|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mysH

|
Zaslal: pá leden 23, 2015 7:20 am Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | Na to, jak je to delikátní případ, hodně lidí vykřikuje na základě emocí. Ano, ať to prošetří české úřady. |
Ty na tom urade snad pracujes, jinak si nedokazu vysvetlit tvoje sympatie k uradu, ktery !! 4 ROKY !!! na ne totalne sere a az ted, kdyz to prave zacalo byt dost v mediich, tak neco jakoze dela (= dal na ne sere). Jedinou iniciativu projevuje par poslancu a europoslancu a snad se rozhoupe i vlada a konecne poda protest .. po 4 LETECH .. vis co to vubec je? I mesic odlouceni je silenej, 4 roky .. tu mamu budou mit za cizi, navzdy .. nikdy si k ni uz neudelaj vztah, ktery jim znicili. A narozdil treba od Mironetu o par stranek dozadu, nedostane s jistotou zadnou odskodneni - coz by ani vlastne zaplatit neslo ani.
Ty jses tak presvedcenej, ze statni = spravny .. mas vubec deti? Jen tak pro info, docela zasadni info.
PS: nedavno se propiralo neco podobnyho z Anglie, kde to nakonec taky resil mistni pravnik, stat na to opet sral .. pokud nejses Pilip a nejdes prudit na Kubu nebo nevozis drogy z Thajska nebo nefotis vojensky objekty v Africe, tak na tebe totiz v pripade problemu stat evidentne totalne sere. To je dobry vedet, ne? ;)
PS2: jak maj neco prosetrit cesky urady, kdyz se o to nezajimaj a navic ty deti jsou porad v Norsku i kdyby ty urady nakonec prosetrili cokoliv, protoze v Norsku jaksi ty cesky urady nemaj zadny pravomoce .. takze tenhle vykrik je tak bezpredmetnej, ze vubec nechapu cos tim chtel rict
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: pá leden 23, 2015 7:57 am Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: |
Já nikomu nežeru nic. Neříkám, že to bylo správný, jak postupovali, ale na druhou stranu nevěřím tomu, že by jim ty děti byly odebrány jen tak, protože Norové jsou "fašisti a dělají si svoji vlastní nordickou armádu". To je už hodno konspiračních teorií o USA. Ano, měly se o to zajímat naše úřady, ale obracela se na ně ta žena třeba před třemi roky? O ničem takovém jsem teda nečetl. Já nevím, jestli si to uvědomujete, ale ono ta ženská taky nemusí říkat o všem pravdu a asi nebude náhodou, že dost lidí naznačuje, že jsou tam věci, který v tom hrají roli, třeba tady (a jde o člověka, který nemá prospěch v tom lhát)
http://zpravy.idnes.cz/michalakova-norsko-deti-tominova-marksova-ministryne-pp9-/domaci.aspx?c=A150121_183902_domaci_hv
Na to, jak je to delikátní případ, hodně lidí vykřikuje na základě emocí. Ano, ať to prošetří české úřady. |
Normálně by byl skepticismus na místě. Rodiče by samozřejmě měli důvod v těchto případech lhát a těžko by se rozhodovalo, komu věřit. Nicméně, podle internetových pramenů (oprav mě, jestli najdeš lepší) bylo v Norsku odebráno 200 000 dětí. To je 10 000 ročně. Norsko má pět milionů obyvatel, z toho zhruba pětina budou děti. Takže se dá říci, že každé páté dítě v Norsku je odebráno a dáno do pěstounské péče. Na základě těchto čísel si já myslím, že většina dětí v Norsku je pro nás, Čechy, odebrána nesmyslně.
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: pá leden 23, 2015 9:55 am Předmět: |
|
|
| citace: | | Ty na tom urade snad pracujes, jinak si nedokazu vysvetlit tvoje sympatie k uradu, ktery !! 4 ROKY !!! na ne totalne sere a az ted, kdyz to prave zacalo byt dost v mediich, tak neco jakoze dela (= dal na ne sere). |
Mablung ma pravdu, v prvom rade je potrebne vediet, kedy sa ceske urady o pripade dozvedeli (snad nemaju mesacne vsetkym obcanom CR v zahranici rozosielat dotazniky s otazkou, ci im neopravnene neodobrali deti). A taktiez je otazka, ake opravnenia ceske organy maju (to sa riesilo u nas v suvislosti s Centrom pre medzin. ochranu deti a mladeze). _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: pá leden 23, 2015 10:26 am Předmět: |
|
|
| AHOLA napsal: | | citace: | | Ty na tom urade snad pracujes, jinak si nedokazu vysvetlit tvoje sympatie k uradu, ktery !! 4 ROKY !!! na ne totalne sere a az ted, kdyz to prave zacalo byt dost v mediich, tak neco jakoze dela (= dal na ne sere). |
Mablung ma pravdu, v prvom rade je potrebne vediet, kedy sa ceske urady o pripade dozvedeli (snad nemaju mesacne vsetkym obcanom CR v zahranici rozosielat dotazniky s otazkou, ci im neopravnene neodobrali deti). A taktiez je otazka, ake opravnenia ceske organy maju (to sa riesilo u nas v suvislosti s Centrom pre medzin. ochranu deti a mladeze). |
Ehm, paní ministryně tvrdí, že Norsko je supercivilizovaná země. U tak hyperkorektního státu s civilizovanými nadlidmi bych očekával, že v tak závažném případě, jako je odebrání dětí cizím státním příslušníkům nezapomenou o této skutečnosti informovat příslušné zastupitelství.
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: pá leden 23, 2015 11:40 am Předmět: |
|
|
To sa inde robi? Robilo by sa to aj v nasich koncinach, keby sa to stalo? (neviem, pytam sa).
Otazne je, preco by mal ex offo nejaky stat tieto veci oznamovat cudzim ambasadam, ved to mozu urobit rodicia, nie? _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá leden 23, 2015 11:56 am Předmět: |
|
|
| I.N.G. napsal: | | AHOLA napsal: | | citace: | | Ty na tom urade snad pracujes, jinak si nedokazu vysvetlit tvoje sympatie k uradu, ktery !! 4 ROKY !!! na ne totalne sere a az ted, kdyz to prave zacalo byt dost v mediich, tak neco jakoze dela (= dal na ne sere). |
Mablung ma pravdu, v prvom rade je potrebne vediet, kedy sa ceske urady o pripade dozvedeli (snad nemaju mesacne vsetkym obcanom CR v zahranici rozosielat dotazniky s otazkou, ci im neopravnene neodobrali deti). A taktiez je otazka, ake opravnenia ceske organy maju (to sa riesilo u nas v suvislosti s Centrom pre medzin. ochranu deti a mladeze). |
Ehm, paní ministryně tvrdí, že Norsko je supercivilizovaná země. U tak hyperkorektního státu s civilizovanými nadlidmi bych očekával, že v tak závažném případě, jako je odebrání dětí cizím státním příslušníkům nezapomenou o této skutečnosti informovat příslušné zastupitelství. |
Nejsem právník, ale mám dojem, že bez souhlasu postižených informovat nesmí.
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: pá leden 23, 2015 12:07 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | I.N.G. napsal: | | AHOLA napsal: | | citace: | | Ty na tom urade snad pracujes, jinak si nedokazu vysvetlit tvoje sympatie k uradu, ktery !! 4 ROKY !!! na ne totalne sere a az ted, kdyz to prave zacalo byt dost v mediich, tak neco jakoze dela (= dal na ne sere). |
Ehm, paní ministryně tvrdí, že Norsko je supercivilizovaná země. U tak hyperkorektního státu s civilizovanými nadlidmi bych očekával, že v tak závažném případě, jako je odebrání dětí cizím státním příslušníkům nezapomenou o této skutečnosti informovat příslušné zastupitelství. |
Nejsem právník, ale mám dojem, že bez souhlasu postižených informovat nesmí. |
Myslíš bez souhlasu těch dětí?
Já taky nevím, jaký je přesný postup, ale v tak super vyspělé zemi, jako je Norsko (kde se max. 3x za 10 let vyskytne nějaký ten masový vrah a pumový atentátník) jistě pamatují především na práva dětí a neupřou jim možnost zásahu jejich zastupitelského úřadu. Přece se nebudou spoléhat na nějaké podezřelé rodiče.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá leden 23, 2015 12:26 pm Předmět: |
|
|
| I.N.G. napsal: | | Mablung napsal: | | I.N.G. napsal: | | AHOLA napsal: | | citace: | | Ty na tom urade snad pracujes, jinak si nedokazu vysvetlit tvoje sympatie k uradu, ktery !! 4 ROKY !!! na ne totalne sere a az ted, kdyz to prave zacalo byt dost v mediich, tak neco jakoze dela (= dal na ne sere). |
Nejsem právník, ale mám dojem, že bez souhlasu postižených informovat nesmí. |
Myslíš bez souhlasu těch dětí?
Já taky nevím, jaký je přesný postup, ale v tak super vyspělé zemi, jako je Norsko (kde se max. 3x za 10 let vyskytne nějaký ten masový vrah a pumový atentátník) jistě pamatují především na práva dětí a neupřou jim možnost zásahu jejich zastupitelského úřadu. Přece se nebudou spoléhat na nějaké podezřelé rodiče. |
Co si moje sklerotická paměť vybavuje, psalo se kdysi o tom, že jsou v zahraničí ve vězení Češi. A české orgány o tom neví, protože bez jejich souhlasu to českým zastupitelským orgánům daný stát nesmí říct.
Co si moje sklerotická paměť vybavuje ...
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: pá leden 23, 2015 12:34 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Já taky nevím, jaký je přesný postup , |
No prave
| citace: | | ale v tak super vyspělé zemi, jako je Norsko (kde se max. 3x za 10 let vyskytne nějaký ten masový vrah a pumový atentátník) jistě pamatují především na práva dětí a neupřou jim možnost zásahu jejich zastupitelského úřadu. Přece se nebudou spoléhat na nějaké podezřelé rodiče. |
Priznaj si, ze tliachas Bud na nieco pravo je, alebo nie je. A postupovat sa ma urcitym sposobom, alebo inym. Uvahy typu I.N.G. na fore ronnie.cz sice nevie, ako to je v Norsku, Cesku, alebo inde, ale kedze mu Norsko lezie na nervy, tak si mysli, ze by aj bez navrhu, ci mozno dokonca aj suhlasu rodicov..paneboze, to je taka kravina, ze sa to ani neda napisat Ziadny z tamojsich uradov evidentne nemal povinnost informovat cesku ambasadu, ja ani neviem nic o tom, ze by sucastou prav deti bolo nieco take ako informovanie zastupitelstva cudzieho statu, ked ich rodicia to mozu urobit sami. _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: pá leden 23, 2015 1:33 pm Předmět: |
|
|
Už jsem to tam jednou psal, pokud ta žena nekontaktovala úřady už třeba před 3 roky (o čemž jsem se opravdu nikde nedočetl), nevidím důvod jim házet za vinu to, že se neangažovali. To jako mají sledovat všechny občany ČR s trvalým pobytem v zahraničí, jestli se jim náhodou něco neděje?
Já nestojím na ničí straně, a je dost pravděpodobný, že ten systém v Norsku je nefunkční, pokud jim bylo odebráno opravdu tolik dětí. Ale nesvaloval bych vinu na všechny okolo, že nic neudělali. Teď se to koneckonců řeší.
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: pá leden 23, 2015 1:54 pm Předmět: |
|
|
| AHOLA napsal: | | citace: | | Já taky nevím, jaký je přesný postup , |
No prave
| citace: | | ale v tak super vyspělé zemi, jako je Norsko (kde se max. 3x za 10 let vyskytne nějaký ten masový vrah a pumový atentátník) jistě pamatují především na práva dětí a neupřou jim možnost zásahu jejich zastupitelského úřadu. Přece se nebudou spoléhat na nějaké podezřelé rodiče. |
Priznaj si, ze tliachas . |
Ale kuš ty brebto. Já tady prostě jen diskutuju, je to přece diskusní fórum. A nejmenuje se to tady "Co vám leze na nervy?" Takže co se mě týče, tam mě leze na nervy Norsko a ta jeho fašistická Barnevern.
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: pá leden 23, 2015 2:34 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: pá leden 23, 2015 3:58 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá leden 23, 2015 5:29 pm Předmět: |
|
|
| micus6 napsal: | http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=359660&sId=&mId=
Ke to tam panove :D |
Tak že jí na kraji pošlou někam se dalo čekat, nicméně Candigliota je žena sice nepříliš myšlenkově pohotová (viděl jsem ji v rozhovoru na té Bakalově netové TV, a i když jsem s ní v zásadě souhlasil, tak způsob její argumentace byl velmi ... řekněme prostý:-), ale vytrvalá, takže pokračování u VS je dle mého soudu jisté, a myslím, že se to může doplazit až k ÚS. Tam to může být zajímavé.
Nicméně alespoň pro mě nejde o nějaké odškodnění, jako o jasné vyjádření, zda je lékař oprávně provést zákrok, ačkoli s ním pacient výslovně nesouhlasí. Čistě proto, abych věděl, jak moc jsme se zase přiblížili dobám mého mládí:-))). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|