|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Miro96
|
Zaslal: so listopad 29, 2014 3:28 pm Předmět: pravda o gainerech |
|
|
Ahoj,
četl jsem hodně o gainerech a ve směs se všechny zdroje shodovaly s tím, že jsou nejlepší pro začátečníky. Bavil jsem se o tom s několika lidma, co cvíčí dlouho a ti zase řikají, že gainer je v podstatě jenom "reklamní tahák" a že stejně je většina sacharidů v tom gaineru pouze jednoduchý cukr. tak čemu mám věřit? internetové obchody tyhle údaje ani neukazují, což mě dost zaráží. Jaký máte názor vy na gainery pro začátečníky co chtějí nabrat?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ILikeBike
|
Zaslal: so listopad 29, 2014 3:38 pm Předmět: |
|
|
Ve výsledku nezáleží až tak na tom, jestli to jsou sacharidy jednoduchý nebo komplexní. Jestli ten gainer není první jídlo dne a měl jsi před nim jídla s obsahem vlákniny a tuků, tak glykemický index absolutně ztrácí smysl. Soustředil bych se spíš na to, aby jsi měl příjem denních kalorií a mikroživin (+vlákniny cca 10g na 1000kcal) adekvátně ke tvému cíli (nabírání/hubnutí/držení si váhy). Jestli budeš v kalorickým deficitu, není jediná možnost jak bys mohl přibrat špeky, i kdyby jsi měl 200g cukru denně. Na druhou stranu, gainer dává smysl jen když jsi v kalorickým nadbytku a už nevíš, jak bys do sebe dostal víc jídla, tak přidáš gainer. Moje rada: Pevný jídlo, vykašli se na gainer a raději si kup kvalitní, levnej WPC 80 protein a přidej si ho třeba do vloček. _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: so listopad 29, 2014 5:58 pm Předmět: |
|
|
| ILikeBike napsal: | | Jestli budeš v kalorickým deficitu, není jediná možnost jak bys mohl přibrat špeky, i kdyby jsi měl 200g cukru denně. |
Tohle si vyzkoušej. Schválně, co se stane :) Shazovat hmotnost a shazovat tuky jsou dvě rozdílné věci.
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: so listopad 29, 2014 6:10 pm Předmět: |
|
|
Chceš říct, že když budu chtít shodit a budu mít denně 350g sachrů (bílkoviny a tuky na pevno tak, aby to vycházelo třeba na 3000kcal), a 200g z těch sacharidů bude z gaineru/cukr, tak shodím svaly místo tuku? Jakej by k tomu byl důvod, pokud budu mít dobře pořešenej trénink? _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
Zaslal: so listopad 29, 2014 8:07 pm Předmět: |
|
|
Předpokládám, že se Miro ptá na gainer po tréninku, který se opravdu skládá z jednoduchých sacharidů, což je pro tělo vhodné v zásadě jen v jedné části dne a to je PO tréninku.
Ve zkratce: když trénuješ, vyčerpáváš zásobní sacharid ve svalech (glykogen) a tím, že dáš po tréninku rychle vstřebatelné jednoduché cukry ho pomůžeš snadněji a rychleji doplnit -> lepší regenerace + lepší gainz .
(Hned) po tréninku jsou potřeba právě převážně sacharidy a jen menší množství proteinu (proto je ho v gaineru jen kolem 15%). Ale potom v prvním pevném jídle po tréninku je vhodné dát naopak větší množství bílkovin.
Takže jako nápoj po tréninku je gainer vhodnější než protein.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so listopad 29, 2014 8:44 pm Předmět: |
|
|
| Barbar Conan napsal: | Předpokládám, že se Miro ptá na gainer po tréninku, který se opravdu skládá z jednoduchých sacharidů, což je pro tělo vhodné v zásadě jen v jedné části dne a to je PO tréninku.
Ve zkratce: když trénuješ, vyčerpáváš zásobní sacharid ve svalech (glykogen) a tím, že dáš po tréninku rychle vstřebatelné jednoduché cukry ho pomůžeš snadněji a rychleji doplnit -> lepší regenerace + lepší gainz .
(Hned) po tréninku jsou potřeba právě převážně sacharidy a jen menší množství proteinu (proto je ho v gaineru jen kolem 15%). Ale potom v prvním pevném jídle po tréninku je vhodné dát naopak větší množství bílkovin.
Takže jako nápoj po tréninku je gainer vhodnější než protein. |
Co jsem tak četl, tak s tím doplněním glykogenu to nebude tak slavné. Spíše bych to možná začal řadit mezi mýty. Po hodinovém tréninku toho glykogenu moc nespotřebuješ, takže ho ani moc nemusíš doplňovat.
U PTN bych si spíše tipl, že může zarazit katabolické a nastartovat anabolické procesy, takže může mít svůj význam.
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: so listopad 29, 2014 8:54 pm Předmět: |
|
|
Možná by to chtělo zastavit šíření mýtů v tomto topicu, dokud to jde. Jediný řešení pro optimalizaci anabolismu je správný jídlo po celej den, ne pár kalorií po tréninku. Gainer je vhodnej jedině tehdy, když do sebe nenarveš víc jídla nebo máš chuť na shake. Spíš by mě zajímalo, jak mi Moocha vysvětlí tu jeho teorii o cukrech :). _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 12:33 pm Předmět: |
|
|
Bike: Já ti říkám, že jestli chceš jít do diety s 350g sacharidy denně a místo rýže/brambor používat kostkovej cukr, tak hodně štěstí
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 1:14 pm Předmět: |
|
|
Tak ono to jde, ale řekněme, že jsou pohodlnější způsoby. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 2:33 pm Předmět: |
|
|
| ILikeBike napsal: | | Moocha napsal: | Bike: Já ti říkám, že jestli chceš jít do diety s 350g sacharidy denně a místo rýže/brambor používat kostkovej cukr, tak hodně štěstí |
V prvním příspěvku jsi psal něco o tom, že zhubnu jiný druh hmoty, než kdybych jel na komplexních sachrech, což je uplná blbost a tahle dieta na 200g kostkovýho cukru a stejných bílkovinách a tucích vyšla co se týče poměrů shozených tkání uplně na stejno, jako 200g komplexních sachrů. Jestli mě chceš přesvědčit o opaku, tak do toho. |
Já jsem přesvědčený o tom, že v kalorickém deficitu s hladinou inzulínu ve výšce Mt. Everestu by se stalo přesně to, co píšeš. Nabral by jsi na tucích a shazoval svaly. To je můj názor. A přesvědčovat tě o ničem nebudu
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 2:36 pm Předmět: |
|
|
| ILikeBike napsal: | | Moocha napsal: | Bike: Já ti říkám, že jestli chceš jít do diety s 350g sacharidy denně a místo rýže/brambor používat kostkovej cukr, tak hodně štěstí |
V prvním příspěvku jsi psal něco o tom, že zhubnu jiný druh hmoty, než kdybych jel na komplexních sachrech, což je uplná blbost a tahle dieta na 200g kostkovýho cukru a stejných bílkovinách a tucích vyšla co se týče poměrů shozených tkání uplně na stejno, jako 200g komplexních sachrů. Jestli mě chceš přesvědčit o opaku, tak do toho. | takhle to nefunguje a to ti muzu rict z vlastni skusenosti ....zhubnout muzes i kdyz budes zrat kilo cukru denne ale ve vysledku to vypada uplne jinak nez na klasicke diete/kardiu/cviceni
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 2:40 pm Předmět: |
|
|
| coder napsal: | | ILikeBike napsal: | | Moocha napsal: | Bike: Já ti říkám, že jestli chceš jít do diety s 350g sacharidy denně a místo rýže/brambor používat kostkovej cukr, tak hodně štěstí |
V prvním příspěvku jsi psal něco o tom, že zhubnu jiný druh hmoty, než kdybych jel na komplexních sachrech, což je uplná blbost a tahle dieta na 200g kostkovýho cukru a stejných bílkovinách a tucích vyšla co se týče poměrů shozených tkání uplně na stejno, jako 200g komplexních sachrů. Jestli mě chceš přesvědčit o opaku, tak do toho. | takhle to nefunguje a to ti muzu rict z vlastni skusenosti ....zhubnout muzes i kdyz budes zrat kilo cukru denne ale ve vysledku to vypada uplne jinak nez na klasicke diete/kardiu/cviceni |
Tak tak :) je to dané rozlišnou insulinovou rezistencí tukových a svalových buněk. Když budeš mít insulin pořád tak vysoko, budou tukové buňky baštit víc a víc energie. Svalové buňky zase míň. Výsledek bude takový, že budou tukové buňky tak nenažrané, že tělo bude rozkládat svaly, aby je nakrmilo (nezapomeň, jsi v deficitu). Takhle nějak to vysvětloval Gary Taubes ve Why do we get fat. Snad to dobře tlumočím
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 2:51 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | | coder napsal: | | ILikeBike napsal: | | Moocha napsal: | Bike: Já ti říkám, že jestli chceš jít do diety s 350g sacharidy denně a místo rýže/brambor používat kostkovej cukr, tak hodně štěstí |
V prvním příspěvku jsi psal něco o tom, že zhubnu jiný druh hmoty, než kdybych jel na komplexních sachrech, což je uplná blbost a tahle dieta na 200g kostkovýho cukru a stejných bílkovinách a tucích vyšla co se týče poměrů shozených tkání uplně na stejno, jako 200g komplexních sachrů. Jestli mě chceš přesvědčit o opaku, tak do toho. | takhle to nefunguje a to ti muzu rict z vlastni skusenosti ....zhubnout muzes i kdyz budes zrat kilo cukru denne ale ve vysledku to vypada uplne jinak nez na klasicke diete/kardiu/cviceni |
Tak tak :) je to dané rozlišnou insulinovou rezistencí tukových a svalových buněk. Když budeš mít insulin pořád tak vysoko, budou tukové buňky baštit víc a víc energie. Svalové buňky zase míň. Výsledek bude takový, že budou tukové buňky tak nenažrané, že tělo bude rozkládat svaly, aby je nakrmilo (nezapomeň, jsi v deficitu). Takhle nějak to vysvětloval Gary Taubes ve Why do we get fat. Snad to dobře tlumočím | jo zhubnes treba 10 kilo ale vypadas hur nez pred "dietou"
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 3:07 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | | coder napsal: | | ILikeBike napsal: | | Moocha napsal: | Bike: Já ti říkám, že jestli chceš jít do diety s 350g sacharidy denně a místo rýže/brambor používat kostkovej cukr, tak hodně štěstí |
Tak tak :) je to dané rozlišnou insulinovou rezistencí tukových a svalových buněk. Když budeš mít insulin pořád tak vysoko, budou tukové buňky baštit víc a víc energie. Svalové buňky zase míň. Výsledek bude takový, že budou tukové buňky tak nenažrané, že tělo bude rozkládat svaly, aby je nakrmilo (nezapomeň, jsi v deficitu). Takhle nějak to vysvětloval Gary Taubes ve Why do we get fat. Snad to dobře tlumočím |
1) furt zdůrazňuju, že příjem vlákniny by byl vysokej a taky tam budou nějaký tuky, takže to s tím inzulinem nebude až tak horký 2) inzulín bych do toho netahal, přece bílkoviny ti inzulín zvyšujou víc než sacharidy a taky většina cvičenců jede na vysokoproteinových dietách a úspěšně hubnou třeba na 8% tuku 3) tělo se svalové tkáně v deficitu s dobře promyšleným tréninkem nezbavuje snadno, to, že je někdo po dietě plochej znamená, že nemá glykogen a vodu ve svalech, nebo prostě není tak velkej, jak si myslel, že je _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|