|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so prosinec 27, 2014 8:11 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: |
Další věc je, že DiamonD123ovi doporučuješ, aby odjel 6x6x100 na dřepy, ikdyž na to nemá. To je zase jinej nesmysl. Ikdyž v tom posledním postu už to máš váhově upravený rozumně, ale zase zbytečně moc sérií. |
jj uznavam, v tom prvvnim jsem prestrelil, nejak mi nedoslo, ze by nekdo neudelal tech par drepu se svoji BW na cince
tech serii je tam hodne, abych dodrzel 78 opakovani, co jel ted _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
madball

|
Zaslal: so prosinec 27, 2014 8:21 pm Předmět: |
|
|
On by třeba těch 6x6x100 odjel a byl by spokojenej, jak by oddřel trénink, ale z dlouhodobýho hlediska by to bylo k ničemu, alespoň podle mě, protože by byl potřeba poměrně dlouhej čas na regeneraci, ve kterým by klidně už mohl odjet další trénink.
Těch 6x6x80 by mohlo bejt pro začátek ideální.
Osobně bych tam asi už nic dalšího necpal. Zvýšil frekvenci a pomalu navyšoval váhy. Ale tohle už buda asi úplně mimo tenhle topic, respektive jsem sem ani neměl nic psát a omlouvám se za spam. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: ne prosinec 28, 2014 12:26 pm Předmět: |
|
|
28.12 - volno
TH - 93.5kg - Je vidět, že ten trénink nebyl zbytečnej
|
|
| nahoru |
|
 |
Endo
|
Zaslal: ne prosinec 28, 2014 12:51 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | DiamonD123 napsal: | | To jakože když dělám dřepy s činkou jako je moje hmotnost je na hovno? A co když si dám shyby a přidám si na ně 30kg. Znamená to, že když přijde člověk, kterej váží 60kg a se závážím +30kg dá shyb, že je silnější, než když si tam já přidám 30kg a udělám shyb? |
to bylo k tomu vyjadreni, ze "sily je tam dost"
podle me neni
hod si tam metrak a udelej treba 6x6
co se tyce shybu ( a vlastne vsech cviku)mam komplex prevadet to na pomer k BW
takze ano, kdyz uvidim 60kiloveho kluka udelat shyb se 30kila (50%BW) a tebe (necelych 30%BW) tak si reknu, ze pro me je silnejs ten maly kluk
Ale to je jenom muj osobni nazor |
Prirovnal by som to k powerliftingu, tam sa to tiež prepočítava v závislosti od hmotnosti (napr. Reshel koeficient).
Príklad 70kg borec dá total 500kg, a 80kg dá 550kg. Dobre 80kg tipek je silnejší, ale v závislosti od hmotnosti vyhrá ten 70kg, pretože získal 597 reshel bodov narozdiel od 80kg borca, ktorý získal 579b.
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: po prosinec 29, 2014 2:00 pm Předmět: |
|
|
Chlapi to jste vážně tak natvrdlý, že to pořád řešíte dokola?
Padly tady od madballa dva pojmy: relativní a absolutní síla.
Víc není třeba dodávat, jsou to dva různé pojmy. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: po prosinec 29, 2014 8:20 pm Předmět: |
|
|
29.12 - Posilovna (USK) Deload
PRSA + RAMENA + TRICEPS
PRSA
Bench
25x20kg
10x60kg
10x70kg
8x80kg
6x90kg
4x100kg
2x110kg
Nohy na lavičce - 110 už docela ztěžkla, ale určitě bych ještě 1 - 2 opáčka dal.
Tlaky s JČ incline
10x30kg
10x30kg
10x30kg
Poslední sérka docela těžká
Rozpažky na rovné
15x15kg
15x15kg
RAMENA
Military press
10x35kg
8x40kg
6x45kg
4x50kg
2x55kg
Pohoda
Rozpažky na břiše
10x12.5kg
10x12.5kg
10x12.5kg
Upažování s JČ
15x7kg
15x7kg
TRICEPS
Kliky mezi lavičkami
10x30kg
8x40kg
6x50kg
4x60kg
2x70kg
Lehké
Tlaky s JČ ve stoje za hlavou
10x20kg
10x20kg
10x20kg
Stahování kladky
15x42kg
15x42kg
Hodnocení tréninku: Prsa byla trochu těžší, ale jinak bych z toho neměl být nijak zničenej. Šlo to . . .
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po prosinec 29, 2014 8:22 pm Předmět: |
|
|
nohy na lavicce proc?
nekdo rika, ze tim lip izolujes prsa, ale zeptej se, co na to rikaji chiropraktici! _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: po prosinec 29, 2014 8:25 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | nohy na lavicce proc?
nekdo rika, ze tim lip izolujes prsa, ale zeptej se, co na to rikaji chiropraktici! |
No spíš tím vypojíš záda a máš horší stabilitu ne? Nevím co na to říkají chiropraktici a ani to nepraktikuju zas tak často, aby mě to trápilo
Edit:
Here we go again with another popular Fitness Myth that always leaves a lot of people scratching their heads. Should you leave your feet firmly planted on the ground during a bench press – or have them up on the bench? And what’s the difference?
