|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po listopad 24, 2014 9:30 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Pr!nc napsal: | Z hlediska stimulace proteosyntézy to ale jedno není. |
to se pleteš když se do toho pleteš:) |
Sám se pleteš :))
Pro jednou a naposled: Komu jde o svaly, nemůže mu být jedno, kolikrát za den má kvalitní zdroj bílkovin s dostatkem leucinu. A pokud studie prokázaly, že dochází k lepšímu využití bílkovin, když jsou konzumovány se sacharidy, tak proč ty sacharidovo-bílkovinné svačinky nemít? Pokud ale někomu vyhovuje jíst 3x denně větší jídla, tak ať tedy nejí 2x denně velké svačiny, ale ať se v nich zaměří jen na kvalitu a kvantitu bílkovin, plus nějaké sacharidy pro synergický efekt (nemusí jich být hromada).
Závěrem: 1x60g bílkovin není to samé, co 2x30 g. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
MAST3R

|
Zaslal: po listopad 24, 2014 9:34 pm Předmět: |
|
|
Fakt by zajímalo, kdyby jsem měli úplně 2 stejné lidi a jeden by jedl 3x denně a druhý 6x, jak moc by ty rozdíly byli, podle mě zanedbatelné.
PS: článek jsem nečetl. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po listopad 24, 2014 9:38 pm Předmět: |
|
|
V krátkém horizontu možná, což naznačují i studie, které někdy poukazují na nesignifikantní rozdíl, což ale NEZNAMENÁ, že tam rozdíl není vůbec. Většinou v diskuzích naznačují, že dlouhodobý horizont by byl úplně o něčem jiném. Takže ano, pár týdnů by možná byly nastejno, ale postupem času by jeden dosáhl vyššího zastoupení aktivní hmoty. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: po listopad 24, 2014 9:51 pm Předmět: |
|
|
Ok pro moje dobro, teď 4 týdnynemohu jíst víckrát jak 4x denně, tak se tímto uklidním.
Ale spíše mám jiný problém, můj aktuální jídelníček:
1) cca 150g Cerálie, 5 celých vajec
2) 200g kuskus, 150g kuřecí, zelenina
3)6x týdně rýže, krevety - v práci nevím gramáž/ 1x týdně 150g kuskus, 150g kuřecího, zelenina
4) 50g arašídového másla, 300g cottage
Nenapadá někoho co tam může dělat neplechu? Občas trpím na nadýmání a ráno druhý den mám stolici jako když moje tělo špatně tráví tuky nebo jindy zase řídká stolice, přitom nejím žádné blafy, díky. Když jsem držel sacharidové vlny, tak jsem dával hromadu bílkovin a trávení snad nejlepší v životě, že by to dělali ty velké porce sachrů? Esko neporadíš něco prosím?
Díky. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
DolceGusto

|
Zaslal: po listopad 24, 2014 10:05 pm Předmět: |
|
|
vsadil bych na ty sachry, nebude nejjednodussi si to treba na 1-2 dny vyzkouset?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: po listopad 24, 2014 10:07 pm Předmět: |
|
|
Mně se tam příčí vločky a celá vejce, vyzkoušel jsem jednou a nazdar.
Jako že si myslím, že mám trávení dobrý, tak tohle jsem nedal.
A pak taková nálož cottage+arašídový máslo.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po listopad 24, 2014 10:11 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | Ok pro moje dobro, teď 4 týdnynemohu jíst víckrát jak 4x denně, tak se tímto uklidním.
Ale spíše mám jiný problém, můj aktuální jídelníček:
1)cca 150g Cerálie, 5 celých vajec
2) 200g kuskus, 150g kuřecí, zelenina
3)6x týdně rýže, krevety - v práci nevím gramáž/ 1x týdně 150g kuskus, 150g kuřecího, zelenina
4) 50g arašídového másla, 300g cottage
Nenapadá někoho co tam může dělat neplechu? Občas trpím na nadýmání a ráno druhý den mám stolici jako když moje tělo špatně tráví tuky nebo jindy zase řídká stolice, přitom nejím žádné blafy, díky. Když jsem držel sacharidové vlny, tak jsem dával hromadu bílkovin a trávení snad nejlepší v životě, že by to dělali ty velké porce sachrů? Esko neporadíš něco prosím?
Díky. |
Poradím ti: pokus-omyl. Možností je spoustu (vyřadit danou složku, změnit ji za jiný výrobek, ubrat množství, jinak zpracovat...), takže tady Ti asi nepomůžu. Žádný výživář ti nemůže říct takhle přes net "jo, to je jasný, to je ten cottage". Ty sám na to musíš přijít, nevidím tam nic vyloženě nadýmavého, ani jsi nespecifikoval zeleninu, nenapsal jsi formu kuskusu, nezmínil jsi přesný výrobek cereálií... Už chápeš? :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: po listopad 24, 2014 10:30 pm Předmět: |
|
|
Díky, díky za odpovědi.
Dolce : blbý, že já debil mám nakoupeno asi 3kg rýže, 3kg kuřecího.  Myslíš celkově přejít na nízkosacharidovou stravu? Jsem teď v UK a darovat to spolubydlícím nechci.
Pr!nc: Myslíš kombinaci vločky a vejce? Zítra zkusím dát třeba 2 celá a zbytek bílky. Oni to nejsou ani vyloženě vločky, ale takové polšářky, jím to samotné (ničím to nezalívám - co to zkusit namočit přes noc jako vločky do vody třeba??)
O tom cottage s máslem v práci taky přemýšlel, ale dávám si to šatně v práci (22:30) ale vlastně jedu domu a po cca 45 minutách občas chytnu nadýmání. Zítra zkusím vyhodit tedy ráno žloutky a na noc vynechat ar. máslo, ale zase z čeho budu mít tuky? Oliv. olej je tu drahý, mám jen kokosový tuk, ale ten nevím jak rozpustit, aby se dal "nalít" to jídla (nějaká rada?). Hlavně pokud to dělá ten cottage, tak nevím co budu dávat jako poslední jídlo. Jinak tohle poslední jídlo si dávám v cca 22:30 a doma jsem okolo půlnoci.
eSko : Tomu jsem se chtěl tak trochu vyhnout, ale teď ležím na pokoji a prdím každou chvíli a nepřijemný pocit v břiše, přitom včera jsem měl - za den asi 5 vajec + 150g cereálii, 4 vejce + rýžová mouka + sladidlo ("palačinky"), dvojtá porce rýže a krevet a na noc cottage a to máslo a neprděl jsem. Že by ten kuskus a kuřecí? Zítra to tedy celé překopu. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
DolceGusto

|
Zaslal: po listopad 24, 2014 10:46 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: |
Dolce : blbý, že já debil mám nakoupeno asi 3kg rýže, 3kg kuřecího. Myslíš celkově přejít na nízkosacharidovou stravu? Jsem teď v UK a darovat to spolubydlícím nechci. |
moznosti je vic, zkusil bych si den bez vsech S priloh.. jestli bude vsechno ok, tak dalsi den pridat treba jenom rejzi, v nejakym lidskym mnozstvi.. vsechno ok, pridas ten hnusnej kuskus a zase zhodnotis.. atd. atd. takhle si zjistis, jaky mnozstvi S a z jakejch zdroju ti vyhovuje
no a jestli bude uz ten prvni den (bez vsech S priloh) na prd tak bych hledal problem jinde, proste nutne si to postupne vyzkouset, jak pise eSko..
PS: PB jako zdroj tuku je stejne dost o nicem a mozna vic ke skode, nez uzitku, takze tim bych se moc netrapil ten olivac nemuze bejt zas tak drahej ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: út listopad 25, 2014 5:40 am Předmět: |
|
|
Celá vejce, tuňák v oleji, tvaroh, to všechno se tráví aspoň 5-6 hodin.
Takže proteosyntéza probíhá postupně a dlouhodobě. Jestli někdo
jí vařené kuřecí prsa s rýží asi bude mít hlad dřív...
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út listopad 25, 2014 5:50 am Předmět: |
|
|
Pokud chceš opravdu přijít na to, čím to je, musíš změnit na určitou dobu jen jednu složku, nikoliv víc, protože pak jednoznačně neurčíš příčinu. A nejlépe, i po odeznění problémů, je tu identifikovanou složku zase vrátit. Tělo není automat a dokáže se zachovat tak, že po pár denním očištění dokáže zase pracovat s tím, s čím ještě před pár dny zápasilo.
Jestli sis nakoupil velké množství kuřecího a teď ho máš každý den, pak to může být i jím. Drůběží maso dokáže takto rozhodit trávení, když ho přijímáš každý den.
Znalostí a zkušeností máš dost a tak věřím, že na to přijdeš. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
Zaslal: út listopad 25, 2014 8:26 am Předmět: |
|
|
| Barbar Conan napsal: | | Barthel napsal: | Taky většinou jím 3x denně. Nemám moc možností jíst. Leda, že bych za přepážkou před klientem vytahl misku a začal to do sebe tlačit
Btw. jsem zastánce toho, že pokud jsi v objemu tak je důležité kolik toho máš na konci dne a jestli je to ve 3 nebo v 6 a více jídlech je podle mě fuk.
V dietě kdy člověk potřebuje zrychlit metabolismus je to ovšem jiná |
Počet jídel rychlost metabolismu vůbec neovlivňuje.
Jinak 3x denně jídlo je podle mě pro normální, naturální kulturisty ideální. |
To neříkám, ale tvrdit to, že počet jídel metabolismus neovlivňuje je taky blábol. Pravidelným stravováním udržujeme metabolismus v pochodu naopak člověk co praktikuje nizkofrekvenční stravování má metabolismus pomalejší než obvykle.
To samé je u lidí co si myslí, že když nebudou jíst tak zhubnou. Když pominu, že je to totální kravina tak výsledkem je to, že třeba i zhubnou, ale za cenu spomalení metabolismu a když najedou najedou, pro ně "normální stravu" tak výsledkem je za 3 týdny opět sprasenost. Proč asi
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: út listopad 25, 2014 9:15 am Předmět: |
|
|
| Barthel napsal: | | Barbar Conan napsal: | | Barthel napsal: | Taky většinou jím 3x denně. Nemám moc možností jíst. Leda, že bych za přepážkou před klientem vytahl misku a začal to do sebe tlačit
Btw. jsem zastánce toho, že pokud jsi v objemu tak je důležité kolik toho máš na konci dne a jestli je to ve 3 nebo v 6 a více jídlech je podle mě fuk.
V dietě kdy člověk potřebuje zrychlit metabolismus je to ovšem jiná |
Počet jídel rychlost metabolismu vůbec neovlivňuje.
Jinak 3x denně jídlo je podle mě pro normální, naturální kulturisty ideální. |
To neříkám, ale tvrdit to, že počet jídel metabolismus neovlivňuje je taky blábol. Pravidelným stravováním udržujeme metabolismus v pochodu naopak člověk co praktikuje nizkofrekvenční stravování má metabolismus pomalejší než obvykle.
To samé je u lidí co si myslí, že když nebudou jíst tak zhubnou. Když pominu, že je to totální kravina tak výsledkem je to, že třeba i zhubnou, ale za cenu spomalení metabolismu a když najedou najedou, pro ně "normální stravu" tak výsledkem je za 3 týdny opět sprasenost. Proč asi |
Tímhle už jsme si prošli a tak víme, že to není pravda. Něco si o tom přečti...
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: út listopad 25, 2014 9:17 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Hulkie napsal: | | Pr!nc napsal: | Z hlediska stimulace proteosyntézy to ale jedno není. |
to se pleteš když se do toho pleteš:) |
Závěrem: 1x60g bílkovin není to samé, co 2x30 g. |
Závěrem: 1x60 g bílkovin není to samé co 2x30 g těch stejných bílkovin. Ale 1x60 g jedněch
bílkovin může být úplně to samé, co 2x30 g jiných bílkovin. Syrovátka vs. kasein např.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|