Dřep

Jdi na stránku 1, 2  Další

Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dangroj

PříspěvekZaslal: pá leden 09, 2015 9:51 pm    Předmět: Dřep Odpovědět s citátem

čau, chtěl bych se co nejvíc zlepšit na dřepu a potřeboval bych poradit, jakej zvolit objem tréninku, frekvenci, intenzitu.. prostě všechno.. jedu split po-pa a nohy bych jel teda jen ty dřepy, ale nevim jak si to rozvrhnout.. osobně si myslím, že nejlepší by bylo, kdybych cvičil menší objem každý den, ale netušim kolik je tak optimal..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá leden 09, 2015 9:55 pm    Předmět: Re: Dřep Odpovědět s citátem

dangroj napsal:
čau, chtěl bych se co nejvíc zlepšit na dřepu a potřeboval bych poradit, jakej zvolit objem tréninku, frekvenci, intenzitu.. prostě všechno.. jedu split po-pa a nohy bych jel teda jen ty dřepy, ale nevim jak si to rozvrhnout.. osobně si myslím, že nejlepší by bylo, kdybych cvičil menší objem každý den, ale netušim kolik je tak optimal..

proc jenom drep?
objem treningu se odviji od fekvence a intenzity
jaky mas konkretne split?
proc chces cvicit nohy kazdy den?
dangroj

PříspěvekZaslal: pá leden 09, 2015 10:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no jenom dřep proto, že se v něm chci zlepšit.. a nenapadá mě nic lepšího pro zlepšení dřepu, než dřep.. neni to sice nejlepší pro rozvoj noh, ale chci nabrat sílu.. co se týče toho "objemu" tím myslím sérky, opakování.. intenzitu považuji, jak vynaložím s časem.. split mám takovej, že něco odjedu jednou, něco dvakrát.. někdy to taky změním, to je složitější.. a nohy každej den, protože je to podle mě nejlepší způsob jak zesílit (samozřejmě s kombinací přiměřeného objemu tréninku...)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá leden 09, 2015 10:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

souhlasim s tebou
ale mene je nekdy vice, regeneraci neo...blafnes
vyzkousej osvedcene rutiny jako je Ivanov, Korte, Sheiko
co se tyce kombinace serie/opakovani/intenzita, doporucuju Prilepinovu tabulku http://powerlifting.ronnie.cz/c-3835-teorie-ruskeho-siloveho-treninku-prilepinova-tabulka.html
lipak

PříspěvekZaslal: ne leden 11, 2015 10:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Každý den bych nohy určitě necvičil. To by pak ten objem a intenzita byli na dost nízký úrovni, abys to mohl uregenerovat.
Když je chceš cvičit častěji, tak 3 x týdně stačí.

Pondělí trénink na hypertrofii - 4 série po 8 opakováních s cca 70 procenty z maxima.
Středa trénink na dynamiku - 6 sérií po 4 opakováních s cca 60 procenty z maxima.
Pátek trénink na sílu - 4 série po 3 opakováních s cca 90 procenty z maxima.
CIZO

PříspěvekZaslal: po leden 12, 2015 8:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud máš dobrou techniku dřepu, zkus schéma z tohoto článku:

http://kulturistika.ronnie.cz/c-14778-vysokofrekvencni-trenink-iii-unava-a-regenerace.html

Derek Poundstone
PMKB5

PříspěvekZaslal: po leden 12, 2015 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cvičíš 5x týdně? Můžeš postnout ukázkový týden?
Spashett

PříspěvekZaslal: po leden 12, 2015 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a treba i video drepu..
Woko_O

PříspěvekZaslal: po leden 12, 2015 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarda Jágr dělal 1000-2000 dřepů denně.. A je tam kde je i ve svym věku..
dangroj

PříspěvekZaslal: po leden 12, 2015 6:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:

pondělí ramena
úterý kozy
středa záda
čtvrtek ramena
pátek kozy

ramena, kozy cca 15 sérek, záda úplně odpálim .. cviky si myslim nemá cenu rozebírat, to je všechno stejný :D ale jedu spíš základní cviky..

a ty nohy sem si zatím nastavil 2x4 (6) + 2x2 (3) ... první číslo sérky, druhý opakování a třetí kolik bych toho cca dal, ale nejezdim na selhání, narozdíl od všech ostatních partií

ruce v tréninku nemám, když na konci tréninku cejtím, že se moc neprocvičili, dám 1, max 2 sérky s 8 opakováníma..
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po leden 12, 2015 7:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dangroj napsal:
PMKB5 napsal:

pondělí ramena
úterý kozy
středa záda
čtvrtek ramena
pátek kozy

ramena, kozy cca 15 sérek, záda úplně odpálim .. cviky si myslim nemá cenu rozebírat, to je všechno stejný :D ale jedu spíš základní cviky..

a ty nohy sem si zatím nastavil 2x4 (6) + 2x2 (3) ... první číslo sérky, druhý opakování a třetí kolik bych toho cca dal, ale nejezdim na selhání, narozdíl od všech ostatních partií

ruce v tréninku nemám, když na konci tréninku cejtím, že se moc neprocvičili, dám 1, max 2 sérky s 8 opakováníma..

To je trochu nepoměr, jet prsa a ramena 2x a záda 1x v týdnu, ne? To ti rozhodně z hlediska postavy a držení těla nepomůže.
dangroj

PříspěvekZaslal: po leden 12, 2015 7:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mně to myslím si celkem vyhovuje :D a řekl bych, že co prospívá postavě a co je "vyrovnaný trénink" pro správnej vývoj postavy je otázka, tak možná až se budu nudit a nebo za 10 let tréninku..
Poman

PříspěvekZaslal: po leden 12, 2015 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dangroj napsal:
mně to myslím si celkem vyhovuje :D a řekl bych, že co prospívá postavě a co je "vyrovnaný trénink" pro správnej vývoj postavy je otázka, tak možná až se budu nudit a nebo za 10 let tréninku..

Uplme vidim nektery svy pacose...
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po leden 12, 2015 7:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dangroj napsal:

No otázka to není, je to docela jistý...abys taky za 10 let vůbec mohl trénovat Ale je to každýho boj a každýho věc.
dangroj

PříspěvekZaslal: po leden 12, 2015 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tim nechci říct, že bych to měl 100% dobře.. třeba to mám absolutně dokunděný a dokunděnej budu taky brzo já.. ale je to tak extrémně subjektivní a kdo si s jistotou dovolí říct, jestli mám přetíženej předek nebo zadek..

Rychle na stránku:

Přejdi na: