Goal: vypadat a žít lépe než kdy předtím

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Goal: vypadat a žít lépe než kdy předtím  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Goal: vypadat a žít lépe než kdy předtím
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
švícko.m

PříspěvekZaslal: po prosinec 29, 2014 1:34 am    Předmět: Kxxva to je dlouhý... Odpovědět s citátem

Brzy tomu budou dva roky, co jsem se pokoušel odjet P90X. Dva roky, to je skoro neuvěřitelný. Tolik ztracených dní, radosti, selhání, konců i nových začátků a nadějí… Už ani nevím, proč jsem s tím tehdy sekl. Co mě přimělo vzdát to a nebojovat. Pamatuju si jen, že jsem padl na hubu a už se nepokusil vstát. Prostě „to“ nešlo.
Za tu dobu se toho stalo tolik. Přišla hrazda! Úspěšně jsme odmaturovali, poté jsme odjeli s přítelkyní cestovat po státech (další zabiják ne-formy). A aby byl příběh kompletní, dva měsíce po nastoupení na novou školu jsem dostal kopačky. Tolik sraček jsme spolu překonali, a když už to vypadalo, že se nic nemůže posrat a prožijeme spolu další supr Vánoce… Shodou okolností má dnes, když tohle píšu, narozeniny. Pořád mám ve skříni dárek k jejím loňským…
To byl ten moment, kdy jsem se měl zavřít do posilovny a všechno ze sebe vybušit. Nebo udělat cokoliv pro sebe. Já šel ale druhou cestou, a v kombinaci pocitu beznaděje a lehkého zkouškového v prváku jsem následující skoro tři měsíce prochlastal a snažil se zapomenout. Nezapomněl jsem.
Konec fňukání.
V létě jsem se začal trošku hýbat, začal jsem běhat a nechal jsem se přemluvit k závodu. Konkrétně k duatlonu – běh/kolo/běh - konaného v našich končinách. A přežil jsem. Od té doby i nepravidelně běhám.
Je tomu asi měsíc, co jsem objevil ve starém PC odkaz na tento log. Královsky jsem se pobavil. Hlavně když jsem četl tu estrádu na plese.
Z toho, jak jsem se tu prezentoval, se nic nezměnilo. Jen už nevážím 86 kg, ale 77, nežeru pečivo a nemůžu se vymlouvat, že nemám hrazdu. Pumpovat bicák mě stále nebaví.
Tentokrát jsem ale odhodlán zvítězit.

Aktuální forma k 20. 12. 2014:
Váha: 77,3 kg
Výška: 183 cm
Krk: 38 cm
Hrudník: 104 cm
Biceps L: 32 cm, P: 32 cm
Pas (přes pupek): 83 cm
Stehno L: 55 cm, P: 55 cm
Lýtko L: 39 cm, P: 38 cm

PÁ 19. 12. 2014 – hledání ztracené síly
P90X - den 1 - Chest & Back
Hnus. Celý cvičení bylo bez energie, utrápený… A zrovna na tohle jsem si věřil a těšil jsem se, protože už nějaký ten pátek klikuju a minimálně v síle zlepšení je. Místo toho jsem únavou málem usnul na karimatce…

SO 20. 12. 2014 – vážně jsem tak v háji?
P90X - den 2 - Plyometrics
Poskakování sem a tam, který odhalilo v plný nahotě, jak jsem na tom. Nevím co se to se mnou děje, jestli je to domácím prostředím, tím, že jsem celej den zavřenej doma… ale cítím se strašně vyřízenej. Strašně. Do toho mě začíná škrábat v krku. Lepší start si dokážu představit jen stěží.

NE 21. 12. 2014
P90X - den 3 - Shoulders & Arms
Nic moc pocit. Blbnutí na hrazdě a klikování mě baví víc. Ale co by to bylo za cvičení, kdyby tam nebyl zahrnut biceps!

PO 22. 12. 2014
P90X - den 4 - Yoga X
Do jógy se mi strašně nechtělo. Ze 2 důvodů – 1. Vím o tom, že jsem šíleně zkrácenej a za 2. 95 minut jógy, to je k nevydržení. Celou jsem ji nakonec nedal, jen cca 70 minut. Po 30 minutách jsem byl zpocenej, až mě to překvapilo.

ÚT 23. 12. 2014
Den ve znamení nákupů dárků. Ze cvičení nebylo nic. Aby toho nebylo málo, rýma mě sráží na kolena :D

ST 24. 12. 2014
P90X - den 5 - Legs & Back
Pod stromeček jsem si nadělil nohy a záda. To bude svalovka jako prase. Rýmečka na tu hoďku a půl ustoupila. Uvidíme, co to se mnou udělá do zítra…
Ježíšek donesl odporové gumy, huráá, můžu se vyblbnout.

Snídaně (v cca 11h): 100g tvarůžků, polystyrenovej chleba, troška másla
Po tréninku: 2 banány
Večeře: rybí polévka, 2 kapři svlečení z trojobalu, salát – žádná přežíračka

ČT 25. 12. 2014
Ráno jsem navážil pod 75 kg v oblečení a s kartáčkem na zuby v ruce, což mě vyděsilo natolik, že jsem si musel dát k obědu dvojitou porci kachny a zelí :D Svalovka nikde.

P90X - den 6 - Kenpo X
Super cvičení, uběhlo hoodně rychle. Příjemná změna. Paráda.

Snídaně (v cca 11h): 300g bílého jogurtu, 2 banány, nějaký sušený rozinky, švestky, strouhanej kokos, mandarinka a polystyrenovej chleba
Oběd: poctivá porce zelí a kachny, 4 malý bramborový knedlíky na ochutnání
Večeře: 2 kapři svlečení z trojobalu s dvěma polívkovými lžičkami salátu.
Přes den jsem neměl hlad, kachna byla asi dost výživná…

Celkově smutný pohled na „jídelníček“ . Když jsou ty svátky…
Ale cukroví nejím!
Prvních 5 dnů byla „klasika“, tj. vločky (který pravidelně nemůžu a snad ani nechci jíst), kombinace maso + rýže/brambory. Jídelníček teď dopisuji zpětně, takže si to přesně nepamatuji.
Od pátku začnu psát jídelníček ten daný den, aby v tom nebyl bordel.
Síla leze pomalu nahoru, alespoň podle odcvičených prasoshybů.

PÁ 26. 12. 2014
Je to týden, co jsem začal. Váha ráno ukázala 76,1 kg. Ne, že by to bylo nějaké směrodatné či důležité…

P90X - den 7 - Stretch
Protahovačky jsou problém. Bolí to, bolí…

Snídaně (v cca 11:30h): 2 míchaný vajíčka, sýr gouda cca 60g, cca 30g tvarůžků, polystyrenovej chleba cca 50g, banán
Oběd (14h): rybí polévka, kapr svlečený z trojobalu, troška bramboorovýho salátu
Svačina: v průběhu dne 1 balení polystyrenovýho chleba a 3 banány
Večeře (21h): Rýže s kachnou – přiměřeně
Odpoledne padlo i trošku toho cukroví..

SO 27. 12. 2014
P90X - den 8 - Core
Docela v pohodě cvičení až na ty banány a různý překulování. Co mě ale nasralo, bylo, že mi 12 minut před koncem začala volat babička, že ji nejde skype. Takže jsem krásně vychladl.
Co mě znepokojuje, je moje stravování. Přijde mi, že toho sním strašně málo. Když k tomu přidám režim „doma“, tak z toho vzejde něco jako dnes:
Vstával jsem v 11:20. Doma jsem byl sám, nic mě nenutilo vstát dřív. Nikdy mě nic nenutí vstát dřív. A doma brzo nevstanu…

Předoběd: banán
Oběd: maso (cca 140g) s rýží (cca 120g), červená řepa se zelím
Po tréninku: maso (cca 100g) s rýží (cca 100g), červená řepa se zelím
Večeře: polystyren se sýrem (gouda, cca 140g) a šunkou

NE 28. 12. 2014
To je sen, vstát si v 11h, dát si 2 vajíčka s polystyrenem a za hodinku a půl jet k babičce na oběd…

P90X - den 9 - Chest & Shoulders
Nějak se mi nedařilo dostat do tempa, dneska to bylo nějaký divný. Kliky byly nějaký těžký, parádní bylo až cvičení mého slabého břicha.

Snídaně (11:20): 2 vajíčka s polystyrenem
Oběd (13:30): dušený kuřecí plátek s rýží
„Svačina“: kousek štrůdlu, banán, 2 mandarinky
Večeře: cca 100g samotné rýže, 2 bílý jogurty
Večeře 2: tvaroh

Fotky "na začátku" mám vyfocený, ale dávat je sem zatím nebudu. Až při srovnávačce (po měsíci?), bude-li nějaká ( )

Naposledy upravil švícko.m dne so leden 03, 2015 2:13 am, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
švícko.m

PříspěvekZaslal: út prosinec 30, 2014 1:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PO 29. 12. 2014

Snídaně (11:20 ): 2 bílý jogurty s banánem a polystyrenem
Oběd (13:00): hromada americkejch brambor, 200g hovězího masa
"Svačina" (15:00): zbytek brambor bez ničeho
Svačina po tréninku (19:00): cca 130g rýže, 200g kuřecích prsou
"Večeře" před spaním (0:40): bílej jogurt

P90X - den 10 - Back & Biceps
Po prvních shybech jsem myslel, že umřu. Nakonec to byl ale dobrej trénink s pořádně napumpovaným bicákem
švícko.m

PříspěvekZaslal: st prosinec 31, 2014 1:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ÚT 30. 12. 2014
Celej den jsem nafouklej jak balon. Doufal jsem, že to spraví "osvědčená" snídaně, která mi měla "ulevit". Bohužel

Pozdní snídaně: hromada nastrouhané mrkve (4), jablek (2), asi 5 lžic medu, sušený švestky, strouhanej kokos
Oběd: kuře (cca 200g), rýže (100g)
Po tréninku: kuře (cca 100g), rýže (100g)
Večeře: po dlouhé době jsem ochutnal sojové maso.. 100g soji s polystyrenem (rýže došla a nechtěla se mi vařit)

P90X - den 11 - Cardio X
NESNÁŠÍM POZICI downward dog Jinak pohodové cvičení.

Zítra odjezd na koleje, tak jsem zvědavej, jak to zvládnu.
Hlavní problém bude hrazda, nemám důvěru v tu do dveří
Činky nahradím odporovýma gumama, aspoň bude změna.
švícko.m

PříspěvekZaslal: so leden 03, 2015 2:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ST 31. 12. 2014

Snídaně: uzený s polystyrenem (musel jsem ochutnat )
"Svačina": mandarinka
"Oběd" (19h): pytlík rýže, cca 200g vepřové kotlety
"Večeře" (3h): Smažák v bulce, ale šel zanedlouho ven

P90X - den 12 - Chest & Back
Cvičil jsem ráno, než jsem odjel na koleje. Pocitově dost na ho..o. Bez energie. Žádný div, po té snídani... Ale každej trénink se počítá.

Silvestr.. Začal koupí Tullamore Dew. Skončil probuzením v zimní bundě v posteli na pokoji

ČT 1. 1. 2015

Jedním slovem - hnus
Jak na Nový rok, tak po celý rok?

Dodatečně všem, kteří sem omylem zabloudí: Šťastný nový rok a hodně úspěchů nejen v posilovnách!

PÁ 2. 1. 2015

Snídaně: 500g Hollandia jogurt, banán, polystyren
Oběd: 120g těstovin, 200g kuřecích jater
"Svačina": 120g kuskusu, tvrdý sýr 100g
Večeře: 100g těstovin, tvaroh 250g
Večeře 2: 60g tvarůžků, polystyren

P90X - den 13 - Plyometrics
HUMUS, myslel jsem, že umřu Už NEPIJU
švícko.m

PříspěvekZaslal: ne leden 04, 2015 2:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

SO 3. 1. 2015

Snídaně: 500g Hollandie, jablko, polystyren, 1/2 kaki
Oběd: rýže 60g, těstoviny 100g, kuřecí játra cca 70g, tvrdý sýr cca 100g
Večeře: 100g těstovin, cca 150g kuřecích jater
Večeře 2: 60g tvarůžků

P90X - den 14 - Shoulders & Arms
Dnes poprvé cvičení s gumama. Nic moc náhrada za činky, hlavně se hůř drží. Je třeba si zvyknout!
švícko.m

PříspěvekZaslal: po leden 05, 2015 1:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

NE 4. 1. 2014

Dnes měla být na programu Yoga X, bohužel absolutní přednost dostala Fyzika - elektřina a magnetismus.

Snídaně: 500g Hollandia, polystyren 40g
Svačina: 100g kuskusu
Oběd: 150g těstovin, tvaroh 250g
Svačina: tvrdý sýr 100g
Večeře na 2 etapy: 5 vajíček s cca 200g čerstvých žampionů
švícko.m

PříspěvekZaslal: ne leden 11, 2015 3:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

5. 1. 2015 - 7. 1. 2015 se nesly v podobném duchu jako předchozí den - učení ke zkouškám.

ČT 8. 1. 2015
Strava na hov.o. Nepravidelná a bylo toho málo.

P90X - den 15 - Kenpo X
Parádní skákačka.

PÁ 9. 1. 2015
Jídlo si už moc nepamatuju, ale blížilo se to klasice (polystyren/rýže/maso/soja/vajíčka)

P90X - den 16 - Legs & Back
Trénink dobrej, sice mě za ten týden trošku opustila síla na hrazdě, ale ono to půjde.

Zkusil jsem dát po tréninku trošku (asi 3 polévkové lžíce) proteiňáku, co nám doma leží, smíchaného s Gorilla burnout fuel, který se mi doma taky válí. Protein je pěkně hnusnej, taky to nebude žádnej zázrak

SO 10. 1. 2015

Snídaně: polystyren, 300g jogurt, marmeláda
Oběd: nějaký jáhly nebo co to bylo s masem
Svačina: omleta ze 3 vajec se špenátem, polystyren
Večeře: 2 hrsti mandlí, bílej jogurt
Večeře 2: tvarůžky, polystyren

P90X - den 17 - Core Synergitics

"Už" 17. den s P90X! Core po těch nohách byl špatnej nápad. Po cvičení jsem se byl ještě vyvětrat venku, dal jsem si 5 kopečků před barákem. Strašně mě bolí nohy, protože jsem línej a ony si odvykly cokoliv dělat

Taky jsem začal dávat Glutamin. 3g po tréninku, 3g před spaním. Shodou okolností se mi taky válí doma ještě z dob, kdy dávala VZP 500,- na nějaký doplňky (asi 2,5 roků zpět)... A už se mu blíží datum spotřeby...

Naposledy upravil švícko.m dne so leden 17, 2015 3:09 am, celkově upraveno 1 krát
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: ne leden 11, 2015 8:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak se cítíš po těch 17 dnech P90X? Mně stačí břicho a jsem z toho rozbitej jak cikánský hračky
švícko.m

PříspěvekZaslal: po leden 12, 2015 1:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cítím se rozbitě Břicho je kapitola sama pro sebe, přeci jen je to pro něj šok

NE 11. 1. 2015

Snídaně: polystyren s tvarůžkama
Oběd: Americký brambory s masem
Po tréninku (=večeře): cca 60g gorilly smíchané s cca 40g proteinu - ten protein tu chuť strašně kurví
Večeře 2: 200g tresky

P90X - den 18 - Chest & Shoulders

Docela mě bolí nohy z pátku Trénink parádní, ke konci jsem myslel, že padnu na podlahu a už se nezvednu... Musím pořádně potrénovat, abych pak na konci tréninku mohl sypat kliky na jedné ruce jako Tony
švícko.m

PříspěvekZaslal: čt leden 15, 2015 3:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ST 14. 1. 2015

Předchozí 2 dny stály, co se týče cvičení, za ho.no. Na koleji se k tomu prostě nedokopu.

Snídaně: 2 banány, jablko, 500g hollandie
Svačina: 4 knackebroty s lučinou
Oběd: kuře cca 200g s rýží cca 100g
Po tréninku: zbytek gorilly cca 30g, cca 50g proteinu
Večeře: troška rýže cca 40g, kuře cca 100g, tvarůžky 40g

P90X - den 19 - Back & Biceps

Supr. Krásný procvičení zad. Jen shyby mi nešly tak, jak bych chtěl. V mezičase jsem si střihnu pár serií přítahů VČ v předklonu, tak uvidíme, co to se mnou do rána udělá..
švícko.m

PříspěvekZaslal: so leden 17, 2015 3:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ČT 15. 1. 2015

Den začal osobním rekordem - probuzením ve 13:40 Nechápu, jak se mi to povedlo. Dokonce mě to přinutilo zapřemýšlet nad tím, jestli se náhodou neposouval čas

Oběd: kuře cca 200g s rýží cca 100g
Po tréninku: 50g proteinu s cca 40g čokolády 70% kakao, aby se to dalo vůbec pít
Večeře: kuře cca 200g s rýží cca 100g

P90X - den 20 - Chest & Shoulders

Dobrý, než přišly na řadu kliky na jedné ruce Na to jsem pořád slabej a tlustej

PÁ 16. 1. 2015

Dnes jsem se pro změnu vzbudil v 9. Nenapadlo mě nic lepšího, než si dát před snídaní 30 minut rotoped. Nemám rád kolo Bohužel nefunguje tak, jak by měl, takže nevím, kolik jsem mohl ujet.

Snídaně: 3 míchaný vajíčka, 40g tvarůžků, 5 knackebrotů
Oběd: 300g pečených brambor, 250g pečených kuřecích prsou
Po tréninku: cca 50g proteinu s cca 20g čokolády 70% kakao
Večeře: 300g pečených brambor, 150g pečených kuřecích prsou
Večeře 2: 100g tvrdýho sýra, 40g tvarůžků, 3 knackebroty

P90X - den 21 - Plyometrics

Díky tomu rannímu rotopedu se začátek cvičení rovnal peklu. Myslel jsem, že mi upadnou nohy. Nakonec jsem to ale zvládl.
švícko.m

PříspěvekZaslal: ne leden 18, 2015 1:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

SO 17. 1. 2015

Ráno 30 minut kolo. Fuj

Snídaně: 3 míchaný vajíčka, polystyren
Oběd: rýže cca 100g, kuřecí prsa cca 200g
Večeře: 250g krůtích prsou
Večeře 2: tvaroh 250g s troškou musli

P90X - den 22 - Yoga X

Dnes jsem poprvé odcvičil celou jógu. Minimálně její první polovinu bych zařadil mezi nejtěžší cvičení vůbec. Jinak klasika, v pořádným protahování mi brání mé zkrácené šlachy.

BTW dnes to je 30 dní, co jsem začal. Cvičebních dní 22, žádná sláva.
PMKB5

PříspěvekZaslal: ne leden 18, 2015 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ihmo jdeš na to úplně špatně. Posílám soukromou zprávu s odkazem.
švícko.m

PříspěvekZaslal: po leden 19, 2015 2:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Úplně špatně, to nezní zrovna pozitivně..
Odkazy jsem si prošel.
S čím určitě souhlasím, je, že jídlo nestojí za moc. Na tom se budu samozřejmě snažit zapracovat. Jakým směrem (raw/paleo/vegan nebo třeba frutarian ), to zatím nedokážu odhadnout. (pro začátek by možná stačila obyč zdravá strava )

Ad cvičení - možná jsem nepochopil ten odkaz správě. Souhlasím s tím, že cvičení komplexních cviků někde v posilovně pod dozorem by mělo mít lepší výsledky, než poskakování doma, ale... moje představa na začátku byla (a stále se jí držím), že za těch 60, možná 90 dní, dám trošku špeku dolů a poté začnu pomalu bouchat v posilce - ideálně ze začátku s trenérem. Musím počkat, až opadne první, druhá, třetí a čtvrtá vlna lidí, co si dali posilovnu jako novoroční předsevzetí .
Jestli tímto cvičením doma marním čas, to se teprve uvidí.
Větší problém vidím v tom jídelníčku...

NE 18. 1. 2015

Snídaně: 3 míchaný vajíčka, knackebrot
Oběd: 200g krůtích prsou, pečené brambory cca 300g
Po cvičení: 50g proteinu s banánem, kterým jsem zasral celou kuchyň, protože mi povolil mixér
Večeře: cottage, šunka, knackebrot.. cca za hoďku ještě activia s troškou musli

P90X - den 23 - Legs & Back

Docela pohoda. Teklo ze mě strašně, až jsem se divil.
Serou mě trošku shyby, nějak jsem si je oblíbil a mám přehnaná očekávání. Ale všechno nejde hned.
PMKB5

PříspěvekZaslal: po leden 19, 2015 10:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak: Cvičení komplexních cviků doma je lepší než poskakování někde v posilovně pod dozorem. :-)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Goal: vypadat a žít lépe než kdy předtím Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Rychle na stránku:

Přejdi na: