Kruhový trénink - zhodnocení

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kruhový trénink - zhodnocení  Úvodní stránka -> Trénink -> Kruhový trénink - zhodnocení
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Buchy

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 5:13 pm    Předmět: Kruhový trénink - zhodnocení Odpovědět s citátem

Přeji všem čtenářům a Vám zkušenějším hezký den.
Kdysi jsem trochu cvičil, snažil se vypadat líp, ale i se suplementama bez velkých výsledků. Po roční odmlce, kdy jsem nechal své tělo kynout (po hromadě piv), jsem se rozhodl zkusit se hodit do lepší formy.
Řekl bych, že jsem nejspíše ektomorf, částečně mezomorf.
Poslední dobou mi nedělá až takový problém přibrat na váze (už bez piva :) ) a řekl jsem si, že tělo chce růst, tak mu pomůžu a naznačím, aby stavělo spíš svalstvo než tuky.. že mu dám impulz v podobě posilovny :)
Je mi 24 let, měřím 184 cm a vážím 80 kg, avšak spíše tuky na břiše a stehnech, ruce tenký jak špejle, tuková vrstva na krku pod bradou... No prostě nic moc forma...

Cíl: Neplánuji a ani bych nechtěl být tím silovým typem, velký objem, ruce široký jak noha normálního člověka, stokilový nabušený hovado apod. :) Za cíl a velký úspěch bych považoval sportovní zdravě vypadající postavu s lehce širšími rameny, zmenšená vrstva podkožního tuku, větší vůbušnost, pohyblivost.. Takový spíše atletický typ (nikoli však nějak vychrtlý :) )

Časové možnosti jsou v této době takové, že budu moct chodit 2 - 3x týdně, z čehož plyne, že pokaždé budu chtít procvičit celé tělo. Do začátku jsem se rozhodl sestavit si nějaký základní jednoduchý kruhový trénink, při kterém si zvýším dlouho zanedbávanou kondičku a bude to zároveň pro mé tělo dostatečný podnět pro silový rozvoj (alespoň zpevnění těla)

Odcvičím všechna stanoviště (viz. dále) - 1 sérii - a následně odpočinek... Takto vše opakuji třikrát , přičemž u každého stanoviště provedu 12 opakování :
Bench-press
Leg press
Stahování horní kladky (záda/"křídla")
Lýtka (stroj jak stojím na špičkách a na ramenou mám zátěž)
Ramena - Tlaky s jednoručkama v sedě
Sed-lehy
Triceps (stahování horní kladky)
Hyperextenze
Biceps s jednoručkama
...pauza a pak znova :)

Časem, až bude trénink nudný, cviky obměním, popřípadě si udělám dvě varianty a budu je střídat každý tréninkový den. Je takový trénink možný / správný a myslíte, že je reálné dosáhnout nějakých výsledků?

Strava se nesmí podceňovat a proto jsem začal jíst pravidelně. Zavedl jse mvíc zeleniny, masa a místo rohlíků si kupuji vícezrnné pečivo. Dále mám protein (budu brát po cvičení) a gainer (před cvičením popř. místo odpolení svačinky)
Ještě bych chtěl zmínit, že plánuju chodit cvičit ráno (v 6:00 popř. 6:30 nejpozději).

Dneska jsem již ráno vstal a šel vše vyzkoušet. Výsledek byl hrozný, síla šla hodně dolů a hlavně v půlce cvičení po druhé sérii mého "kolečka" jsem musel kvůli hrozné nevolnost přestat. Vyčerpání? Moc velký šok pro tělo? Nebo je 130g gaineru + 100g vloček s mlékem na snídani půl hodiny před cvičením moc? :-)

Zatím jsou to asi všechny dotazy a poznatky, které jsem chtěl napsat. Předem děkuji za jakoukoliv přínosnou odpověď, postřeh či názor :)

PS: chtěl jsem přidat obrázek, ale nepustilo mě to, bo nemám víc jak 10 příspěvků :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
HanzZz

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Čau, asi v průběhu měsíce nebo dvou uvidíš určitě změny k lepšímu, ale stejně, Kruháč se dá určitě sestavit lépe. Zařaď komplexní cviky na rozvoj celkové síly (varianty dřepů, mrtvé tahy, military press nebo nadhozy i shyby jsou výborné!). Máš tam zbytečně moc cviků a ještě k tomu izolovaných. Bohatě se dá vystačit si s 5ti cviky během jednoho tréninku. Těch 12 opakování pořád dokola je špatně. Zařaď i trošku silovější tréninky s opakováním po 5,8 atp. Vím, že chceš nabrat kondičku a tělo zpevnit, ale jet 12 opakování pořád dokola tě za chvíli ani nebude bavit. Vůbec nevadí jet i silověji, stačí dát krátké pauzy a i s tou kondičkou se pohneš dopředu.
Buchy

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 6:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za tip :) Přestože jsem se snažil hodně googlit, nemohl jsem nikde najít nějaký přínosný článek, podle kterého bych se při sestavování mohl řídit.. pokud o nějakém víš, budu rád za odkaz nebo nasměrování tím správným směrem :-)
vlkisekk

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No pred treninkem takova davka gaineru neni idealni. Urcite je lepsi mensi snidane a gainer davat az po treninku.pokud red treninkem nejsi schopny se najist, tak muzes gainer dat, ale tak polovicni davku.Taky zalezi , jaky gainer mas, pokud je vetsinova slozka glukoza, tak ta nevolnost muze byt z toho.
HanzZz

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Buchy napsal:
Díky za tip :) Přestože jsem se snažil hodně googlit, nemohl jsem nikde najít nějaký přínosný článek, podle kterého bych se při sestavování mohl řídit.. pokud o nějakém víš, budu rád za odkaz nebo nasměrování tím správným směrem :-)

http://kulturistika.ronnie.cz/c-5059-total-body-training.html

Rychle na stránku:

Přejdi na: