Přeji všem čtenářům a Vám zkušenějším hezký den.
Kdysi jsem trochu cvičil, snažil se vypadat líp, ale i se suplementama bez velkých výsledků. Po roční odmlce, kdy jsem nechal své tělo kynout (po hromadě piv), jsem se rozhodl zkusit se hodit do lepší formy.
Řekl bych, že jsem nejspíše ektomorf, částečně mezomorf.
Poslední dobou mi nedělá až takový problém přibrat na váze (už bez piva :) ) a řekl jsem si, že tělo chce růst, tak mu pomůžu a naznačím, aby stavělo spíš svalstvo než tuky.. že mu dám impulz v podobě posilovny :)
Je mi 24 let, měřím 184 cm a vážím 80 kg, avšak spíše tuky na břiše a stehnech, ruce tenký jak špejle, tuková vrstva na krku pod bradou... No prostě nic moc forma...
Cíl: Neplánuji a ani bych nechtěl být tím silovým typem, velký objem, ruce široký jak noha normálního člověka, stokilový nabušený hovado apod. :) Za cíl a velký úspěch bych považoval sportovní zdravě vypadající postavu s lehce širšími rameny, zmenšená vrstva podkožního tuku, větší vůbušnost, pohyblivost.. Takový spíše atletický typ (nikoli však nějak vychrtlý :) )
Časové možnosti jsou v této době takové, že budu moct chodit 2 - 3x týdně, z čehož plyne, že pokaždé budu chtít procvičit celé tělo. Do začátku jsem se rozhodl sestavit si nějaký základní jednoduchý kruhový trénink, při kterém si zvýším dlouho zanedbávanou kondičku a bude to zároveň pro mé tělo dostatečný podnět pro silový rozvoj (alespoň zpevnění těla)
Odcvičím všechna stanoviště (viz. dále) - 1 sérii - a následně odpočinek... Takto vše opakuji
třikrát , přičemž u každého stanoviště provedu
12 opakování :
Bench-press
Leg press
Stahování horní kladky (záda/"křídla")
Lýtka (stroj jak stojím na špičkách a na ramenou mám zátěž)
Ramena - Tlaky s jednoručkama v sedě
Sed-lehy
Triceps (stahování horní kladky)
Hyperextenze
Biceps s jednoručkama
...pauza a pak znova :)
Časem, až bude trénink nudný, cviky obměním, popřípadě si udělám dvě varianty a budu je střídat každý tréninkový den. Je takový trénink možný / správný a myslíte, že je reálné dosáhnout nějakých výsledků?
Strava se nesmí podceňovat a proto jsem začal jíst pravidelně. Zavedl jse mvíc zeleniny, masa a místo rohlíků si kupuji vícezrnné pečivo. Dále mám
protein (budu brát po cvičení) a
gainer (před cvičením popř. místo odpolení
svačinky)
Ještě bych chtěl zmínit, že plánuju chodit cvičit ráno (v 6:00 popř. 6:30 nejpozději).
Dneska jsem již ráno vstal a šel vše vyzkoušet. Výsledek byl hrozný, síla šla hodně dolů a hlavně v půlce cvičení po druhé sérii mého "kolečka" jsem musel kvůli hrozné nevolnost přestat. Vyčerpání? Moc velký šok pro tělo? Nebo je 130g
gaineru + 100g vloček s mlékem na snídani půl hodiny před cvičením moc? :-)
Zatím jsou to asi všechny dotazy a poznatky, které jsem chtěl napsat. Předem děkuji za jakoukoliv přínosnou odpověď, postřeh či názor :)
PS: chtěl jsem přidat obrázek, ale nepustilo mě to, bo nemám víc jak 10 příspěvků :)