|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Moocha

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 3:42 pm Předmět: |
|
|
| ILikeBike napsal: | | Moocha napsal: | | coder napsal: | | ILikeBike napsal: | | Moocha napsal: | Bike: Já ti říkám, že jestli chceš jít do diety s 350g sacharidy denně a místo rýže/brambor používat kostkovej cukr, tak hodně štěstí |
V prvním příspěvku jsi psal něco o tom, že zhubnu jiný druh hmoty, než kdybych jel na komplexních sachrech, což je uplná blbost a tahle dieta na 200g kostkovýho cukru a stejných bílkovinách a tucích vyšla co se týče poměrů shozených tkání uplně na stejno, jako 200g komplexních sachrů. Jestli mě chceš přesvědčit o opaku, tak do toho. | takhle to nefunguje a to ti muzu rict z vlastni skusenosti ....zhubnout muzes i kdyz budes zrat kilo cukru denne ale ve vysledku to vypada uplne jinak nez na klasicke diete/kardiu/cviceni |
Tak tak :) je to dané rozlišnou insulinovou rezistencí tukových a svalových buněk. Když budeš mít insulin pořád tak vysoko, budou tukové buňky baštit víc a víc energie. Svalové buňky zase míň. Výsledek bude takový, že budou tukové buňky tak nenažrané, že tělo bude rozkládat svaly, aby je nakrmilo (nezapomeň, jsi v deficitu). Takhle nějak to vysvětloval Gary Taubes ve Why do we get fat. Snad to dobře tlumočím |
1) furt zdůrazňuju, že příjem vlákniny by byl vysokej a taky tam budou nějaký tuky, takže to s tím inzulinem nebude až tak horký 2) inzulín bych do toho netahal, přece bílkoviny ti inzulín zvyšujou víc než sacharidy a taky většina cvičenců jede na vysokoproteinových dietách a úspěšně hubnou třeba na 8% tuku 3) tělo se svalové tkáně v deficitu s dobře promyšleným tréninkem nezbavuje snadno, to, že je někdo po dietě plochej znamená, že nemá glykogen a vodu ve svalech, nebo prostě není tak velkej, jak si myslel, že je |
1) Takže budeš mít ty talíře cukru s psylliovou posypkou? a ano, s inzulinem to bude horký, i když k tomu zakousneš bůček :)
2a) Ne.
2b) Já proti vysokoproteinovým dietám něco namítal?
Už bych toho nechal. Jen jsem se přišel podělit o názor. Nechci se dohadovat :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Hulkie
|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 4:42 pm Předmět: |
|
|
Už jsem to tu párkrát psal. Máslo neudělá z kostkového cukru rýži natural:)
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 4:57 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | | ILikeBike napsal: | | Moocha napsal: | | coder napsal: | | ILikeBike napsal: | | Moocha napsal: | Bike: Já ti říkám, že jestli chceš jít do diety s 350g sacharidy denně a místo rýže/brambor používat kostkovej cukr, tak hodně štěstí |
V prvním příspěvku jsi psal něco o tom, že zhubnu jiný druh hmoty, než kdybych jel na komplexních sachrech, což je uplná blbost a tahle dieta na 200g kostkovýho cukru a stejných bílkovinách a tucích vyšla co se týče poměrů shozených tkání uplně na stejno, jako 200g komplexních sachrů. Jestli mě chceš přesvědčit o opaku, tak do toho. | takhle to nefunguje a to ti muzu rict z vlastni skusenosti ....zhubnout muzes i kdyz budes zrat kilo cukru denne ale ve vysledku to vypada uplne jinak nez na klasicke diete/kardiu/cviceni |
Tak tak :) je to dané rozlišnou insulinovou rezistencí tukových a svalových buněk. Když budeš mít insulin pořád tak vysoko, budou tukové buňky baštit víc a víc energie. Svalové buňky zase míň. Výsledek bude takový, že budou tukové buňky tak nenažrané, že tělo bude rozkládat svaly, aby je nakrmilo (nezapomeň, jsi v deficitu). Takhle nějak to vysvětloval Gary Taubes ve Why do we get fat. Snad to dobře tlumočím |
1) furt zdůrazňuju, že příjem vlákniny by byl vysokej a taky tam budou nějaký tuky, takže to s tím inzulinem nebude až tak horký 2) inzulín bych do toho netahal, přece bílkoviny ti inzulín zvyšujou víc než sacharidy a taky většina cvičenců jede na vysokoproteinových dietách a úspěšně hubnou třeba na 8% tuku 3) tělo se svalové tkáně v deficitu s dobře promyšleným tréninkem nezbavuje snadno, to, že je někdo po dietě plochej znamená, že nemá glykogen a vodu ve svalech, nebo prostě není tak velkej, jak si myslel, že je |
1) Takže budeš mít ty talíře cukru s psylliovou posypkou? a ano, s inzulinem to bude horký, i když k tomu zakousneš bůček :)
2a) Ne.
2b) Já proti vysokoproteinovým dietám něco namítal?
Už bych toho nechal. Jen jsem se přišel podělit o názor. Nechci se dohadovat :) |
1) Nechápu co je těžkýho pochopit na tom, že třeba 150 sachrů bude z fazolí/vloček s otrubama (tak 25 g vlákniny) jako první jídlo dne a pak si může jíst klidně i holej cukr. otázka je, jak dlouho by to člověk vydržel, protože by měl hlad jak čert.
2a) kuřecí prsa ti zvednou inzulín stejně jako zákusek (se stejným počtem kalorií, samozřejmě)
2b) neřekl jsem, že proti nim něco namítáš, jen jsem řekl, že vysokoproteinová (+ nízkosacharidová) je dobrej příklad toho, že insulin není až takovej zmrd, když pří vysokch bílkovinách dietujou kultíci už desítky let, insulin se jim vesele zvedá a stejně zhubnou na soutěžní formu
Musím ale uznat, že po čase se ti insulinová resistivita sníží kvůli vysokýmu přijmu cukru a to pak hubnutí ovlivní špatně, krátkodobě (několik týdnů) to není problém _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 5:09 pm Předmět: |
|
|
Ne, to si opravdu špatně vysvětluješ. Má smysl ti to vysvětlovat, nebo si nastuduješ radši sám?
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 5:20 pm Předmět: |
|
|
Nechám si to vysvětlit. _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 5:24 pm Předmět: |
|
|
Tak takový cucání z prstu a vaření z vody jsem ještě neviděl. :-)
ILikeBike: Pokud chceš vést diskuzi, kde se přeš, je potřeba mít nejdříve znalosti o daném tématu a nevymýšlet si. Lidi to poznají... _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 5:26 pm Předmět: |
|
|
Můžeš mi napsat, co je nepravda na tom, co jsem napsal? _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 5:30 pm Předmět: |
|
|
nejlepsi je skusit si to sam ja skousel hubnout tim ze jsem neomezoval jakkoliv stravu ale proste sem to vynahrazoval kardiem kazdy den a jelikoz jsem zavisly na sladkem tech cukru tam bylo opravdu hodne ale i vlakniny sem mel vice nez dost z orechu apod. vaha sla dolu ale formu timdle nikdy neudelas
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 5:39 pm Předmět: |
|
|
Nemluvil jsem o nějakým neomezování stravy, mluvil jsem o teoretickým striktím počítání kalorií s tím, že 200g komplexních sachrů nahradím 200g cukru. _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 5:39 pm Předmět: |
|
|
Tak např., že bílkoviny Ti zvedají inzulin víc, než sacharidy. Pak že by Ti stačilo jíst hodně vlákniny a glykemický index by pro Tebe v podstatatě neexistoval (nadneseně řečeno). A pak největší blbost: že vyšší příjem cukru snižuje insulinovou rezistenci. Jak říkám, ty to nemáš ani pomotaný... to co jsi napsal, není pomotanost pojmů, to je prostě totální vaření z vody, jen abys měl nějakou odpověď na to, co Ti píše Moocha. Promiň, tak to vidím já. Už jsem pár lidí potkal, co si pletly dojmy s pojmy a pak ty ostatní, kteří mluví, jen hlavně, aby měli na něčí A své B. :-)
Jinak Hulkie měl trefnou pointu s tím máslem. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 5:47 pm Předmět: |
|
|
| ILikeBike napsal: | | Nemluvil jsem o nějakým neomezování stravy, mluvil jsem o teoretickým striktím počítání kalorií s tím, že 200g komplexních sachrů nahradím 200g cukru. | svet by byl tak krasny kdyby to tak fungovalo
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 5:50 pm Předmět: |
|
|
| coder napsal: | | ILikeBike napsal: | | Nemluvil jsem o nějakým neomezování stravy, mluvil jsem o teoretickým striktím počítání kalorií s tím, že 200g komplexních sachrů nahradím 200g cukru. | svet by byl tak krasny kdyby to tak fungovalo |
Každej, kdo to myslí alespoň trochu vážně s měněním svýho těla, počítá minimálně přesně kalorie, aby měl přehled o tom, jak jeho tělo reaguje, nevím, v jakým světě žiješ ty. _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 5:54 pm Předmět: |
|
|
| ILikeBike napsal: | | coder napsal: | | ILikeBike napsal: | | Nemluvil jsem o nějakým neomezování stravy, mluvil jsem o teoretickým striktím počítání kalorií s tím, že 200g komplexních sachrů nahradím 200g cukru. | svet by byl tak krasny kdyby to tak fungovalo |
Každej, kdo to myslí alespoň trochu vážně s měněním svýho těla, počítá minimálně přesně kalorie, aby měl přehled o tom, jak jeho tělo reaguje, nevím, v jakým světě žiješ ty. | to je spis otazka pro tebe.. to ty tady placas nejake science fiction ze nahradis kalorie z komplexnich sacharidu cukrama vzdyt je to vlastne jedno ...kalorie jako kalorie ale nikdy jsi to neskousel neni tak?
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 5:57 pm Předmět: |
|
|
Esko: Hehe, nevím, na co jsem myslel, když jsem to psal, myslel jsme insulinovou sensitivitu, ne resistenci. Jinak bílkoviny insulin spiknou, o tom se nemá cenu hádat, není to žádný vaření z vody. _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 6:00 pm Předmět: |
|
|
| ILikeBike napsal: | | Esko: Hehe, nevím, na co jsem myslel, když jsem to psal, myslel jsme insulinovou sensitivitu, ne resistenci. Jinak bílkoviny insulin spiknou, o tom se nemá cenu hádat, není to žádný vaření z vody. |
Jak které. Hydrolyzovaný protein nebo čisté BCAA skutečně mají schopnost vyplavit větší množství insulínu. Ale určitě ne třeba maso, nebo bílky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|