Společenská témata ll.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 325, 326, 327 ... 426, 427, 428  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Společenská témata ll.  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Společenská témata ll.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
cipinek

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2015 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a co ta strana PRDEL progresivní demokratická liga, nebo jak se to jmenovalo, já bych se už přihlásil a začal něco dělat...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2015 1:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ikee napsal:
Je fajn se shodnout, že se neshodneme. Protože tvrdit, že když pomůžeš člověku zasáhnutému válkou, tak už nezbydou peníze na důchody (což je zcela jiná kupa peněz) nebo na postižené, je mylná. Než aby si přiznal, že jsi zarytý xenofob a rasista, tak se snažíš ohánět ekonomickýma argumentama. Ale protože já se pohybuju v sociální sféře celý svůj prozatím krátký život a vidím věci více do hloubky, tak se budu hádat.

EDIT: Až ted jsem si přečetla tebe I.N.G., promin že jsem tě pohoršila. Sluníčkář - to tu vážně všichni hltáte JXD? A je mi fuk, zda se jedná o cizince nebo jakoukoliv jinou skupinu, která se háže do jednoho pytle a odsuzuje.

S Myshem se skutečně neshodneš. On má v ledasčem pravdu, jenže to bere strašně extrémně.
Cikáni - postřílet
Muslimové - vykopnout zpátky
Nemakačenkové - nahnat do uranových dolů
Zloději - usekat ruce a penisy :-)
Ne, přeháním, ale Mysh, i když má v ledasčem pravdu, nevidí a odmítá vidět, že život jsou různé barvy šedi. Že věci nejsou tak černobílé a jednoduché, jak je vidí on.
Ikee

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2015 1:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
S Myshem se skutečně neshodneš. On má v ledasčem pravdu, jenže to bere strašně extrémně.
Cikáni - postřílet
Muslimové - vykopnout zpátky
Nemakačenkové - nahnat do uranových dolů
Zloději - usekat ruce a penisy :-)
Ne, přeháním, ale Mysh, i když má v ledasčem pravdu, nevidí a odmítá vidět, že život jsou různé barvy šedi. Že věci nejsou tak černobílé a jednoduché, jak je vidí on.

A tak to má být, každý jsme jiný a máme jiné zkušenosti, názory. To jen aby si nemyslel, že vše co vypustí je svatá pravda a nebyl pak namyšlený.
mysH

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2015 3:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mablung: haha, to je vetsi extrem nez ja :)
ikee: tady jsou v tech diskuzich vetsinou jen 2 extremy, do kterych se par lidi prida na jednu nebo druhou stranu a ty neutralni asi nic nepisou

mno tak pekny vikend vsem, jdu delat neco smysluplnejsiho
Spazik

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2015 4:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
Balista

jinak proč by se třeba mělo pomáhat černouškům v africe? aby se tam dál množili a bylo potřeba pomáhat ještě více? proč to tam prostě nenechat vymřít na takový počet, který se tam uživí sám bez pomoci zbytku světa jak tomu bylo po tisíciletí, ale prostě až teď sluníčkáři musejí všude všem pomáhat?? pak je jich tam jak nasr*no a nemají co do huby

Dřív jsem si to taky myslel, ale po tomhle článku jsem změnil názor:
http://annualletter.gatesfoundation.org/

Ve zkratce: Nejvíce dětí mají populace, kde je velká chudoba a velká úmrtnost dětí. Pokud se populace rozvine a sníží se úmrnost dětí, lidé už nepotřebují mít 8-10 dětí, ale třeba jen 2.
cipinek

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2015 4:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tomu vážně věříš? vždyť to jsou zvířátka, oni našukají stejně 8-10 dětí, i když budou rozvinutí a potom stejně nebudou mít co žrát, je snazší uživit 2 děti nebo 8-10, odpověz si sám..., nebo tam umírají děti takovým způsobem, že z deseti porozených se jich dožije dospělého věku 1-2? to si snad děláš ze mě prdel ne? stává se z tebe sluníčkář Spaziku...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2015 6:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
Riku napsal:
Balista

jinak proč by se třeba mělo pomáhat černouškům v africe? aby se tam dál množili a bylo potřeba pomáhat ještě více? proč to tam prostě nenechat vymřít na takový počet, který se tam uživí sám bez pomoci zbytku světa jak tomu bylo po tisíciletí, ale prostě až teď sluníčkáři musejí všude všem pomáhat?? pak je jich tam jak nasr*no a nemají co do huby

Ve zkratce: Nejvíce dětí mají populace, kde je velká chudoba a velká úmrtnost dětí. Pokud se populace rozvine a sníží se úmrnost dětí, lidé už nepotřebují mít 8-10 dětí, ale třeba jen 2.
Tak jim navalem prachy. až budou bohatí - nebudou mít tolik dětí? Tomu snad nevěříš.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2015 11:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Spazik napsal:
Riku napsal:
Balista

Tak jim navalem prachy. až budou bohatí - nebudou mít tolik dětí? Tomu snad nevěříš.

To co napsal Spazik, je absolutní pravda. Když se rozvinou, přestanou se množit jak králíci. Nicméně, nikdo moc neví jak docílit toho, aby se rozvinuli. Od chudých zemí nikdo nic moc nechce, v bohatých se bojuje o zdroje. A bohužel, většina zahraniční pomoci skončí v záchodě, protože
1) je vynaložená neefektivně
2) místní s ní neumí hospodařit a zchátrá/rozpadne se/je rozkradena
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so leden 17, 2015 12:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Stačí lokální problém s romy. Těm kdybychom cpali horem dolem, takto nepřinese nic dobrého. Pokud se neresocializují, tak je prakticky naše pomoc zbytečná.
Spazik

PříspěvekZaslal: po leden 19, 2015 4:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
tomu vážně věříš? vždyť to jsou zvířátka, oni našukají stejně 8-10 dětí, i když budou rozvinutí a potom stejně nebudou mít co žrát, je snazší uživit 2 děti nebo 8-10, odpověz si sám..., nebo tam umírají děti takovým způsobem, že z deseti porozených se jich dožije dospělého věku 1-2? to si snad děláš ze mě prdel ne? stává se z tebe sluníčkář Spaziku...

Z kolik dětí myslíš že byl tvůj pra/děda? Můj třeba ze 7 a dřív to u nás bylo taky docela běžné (dneska takovou rodinu najdeš dost těžko), protože prostě třeba 2 -3 děti se nedožili dospělosti. Ono se prostě ví že to tak funguje, viz. Čína, kde ta porodnost taky hodně klesla s rozvojem společnosti.
Ono to není jen o tom dávat jim jídlo, ale je to hlavně o vzdělávání, zdravotní péči atd. aby se nešiřili mezi negramotnými lidmi bludy a mýty o tom že AIDS způsobuje kondom atd.
Bill Gates není pitomec, jinak by si nevydělal ty miliardy a už vůbec by je nerozhazoval za něco, co nefunguje.
Cmeni

PříspěvekZaslal: po leden 19, 2015 4:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je každému jasné, že čím bohatší společnost, tím méně se rodí dětí ale do pytle, ta společnost se sama musí na tu uroven dostat a ne že jim budu cpát prachy a oni se najednou budou chovat jako my.

Já nechápu, že se pořád musíme někam sr*t. Evropa také musela nechutně vykrvácet aby tu byl mír a pořádek.
Mablung

PříspěvekZaslal: po leden 19, 2015 4:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cmeni napsal:
To je každému jasné, že čím bohatší společnost, tím méně se rodí dětí ale do pytle, ta společnost se sama musí na tu uroven dostat a ne že jim budu cpát prachy a oni se najednou budou chovat jako my.

Já nechápu, že se pořád musíme někam sr*t. Evropa také musela nechutně vykrvácet aby tu byl mír a pořádek.

Díky tomu, že jsme se pořád někam srali, tak jsme si za předchozí staletí nahrabali velice slušné prachy.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po leden 19, 2015 4:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
cipinek napsal:

Z kolik dětí myslíš že byl tvůj pra/děda? Můj třeba ze 7 a dřív to u nás bylo taky docela běžné (dneska takovou rodinu najdeš dost těžko), protože prostě třeba 2 -3 děti se nedožili dospělosti. Ono se prostě ví že to tak funguje, viz. Čína, kde ta porodnost taky hodně klesla s rozvojem společnosti.
Ono to není jen o tom dávat jim jídlo, ale je to hlavně o vzdělávání, zdravotní péči atd. aby se nešiřili mezi negramotnými lidmi bludy a mýty o tom že AIDS způsobuje kondom atd.
Bill Gates není pitomec, jinak by si nevydělal ty miliardy a už vůbec by je nerozhazoval za něco, co nefunguje.
Praděda ze dvou. Děda ze dvou. Taťka ze dvou. já, ze dvou. Já mám jedno dítě vlastní a druhé "vyženěné". tj. asi tak.

Plno blbů vydělává ranec (nemluvím o Gatesovi, i když ten už pár věcí co nefunguje udělal:o))...ať žijou visty!:o))))
ygg

PříspěvekZaslal: so leden 24, 2015 6:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

40 let .... http://www.novinky.cz/zahranicni/359703-dozivotne-odsouzeneho-70leteho-muze-po-40-letech-pustili-byl-nevinny.html .... v kriminále a jen tak. Boha jeho!

Sice lepší, možná, než v hrobě, ale ..... a 3/4 mega odškodného mi přijde celkem jako výsměch.
Hulkie

PříspěvekZaslal: so leden 24, 2015 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
40 let .... http://www.novinky.cz/zahranicni/359703-dozivotne-odsouzeneho-70leteho-muze-po-40-letech-pustili-byl-nevinny.html .... v kriminále a jen tak. Boha jeho!

Sice lepší, možná, než v hrobě, ale ..... a 3/4 mega odškodného mi přijde celkem jako výsměch.

obzvlášť na americké poměry

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Společenská témata ll. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 325, 326, 327 ... 426, 427, 428  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: