|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Oddo

|
Zaslal: út leden 06, 2015 8:27 pm Předmět: |
|
|
| magion napsal: | | Zkus to projezdit foam rollerem, možná tam budeš mít jen zatuhlej trigger point, kterej ti přenáší bolest do celýho vzpřimovače |
Před spaním to projedu, to zas bude bolest díky za tip
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Oddo

|
Zaslal: čt leden 08, 2015 7:49 pm Předmět: |
|
|
8.1.2015
Russian Strength-Skill
by Christian Thibaudeau
Tlaky 3
Military press
11x1x55
3x50
Benchpress, stopky
2x80
2x90 easy
11x1x80
3x70
Doplňky
Biceps ve stoje JČ
Shyby v průběhu po každé sérii tlaku 3-7 opáček, dle úchopu
Triceps stahování kladky 30-40kg
Záda pořád nahouno, už mně to v běžném životě nijak nelimituje, ale dřepovat ani mrtvit se s tím teda nedá, a ani to zkoušet nebudu. V úterý sem to zkoušel s těma malýma váhama a nepomohlo to, zhoršilo se to  takže zítra jestli pujdu cvičit, tak jen nějak pošudlám nohy, kde nebudu cítit záda a nějaké doplňky místo mrtvol jako přítahy v předklonu s hrudníkem na lavici apod.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: čt leden 08, 2015 8:34 pm Předmět: |
|
|
Chce to riadne mŕtvolu, ale ozaj, tá ťa napraví. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: čt leden 08, 2015 8:48 pm Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | Chce to riadne mŕtvolu, ale ozaj, tá ťa napraví. |
No přes Vánoce sem byl týden off kvůli nemoci, pak sem to tam napálil a od té doby ty záda zlobí, takže ta mrtvola mě spíš doj*bala, ale vím jak to myslíš
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: čt leden 08, 2015 9:01 pm Předmět: |
|
|
A snažíš se u té mrtvolky nadechovat co nejvíce dolů do břicha a vytvořit fakt velkou tenzi ve středu těla a následně i v latech? Tohleto si myslím vůbec nedokáže Judson (a mnoho dalších), kterej si stěžuje na mrtvolu jakej je to kurvič zad... přitom je chyba u něj.. Já to taky dřív neuměl a myslel si, že stači zvednout činku s rovnými zády, ale bez toho vnitrobřišního tlaku to prostě nefunguje, to jsem se naučil až postupem času. Do té doby jsem si taky kolikrát hnul se zády. Od té doby, cca 3 roky jsem už u mrtvoly nikdy nezacítil ani náznak bolesti zad. S tou tenzí si mohu dovolit mít i ohnutou lumbárku při maximálkach, kdybych zkusil menší váhu s rovnými zády ale bez tenze tak si určo hnu se zády.. V podstatě není důležité mít rovné záda ale mít ovladlou sílu tenze a správný nádech dolů do rozkroku. A to neuděláš pouhým velkým nádechem. Musíš mít jen lehce pootevřenou pusu a po malých doušcích rychle nasávat, nebo jak doporučoval železnokouláč prudce šňupat vzduch nosem. Ale to mi nejde tak dobře, pro mě je lepší rychle nadechovat s lehce pootevřenou pusou. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: čt leden 08, 2015 9:14 pm Předmět: |
|
|
| magion napsal: | | A snažíš se u té mrtvolky nadechovat co nejvíce dolů do břicha a vytvořit fakt velkou tenzi ve středu těla a následně i v latech? Tohleto si myslím vůbec nedokáže Judson (a mnoho dalších), kterej si stěžuje na mrtvolu jakej je to kurvič zad... přitom je chyba u něj.. Já to taky dřív neuměl a myslel si, že stači zvednout činku s rovnými zády, ale bez toho vnitrobřišního tlaku to prostě nefunguje, to jsem se naučil až postupem času. Do té doby jsem si taky kolikrát hnul se zády. Od té doby, cca 3 roky jsem už u mrtvoly nikdy nezacítil ani náznak bolesti zad. S tou tenzí si mohu dovolit mít i ohnutou lumbárku při maximálkach, kdybych zkusil menší váhu s rovnými zády ale bez tenze tak si určo hnu se zády.. V podstatě není důležité mít rovné záda ale mít ovladlou sílu tenze a správný nádech dolů do rozkroku. A to neuděláš pouhým velkým nádechem. Musíš mít jen lehce pootevřenou pusu a po malých doušcích rychle nasávat, nebo jak doporučoval železnokouláč prudce šňupat vzduch nosem. Ale to mi nejde tak dobře, pro mě je lepší rychle nadechovat s lehce pootevřenou pusou. |
Přesně o tady to se vždycky snažím. Stoupnu si nad osu tak abych ji měl ve středu chodidla, srovnám si úchop, prdel držím nahoře, nadechnu se do břicha, zatnu břišáky a u toho klesnu zadkem, abych měl ramena nad osou, pozatínám latismy, srovnám lopatky a nohama zatlačím do země. Nemyslím si, že ta technika je špatná, ani ukázková. Na pozvedu je vždy co pilovat.
Podle mě jsem to podělal, jak sem jel před Vánocema těch 20x5 tahy i dřepy, tak sem si asi ty spodní záda dost přetížil a nestihli se pořádne zregenerovat. Už jsem něco podobného v minulosti zažil, tehdy jsem je těžké přemístění a hned druhý den těžké dřepy. Kámoška fyzioterapeutka mi tehdy říkala, že sem ty spodky prostě odvařil a mám tomu dám chvilku klid. Pak jsem začal cvičit hodně sestavu HSS co mi doporučil fyzio a všechno to odeznělo, ale to bylo asi taky tím, že sem začal koketovat s kalistenikou a dřepy a tahy šly uplně stranou.
Plán je takový, že nechám těm vzpřimovačům trošku času a začnu super lehce zase tahat a dřepovat. A přidávat budu, až budu na 100% vědět, že ta technika je perfektní.
EDIT: možná to bude taky tím, že už nějaký ten měsíc jsem se uplně vykašlal na protahování po tréninku a jakékoliv cvičení břicha říkal sem si, že těžké tahy a dřepy + tlaky ve stoje mi ten střed prověří dost. Možná to nebylo uplně nejlepší řešení.
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: čt leden 08, 2015 9:17 pm Předmět: |
|
|
Nojoo, to si pamatuju, jak sem četl ten tvůj zápisek s megalomanským počtem sérií a jen si v duchu řekl, jaj ten se chce dojebat, že zkouší takový divočiny
A stím břichem to je obrovská chyba ho primárně necvičit. Dyť tě nezabije pár minut RKC planku po tréninku a trocha té rotace v podobě fullcontact twistu. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: pá leden 09, 2015 7:59 pm Předmět: |
|
|
9.1.2015
Provizorní trénink nohy, trošku záda
10 supersérií na předkopy/zákopy
10 sérií legpress (strašný stroj, už na to nikdy nevlezu :-D)
5 sérií výpady
5 sérií výpony na MP
Pár sérií shybů mezi cvikama a nakonec nějaké přítahy v předklonu.
Cvičil jsem jen cviky, co mi záda dovolily. Ale výpady jsem nejel dlouho a super pumpa, budu zařazovat asi častěji.
Nakonci sem ještě zkusil jen tak pro radost bench, i když sem ho jel včera a 2x90 s dlouhou stopkou a s velkou rezervou :) Mám radost, že se ten bench tak hezky zlepšuje, i když pořád benchuju prd.
Na závěr pár sérií planku a full-contact twistu pro Magiona (a pro moje záda samozřejmně) :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: so leden 10, 2015 5:36 pm Předmět: |
|
|
10.1.2015
Russian Strength-Skill
by Christian Thibaudeau
Manual Labor Workout
Military press
30x1x45kg
Benchpress, stopky
30x1x70kg
Shyby různé úchopy
30x2xBW
Záda pořád šetřím, takže dneska labor workout jen vršek dá se říct. Všechno lehoučké, a docela i kardio jak sem přecházel mezi benchem, military a hrazdou pořád dokola :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: po leden 12, 2015 8:00 pm Předmět: |
|
|
12.1.2015
Dneska test co záda po týdnu flákání vydrží a světe div se - drží :) Vyměnil jsem (na chvíli nebo na pořád?) klasiku za sumo a paráda. U všech cviků jsem dbal hlavně na techniku, nadechování do rozkroku dle magiona :). Při sledování jednoho videa od Kelly Starreta z mobilityWOD jsem zjistil, že mám pravděpodobně hypermobilitu :-D Protože tam ukazoval, jak by měl člověk dřepovat, pokud tím trpí, tak jsem to vyzkoušel (roztahovat chodidly podlahu, roztrhávat podlahu :)) a dřepl jsem si naprosto bezbolestně se super pocitem. Tak jsem si na netu hledal další info o hypermobilitě, a asi jsem fakt vyvolený :-D ale není to žádný extrém, spíš lehce hlavně teda zápěstí a kyčle.
Dřepy jen nějak na paralel, kam mě pustily vzpřimovače abych neměl sebemenší butt-wink. Postupně se chci naučit dřepat hluboko skoro bez butt-winku.
Sumo tahy
3x70
3x70
2x90
2x90
1x100
2x100
5x70
2x100
1x100
2x90
Dřepy zadní
3x70
2x90
2x90
2x100
2x90
4x90
4x90
2x90
8x70
Benchpress
mimo plán, jen tak pro radost (strength is a skill :))
5x60
2x80
3x90
10x60
Doplňky:
Biceps JČ up to 5x22ky
Lýtka v sedě up to 4x85kg
RKC plank 8-10s
Fullcontact twist 5x na každou stranu s osou
Plate press 5kg kotouč v každé ruce
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: st leden 14, 2015 8:25 pm Předmět: |
|
|
8.1.2015
Russian Strength-Skill
by Christian Thibaudeau
Tlaky 1
Military press
7x1x57,5kg
1x75 pushpress
Benchpress, stopky
10x60
2x80
7x1x85kg
Doplňky
Biceps ve stoje EZ up to 3x57kg
Biceps scottovka up to 2x20ka JČ
Pendley Row 5x5x40kg
RKC Plank
Fullcontact Twist 2,5kg
Plate Press 5kg
Fajn trénink, na benchi jsem přidal 5kg, na military 2,5kg. Snad se mi těch 5kg na benchi nevymstí :) Záda drží, sem moc rád. Jen se mi dneska ráno rozjela nějaká ošklivá rýmečka, ale 2-3x to napařím a budu ok, to už mám odzkoušeno :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: pá leden 16, 2015 8:54 pm Předmět: |
|
|
16.1.2015
Dřepy zadní
10x60
5x80
2x100
2x100
2x100
2x100
2x100
5x100
Mrtvé tahy sumo
3x70
3x100
2x110
2x120
2x130
1x130
Benchpress
10x50
5x70
3x80
4x85
2x90
Military press
3x50
3x50
3x55
3x55
5x55
Doplňky:
Biceps
Shyby
Lýtka
Fullcontact twist
RKC plank
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: so leden 17, 2015 1:18 pm Předmět: |
|
|
| Oddo napsal: | Přijde to jenom mně, nebo je tu poslední dobou trošku přeFESTováno? |
yep
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: po leden 19, 2015 12:04 pm Předmět: |
|
|
Tento týden asi pozkouším nějaké maximálky, ať vím, jak jsem na tom. Ale vím, že hlavně dřepy a pozvedy budou dost podseknuté, protože ty záda mě pořád tak nějak drží zpátky. Nicméně ať mám hodnoty pro srovnání.
Pojedu teď trénink od senseie Radárka alias zeleznakoule , tak sem na to velice zvědavý.
Bude to vypadat následovně:
Pondělí
Bench 5x5 (další trénink 5x6, 5x7...až do 5x10 a pak přidám 2,5kg-5kg)
Military 5x5 (jako u benche progrese)
Shyby
Pendley rows
Lehké doplňky
Středa
Dřepy 2x15 (+5kg každý trénink, začátek hooodně lehce kolem 50%)
Pozvedy 6x6 (+5kg trénink, začátek lehce)
Pátek
Military
Bench
+ nějaká kondice
Trénink bych rád odjel v rozsahu cca 16 týdnů, ať to pořádně podojím :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|