|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
coder

|
Zaslal: so únor 21, 2015 2:40 pm Předmět: |
|
|
pred treninkem ve fitku sice nic neprotahuju jen rozhybu klouby protahuju az po cviceni ale jit treba na sprinty nekde v mrazu bez zahrati je sebevrazda
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
sk
|
Zaslal: so únor 21, 2015 2:46 pm Předmět: Re: ... |
|
|
| PMKB5 napsal: | | sk napsal: | | ano...presne tenhle pristup sdili naproste minimum ostatnich lidi i tech, kteri nejakym zpusobem sportuji |
- tomu pak odpovídají jejich "výsledky" (zranění, zranění z opotřebování, asymetrie/dysbalance, atd.)
| sk napsal: | | no myslim, ze vetsina reakci te mohla presvedcit o opaku...jo je mi jasne ,,ze necetli pozorne,, ale to na stavu veci nic nemeni |
Vážně? :-) nejenže "většina je vždy špatně", ale kdybychom se toho řídili, dodnes chodíme po placatý zemi, okolo který se otáčí slunce a další hvězdy, volíme komunisty atp. To je fakt argument.
Až tě (anebo někoho jiného) s pistolí u hlavy budu nutit k něčemu, o čem píšu, pak se oprávněně ozvi. Zatím k tomu však nedošlo. věř mi, že (mám-li zůstat v řeči obrazné), odpovědi nestřílím od boku. |
ale jo, vsak ja souhlasim...mejte pristup jako PMKB5 a pak je pro vas rozcvicka zbytecna (u urcitych druhu sportu) Pro vas ostatni je to ale zvysena pravdepodobnost urazu.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: so únor 21, 2015 2:55 pm Předmět: Re: ... |
|
|
| sk napsal: | | ale jo, vsak ja souhlasim...mejte pristup jako PMKB5 a pak je pro vas rozcvicka zbytecna (u urcitych druhu sportu) |
Ano :-)
| sk napsal: | | Pro vas ostatni je to ale zvysena pravdepodobnost urazu. |
Ano, ale v případě "obýků" z fitka ne kvůli absenci rozcvičky - a nemám na mysli jen zranění ve fitku, ale i v běžném životě. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
LibovaKruta
|
Zaslal: so únor 21, 2015 4:27 pm Předmět: |
|
|
Jinak teda že vyruším vaše spory
Po rehabkách co mě ted čekají bych chtěl najet na následující trénink, který by mi měl pomoct vytvořit ty uplně nejzákladnější základy.
Představuju si první měsíc nějak takto - split 4x týdně, 2x vrch 2x spodek těla.
Konkrétně
A Vrch těla
A1 vertikální tlak jednoruč 3x10
A2 horizontální tah jednoruč 3x10
B1 Horizontální tlak jednoruč 3x10
B2 Vertikální tah (shyby) 3x10
+ břicho
B Spodek těla
A Bulhařský split dřep 3x10 každá noha
B Výpady 3x10 každá noha
C Mrtvý tah na jedné noze 3x8 každá noha
D Nějaký cvik na lýtka, asi single leg hop 3x10
Progrese:
První týden lehčí váha, tak na 15 RM, druhý týden bych chtěl přidat tak, abych měl 1-2 opakování rezervu. Další dva týdny bych přidával vždy po jedné sérii, až bych se dostal na 5x10.
Jinak před tréninkem byhc zařazoval DeFranco Agile 8, případně to co teď vydává Pavla Kladivová. Před spaním statický strečink. Ještě bych zkusil někam zařadit co psal PMBK5, ale přiznám se že jsem se na to zatím nedíval, takže ted moc nevím o co de.
Šlo by?
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: so únor 21, 2015 4:32 pm Předmět: |
|
|
To, že rozcvička je zbytočná, dúfam že nezoberie nejaký začiatočník vážne pretože mu hrozí vážny úraz :-) pmk-čko povedal len A) netreba rozcvičku, ale nepovedal B) ako cvičí potom bez rozcvičky. Odporúčam pozrieť nejaké serióznejšie články na túto tému, napr. http://www.jindrichpolak.wz.cz/skola_tv_rozcvicka.php _________________ Tri základné N: Nikdy Nikomu Never.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: so únor 21, 2015 5:09 pm Předmět: |
|
|
| jožko.mrkvička napsal: | | To, že rozcvička je zbytočná, dúfam že nezoberie nejaký začiatočník vážne pretože mu hrozí vážny úraz :-) pmk-čko povedal len A) netreba rozcvičku, ale nepovedal B) ako cvičí potom bez rozcvičky. Odporúčam pozrieť nejaké serióznejšie články na túto tému, napr. http://www.jindrichpolak.wz.cz/skola_tv_rozcvicka.php |
- na B) se možno zeptat - momentálne BP, DL a shyby se zátěží, 4x-5x týdně, přes den GTG dřepy na jedné noze, odpo/večer bojovky.
- článek - nelíbí, nesouhlasím, klasický ČSSR tělocvik, ale to se dalo předpokládat.
Ale již bych se opakoval, řekl jsem k tomu, co jsem říci mohl, roli rozcvičky a příčinu vzniku zranění s ní i bez vidím úplně jinak, takže přenechám ring dalším názorům :-) _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: so únor 21, 2015 5:35 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: so únor 21, 2015 5:40 pm Předmět: |
|
|
Dost zajimavy template pri tom 5x5 200lb benchpress ramp up do 1x210lb a pote 5x5 200lb., smysl mi to nejak dava
dost dlouho sem ohledne rozcvicky bloudil a uz jsem si to ustalil konecne tak jak mi to vyhovuje, cca necelych 10min se venuju takovemu klasickemu protahnuti, potom si dam cca 3 kola nejaky kruhac cviky ktere mi moc nejdou, po treninku foam roller a bandy _________________ Happiness comes from lifting weights overhead.
Naposledy upravil kubaz dne so únor 21, 2015 5:43 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: so únor 21, 2015 5:42 pm Předmět: |
|
|
Hulkie: O rampingu jsem psal jak kdysi v článku, tak ke komentářích v článku, tak v tomto threadu, takže ano, líbí :-) _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
danny1744

|
Zaslal: so únor 21, 2015 5:48 pm Předmět: Re: Zesílení úponů, šlach, vazů |
|
|
| LibovaKruta napsal: | Zdravím,
za 2 roky cvičení už sem prodělal velkou řádku zranění, naposledy natržený úpon tricepsu. Dnes mi fyzioterapeutka řekla, že mám extrémně náchylné tělo na zranění a posilovna vubec není pro mě (bla bla).
Mohl by mi někdo poradit nějaký trénink především na zesílení tady těchto citlivých míst, jako jsou šlachy, vazy, úpony? Vždycky když začnu nějaký tréninkový cyklus tak se dřív nebo pozděj zraním a už mě to začíná mírně řečeno srát. |
Před každym tréninkem je potřeba se řádně rozcvičit protože rozcvička před tréninkem má svůj fyziologický význam. Tzn. zahřej se cca 5 minut na nějakém aerobním trenažeru (běhací pás, stacionární kolo atd.). Dál určitě zařaď dynamický strečink těch pohyblivých segmentů těla, který se podílej na danym pohybu v rámci tvý tréninkový jednotky. Je vhodný zařadit rocvičovací série v rámci jednotlivých cviků v tréninku. Taky je strašně důležitý vykonávat cviky korektní technikou a cvičit kontrolovaně a pomalu, (pokud to umožňuje povaha cviku) to platí dvojnásob když cvičíš těžký základní cviky. Nevykonávej tedy žádný prudký pohyby, nekontrolovatelný cheating, odrážení a jiný věci. Z fyziologického hlediska je nutné si uvědomit, že jakékoliv dynamické, rychlé a prudké pohyby mají z dlouhodobého hlediska negativní vliv na anatomickou strukturu kloubů i za předpokladu, že budeš daný cvik vykonávat striktní technikou. Tzn. pokud cvičíš rychle a explozivně tak to nedělej, může to být příčina tvých problémů. Důvodem taky mohou být špatně sestavené tréninkové jednotky, které mohou být příčinou vzniku svalových disbalancí a špatné pohybové stereotypy v běžném životě. jestli ti můžu poradit tak si najmi kvalitního osobního trenéra, který je schopen analyzovat tvůj problém.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: ne únor 22, 2015 1:01 pm Předmět: Re: Zesílení úponů, šlach, vazů |
|
|
| LibovaKruta napsal: | Zdravím,
za 2 roky cvičení už sem prodělal velkou řádku zranění, naposledy natržený úpon tricepsu. Dnes mi fyzioterapeutka řekla, že mám extrémně náchylné tělo na zranění a posilovna vubec není pro mě (bla bla).
Mohl by mi někdo poradit nějaký trénink především na zesílení tady těchto citlivých míst, jako jsou šlachy, vazy, úpony? Vždycky když začnu nějaký tréninkový cyklus tak se dřív nebo pozděj zraním a už mě to začíná mírně řečeno srát. |
Extrémně náchylné tělo ke zranění znamená co?:)
Podobné problémy mají obecně lidí s větší laxicitou vaziva, resp. obecně můžeme říct hypermobilní. Tam je potřeba přistupovat ke cvičení jinak než normálně takže třeba statický strečink je nevhodný, to co má ve videích Pavla je tak 50/50 něco jo a něco ne.
Stejně tak výše zmíněné komplexní kettlebell cviky pro začátek e-e.
Mimo cvičení - viděl jsem zajímavý výsledky v těhle případech se suplementací argininu.
Samozřejmě můžeš mít jinej problém než tenhle, ale to ti musí říct ten ke komu chodíš. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
LibovaKruta
|
Zaslal: ne únor 22, 2015 2:05 pm Předmět: Re: Zesílení úponů, šlach, vazů |
|
|
| citace: | Extrémně náchylné tělo ke zranění znamená co?:)
Podobné problémy mají obecně lidí s větší laxicitou vaziva, resp. obecně můžeme říct hypermobilní. Tam je potřeba přistupovat ke cvičení jinak než normálně takže třeba statický strečink je nevhodný, to co má ve videích Pavla je tak 50/50 něco jo a něco ne.
Mimo cvičení - viděl jsem zajímavý výsledky v těhle případech se suplementací argininu.
Samozřejmě můžeš mít jinej problém než tenhle, ale to ti musí říct ten ke komu chodíš. |
Takto - se zraněními mám problém celý život. Asi před třemi týdny mi u fyzio bylo řečeno, že mám nějak geneticky dané slabší úpony, svalové vlákna apod. Hypermobilní jsem podle ní taky, prej takové rozsahy v některých kloubech ještě neviděla (já si teda přijdu spíš přesně naopak :) ) Celkově mi bylo řečeno, že posilovna jako taková pro mě fakt není, což teda nějak nepřichází v úvahu.
S tím argininem, můžeš to nějak rozvést? :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: ne únor 22, 2015 6:58 pm Předmět: Re: Zesílení úponů, šlach, vazů |
|
|
| LibovaKruta napsal: | | citace: | Extrémně náchylné tělo ke zranění znamená co?:)
Samozřejmě můžeš mít jinej problém než tenhle, ale to ti musí říct ten ke komu chodíš. |
Takto - se zraněními mám problém celý život. Asi před třemi týdny mi u fyzio bylo řečeno, že mám nějak geneticky dané slabší úpony, svalové vlákna apod. Hypermobilní jsem podle ní taky, prej takové rozsahy v některých kloubech ještě neviděla (já si teda přijdu spíš přesně naopak :) ) Celkově mi bylo řečeno, že posilovna jako taková pro mě fakt není, což teda nějak nepřichází v úvahu.
S tím argininem, můžeš to nějak rozvést? :) |
Pro hypermobilní jedince je naopak posilování výborná volba. Je potřeba správně na tonizovat a posílit svaly.
Extrémně častá chyba je pokoušet se ty problémy co to vyvolává kompenzovat neustálým protahováním a mobilizováním pohybového aparátu což v dlouhodobém horizontu nevede nikam. Jenom má člověk postaráno o zábavu.
No ani to moc rozvést nemůžu. Nemám to podložené nějakou studií, jen zkušenosti s hypermobilními klienty jedné pražské ordinace která s tím hodně pracuje. Pár jejich důkladně spravovaných kazuistik jsem viděl a výsledky byly. Zjednodušeně řečeno by tě to mělo "utáhnout", nejsi jak hadrový panák:) _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: po únor 23, 2015 5:36 pm Předmět: Re: Zesílení úponů, šlach, vazů |
|
|
[quote="LibovaKruta"] | citace: |
S tím argininem, můžeš to nějak rozvést? :) |
Logicky vzato ,když máš slabé úpony,šlachy,vazy,svaly, (tak podle Lamarckova výroku "funkce tvoří orgán "a to platí u všeho ,co nezatěžujeme atrofuje ,ochabuje,odumírá a podobně,)je potřeba to všechno posílit a posilovat je od slova posilování
Zvětší se svaly,šlachy,kosti dokonce i tloušt'ka kloubních chrupavek.
K tomu fyzio už nechod' přehlaš se k pomanovi _________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|