Amatér a hubnutí

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Amatér a hubnutí  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Amatér a hubnutí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dextoor

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 10:07 am    Předmět: Amatér a hubnutí Odpovědět s citátem

Zdravím všechny,

aktivně posiluji již čtvrtým měsícem. Můj problém je, že jsem se trochu zalil a mám i viditelnou tukovou složku těla (tj. ne žádná obří pneumatika, ale břišní sval je sotva vidět). Pravdou je, že na tu hlavní věc při posilování - stravu, jsem celkem v posledních dvou měsících kašlal. Moje otázka je tedy - jak zhubnout a přitom si drasticky nezmenšit sílu?

Beru všechny rady - jak upravit posilování (cvičit chodím 4x týdně), kolik kardio (během týdne mám 3x 1,5 hodiny basket - jeden den mám posilování+trénink), jak upravit jídelníček (což beru jako alfu a omegu všeho). Mimochodem, chtěl bych to provést bez doplňků stravy (jsem ochoten si koupit proteiňák).

Mé proporce:

Výška: 168 cm
Váha: 69 kg (btw. změna mé váhy od půlky ledna do konce listopadu je +10 kg)
Pas: 82 cm

Díky moc!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cipinek

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a položil sis otázku, k čemu ti je síla, pokud jen chceš vypadat dobře? k tomu sílu nepotřebuješ, tak začni pořádně hubnout a třeba se ti síla skutečně zmenší, ale třeba taky ne...
Dextoor

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 12:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikde jsem neřekl, že chci jen dobře vypadat a že sílu nepotřebuji (už jen kvůli basketu potřebuji víc než jen dobrý základ)...
Bar_bo_ra

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 12:42 pm    Předmět: Re: Amatér a hubnutí Odpovědět s citátem

Já myslím, že v tvém případě, by bohatě stačilo upravit jídelníček a břicho půjde dolů. Pokud ne, tak pak jedině kardio.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 8:37 pm    Předmět: Re: Amatér a hubnutí Odpovědět s citátem

Dextoor napsal:
Zdravím všechny,

aktivně posiluji již čtvrtým měsícem. Můj problém je, že jsem se trochu zalil a mám i viditelnou tukovou složku těla (tj. ne žádná obří pneumatika, ale břišní sval je sotva vidět). Pravdou je, že na tu hlavní věc při posilování - stravu, jsem celkem v posledních dvou měsících kašlal. Moje otázka je tedy - jak zhubnout a přitom si drasticky nezmenšit sílu?

Beru všechny rady - jak upravit posilování (cvičit chodím 4x týdně), kolik kardio (během týdne mám 3x 1,5 hodiny basket - jeden den mám posilování+trénink), jak upravit jídelníček (což beru jako alfu a omegu všeho). Mimochodem, chtěl bych to provést bez doplňků stravy (jsem ochoten si koupit proteiňák).

Mé proporce:

Výška: 168 cm
Váha: 69 kg (btw. změna mé váhy od půlky ledna do konce listopadu je +10 kg)
Pas: 82 cm

Díky moc!

Na konci silového tréninku zařaď 2× týdně swingy (cca 1/3 Tvojí váhy) a postupně se dopracuj na 300 opakování za 10 minut. Plus sacharidové vlny.
Dextoor

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za odpovědi.

Projížděl jsem si ty sacharidové vlny. Zní to fajn. Celkem dost jsem i o tom pročítal, ale nikde jsem nenašel odpověď na tohle - je možné, aby první den v týdnu měl oproti poslednímu i víc jak dvakrát menší příjem kalorií?
bolgi

PříspěvekZaslal: po prosinec 01, 2014 10:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sacharidove vlny pri 69kg??? To uz fakt trosku prehaname, nie?

Mas 3krat do tyzdna 1,5h basketbalu, k tomu 4 treningy v posilke - ty potrebujes kalorie na regeneraciu. Sam si napisal, ze "Pravdou je, že na tu hlavní věc při posilování - stravu, jsem celkem v posledních dvou měsících kašlal. Moje otázka je tedy - jak zhubnout a přitom si drasticky nezmenšit sílu?"

No tak odpoved je jednoducha - nekasli na stravu. Stravuj sa kvalitne, drz sa osvedcenych potravin (fakt sa mi ich nechce miliontykrat rozpisovat, je to vsade) v rozumnych medziach a sacharidvoe vlny nechaj kulturistom, ktori maju rozpocitany prijem a vydaj na kalorie a nerobia ziadny iny sport iba stacionarny bicykel, ci beh na pase aby si vedeli kontrolovat ten vydaj. A to nemyslim v zlom, len konstatujem, ze ak je pre niekoho posilka doplnkovy sport k inemu fyzicky narocnemu, tak nemoze proste ist podla tych istych pravidiel ako clovek, ktory sa venuje iba (hlavne) posilovni.
PMKB5

PříspěvekZaslal: út prosinec 02, 2014 1:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

- 3-5 sérií steaku a brokolice denně, přidej extra protein, Omega 3
- vynechej ovoce (dočasně), samozřejmě sladkosti, cokoliv z mouky, alkohol
- kardio nech klidně na procházky se psem, soustřeď se na silový trénink

Rychle na stránku:

Přejdi na: