Hyperkyfóza a zvětšená krční lordóza cviky

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Hyperkyfóza a zvětšená krční lordóza cviky  Úvodní stránka -> Trénink -> Hyperkyfóza a zvětšená krční lordóza cviky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Buraak

PříspěvekZaslal: ne leden 04, 2015 10:38 pm    Předmět: Hyperkyfóza a zvětšená krční lordóza cviky Odpovědět s citátem

Ahoj,

chtěl bych se ohledně těchto dvou problémů s páteří zeptat na vhodné cviky.

Zvětšená krční lordóza:

- Zde to chápu, je třeba posílit krk z předu a protáhnout krk ze zadu

Hyperkyfóza

Zde však ohledně cviků moc nevím, našel jsem k tomu toto:

Jedince s tímto problémem poznáte snadno. Ramena předsunutá vpřed, odstávající lopatky a zakulacení zad v oblasti hrudní páteře. Je potřeba uvolnit a protáhnout prsní svaly, horní část trapézů a zdvihače lopatky (m. levator scapulae) . Pak přistupujeme k posílení vzpřimovačů v oblasti hrudní páteře a dolních fixátorů lopatek (hlavně svaly rhombické, m. serratus anterior). Následně je nutné vytvořit návyk správného držení těla ve všech polohách.

Ohledně cviků nevím tedy moc a ohledně sezení u PC, tak jsem pochopil, že je třeba mít obrazovku ve výšce očí a nehrbit se k tomu.

Máte někdo nějaké tipy k tomu? :) Myslím, že problém s krční páteří mi způsobuje i občasné bolesti hlavy.

Díky!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne leden 04, 2015 11:03 pm    Předmět: Re: Hyperkyfóza a zvětšená krční lordóza cviky Odpovědět s citátem

Buraak napsal:
Ahoj,

chtěl bych se ohledně těchto dvou problémů s páteří zeptat na vhodné cviky.

Zvětšená krční lordóza:

- Zde to chápu, je třeba posílit krk z předu a protáhnout krk ze zadu

Hyperkyfóza

Zde však ohledně cviků moc nevím, našel jsem k tomu toto:

Jedince s tímto problémem poznáte snadno. Ramena předsunutá vpřed, odstávající lopatky a zakulacení zad v oblasti hrudní páteře. Je potřeba uvolnit a protáhnout prsní svaly, horní část trapézů a zdvihače lopatky (m. levator scapulae) . Pak přistupujeme k posílení vzpřimovačů v oblasti hrudní páteře a dolních fixátorů lopatek (hlavně svaly rhombické, m. serratus anterior). Následně je nutné vytvořit návyk správného držení těla ve všech polohách.

Ohledně cviků nevím tedy moc a ohledně sezení u PC, tak jsem pochopil, že je třeba mít obrazovku ve výšce očí a nehrbit se k tomu.

Máte někdo nějaké tipy k tomu? :) Myslím, že problém s krční páteří mi způsobuje i občasné bolesti hlavy.

Díky!

Být tebou, zajdu si k fyzioterapeutovi, diagnostika a rady přes net nebývají úplně ideální volbou, pokud máš nějakej zdravotní problém. Ten člověk to uvidí naživo, vyšetří si tě pak stanoví nejlepší postup
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Č174

PříspěvekZaslal: po leden 05, 2015 2:11 am    Předmět: . Odpovědět s citátem

kyfozu mám.. krční a bederní lordózu taky.. Je to prostě o tom zkrácené oblasti zad protahovat a zbytek posilovat. A také si najdi cviky na hluboký stabilizační systém, kde dýcháš do určitých partií těla.. Jinak se vyhni cvikům, které nadměrně zatěžují páteř. Dřepy, mrtvé tahy a cviky ve výrazném předklonu. Trapézy kvuli krční lordoze necvič..

Fitness trénink nesmí být jako pomíjivá móda. Má to být celoživotní investice.
Poman

PříspěvekZaslal: po leden 05, 2015 11:06 am    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Poslechl bych prvni radu.
Buraak

PříspěvekZaslal: po leden 05, 2015 11:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozumím, a máte nějaké doporučení na fyzioterapeuta v Praze, ideálně praze 5?

Případně jaký je postup, má se jít nejdřív za praktickým doktorem? (bolí mě hlava, a předpokládám, že to je tou krční páteří).

Díky!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
PMKB5

PříspěvekZaslal: po leden 05, 2015 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a) Fyzio
b) Méně PC, hlídání si držení, pravidelné "cvičení" v pauzách (dej si do Google "KanclFit")
c) Dobrý cvičební program, který to bude brát v potaz - jak kompenzační streče, tak silový trénink
Poman

PříspěvekZaslal: po leden 05, 2015 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Buraak napsal:
Rozumím, a máte nějaké doporučení na fyzioterapeuta v Praze, ideálně praze 5?

Případně jaký je postup, má se jít nejdřív za praktickým doktorem? (bolí mě hlava, a předpokládám, že to je tou krční páteří).

Díky!

Main web-sekce medicina. Tam mas 2 clanky o fyzio co a jak mrkni tam.
Riku

PříspěvekZaslal: po leden 05, 2015 11:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pomane ty musíš být celkem ve vatě když tak koukám kolik lidí je mrzáků a jaký berou fyzioter. pálky za hodinu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po leden 05, 2015 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo Pomane! Ty musíš být už hrozně za vodou...
PMKB5

PříspěvekZaslal: po leden 05, 2015 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobrý fyzioterapeut je v případě problémů jedna z nejlepších investic. Ten můj (Martin Svitek.) zvedá deadlifty, cvičí s kettlebell a vlastní váhou, a má 4. dan taekwondo - a tak si ho hýčkám jak poklad.
Mablung

PříspěvekZaslal: po leden 05, 2015 2:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:

No, schopný člověk, který dělá sám na sebe, na tom skutečně většinou není vůbec špatně. Ale nesmí si utrhnout jak střevo nějaký úpon, což mu srazí výdělek někam k nule
Poman

PříspěvekZaslal: po leden 05, 2015 3:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
eSko napsal:

No, schopný člověk, který dělá sám na sebe, na tom skutečně většinou není vůbec špatně. Ale nesmí si utrhnout jak střevo nějaký úpon, což mu srazí výdělek někam k nule

Prace na cash je v Cechach opravdu jednoducha:)

Zrovna si vybiram novy ferrari...:D
Riku

PříspěvekZaslal: po leden 05, 2015 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty čtyři v garáži ti nestačej?
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po leden 05, 2015 3:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
Ty čtyři v garáži ti nestačej?

Angličáky ho prý přestaly bavit, jde do "živých".
Mablung

PříspěvekZaslal: po leden 05, 2015 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Mablung napsal:
eSko napsal:

Prace na cash je v Cechach opravdu jednoducha:)

Zrovna si vybiram novy ferrari...:D

Tohle už je bohužel rozebrané http://www.lidovky.cz/ferrari-vyrobi-499-exemplaru-laferrari-zajemcu-je-vic-f9f-/auto.aspx?c=A130305_171146_ln-auto_ape

Mimochodem, je sranda, jak prakticky každý je nespokojený se svým platem a je celkem jedno, jaký mají . Já bych vás nahnal do Afriky na rok kopat studně za tamní plat a pak byste si vážili i minimálního platu tady

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Hyperkyfóza a zvětšená krční lordóza cviky
Rychle na stránku:

Přejdi na: