Brzy tomu budou dva roky, co jsem se pokoušel odjet P90X. Dva roky, to je skoro neuvěřitelný. Tolik ztracených dní, radosti, selhání, konců i nových začátků a nadějí… Už ani nevím, proč jsem s tím tehdy sekl. Co mě přimělo vzdát to a nebojovat. Pamatuju si jen, že jsem padl na hubu a už se nepokusil vstát. Prostě „to“ nešlo.
Za tu dobu se toho stalo tolik.
Přišla hrazda! Úspěšně jsme odmaturovali, poté jsme odjeli s přítelkyní cestovat po státech (další zabiják ne-formy). A aby byl příběh kompletní, dva měsíce po nastoupení na novou školu jsem dostal kopačky. Tolik sraček jsme spolu překonali, a když už to vypadalo, že se nic nemůže posrat a prožijeme spolu další supr Vánoce… Shodou okolností má dnes, když tohle píšu, narozeniny. Pořád mám ve skříni dárek k jejím loňským…
To byl ten moment, kdy jsem se měl zavřít do posilovny a všechno ze sebe vybušit. Nebo udělat cokoliv pro sebe. Já šel ale druhou cestou, a v kombinaci pocitu beznaděje a lehkého zkouškového v prváku jsem následující skoro tři měsíce prochlastal a snažil se zapomenout. Nezapomněl jsem.
Konec fňukání.
V létě jsem se začal trošku hýbat, začal jsem běhat a nechal jsem se přemluvit k závodu. Konkrétně k duatlonu – běh/kolo/běh - konaného v našich končinách. A přežil jsem. Od té doby i nepravidelně běhám.
Je tomu asi měsíc, co jsem objevil ve starém PC odkaz na tento log. Královsky jsem se pobavil. Hlavně když jsem četl tu estrádu na plese.
Z toho, jak jsem se tu prezentoval, se nic nezměnilo. Jen už nevážím 86 kg, ale 77, nežeru pečivo a nemůžu se vymlouvat, že nemám hrazdu. Pumpovat bicák mě stále nebaví.
Tentokrát jsem ale odhodlán zvítězit.
Aktuální forma k 20. 12. 2014:
Váha: 77,3 kg
Výška: 183 cm
Krk: 38 cm
Hrudník: 104 cm
Biceps L: 32 cm, P: 32 cm
Pas (přes pupek): 83 cm
Stehno L: 55 cm, P: 55 cm
Lýtko L: 39 cm, P: 38 cm
PÁ 19. 12. 2014 – hledání ztracené síly
P90X - den 1 - Chest & Back
Hnus. Celý cvičení bylo bez energie, utrápený… A zrovna na tohle jsem si věřil a těšil jsem se, protože už nějaký ten pátek klikuju a minimálně v síle zlepšení je. Místo toho jsem únavou málem usnul na karimatce…
SO 20. 12. 2014 – vážně jsem tak v háji?
P90X - den 2 - Plyometrics
Poskakování sem a tam, který odhalilo v plný nahotě, jak jsem na tom. Nevím co se to se mnou děje, jestli je to domácím prostředím, tím, že jsem celej den zavřenej doma… ale cítím se strašně vyřízenej. Strašně. Do toho mě začíná škrábat v krku.
Lepší start si dokážu představit jen stěží.
NE 21. 12. 2014
P90X - den 3 - Shoulders & Arms
Nic moc pocit. Blbnutí na hrazdě a klikování mě baví víc. Ale co by to bylo za cvičení, kdyby tam nebyl zahrnut biceps!
PO 22. 12. 2014
P90X - den 4 - Yoga X
Do jógy se mi strašně nechtělo. Ze 2 důvodů – 1. Vím o tom, že jsem šíleně zkrácenej a za 2. 95 minut jógy, to je k nevydržení. Celou jsem ji nakonec nedal, jen cca 70 minut. Po 30 minutách jsem byl zpocenej, až mě to překvapilo.
ÚT 23. 12. 2014
Den ve znamení nákupů dárků. Ze cvičení nebylo nic. Aby toho nebylo málo, rýma mě sráží na kolena :D
ST 24. 12. 2014
P90X - den 5 - Legs & Back
Pod stromeček jsem si nadělil nohy a záda. To bude svalovka jako prase. Rýmečka na tu hoďku a půl ustoupila. Uvidíme, co to se mnou udělá do zítra…
Ježíšek donesl odporové gumy, huráá, můžu se vyblbnout.
