Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 933, 934, 935 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja si myslím to isté čo drlift_.

Mám rád ak sa tréning zbytočne nekomplikuje, používajú sa najmä základné, komplexné cviky. Ale načo sa vracať do praveku ku "guli s uchom"? Nespraví väčšiu službu klasická nakladacia činka (vč/jč)? Som presvedčený o tom, že áno. Podľa mňa je to celé postavené na hlavu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
RaptorMira

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 2:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:
Chadzi napsal:
No a zatím jsem tady neviděl člověka co doporučuje paleo a švihání koulí, který by vypadal lépe než průměrný cvičenec... Každý má to svoje a nikomu to neberu, ale většina lidí co si tady přijde pro radu, chce vypadat lépe než každý druhý člověk v posilovně...toť můj názor.

Nezbyva nez se smirit s tim, ze je to ted silne v mode. Vali se to ze vsech stran, delaji se seminare atd. Nemuzu si pomoct, ale to nadseni mi prijde prehnany. Jako doplnek to beru, ale z toho co se pise, mi spis prijde, ze to musi byt zazracny vselek...

řešíte to ze špatné strany. Nejlepší trénink je ten, který (trenérovi) vynese od klienta prachy a stejně tak, nejlepší dieta je ta, která vynese další prachy. Takže koule a paleo je jasná volba :) Pokud to nebude fungovat, přestane to nosit prachy u musí se vymyslet něco jiného...
zase je to ale lepší než balancování na bosu za vydatného požírání červů...
Study

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 2:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Příjde mi to tady, jak kdybyste se ptali Spartana, jestli je lepší Sparta nebo Slavie

https://www.instagram.com/studynkapetr/
PetkaB

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

RaptorMira napsal:
drlift_ napsal:
Chadzi napsal:
No a zatím jsem tady neviděl člověka co doporučuje paleo a švihání koulí, který by vypadal lépe než průměrný cvičenec... Každý má to svoje a nikomu to neberu, ale většina lidí co si tady přijde pro radu, chce vypadat lépe než každý druhý člověk v posilovně...toť můj názor.

Nezbyva nez se smirit s tim, ze je to ted silne v mode. Vali se to ze vsech stran, delaji se seminare atd. Nemuzu si pomoct, ale to nadseni mi prijde prehnany. Jako doplnek to beru, ale z toho co se pise, mi spis prijde, ze to musi byt zazracny vselek...

řešíte to ze špatné strany. Nejlepší trénink je ten, který (trenérovi) vynese od klienta prachy a stejně tak, nejlepší dieta je ta, která vynese další prachy. Takže koule a paleo je jasná volba :) Pokud to nebude fungovat, přestane to nosit prachy u musí se vymyslet něco jiného...

Lifterovi/kulturistovi (závodníkovi) rozhodn nebudu doporučovat cvičit jen s kettlebell. Tomu, kdo cvičí pro zdraví a dobrou kondici, taky nebudu doporučovat jen kettlebell, ale kombinaci kettlebell+velká činka + vlastní váha. Stejná trojkombinace se dá velmi dobře použít pro všeobecnou kondiční a silovou přípravu v podstatě k jakémukoliv sportu (pokud ten trénink umíš poskládat).
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Koule,paleo, CF - k tomu přináležící řada hader a vybavení. Životní styl?... možná, spíše business. Pro mě důvod naprostého otrávení a potlačení sebemenší snahy se o něco z toho pokusit.

Pak vidím kluky v Under Armour cvičit kliky na bradlech se zátěží tak, že druhý zespodu dopomáhá a zvedá jak zátěž, tak cvičence (proboha proč?). Tréninková skladba otřesná, zato pod pažemi mají imaginární meloun a na 180 cm celých 65-70 kg hmoty. Hlavní je design - tvrdý trénink 3x týdně by je zabil.

Technicky neodcvičí jediný cvik správně, ale máchá kolem sebe koulí jak astmatik s epileptickým záchvatem.

Marně přemýšlím co z toho by mě mělo naklonit na tuto podivuhodnou variantu pohybu. Vím, že z pár idiotů nemůže člověk usuzovat na celé sportovní odvětví, ale pro mě konzervu je to asi tak inspirativní jako to, že MS v tanci u tyče vyhraje chlap:o)
PetkaB

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Koule,paleo, CF - k tomu přináležící řada hader a vybavení. Životní styl?... možná, spíše business. Pro mě důvod naprostého otrávení a potlačení sebemenší snahy se o něco z toho pokusit.

Pak vidím kluky v Under Armour cvičit kliky na bradlech se zátěží tak, že druhý zespodu dopomáhá a zvedá jak zátěž, tak cvičence (proboha proč?). Tréninková skladba otřesná, zato pod pažemi mají imaginární meloun a na 180 cm celých 65-70 kg hmoty. Hlavní je design - tvrdý trénink 3x týdně by je zabil.

Technicky neodcvičí jediný cvik správně, ale máchá kolem sebe koulí jak astmatik s epileptickým záchvatem.

Marně přemýšlím co z toho by mě mělo naklonit na tuto podivuhodnou variantu pohybu. Vím, že z pár idiotů nemůže člověk usuzovat na celé sportovní odvětví, ale pro mě konzervu je to asi tak inspirativní jako to, že MS v tanci u tyče vyhraje chlap:o)

Nedá mi to, ale mícháš dohromady dvě věci - crosfit a cvičení s kettlebell. Kettlebell je nástroj, je na tobě, jak ho využiješ. I nožem se můžeš pořezat.
Nemůžu mluvit za jiné školy, jiné tělocvičny, kde cvičí s kettlebells. Ale tam, kde cvičím já, se naopak na striktní technické provedení dbá víc, než si možná dovedeš představit. Progrese jsou jasně dané, instruktoři nikoho nenechají cvičit cvik, který dělá špatně. Tímhle postem jsi možná vystihl mou motivaci po letech sem na tohle forum zase začít trochu psát - přesně tohle mi totiž leze na nervy. Že dost lidí pomlouvá něco na základě toho, co viděli někde na videu nebo ve fitku....Zrovna tak můžeš vidět zvěrstva při svičení s vekou činkou nebo jednoručkami. Jsou proto špatné?
Když jsem začala chodit do KB5, měla jsem odcvičeno možná víc než všichni ostatní, co tam na tom třréninku byli, dohromady. Přesto jsem si na kouli nesáhla možná 2 měsíce, dokud jsem neodstranila dysbalance apod. Fakt věř tomu, že u nás se nic takového, co jsi popsal výše, stát nemůže.

P.S. cvičíme v tričku a elasťákách (dámy), povětšinou i bez bot..a opravdu to tam není přehlídka modních značek ;-)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 3:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Balista napsal:
Chadzi napsal:
PMKB5 napsal:
Chadzi napsal:

Možná jim nejde o to, jak vypadají, ale fungují. Dobře vypadající svaly jsou v MMA kleci, na oválu nebo hřišti asi to poslední na seznamu priorit.
Různí lidé, různé cíle, různé priority, různé metody.

I člověk s rozvinutou muskulaturou může fungovat velmi dobře, stačí se podívat na některé volné sestavy kulturistů a člověk se nestačí divit co všechno zvládnou... A neznamená, že dobře vypadající zápasník nemůže být dobrý nebo lepší než ten málo osvalený.

Nejde o to, že člověk s většími svaly nemůže být lepší zápasník, může a nemusí. Jde o to, že člověk, který se připravuje na zápas, netrénuje s cílem vybudovat velké svaly, ale trénuje to, co mu pomůže v lepšímu výkonu.

presne tak, postava je pak vedlejsim produktem, viz treba sprinteri, CF zavodnici (i kdyz je drlift nema rad :-D) gymnasti nebo prave zapasnici
OK

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 3:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift: Podle mě je mohem větší business normální fitness. Koupit si kouli naučit se swing a TGU není zase tak drahé, jako kupovat stále permice do fitka. Navíc si myslím, že zrovna koulaři si hlídají techniku mnohem více než většina lidí v posilovně.
Celá organizace StrongFirst má dle mého názoru velmi dobře zprcovanou metodiku tréninku. Také tam jsou kladeny velké nároky na samotné trenéry a certifikát nedostane jen tak někdo. Narozdíl od certifikátu "Trenér fitness", který má dnes každý trouba.
I.N.G.

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 3:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Před 5 lety o kb a nějakém TGU nikdo ani neštěkl, dneska bez toho zřejmě nejde přežít. Deadlift má pravdu, je to jen další dočasný business a módní vlnka - povíme si za dalších 5 let.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Však právě na základě toho co vidím si tvořím názor. To, že tak 90 % návštěvníků fitka cvičí alespoň nějaký cvik blbě je také fakt. Asi pro mě není ani to, že je to takové "stádní". Nedokážu si představit, že by mi někdo předcvičoval - při čemkoliv. Chápu ale, že někomu to vyhovuje a někteří to dokonce vyžadují (moje holky doma by chodí na pilates a podobné aktivity, protože je někdo vede - samotné ale nikam cvičit nepůjdu). Já to mám zase přesně naopak. Každý aŤ si dělá co chce, když mi to necpe - což většinou lidi na Paleo a alternativních cvičebních stylech z nějakého důvodu dělají. Já jim taky necpu svůj přístup:o)

...to že sem píšeš je fajn, stejně jako sem píšou někteří "starší" členové fora. Kromě toho, že sem vnášejí svoje znalosti a zkušenosti,je tu aspoň s kým diskutovat, protože ti mladí...to je hrůza...to za nás nebylo:o)))))))))))) (říkala už moje babička).
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OK napsal:
Deadlift: Podle mě je mohem větší business normální fitness. Koupit si kouli naučit se swing a TGU není zase tak drahé, jako kupovat stále permice do fitka. Navíc si myslím, že zrovna koulaři si hlídají techniku mnohem více než většina lidí v posilovně.
Celá organizace StrongFirst má dle mého názoru velmi dobře zprcovanou metodiku tréninku. Také tam jsou kladeny velké nároky na samotné trenéry a certifikát nedostane jen tak někdo. Narozdíl od certifikátu "Trenér fitness", který má dnes každý trouba.
Však jasně i trávu mají před domem zelenější....metodika, vedení...organizace....komunita....Strážná věž.
OK

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 3:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Netvrdím, že bez toho nejde přežít, jen je to dle mého dobrá investice vzhledem k poměru cena/výkon. Samozřejmě existuje milion způsobů jak dojít ke stejnému cíli.

Ale co se týče trenérů, tak najít dobrého trenéra v posilovně je vcelku umění. Jelikož jich trenérské školy vyprodukují stovky. Zatímco co jsem zatím měl tu možnost potkat trenéry z certifikací StrongFirst, tak to všichni byli odborníci.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OK - jakožto analyticky uvažující člověk mám problém s výrazy všichni, nikdo apod. To je velmi tenký led. Prošel jsem desítky fitek v ČR a za sebe můžu říct, že ve velké části z nich jsem byl s trenéry spokojen (i když mě tedy netrénovali a možná proto jsem byl spokojen:o)
Třeba v RELAXu v Porubě je trenér moc šikovný. Naopak v Ivančicích vysloveně katastrofa (lidsky, ne teoreticky a nic by na tom nezměnilo to, že by začal trénovat KB:).

btw - jednoručky si taky můžeš koupit domů a napíšu Ti desítky cviků, které s nimi můžeš dělat.
OK

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je mi jasné, že existují i dobří trenéři, nicméně mi přijde, že vzhledem k jejich množství je jich stále méně. Zrovna nedávno jsme o tom diskutovali se spolužáky (studenty fyzioterapie) a občas se nestačím divit, co je to za individua a jaké jsou jejich (ne)znalosti.
S jednoručkama cvičím také, ale z mnoha důvodů mi kettlebell přijde jako vhodnější řešení.
Chadzi

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, v relaxu dělají fajn lidi...tam je ale problém majitel, který na fitko absolutně sere - lavičky se rozpadají, osy křivé, kotouče nevyvážené (např jedna 20 težší než druhá 20, atd..), apod...nic nového nekoupí, neopraví...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 933, 934, 935 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: