani nemluvě). Jako argument v topicu Aktuální formy by to zase bylo zcela na místě. V diskuzi o dalším tvém bludu z oblasti ekonomie, veřejných financí a statistiky, je to ale fakt chabý pokus. Ale jestli si chceš v rámci této diskuze poměřovat "kdo ho má většího":-), tak si tady můžeme vystavit svá vysvědčení ze základky . To je zcela dostatečná úroveň na posouzení tvé VĚCNÉ argumentace.
A nebo bys dal přednost malému přehledu některých tvých "perel"?
Nerozumět něčemu není žádná hanba nebo chyba, stejně jako je jasné, že nikdo neví všechno a nikdo se nemůže orientovat ve všech oborech. Já se necpu k soustruhu, protože to neumím a nerozumím tomu. Oproti tomu ty se opakovaně montuješ do oblastí, o kterých víš to samé co já o tom obrábění kovů, a ačkoli ti bylo mnohokrát jasně dokázáno, že jsi mimo, tak v tom pokračuješ. Pokud tě to nějak vnitřně uspokojuje, fajn, ale holt nebreč, když to někdy nevydržím a do těch tvých báboviček ti šlápnu. Protože kraviny to jsou občas neskutečné.
BTW ... jo, a pokud mi slíbíš, že se aspoň občas zamyslíš nad tím, čím tady spamuješ už čtvrtý topic, tak ti klidně ty míry a váhu a věk pošlu. Proč ti neudělat občas i radost .
Další perla
Jo, sere mě že se nám stále zvětšuje veřejný dluh a na druhé straně mě taky sere že nemáme pořádnou a bojeschopnou armádu např jako Poláci.
_________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
Další perla
Jo, sere mě že se nám stále zvětšuje veřejný dluh a na druhé straně mě taky sere že nemáme pořádnou a bojeschopnou armádu např jako Poláci.
No, s perlami je spojeno jedno rčení, ale .... :-)))
Takže raději popojedeme.
Jde o to, co je priorita, zda mít nižší deficit SR (vyrovnaný je hudba daleké budoucnosti, a navíc velmi nejistá), nebo vyšší výdaje na obranu. Za jinak nezměněných ostatních podmínek nemůžeš mít oboje naráz. Takže si vyber.
Za další je především v případě ČR čirý nesmysl dávat do přímé souvislosti stav/bojeschopnost naší armády s výši prostředků, které jsou do ní alokovány. Protože co významnější zakázka, to průser. Takže pokud se tato situace .... která trvá ale už kua hodně let .... výrazně nezmění, více peněz pro armádu bude znamenat jen více daní, které daňoví poplatníci sice zaplatili, ale které byly z hlediska bojeschopnosti naší armády spláchnuty do hajzlu. Takže AŽ se změní způsob jakým MO+AČR přidělené prostředky využívají, PAK má smysl přisypat. Do té doby za mě akorát tak nasrat.
Nabírat vodu do kýblu cedníkem sice jde, ale ...
A to například vůbec neřeším manévrovací prostor jakékoli vlády při sestavování SR, který je podstatně menší než se obecně ví, protože velká část výdajů SR je mandatorní a vláda nemá možnost jejich výši ovlivnit.
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
Další perla
No, s perlami je spojeno jedno rčení, ale .... :-)))
Takže raději popojedeme.
Jde o to, co je priorita, zda mít nižší deficit SR (vyrovnaný je hudba daleké budoucnosti, a navíc velmi nejistá), nebo vyšší výdaje na obranu. Za jinak nezměněných ostatních podmínek nemůžeš mít oboje naráz. Takže si vyber.
Za další je především v případě ČR čirý nesmysl dávat do přímé souvislosti stav/bojeschopnost naší armády s výši prostředků, které jsou do ní alokovány. Protože co významnější zakázka, to průser. Takže pokud se tato situace .... která trvá ale už kua hodně let .... výrazně nezmění, více peněz pro armádu bude znamenat jen více daní, které daňoví poplatníci sice zaplatili, ale které byly z hlediska bojeschopnosti naší armády spláchnuty do hajzlu. Takže AŽ se změní způsob jakým MO+AČR přidělené prostředky využívají, PAK má smysl přisypat. Do té doby za mě akorát tak nasrat.
Nabírat vodu do kýblu cedníkem sice jde, ale ...
A to například vůbec neřeším manévrovací prostor jakékoli vlády při sestavování SR, který je podstatně menší než se obecně ví, protože velká část výdajů SR je mandatorní a vláda nemá možnost jejich výši ovlivnit.
No a pak se diviš žě mě to sere, a to v tom dělám , měli jsme modernizovat 500 tankůT 72 ,ale peníze někdo rozkradl, Pandury máme taky na hovno, mohli jsme raději miliardy za panděra investovat do modernizace BVP a Šakal by byl daleko dřív .http://www.prumysl.cz/excalibur-army-dokoncila-prototyp-modernizovaneho-bvp-sakal/
A na co by nám těch 500 T-72, byť modernizovaných, jako bylo?
Chápu, že by to pro vás byl kšeft, ale co dál?
Aby jich 3/4 (nejméně) stály někde v hale? A venku je to neprodejné, nepodařilo se prodat ani jeden.
Myslím, že jedna megalomanská akce typu L-159 bohatě stačila .... kolik jich to tam ve Vodochodech straší? A kolik let? A kolik jen ta podělaná konzervace a věci okolo ročně stojí?
U Pandurů je pak otázka, zda je problémem Pandur jako takový ... což asi ani ne ... nebo cena, za kterou jsme je zrovna my kupovali.
Šakal vypadá hezky, ale jsem zvědav, komu ho vlastně udáte. Jistě že by bylo fajn, kdyby se to podařilo, ale zatím to nevypadá ani na ty Slováky.
Vyvíjet a vyrábět těžkou zbrojní techniku má smysl pouze v tom případě, že jsme ji schopni za akceptovatelných podmínek vyvážet i do zahraničí. Výroba a vývoj čistě pro potřeby AČR je vyhazování peněz.
Faktem je ale to, že nám je vševojsková armáda úplně k prdu, a pro malé státy typu ČR existuje jediná reálná obranná doktrína, kterou je specializace v rámci obranné aliance.
jediná reálná doktrína pro malé státy typu ČR je mít atomovou bombu, kdybych se někdy dostal k moci, tajně v tichosti bych inicioval výrobu několika tisíc jaderných hlavic, zdroje a materiál z jaderných elektráren na to máme, lidi, kteří by to dokázali vyrobit taky máme, už bych nenechal nikdy ČR někomu, aby nás přišel obsadit jako Hitler, nebo "bratrsky" jako bratři ze SSSR..., řekl bych chlapci, tak prrr..., nebo to máte v Moskvě nebo v Berlíně na náměstí...
jediná reálná doktrína pro malé státy typu ČR je mít atomovou bombu, kdybych se někdy dostal k moci, tajně v tichosti bych inicioval výrobu několika tisíc jaderných hlavic, zdroje a materiál z jaderných elektráren na to máme, lidi, kteří by to dokázali vyrobit taky máme, už bych nenechal nikdy ČR někomu, aby nás přišel obsadit jako Hitler, nebo "bratrsky" jako bratři ze SSSR..., řekl bych chlapci, tak prrr..., nebo to máte v Moskvě nebo v Berlíně na náměstí...
No ono to není tak jednoduchý, a nelze házet atomovky jen tak podle nálady.
A na co by nám těch 500 T-72, byť modernizovaných, jako bylo?
Chápu, že by to pro vás byl kšeft, ale co dál?
Aby jich 3/4 (nejméně) stály někde v hale? A venku je to neprodejné, nepodařilo se prodat ani jeden.
Myslím, že jedna megalomanská akce typu L-159 bohatě stačila .... kolik jich to tam ve Vodochodech straší? A kolik let? A kolik jen ta podělaná konzervace a věci okolo ročně stojí?
U Pandurů je pak otázka, zda je problémem Pandur jako takový ... což asi ani ne ... nebo cena, za kterou jsme je zrovna my kupovali.
Šakal vypadá hezky, ale jsem zvědav, komu ho vlastně udáte. Jistě že by bylo fajn, kdyby se to podařilo, ale zatím to nevypadá ani na ty Slováky.
Vyvíjet a vyrábět těžkou zbrojní techniku má smysl pouze v tom případě, že jsme ji schopni za akceptovatelných podmínek vyvážet i do zahraničí. Výroba a vývoj čistě pro potřeby AČR je vyhazování peněz.
Faktem je ale to, že nám je vševojsková armáda úplně k prdu, a pro malé státy typu ČR existuje jediná reálná obranná doktrína, kterou je specializace v rámci obranné aliance.
Tak nějak. V současné době, a to nemluvím jen o zbraních, není problém něco vyvinout a vyrobit. Ale prodat to. Zatimco dříve v určitých věcech poptávka převyšovala nabídku, v současné době, až na malé vyjímky třeba vzácných surovin, nabídka brutálně převyšuje poptávku.
Co vím, L-159 je dobré letadlo a američani by ho prodali. Ostatně, co vím, teď se snaží vyvinout něco podobného. Ale my nemáme jejich vyjednávací pozici a oni dají práci svým firmám.
Co se NATO týče, chtělo by se tam pořádně přidat. Nejen se vézt. Nevím jestli tu neplácám blbosti, ale pokud bychom se pořádně zapojili s L-159 do aliančních akcí, asi bychom měli v rámci NATO jiné postavení a možná bychom nemuseli ten přebytek posílat do šrotu, ale prodali bychom to.
Hlavně jsme pro EU a NATO bývalý východní stát, takže s náma obchodovat nebude (jsme nedůvěryhodní) a pro Rusko a Čínu jsme defakto nepřítel, takže tam to taky neudáme :D
_________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
prvne chci napsat, ze ten clovek ma brutalni silu a je to pro me pan deadlifter, ALE rikat o tomhle, ze to jsou opakovani? a to ma na kazdem videu, pokud mu z toho roste sila, fajn, ale rvat jak je to lehke a myslet si, ze opravdu da 17op, ne to opravdu ne
kdyz clovek u mrtvoly mrdne vsi silou s cinkou o zem, ze mu vyskoci a jen ji dotahne od kolen, to neni proste opakovani:)
zajimalo by me kolik by dal stylem polozit, potahnout,polozit,potahnout asi sotva 7-8
potkat ho osobne tak se stejne asi poklonim s respektem, ze potahnul 350, ale leze mi na nervy, ze se takhle trapne prezentuje
co to je?
tohle kdybych jednu udelal tak mne minimalne vylitne plotynka nebo si neco urvu. Nedavno jsem jel jednu serii touch and go reps s mnohem mensim drivem nez on a vubec jsem z toho nemel dobry pocit, spise mne to prislo i nebezpecne
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Tak toto som ešte nevidel, pán má silu, ale inak, ehm, to bolo čo, búchanie gumenou činkou o odpruženú pdolahu, však to doslova úmyselne trieskal a už len doťahoval, hovadina.
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru