|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Buraak
|
Zaslal: ne leden 04, 2015 10:38 pm Předmět: Hyperkyfóza a zvětšená krční lordóza cviky |
|
|
Ahoj,
chtěl bych se ohledně těchto dvou problémů s páteří zeptat na vhodné cviky.
Zvětšená krční lordóza:
- Zde to chápu, je třeba posílit krk z předu a protáhnout krk ze zadu
Hyperkyfóza
Zde však ohledně cviků moc nevím, našel jsem k tomu toto:
Jedince s tímto problémem poznáte snadno. Ramena předsunutá vpřed, odstávající lopatky a zakulacení zad v oblasti hrudní páteře. Je potřeba uvolnit a protáhnout prsní svaly, horní část trapézů a zdvihače lopatky (m. levator scapulae) . Pak přistupujeme k posílení vzpřimovačů v oblasti hrudní páteře a dolních fixátorů lopatek (hlavně svaly rhombické, m. serratus anterior). Následně je nutné vytvořit návyk správného držení těla ve všech polohách.
Ohledně cviků nevím tedy moc a ohledně sezení u PC, tak jsem pochopil, že je třeba mít obrazovku ve výšce očí a nehrbit se k tomu.
Máte někdo nějaké tipy k tomu? :) Myslím, že problém s krční páteří mi způsobuje i občasné bolesti hlavy.
Díky!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Maerlyn0

|
Zaslal: ne leden 04, 2015 11:03 pm Předmět: Re: Hyperkyfóza a zvětšená krční lordóza cviky |
|
|
| Buraak napsal: | Ahoj,
chtěl bych se ohledně těchto dvou problémů s páteří zeptat na vhodné cviky.
Zvětšená krční lordóza:
- Zde to chápu, je třeba posílit krk z předu a protáhnout krk ze zadu
Hyperkyfóza
Zde však ohledně cviků moc nevím, našel jsem k tomu toto:
Jedince s tímto problémem poznáte snadno. Ramena předsunutá vpřed, odstávající lopatky a zakulacení zad v oblasti hrudní páteře. Je potřeba uvolnit a protáhnout prsní svaly, horní část trapézů a zdvihače lopatky (m. levator scapulae) . Pak přistupujeme k posílení vzpřimovačů v oblasti hrudní páteře a dolních fixátorů lopatek (hlavně svaly rhombické, m. serratus anterior). Následně je nutné vytvořit návyk správného držení těla ve všech polohách.
Ohledně cviků nevím tedy moc a ohledně sezení u PC, tak jsem pochopil, že je třeba mít obrazovku ve výšce očí a nehrbit se k tomu.
Máte někdo nějaké tipy k tomu? :) Myslím, že problém s krční páteří mi způsobuje i občasné bolesti hlavy.
Díky! |
Být tebou, zajdu si k fyzioterapeutovi, diagnostika a rady přes net nebývají úplně ideální volbou, pokud máš nějakej zdravotní problém. Ten člověk to uvidí naživo, vyšetří si tě pak stanoví nejlepší postup
|
|
| nahoru |
|
 |
Č174

|
Zaslal: po leden 05, 2015 2:11 am Předmět: . |
|
|
kyfozu mám.. krční a bederní lordózu taky.. Je to prostě o tom zkrácené oblasti zad protahovat a zbytek posilovat. A také si najdi cviky na hluboký stabilizační systém, kde dýcháš do určitých partií těla.. Jinak se vyhni cvikům, které nadměrně zatěžují páteř. Dřepy, mrtvé tahy a cviky ve výrazném předklonu. Trapézy kvuli krční lordoze necvič.. _________________ Moje MOTTO:
Fitness trénink nesmí být jako pomíjivá móda. Má to být celoživotní investice.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: po leden 05, 2015 11:06 am Předmět: Re: . |
|
|
Poslechl bych prvni radu. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Buraak
|
Zaslal: po leden 05, 2015 11:26 am Předmět: |
|
|
Rozumím, a máte nějaké doporučení na fyzioterapeuta v Praze, ideálně praze 5?
Případně jaký je postup, má se jít nejdřív za praktickým doktorem? (bolí mě hlava, a předpokládám, že to je tou krční páteří).
Díky!
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: po leden 05, 2015 11:29 am Předmět: |
|
|
a) Fyzio
b) Méně PC, hlídání si držení, pravidelné "cvičení" v pauzách (dej si do Google "KanclFit")
c) Dobrý cvičební program, který to bude brát v potaz - jak kompenzační streče, tak silový trénink _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: po leden 05, 2015 11:44 am Předmět: |
|
|
| Buraak napsal: | Rozumím, a máte nějaké doporučení na fyzioterapeuta v Praze, ideálně praze 5?
Případně jaký je postup, má se jít nejdřív za praktickým doktorem? (bolí mě hlava, a předpokládám, že to je tou krční páteří).
Díky! |
Main web-sekce medicina. Tam mas 2 clanky o fyzio co a jak mrkni tam. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po leden 05, 2015 2:18 pm Předmět: |
|
|
Jo Pomane! Ty musíš být už hrozně za vodou... _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: po leden 05, 2015 2:23 pm Předmět: |
|
|
Dobrý fyzioterapeut je v případě problémů jedna z nejlepších investic. Ten můj (Martin Svitek.) zvedá deadlifty, cvičí s kettlebell a vlastní váhou, a má 4. dan taekwondo - a tak si ho hýčkám jak poklad. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po leden 05, 2015 2:32 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Jo Pomane! Ty musíš být už hrozně za vodou... |
No, schopný člověk, který dělá sám na sebe, na tom skutečně většinou není vůbec špatně. Ale nesmí si utrhnout jak střevo nějaký úpon, což mu srazí výdělek někam k nule
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po leden 05, 2015 3:30 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | | Mablung napsal: | | eSko napsal: | Jo Pomane! Ty musíš být už hrozně za vodou... |
No, schopný člověk, který dělá sám na sebe, na tom skutečně většinou není vůbec špatně. Ale nesmí si utrhnout jak střevo nějaký úpon, což mu srazí výdělek někam k nule |
Prace na cash je v Cechach opravdu jednoducha:)
Zrovna si vybiram novy ferrari...:D |
Tohle už je bohužel rozebrané http://www.lidovky.cz/ferrari-vyrobi-499-exemplaru-laferrari-zajemcu-je-vic-f9f-/auto.aspx?c=A130305_171146_ln-auto_ape
Mimochodem, je sranda, jak prakticky každý je nespokojený se svým platem a je celkem jedno, jaký mají . Já bych vás nahnal do Afriky na rok kopat studně za tamní plat a pak byste si vážili i minimálního platu tady
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|