|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
tomsom
|
Zaslal: st březen 18, 2015 8:43 pm Předmět: Realne svalove prirustky |
|
|
Cvicim 9 mesicu.Nikdy predtim jsem nic nedelal,tudiz jsem zacinal od holcicich vah ze kterych jsem se dostal na vcelku normalni vahy zeleza.Chapejte tak ze jsem nebyl schopen delat tlaky s vice nez 15 kg jednoruckama,dnes odjedu 10 opakovani s 30 kg jednoruckama
Tedy zde je spokojenost.kde ale spokojenost neni jsou viditelne svalove prirustky
Vsude ctu ze svaly rostou pomalu,jsem trpelivy,ale co to znamena pomalu?Ze se treba za rok zvetsi obvod bicepsu o 1 centimetr?Nebo ze se obvod stehna nezmeni vubec,spis se jen zacnou nejake svaly formovat a ukazovat?
Prosim o vase zkusenosti a o vysvetleni pojmu "svaly rostou pomalu" :)
Dekuju
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
coder

|
Zaslal: st březen 18, 2015 8:52 pm Předmět: |
|
|
kazdy je jiny ,kazdy jinak roste ,nekomu vice rostou nohy nekomu rostou rychleji ruce.. ja treba ze zacatku rychle pribiral na prsou ,rukou, ale nohy a zada sly a doted jdou strasne pomalu
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st březen 18, 2015 8:56 pm Předmět: |
|
|
Prostě jestli vypadáš furt stejně, tak je asi něco špatně. O kolik bys měl vyrůst ti nikdo neřekne, ale nějaká změna by tam měla být vidět.
|
|
| nahoru |
|
 |
tomsom
|
Zaslal: st březen 18, 2015 9:08 pm Předmět: |
|
|
Nerikam ze uplne stejne,ale proste nemuzu rict ze mam pres ruku o 3 centimetry vic,nebo ze mam v triku sirsi ramena.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: st březen 18, 2015 9:10 pm Předmět: |
|
|
Věk, výška, hmotnost na začátku posilování/nyní?
Jídelníček?
Trénink?
|
|
| nahoru |
|
 |
tomsom
|
Zaslal: st březen 18, 2015 9:15 pm Předmět: |
|
|
Zajima mi jak je to u ostatnich a co si predstavit pod pojmem svaly rostou pomalu
Trenuji s trenerem,jidelnicek mam stejny jako ostatni,tedy vlocky a vajicka k snidani,k svacine sunku bez peciva,obed maso ryze,svacina maso se zeleninou a vecere steak s bramborem.k tomu protein a vecer nocni protein.pred treninkem i po nem 20 g bcaa atd.V tomhle problem nevidim,mozna neni ani zadny jiny problem.Jen mi jde o to vedet jak rychle v prumeru u lidi ty svaly rostou
Moje vyska je 183 cm 80 kg
Na zacatku 16 procent tuku ted 14 procent TH vicemene stejna.Mereno na chytre domaci vaze
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 18, 2015 9:18 pm Předmět: |
|
|
To je různé. Dobrý naturální přírůstek je řekněme 4-6 kg hmotnosti za rok a to jen zpočátku. Za tři roky budeš rád za kilo...dvě ročně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: st březen 18, 2015 9:21 pm Předmět: |
|
|
Posiluji 5 let a pokud to zprůměruji, tak každý rok jsem nabral kvalitních 5kg. Takový reálný přírůstek svalové hmoty při dobrém tréninku a stravě se může pohybovat kolem 0,5kg za měsíc.
Pro příklad objemové přírůstky nějakých partií:
Stehno 58 -> 68
Ruka 36 -> 44
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 18, 2015 9:25 pm Předmět: |
|
|
To je ale přrůstek hmotnosti, nikoliv svalové hmoty. Já taky nabral z 65 kg na 123,5 kg za dva roky (15-17 let), ale v kvalitě prase.
Biceps z 28cm na 47 cm, ale pas snad dvojnásobný. Pokud nejsi "gifted", tak čistá tři kila ročně jsou OK, prvních pár let. Časem to je boj o každé kilo. A hlavně na kulturistice je krásné, že ne ten s největším podílem svalové hmoty ku celkové hmotnosti vyhrává soutěž:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
MIP
|
Zaslal: st březen 18, 2015 9:55 pm Předmět: |
|
|
| tomsom napsal: |
Moje vyska je 183 cm 80 kg
Na zacatku 16 procent tuku ted 14 procent TH vicemene stejna.Mereno na chytre domaci vaze |
Vážíš pořád stejně a čekáš, že ti vyrostou svaly. To je blbost. Pokud chceš nabrat a za 9 měsíců úsilí se tvá váha nezměnila, tak jíš očividně nedostatečně.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: čt březen 19, 2015 7:26 am Předmět: |
|
|
Postni, jak vypadá tvůj typický trénink. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt březen 19, 2015 7:42 am Předmět: |
|
|
Nevěř domácí váze. Změř se a pak se změř za dva měsíce. Jestli zvedáš dvakrát tolik na prsa, tak to pravděpodobně zvedají tvoje svaly a ty se zdá se zvětšily, když mají větší sílu.
A jinak, ani Řím nepostavili za den...
|
|
| nahoru |
|
 |
tomsom
|
Zaslal: čt březen 19, 2015 9:59 am Předmět: |
|
|
Split 2+1
Prsa triceps,záda biceps,nohy.Ramena střídačka,buď s prsama nebo zádama.
První cvik vždy dle partií,tedy bench,mrtvola,dřep.4 serie 6-8 opakování,těžké váhy.
Pak je to různě,nedržím se striktně ničeho,dodržuji 3 cviky na každou partii,dělám do 10 opakování,váhy neflákám.
S přibíráním nemám problém,když přihodím svačinu,třeba 20 dkg sýra např,jdu nahoru.Přiberu 5 kg za 2 měsíce,ale když pak svačinu vynechám protože mi roste břicho,jsem za měsíc tam kde jsem byl.Plus minus.
|
|
| nahoru |
|
 |
MIP
|
Zaslal: čt březen 19, 2015 10:44 am Předmět: |
|
|
To co psal Hulkie není pravda, síla může růst i bez růstu objemu svalů. Jestli je objem svalů tvůj cíl, přidej trochu jídla abys přibíral. Ale musíš přidat rozumné množství a kvalitního jídla. Aby nebyl výsledek, že nabereš 30 kilo tuku za rok. Chce to zkoušet, najít co ti sedí. Zkus ten trénink rozepsat podrobněji, třeba tvůj poslední trénink, serie, opakovani, váhy, pauzy, délku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt březen 19, 2015 10:46 am Předmět: |
|
|
| MIP napsal: | | To co psal Hulkie není pravda, síla může růst i bez růstu objemu svalů. Jestli je objem svalů tvůj cíl, přidej trochu jídla abys přibíral. Ale musíš přidat rozumné množství a kvalitního jídla. Aby nebyl výsledek, že nabereš 30 kilo tuku za rok. Chce to zkoušet, najít co ti sedí. Zkus ten trénink rozepsat podrobněji, třeba tvůj poslední trénink, serie, opakovani, váhy, pauzy, délku. |
Tak mi prosím tě ukaž nějakého 70 kilového chlapíka, co zatlačí 250 na benč a vypadá jako hráč tenisu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|