The truth is actually quite simple – both ways can be valuable in your training. First up let’s talk about the feet down position. With feet down you’ll be strongest and most powerful. Just look at any powerlifter – you don’t see them benching 500 pounds with their feet up do you? Having your feet on the ground gives you a great base of support and allows you to keep your torso locked in position. Another advantage of this position is that if you move your feet back on the floor (closer to your shoulders) you’ll also benefit from more spinal extension, meaning your chest will rise up in the air a bit more giving you some space between your low back and the bench.
What’s the advantage to doing that you ask? For one, with your chest elevated higher, the bars range of motion will actually be shorter. Again if you look at powerlifters, they curve their spine excessively during a bench press and sometimes the bar only moves a few inches. What this position also does is help with scapular retraction (pulling the shoulder blades together). With shoulders back, you can really focus on the chest and get a great burn in the pecs. It’s virtually impossible to have an arched back, with a high chest and rounded shoulders – so this position partially helps keep the shoulders down and emphasis on the chest muscles.
Okay, now for feet up. Obviously with your feet on a bench instead of the floor you’ll be less stable. The bench is narrow and with your legs raised you’ll have to concentrate more on balancing the weight – not just lifting it. If you were to stand at the foot of the bench while someone had their feet up, you can see just how wide the bar and weights are in relationship to their narrow body and foot placement. It should be apparent that this position requires more stability and balance.
But with your feet up there’s also another huge difference. With feet up you take much of the curve in the spine away, which can place you in an awkward position to push from. This means that you could go into spinal flexion, with a rounded back and shoulders instead of shoulders back and chest up. The result is that people end up recruiting more of their shoulders to accomplish the lift rather than their chest. So the key with this method of bench press is to use a lighter weight. When your feet are on the ground, a lot of the correct body positioning work is done for you simply by having your feet down so you can focus solely on pushing weight and have great leverage. But with feet up you’ve got more to think about – balance, back position, shoulders back, chest up etc, so using lighter weights is important.
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: po prosinec 29, 2014 8:33 pm Předmět: |
|
|
| Oddo napsal: | Přečetl jsem to celé, ale pořád nechápu, proč by někdo dobrovolně benchoval s nohama na lavičce Ch. Poliquin v jednom článku psal, že viděl tak hnusný úraz, když někdo benchoval s nohama na lavičce, že od té doby, když přistihne svého klienta jak benchuje tímto stylem, tak ho zkopne dolů |
No dával jsem si lehčí trénink, tak jsem si to těma nohama nahoře trochu ztížil Pořád nechápu, proč by se mi něco mělo stát - nijak jsem se u toho nekroutil a ten pohyb byl naprosto v pořádku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: po prosinec 29, 2014 8:37 pm Předmět: |
|
|
| DiamonD123 napsal: | | Oddo napsal: | Přečetl jsem to celé, ale pořád nechápu, proč by někdo dobrovolně benchoval s nohama na lavičce Ch. Poliquin v jednom článku psal, že viděl tak hnusný úraz, když někdo benchoval s nohama na lavičce, že od té doby, když přistihne svého klienta jak benchuje tímto stylem, tak ho zkopne dolů |
No dával jsem si lehčí trénink, tak jsem si to těma nohama nahoře trochu ztížil Pořád nechápu, proč by se mi něco mělo stát - nijak jsem se u toho nekroutil a ten pohyb byl naprosto v pořádku. |
Tak třeba můžeš zavadit o stojan, nebo do tebe někdo omylem strčí apod. a s nohama ve vzduchu už to asi těžko vybalancuješ. A při troše štěstí ty kotouče vysypeš někomu na nohu nebo ublížíš sobě.
Mě taky nikdy nesrazilo auto, ale že se to ještě nestalo neznamená, že se nebudu rozhlížet na přechodu
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: po prosinec 29, 2014 9:15 pm Předmět: |
|
|
Já bych našel hned několik důvodů proč jo:)
Sám tak občas benčuju, a když je nemám na lavičce tak je hezky nahoře v 80-90 stupních ve flexi v kyčlích a v zevní rotaci a trošku i upravený postavení v kotníku.
Komplexní cvičení lemry líný
Samozřejmě to není pro toho kdo nezvládá základní předozadní stabilizaci trupu i bez toho benče... _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: po prosinec 29, 2014 9:56 pm Předmět: |
|
|
| DiamonD123 napsal: | | No dával jsem si lehčí trénink, tak jsem si to těma nohama nahoře trochu ztížil... |
Proč dáváš lehčí trénink, když si ho záměrně ztěžuješ? Tvoje logika má blond vlasy.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: po prosinec 29, 2014 10:06 pm Předmět: |
|
|
| I.N.G. napsal: | | DiamonD123 napsal: | | No dával jsem si lehčí trénink, tak jsem si to těma nohama nahoře trochu ztížil... |
Proč dáváš lehčí trénink, když si ho záměrně ztěžuješ? Tvoje logika má blond vlasy. |
Je jedno jestli jsem si to ztížil nebo ne, protože pořád to byl lehkej trénink. Psal jsem, že jsem u 110 měl stále rezervu 1 - 2 opáčka nehledě na to, když se koukneš na váhy, které jsem jel předtím . . .
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|