Snídaně (v cca 11h): 100g tvarůžků, polystyrenovej chleba, troška másla
Po tréninku: 2 banány
Večeře: rybí polévka, 2 kapři svlečení z trojobalu, salát – žádná přežíračka
ČT 25. 12. 2014
Ráno jsem navážil pod 75 kg v
oblečení a s kartáčkem na zuby v ruce, což mě vyděsilo natolik, že jsem si musel dát k obědu dvojitou porci kachny a zelí :D Svalovka nikde.
P90X - den 6 - Kenpo X
Super cvičení, uběhlo hoodně rychle. Příjemná změna. Paráda.
Snídaně (v cca 11h): 300g bílého jogurtu, 2 banány, nějaký sušený rozinky, švestky, strouhanej kokos, mandarinka a polystyrenovej chleba
Oběd: poctivá porce zelí a kachny, 4 malý bramborový knedlíky na ochutnání
Večeře: 2 kapři svlečení z trojobalu s dvěma polívkovými lžičkami salátu.
Přes den jsem neměl hlad, kachna byla asi dost výživná…
Celkově smutný pohled na „jídelníček“ . Když jsou ty svátky…
Ale cukroví nejím!
Prvních 5 dnů byla „klasika“, tj. vločky (který pravidelně nemůžu a snad ani nechci jíst), kombinace maso + rýže/brambory. Jídelníček teď dopisuji zpětně, takže si to přesně nepamatuji.
Od pátku začnu psát jídelníček ten daný den, aby v tom nebyl bordel.
Síla leze pomalu nahoru, alespoň podle odcvičených prasoshybů.
PÁ 26. 12. 2014
Je to týden, co jsem začal. Váha ráno ukázala 76,1 kg. Ne, že by to bylo nějaké směrodatné či důležité…
P90X - den 7 - Stretch
Protahovačky jsou problém. Bolí to, bolí…
Snídaně (v cca 11:30h): 2 míchaný vajíčka, sýr gouda cca 60g, cca 30g tvarůžků, polystyrenovej chleba cca 50g, banán
Oběd (14h): rybí polévka, kapr svlečený z trojobalu, troška bramboorovýho salátu
Svačina: v průběhu dne 1 balení polystyrenovýho chleba a 3 banány
Večeře (21h): Rýže s kachnou – přiměřeně
Odpoledne padlo i trošku toho cukroví..
SO 27. 12. 2014
P90X - den 8 - Core
Docela v pohodě cvičení až na ty banány a různý překulování. Co mě ale nasralo, bylo, že mi 12 minut před koncem začala volat babička, že ji nejde skype. Takže jsem krásně vychladl.
Co mě znepokojuje, je moje stravování. Přijde mi, že toho sním strašně málo. Když k tomu přidám režim „doma“, tak z toho vzejde něco jako dnes:
Vstával jsem v 11:20. Doma jsem byl sám, nic mě nenutilo vstát dřív. Nikdy mě nic nenutí vstát dřív. A doma brzo nevstanu…
Předoběd: banán
Oběd: maso (cca 140g) s rýží (cca 120g), červená řepa se zelím
Po tréninku: maso (cca 100g) s rýží (cca 100g), červená řepa se zelím
Večeře: polystyren se sýrem (gouda, cca 140g) a šunkou
NE 28. 12. 2014
To je sen, vstát si v 11h, dát si 2 vajíčka s polystyrenem a za hodinku a půl jet k babičce na oběd…
P90X - den 9 - Chest & Shoulders
Nějak se mi nedařilo dostat do tempa, dneska to bylo nějaký divný. Kliky byly nějaký těžký, parádní bylo až cvičení mého slabého břicha.
Snídaně (11:20): 2 vajíčka s polystyrenem
Oběd (13:30): dušený kuřecí plátek s rýží
„Svačina“: kousek štrůdlu, banán, 2 mandarinky
Večeře: cca 100g samotné rýže, 2 bílý jogurty
Večeře 2: tvaroh
Fotky "na začátku" mám vyfocený, ale dávat je sem zatím nebudu. Až při srovnávačce (po měsíci?), bude-li nějaká (
)