|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
spekounP
|
Zaslal: ne leden 18, 2015 9:34 pm Předmět: |
|
|
Jinak nevím, jestli to někoho zajímá, ale mám pocit, že raw trojboj je u nás na vzestupu.
Klikněte na výsledky MCR raw:
Jakub Sedláček 93kg - total 790kg - tohohle borce jsem viděl v reálu na oblasti, mutant neuveritelnej, škoda, že se zrakvil Raziel, mohl to být parádní souboj v kategorii
David Lupac nad 120kg - zlepšil total z mistrovství světa na 915kg WTF
Pavla Kladivova ženy do 72kg - total 380kg
Gregorova Lucie ženy do 63kg - total 321kg
To jsou obdivuhodné vysledky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
spekounP
|
Zaslal: po leden 19, 2015 1:09 pm Předmět: |
|
|
Takze trochu tady rozepisu plan na pristich par tydnu.
Rozhodl jsem se, ze pojedu split lower/upper body, budu stridat 2 typy tréninku u vršku i spodku.
LOWER BODY 1:
dřepy
sumo deadlift dynamicky
shyby - kompenzace, protažení, uvolnění
případně nějaké doplňky
LOWER BODY 2:
dosedy na box dynamické
deadlift
dotahy
UPPER BODY 1:
shyby
bench
nějaký přítahový cvik na záda
kliky bradla
zadní ramena
UPPER BODY 2:
military press
pendley rows
dotlaky na boardy (bench s řetězy)
doplňkový cvik na záda
zadní ramena
Plán je na cca 12 týdnů, trénink 3xtýdně, tzn. jeden týden 2xlower body+1xupper body, další týden 2xupper body
Postupný přechod z velkého objemu do intenzity
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: út leden 20, 2015 10:14 pm Předmět: |
|
|
20.1.2015
UPPER BODY 1
1. bench - 7x8x90kg trochu přepálená váha, poslední 2 sérky jsem tuhnul jako prase
2. shyby s dopomocí - 8x8x (bw-40kg) střídání úchopu (normal a paralel)
3. bench řetězy dynamic - 8x3 (cca 40kg řetězy + 65,65,60,60,60,60,60,65kg) na začátku jsem měl pocit, že jsem zase přepálil váhu, ale pak se to sérii od série zlepšovalo, rychlost dobrá
4. pendley rows - 10x5x85kg trochu hledání techniky, gut
5. tlaky s jednoručkama v sedě - 6x8x22,5kg
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: st leden 21, 2015 1:56 pm Předmět: |
|
|
ahoj
mozno som to zle pochopil, ale nebolo by lepsie striedat lower/upper ako ist 2x lower a potom 2x upper? _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: st leden 21, 2015 2:10 pm Předmět: |
|
|
Ahoj
asi jsem to nesrozumitelne napsal, nekdy mam problem porodit myslenku a prevest ji do psaneho textu
samozrejme, ze pojedu na stridacku LOWER/UPPER takhle
PO - LOWER 1
STR - UPPER 1
PA - LOWER 2
PO - UPPER 2
STR - LOWER 1
PA - UPPER 1
a tak dale
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: pá leden 23, 2015 10:29 am Předmět: |
|
|
LOWER BODY 2
1. dynamický dosed na box - rozcvik dřep up to 2x150kg, pak dosedy 10x3x120kg - první dvě série nic moc, pak jsem si vzpomněl na Magiona, jak radil pro zpevnění středu těla jakoby zadržet chcaní a pak to lítalo dobře
2. mrtvola - 5s rozcvik, 8x5x165kg - začátek takovej nemastnej neslanej, ale pak se to rozjelo dobře
3. dotlak na 2 boardy - 5s rozcvik normal bench, 5x3 (105, 110, 110, 115, 115kg) + 2x120kg - nejsem schopnej odjet ten spodek v jednom zápřahu, takže kulturní vložka, všechno s rezervou a napohodu
4. dotah z pod kolen - 5x2x200kg - původně jsem chtěl jet trojky, ale měl jsem dost velkej problém s rukama, po předchozím objemu mrtvoly mi strašně vyschly dlaně od magnézka a začaly mě dost bolet, strašně mi jakoby ztvrdla kůže a měla tendenci praskat
5. přítahy jednoručky v předklonu - 5x6 (27, 37, 45, 50, 50)
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: pá leden 23, 2015 11:41 am Předmět: |
|
|
Slušná nálož :)
Nechci ti ty dřepy na box vysloveně vymlouvat, ale jelikož jsem je kdysi cvičil docela intenzivně a daly mi jedinou věc - zlepšení v dřepu na box, tak bych možná uvažoval o něčem jiném. Přijde mi to jako cvik pro lidi, co chodí raw do 150 kilo a pak dřepují buď v briefsech, nebo v dresu (řada lidí mě teď asi sežere, ale já v tom cviku žádný přínos pro raw dřep, který je v normálním postoji a hluboký opravdu nevidím). Ty máš navíc techniku dřepu a stavbu těla, které tenhle cvik podle mě nic dát nemůže. Sumo tahy mi naopak přijdou fajn. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: pá leden 23, 2015 11:52 am Předmět: |
|
|
Slibuju si od toho zlepšení přechodu přes nejslabší fázi dřepu. Nastavuju box tak, aby byl při dosedu těsně pod paralel, což je fáze dřepu, ve které jsem nejslabší, sám víš, jak mi jde při ne úplně technicky zvládnutém dřepu prdel nahoru a pak to dotahuju zádama. Navíc subjektivně mi přijde, že to stopnutí na boxu je dost naročné pro core, potřebuju natrénovat udržení torza po celé dráze dřepu ve stejné poloze.
Uvidím, dám tomu šanci na 4 týdny, případně to nahradím dřepama se stopkou nebo čelňákama.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: pá leden 23, 2015 11:54 am Předmět: |
|
|
Měl bych lepší nápad, dáme společný trénink a něco zkusíme :) _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: pá leden 23, 2015 12:44 pm Předmět: |
|
|
suhlas s cizom ohladne box squatu
daj si fronty _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: pá leden 23, 2015 1:15 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | Měl bych lepší nápad, dáme společný trénink a něco zkusíme :) |
OK budu se těšit na společnej trénink.
Kdyžtak mi hoď do e-mailu, kdy plánuješ tréninky a nějak se dohodneme. Já plánuju spodek příští středu, ale můžu se přizpůsobit.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: pá leden 23, 2015 6:05 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | Slušná nálož :)
Nechci ti ty dřepy na box vysloveně vymlouvat, ale jelikož jsem je kdysi cvičil docela intenzivně a daly mi jedinou věc - zlepšení v dřepu na box, tak bych možná uvažoval o něčem jiném. Přijde mi to jako cvik pro lidi, co chodí raw do 150 kilo a pak dřepují buď v briefsech, nebo v dresu (řada lidí mě teď asi sežere, ale já v tom cviku žádný přínos pro raw dřep, který je v normálním postoji a hluboký opravdu nevidím). Ty máš navíc techniku dřepu a stavbu těla, které tenhle cvik podle mě nic dát nemůže. Sumo tahy mi naopak přijdou fajn. |
A jak to můžeš vědět, že to má přínos pro dresy, když je netrénuješ?
Já s tebou v podstatě souhlasím. Když bych měl chodit dosedy kvůli dřepům, tak jen a pouze doplňkově z mrtvýho bodu dřepu nebo z výšky hloubky dřepu nebo pod ní. Na druhou stranu tahle hloubka nedává moc smysl, protože tam bude člověk zvedat o dost míň, než na dřep čili to dřep asi moc neposune.
Soudím z toho, že mi nedělá problém dřepnout váhu na výšku lavky na kterou chodím dosedy, ale problém je pod, kde už nejsem zvyklej.
Na druhou stranu mi nedělalo problém dřep po dosedech celkem rychle zvednout nahoru.
Já ho mám hlavně kvůli kolenům, protože mi to přijde mnohem přátelštější k nim a i právě kvůli tomu menšímu rozsahu, protože z toho cítím větší přenost do sprintů (a tajně doufám, že i výskoku ). _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: pá leden 23, 2015 7:33 pm Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: | Slibuju si od toho zlepšení přechodu přes nejslabší fázi dřepu. Nastavuju box tak, aby byl při dosedu těsně pod paralel, což je fáze dřepu, ve které jsem nejslabší, sám víš, jak mi jde při ne úplně technicky zvládnutém dřepu prdel nahoru a pak to dotahuju zádama. Navíc subjektivně mi přijde, že to stopnutí na boxu je dost naročné pro core, potřebuju natrénovat udržení torza po celé dráze dřepu ve stejné poloze.
Uvidím, dám tomu šanci na 4 týdny, případně to nahradím dřepama se stopkou nebo čelňákama. |
Mám presne ten istý problém a zrejme to majú na svedomí slabé kvadricepsy (zrejme preto, že mám teraz deload a v praxi to vyskúšam až po ňom). Pozeral som video od Omara Isufa a presne toto tam vysvetľoval. Boxy v tomto podľa mňa nepomôžu, skôr čelné drepy a celkovo viac sa zamerať na kvadricepsy.
Nemávaš problémy s vystreľovaním zadku pri zábere v mrtvom ťahu? Prípadne o dosť lepšiu mrtvolu ako drep? Presne toto sú totiž moje slabiny, zatiahnem 210 bez opasku ale na drepe ma zabije čokoľvek nad 140.
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: út leden 27, 2015 9:36 am Předmět: |
|
|
Dante, obdobny problem jako ty mam, zada mnohem silnejsi nez nohy i kdyz ten rozdil mezi drepem a mrtvolou neni az zas tak markantni.
Ted mam nejaky cas a klid a proto chci cilenym treninkem disproporce srovnat.
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: út leden 27, 2015 9:39 am Předmět: |
|
|
Zacatek tohohle roku je pro me opravdu spatnej.
Po poslednim treninku, kterej byl pocitove skvelej, jsem totalne odpadl. Vratila se mi s plnou silou chripka ze zacatku roku, cely vikend prolezeny v posteli, no proste des.
Stve me to neuveritelne
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|