|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Maerlyn0

|
Zaslal: ne březen 22, 2015 8:39 pm Předmět: Bodyweight trénink |
|
|
Z donucení musím teď opustit činky a přejít ke cvičení s vlastní vahou, takže bych byl rád, kdyby mi někdo, kdo s tím má dobré zkušenosti poradil, jak si to složit. Kdysi jsem si už takový ten základní level prošel, teď bych se chtěl pustit i do složitějších cviků, zkusit nacvičit nějaký levery a tak. Cílem by bylo minimálně udržení svalového hmoty a trochu zhubnutí tuku.
Moje momentální úroveň:
váha 77 kg
záda - zvládám takovej ten základ jako 10-12 čistejch shybů, 5 shybů s +8 kg, inverted rows a tak, muscle up nezvládám
triceps a prsa - tlaková síla je docela dobrá, kliků na bradlech asi 25, 5 s +30 kg
nohy - spíš slabší, bulharský dřepy mi problém nedělají, ale pistole dám tak dvě
core - průměr, obyčejný cviky na břicho v pohodě, levery už ne
jinak plánuju zařadit sprinty, angličáky, švihadlo atd.
Rád si poslechnu jakékoliv doporučení jak ten trénink složit, představu sice samozřejmě mám, ale názor ostatních se hodí.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Gusep

|
Zaslal: po březen 23, 2015 1:57 pm Předmět: |
|
|
Neviem ako presne ti šprinty, angličáky a švihadlo pomôžu dosiahnuť tvoje ciele.. Prestal by som sa na to dívať ako na kulturistický split a vsadil by som na silový minimalistický program. Ak chceš dosianuť na levery a podobné srandičky, musíš hlavne posilniť trup (jadro).
Takže planky, jednoruč kliky, pistole, hollow position, striktné zhyby,... _________________ Jozef Vanko | KB5 Slovensko
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po březen 23, 2015 2:09 pm Předmět: |
|
|
| Gusep napsal: | Neviem ako presne ti šprinty, angličáky a švihadlo pomôžu dosiahnuť tvoje ciele.. Prestal by som sa na to dívať ako na kulturistický split a vsadil by som na silový minimalistický program. Ak chceš dosianuť na levery a podobné srandičky, musíš hlavne posilniť trup (jadro).
Takže planky, jednoruč kliky, pistole, hollow position, striktné zhyby,... |
To jsi možná špatně pochopil, sprinty, angličáky a švihadlo mi mají pomoct shodit tuk, ne se posunout v kalistenice Samozřejmě to, co píšeš, pojedu, jel jsem silový fullbody i s činkama, ale i tak by se mi hodilo pár názorů, jak to poskládat.
Každopádně dneska pojedu první trénink, tak pokud by si někdo udělal tu snahu a zašel mi do logu to zkritizovat, až to tam večer napíšu, tak budu jedině rád
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny.Fox

|
Zaslal: po březen 23, 2015 2:22 pm Předmět: |
|
|
Jestli není problém s angličtinou, mrkni na knížku The Naked Warrior, třeba se Ti to bude hodit. _________________ Improvise...adapt...overcome...
|
|
| nahoru |
|
 |
Cmeni

|
Zaslal: út březen 24, 2015 11:01 am Předmět: |
|
|
jsem zvědavej jak ti to půjde bez železa, u mě to byla docela katastrofa
při trénování s vlastní váhou jsem nedokázal přenést výkony do železa, naopak z železa do vlastní váhy to šlo
například:
cvičil jsem shyby, potom jsem zkusil mrtvolu -> 60 kg mě málem zabilo
cvičil jsem jenom mrtvolu -> shybů jsem udělal stejně jako když jsem cvičil jenom shyby
cvičil jsem HSPU -> 30 kg na military press jsem sotva zvednul
cvičil jsem jenom military press -> udělal jsem stejný počet HSPU jako když jsem je cvičil
doufám, že se s tím tedy popereš líp jak já, budu držet palce _________________ Nevěřte lidem, co nejí celá vajíčka a nepijí alkohol.
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: út březen 24, 2015 11:14 am Předmět: |
|
|
Cmeni:
Rezistence jako rezistence, jen u kalisteniky na to musí člověk trochu sotisfikovanějším přístupem.
Tvé příklady mají dvě podstatné chyby, zvedáš uplně jinýma svalama u shybů a DL a u HSPU jedeš omezený rozsah pohybu.
Shyby ti k většímu DL nepomůžou, hlavní zvedače u DL jsou hamy, spodek zad, zadek a kvadráky. Tudíž by jsi DL mohl pomoct, kdyby si ovládal skvěle gymnastický back lever, glute ham raise a pistole se závažím.
U hspu začínáš tlak od temene hlavy, kdežto military jedeš od vršku hrudníku, kde má většina lidí slabinu ve slabých ramenech. U HSPU nabušíš tricáky ale nemáš dostatek sil z ramen pro rozjezd. Tudíž by bylo vhodnější zařadit HSPU z knih, kruhům atd...
U kalisteniky se dá nabušit každá svalová skupina tak aby ti pomohla a převedla do výkonů se železem, jen se na to musí chytře. Tady většina lidí shoří. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
Cmeni

|
Zaslal: út březen 24, 2015 12:04 pm Předmět: |
|
|
magion: jo určitě máš pravdu, já jen chtěl ukázat, jak to bylo u mě, když jsem necvičil jak ty říkáš chytře
fakt je prostě ten, že s železem je to lehčí (alespoň pro mě) a ty shyby jsem bral jako ukazatel, že ikdyž je skoro necvičim, tak jich udělám +- stejně jako když jsem je cvičil a nezvedal železo (nehledě na to, že mam +4 kg) _________________ Nevěřte lidem, co nejí celá vajíčka a nepijí alkohol.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: út březen 24, 2015 12:34 pm Předmět: |
|
|
Cmeni , chapu, jak to myslis, kdyz jsem cvicil s vlastni vahou, tak to taky za moc nestalo, protoze jsem delal dost chyb:
1) cvicil jsem do selhani
2) cvicil jsem jen lehci cviky, tut zadny
3) jel jsem kruhace, coz me spis vypalovalo
Myslim, ze tentokrat to bude lepsi, a znova bych chtel poprosit lidi, co sem zavitaji, at mi mrknout do logu, co zlepsit.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|