Změna je život

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Změna je život  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Změna je život
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Princ

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 8:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OP psal, že půl roku běhá a má na břiše pneumatiku. Postnul jsem na požádání seznam článků, některé od vyloženě světově uznávaných kapacit. Sami autoři se v názorech drobně liší, všichni nejsou totálně anti-kardio.

Spíš varují před velkým množstvím kardia ve středím tempu v cestě za vyrýsovanou postavou. Někteří doporučují sprinty + prožít den aktivně, nebo jiné alternativy.

Nikde jsem nepsal, že nesmíte používat oxidativní systém, jít se někam projít nebo jet do práce na kole (i když já kolo nemusím, sezení mám už dost ). Debata ve stylu "Co je to vlastně kardio?", "To nemůžu vůbec chodit?" a "Jak je na tom s kondicí Charles Poliquin?" mi připadá jako nesmyslná snaha hledat chyby.

Seznam článků a někteří jsou pobouření, jako bych řekl nějakou sprosťárnu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
madball

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejlépe je souhlasit a nediskutovat o tom.

Já mám třeba zase ten názor, že kardio je super. A jeho zábavná forma v podobě sportů ještě lepší.
Už přes 20 let hraju poměrně pravidelně basket + před tím x let jiný sporty, do toho občas nějaký posilování a za celou dobu, ikdyž jsem někdy žral s prominutím jako totální prase, se mi nestalo, že by mi nebyly vidět kostky na břiše, potažmo byl teda tlustej. Jsem sice postavou do ekta, ale nevšiml jsem si, že by ze mě kardio tlusťocha udělalo.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Jacobs23

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 8:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky všem za názory půl roku už běhám a váha se mi nějak nemění, ale jak jsem psal, není to úplně pravidelně a zatím uběhnu max 5 km (začínal jsem na 1km ) a hlavně jsem do nedávna jedl jako prase. Zdravím KFC a McDonald.

V běhání rozhodně chci pokračovat, protože mě to dost chytlo. Takže doufám, že změnou stravy, běháním a cvičením snad něčeho docílím. Fakt si přidám blbě, když sebou táhnu pořád záchranej kruh
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 8:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Princ napsal:
OP psal, že půl roku běhá a má na břiše pneumatiku. Postnul jsem na požádání seznam článků, některé od vyloženě světově uznávaných kapacit. Sami autoři se v názorech drobně liší, všichni nejsou totálně anti-kardio.

Spíš varují před velkým množstvím kardia ve středím tempu v cestě za vyrýsovanou postavou. Někteří doporučují sprinty + prožít den aktivně, nebo jiné alternativy.

Nikde jsem nepsal, že nesmíte používat oxidativní systém, jít se někam projít nebo jet do práce na kole (i když já kolo nemusím, sezení mám už dost ). Debata ve stylu "Co je to vlastně kardio?", "To nemůžu vůbec chodit?" a "Jak je na tom s kondicí Charles Poliquin?" mi připadá jako nesmyslná snaha hledat chyby.

Seznam článků a někteří jsou pobouření, jako bych řekl nějakou sprosťárnu

Ale to přece nikdo nerozporoval :) To co píší pánové (potažmo Ty) má samozřejmě hlavu a patu ;)

Jen bych prosil ty české články ;)
Princ

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 8:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Koule zrovna ty máš potíže s angličtinou?

"Jogging is probably the most effective form of non-surgical gender-reassignment available for men. That's an exaggeration, but not by much. The downsides of long distance running greatly outweigh the upsides, especially if you want to be muscular and strong. Anaerobic training is just as good for cardiovascular health as jogging, maybe better, and it burns more calories over the course of the day."
Charles Staley
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Samozřejmě nemám, jen mě zajímají názory tuzemských odborníků :) Asi se toho nedočkám, co? :)
madball

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 8:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jacobs23 : pokud tě běhání baví, tak s ním určitě nepřestávej. Jen bych se to nějak snažil zkombinovat s posilovnou tak, aby se to vzájemně moc neovlivňovalo a nastavit to tak, aby se z obojího stala zábava a koníček. Kardio na začátku bych dal jen na zvýšení tepovky, tzn. tak 3-5min. a na konci bych se na něho úpně vykašlal, ovzlášť když chodíš běhat.
Zapracovat na jídelníčku a pomalýma krůčkama dopředu a půjde to.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
seeya

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 8:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja som zacal rapidne chudnut az ked som vymenil 5km za 10km.skus to trochu predlzit..
haino

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 11:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Princ napsal:
To je totální mýtus Hano. Samozřejmě obří profesionální kulturisti budou na dlouhé trase docela pomalí , jinak ale samotný silově-objemový tréning tě taky zadýchá a samotný postačí k dobré kondici a celkovému zdraví.
Mezi zadýcháním v posilovně a při běhu je světelné roky rozdíl.To bych moh tvrdit,že pár klikú stačí k silově-objemovému tréninku.
Mablung

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 1:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

seeya napsal:
Ja som zacal rapidne chudnut az ked som vymenil 5km za 10km.skus to trochu predlzit..

To asi bude pravda. 5 km je hodinova prochazka. Ale mozna ba stacilo behat jen pet kilometru, ale menit tempo. Sprint, vyklus, sprint

Mimochodem, proc tu ma spousta lidi kardio spojene s nudnym behanim? Je mnoho zabavnejsich sportu, kde je zmena tempa pohybu zcela prirozena a diky pestremu pohybu je to i vyborny core trening. Zdarma a jen tak mimochodem
Jacobs23

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 10:49 am    Předmět: Jídelníček Odpovědět s citátem

Už jsem si to přečetl snad všechny příspěvky v celém fóru, ale mám v tom takovej zmatek, že opravdu nevim co s jídelníčkem. Respektive mám představu, ale nedokážu si nahradit různé věci. Např. vajíčka k snídani, já vejce nemůžu ani cejtit. Takže jsem se rozhodl jíst vločky, ale to zase nemůžu jíst každej den Můžete když tak nahodit nějaké alternativy?

snídaně - vločky...

svačina - banán, jablko

oběd - kuř. maso, hovězí, krůtí, ryby + přílohy a těstoviny

svačina - celozrnný chleba + šunka, sýr

večeře - něco na způsob oběda

Potom fitko a co po cvičení? Tuňák?Nebo opět celozrnný chleba se šunkou? Nebo jogurt? Nebo nic? Když přijdu domů je skoro půlnoc a jdu hned spát.

Nechci tu samozřejmě někoho otravovat, že se pořád ptám, ale už jsem z toho všeho čtení docela dost zmatenej. Ale chci se prostě do toho dostat a nechci dělat hned od začátku chyby, abych se jich potom nedržel. Ještě jednou míry 180/80 25 let sedavé zaměstnání.

Děkuju za případné rady

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Změna je život Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: