Tady v tomhle videu CANDITO ukazuje dřepy, který nepustili rozhodčí IPF na soutěžích kvůli hloubce.
At se k tomu vyjádří znalci, ale mě už to přijde dost přehnaný
Nemůžu se teď podívat na video, ale co si pamatuju tak Candito měl dycky hluboký dřepy vzhledem k PWL dřepu. To aby člověk jezdil jen olympijský dřepy s úzkým postojem aby to měl jistý. PWL squat (low bar, medium/wide stance) tě prostě nepustí až na zem, ale kousek pod paralel. A co je pod paralel to by mělo být uznatelný.
Tady v tomhle videu CANDITO ukazuje dřepy, který nepustili rozhodčí IPF na soutěžích kvůli hloubce.
At se k tomu vyjádří znalci, ale mě už to přijde dost přehnaný
Ty drepy jsou vsechno zabery zepredu, z toho hloubku posoudit dost dobre nejde, takze mi to neprijde prehnany. Ty drepy mohly byt proste jen na paralel a tak neprosly.
To aby člověk jezdil jen olympijský dřepy s úzkým postojem aby to měl jistý.
To je nesmysl. Uzkym postojem budes mit velky problem dat hloubku, protoze budes tlacit kolena hodne dopredu. Sice budes nizko, budes slozenej jak metr, ale i tak budes mit problem dostat prechod stehna v trup niz nez vrchol kolena.
S ultrasirokym postojem je to jasny, tam je problem dostat se do hloubky kvuli kyclim. Pri normalnim postoji o trochu sirsim nez ramena s hloubkou neni absolutne zadny problem.
Proč by měl být problém dát hloubku u olympijského dřepu? Jsi více napřímen a nelimitují tě kyčle, pustí tě nejníž ze všech variant zadního dřepu. Kolena ti jdou o něco více dopředu to je jasné, ale hlavně pak směřují nahoru, ale musí mít člověk mobilitu v kotníkach, aby to prosedl. Pak je rozdíl vyšky mezi kolenem a kyčlema obrovský. Tam jsem schopen se dotknout koulema země Úzký postoj je klasický postoj u olympijského dřepu zhruba na šírku kyčlí. Střední postoj je o něco víc než šířka ramen a široký a ultra široký je takovej westside styl. Ja to samozřejmě napsal jen jako takovou poznámku, já osobně dokážu díky vysoké mobilitě jít i v PWL dřepu hodně hluboko. Nehledě na to, že není úplně vhodné maxovat v olympijském dřepu, jelikož tě to snáž může zlomit v zádech, když ti selžou nohy a zadek a vychylí to člověka z osy středu chodidla, to už jsou nepříjemné good morningy s osou vysoko na trapézech a užším postojem.
Tady hodně záleží taky na pákách toho danýho jedince. Já s mýma dlouhýma pavoučíma nohama při úzkém dřepu tu hloubku nedám. Skládám se tam přesně jak píše DrLift. Sedím tam sice jak budulínek nesmírně hluboko, pro pohled laika děsně hluboko, ale na soutěži by to stejně neprošlo.
Proč by měl být problém dát hloubku u olympijského dřepu? Jsi více napřímen a nelimitují tě kyčle, pustí tě nejníž ze všech variant zadního dřepu. Kolena ti jdou o něco více dopředu to je jasné, ale hlavně pak směřují nahoru, ale musí mít člověk mobilitu v kotníkach, aby to prosedl. Pak je rozdíl vyšky mezi kolenem a kyčlema obrovský. Tam jsem schopen se dotknout koulema země Úzký postoj je klasický postoj u olympijského dřepu zhruba na šírku kyčlí. Střední postoj je o něco víc než šířka ramen a široký a ultra široký je takovej westside styl. Ja to samozřejmě napsal jen jako takovou poznámku, já osobně dokážu díky vysoké mobilitě jít i v PWL dřepu hodně hluboko. Nehledě na to, že není úplně vhodné maxovat v olympijském dřepu, jelikož tě to snáž může zlomit v zádech, když ti selžou nohy a zadek a vychylí to člověka z osy středu chodidla, to už jsou nepříjemné good morningy s osou vysoko na trapézech a užším postojem.
Kolena ti jdou ne o neco ale hodne dopredu. Musis jit o hodne niz, aby ten drep byl uznatelny. Navic mas pak hodne ostry uhel ohnuti nohy a jses tak o dost slabsi. Pouzivat tenhle styl drepu na soutezich v pwl neni dobrej napad....
Jasan, s tím souhlasím, že PWL dřep vede k větším výkonům. Ikdyž jsou lidi s vhodnýma pákama pro olympijskej dřep, s nabušenýma krátkýma stehnama, dlouhým trupem (automaticky slabší vzpřimovače) kterým tento styl zase lépe sedí, a dokážou snáze dřepovat a taky je to k vidění na soutěžích. Je to hold o tom najít si pro sebe nejlépe uzpůsobený dřep. To byla jen taková nejapná poznámka o přísnosti rozhodčích v IPF, že za chvíli budem muset dřepovat jen balls to grass aby to bylo uznatelný :) Což me osobně nevadí, ja miluju hluboký dřepíky.
To byla jen taková nejapná poznámka o přísnosti rozhodčích v IPF, že za chvíli budem muset dřepovat jen balls to grass aby to bylo uznatelný :) Což me osobně nevadí, ja miluju hluboký dřepíky.
Jasne :)
Ja teda hluboky dresy v lasce moc nemel, ale resil jsem to tak, ze jsem si na zavodech nechal hloubku rikat, takze jsem bez problemu prochazel. Samozrejme tomu predchazela sikana na treninku, kdy na mne porad nekdo volal "MELKY".
Ono to s tou prisnosti neni zdaleka tak horky. Je spousta lidi, kteri s hloubkou u drepu bojuji kazdy zavod (a samozrejme "objektivne" kritizuji rozhodci), ale ti opravdu zkuseni se s tim bez vetsich problemu vyporadaji.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru