Bodyweight trénink

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bodyweight trénink  Úvodní stránka -> Trénink -> Bodyweight trénink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 8:39 pm    Předmět: Bodyweight trénink Odpovědět s citátem

Z donucení musím teď opustit činky a přejít ke cvičení s vlastní vahou, takže bych byl rád, kdyby mi někdo, kdo s tím má dobré zkušenosti poradil, jak si to složit. Kdysi jsem si už takový ten základní level prošel, teď bych se chtěl pustit i do složitějších cviků, zkusit nacvičit nějaký levery a tak. Cílem by bylo minimálně udržení svalového hmoty a trochu zhubnutí tuku.

Moje momentální úroveň:
váha 77 kg
záda - zvládám takovej ten základ jako 10-12 čistejch shybů, 5 shybů s +8 kg, inverted rows a tak, muscle up nezvládám
triceps a prsa - tlaková síla je docela dobrá, kliků na bradlech asi 25, 5 s +30 kg
nohy - spíš slabší, bulharský dřepy mi problém nedělají, ale pistole dám tak dvě
core - průměr, obyčejný cviky na břicho v pohodě, levery už ne
jinak plánuju zařadit sprinty, angličáky, švihadlo atd.

Rád si poslechnu jakékoliv doporučení jak ten trénink složit, představu sice samozřejmě mám, ale názor ostatních se hodí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gusep

PříspěvekZaslal: po březen 23, 2015 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neviem ako presne ti šprinty, angličáky a švihadlo pomôžu dosiahnuť tvoje ciele.. Prestal by som sa na to dívať ako na kulturistický split a vsadil by som na silový minimalistický program. Ak chceš dosianuť na levery a podobné srandičky, musíš hlavne posilniť trup (jadro).

Takže planky, jednoruč kliky, pistole, hollow position, striktné zhyby,...
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po březen 23, 2015 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gusep napsal:
Neviem ako presne ti šprinty, angličáky a švihadlo pomôžu dosiahnuť tvoje ciele.. Prestal by som sa na to dívať ako na kulturistický split a vsadil by som na silový minimalistický program. Ak chceš dosianuť na levery a podobné srandičky, musíš hlavne posilniť trup (jadro).

Takže planky, jednoruč kliky, pistole, hollow position, striktné zhyby,...

To jsi možná špatně pochopil, sprinty, angličáky a švihadlo mi mají pomoct shodit tuk, ne se posunout v kalistenice Samozřejmě to, co píšeš, pojedu, jel jsem silový fullbody i s činkama, ale i tak by se mi hodilo pár názorů, jak to poskládat.

Každopádně dneska pojedu první trénink, tak pokud by si někdo udělal tu snahu a zašel mi do logu to zkritizovat, až to tam večer napíšu, tak budu jedině rád
Johny.Fox

PříspěvekZaslal: po březen 23, 2015 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli není problém s angličtinou, mrkni na knížku The Naked Warrior, třeba se Ti to bude hodit.
Cmeni

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 11:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jsem zvědavej jak ti to půjde bez železa, u mě to byla docela katastrofa
při trénování s vlastní váhou jsem nedokázal přenést výkony do železa, naopak z železa do vlastní váhy to šlo
například:

cvičil jsem shyby, potom jsem zkusil mrtvolu -> 60 kg mě málem zabilo
cvičil jsem jenom mrtvolu -> shybů jsem udělal stejně jako když jsem cvičil jenom shyby

cvičil jsem HSPU -> 30 kg na military press jsem sotva zvednul
cvičil jsem jenom military press -> udělal jsem stejný počet HSPU jako když jsem je cvičil

doufám, že se s tím tedy popereš líp jak já, budu držet palce
magion

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 11:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cmeni:

Rezistence jako rezistence, jen u kalisteniky na to musí člověk trochu sotisfikovanějším přístupem.

Tvé příklady mají dvě podstatné chyby, zvedáš uplně jinýma svalama u shybů a DL a u HSPU jedeš omezený rozsah pohybu.

Shyby ti k většímu DL nepomůžou, hlavní zvedače u DL jsou hamy, spodek zad, zadek a kvadráky. Tudíž by jsi DL mohl pomoct, kdyby si ovládal skvěle gymnastický back lever, glute ham raise a pistole se závažím.

U hspu začínáš tlak od temene hlavy, kdežto military jedeš od vršku hrudníku, kde má většina lidí slabinu ve slabých ramenech. U HSPU nabušíš tricáky ale nemáš dostatek sil z ramen pro rozjezd. Tudíž by bylo vhodnější zařadit HSPU z knih, kruhům atd...

U kalisteniky se dá nabušit každá svalová skupina tak aby ti pomohla a převedla do výkonů se železem, jen se na to musí chytře. Tady většina lidí shoří.
Cmeni

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 12:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion: jo určitě máš pravdu, já jen chtěl ukázat, jak to bylo u mě, když jsem necvičil jak ty říkáš chytře

fakt je prostě ten, že s železem je to lehčí (alespoň pro mě) a ty shyby jsem bral jako ukazatel, že ikdyž je skoro necvičim, tak jich udělám +- stejně jako když jsem je cvičil a nezvedal železo (nehledě na to, že mam +4 kg)
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cmeni , chapu, jak to myslis, kdyz jsem cvicil s vlastni vahou, tak to taky za moc nestalo, protoze jsem delal dost chyb:
1) cvicil jsem do selhani
2) cvicil jsem jen lehci cviky, tut zadny
3) jel jsem kruhace, coz me spis vypalovalo

Myslim, ze tentokrat to bude lepsi, a znova bych chtel poprosit lidi, co sem zavitaji, at mi mrknout do logu, co zlepsit.

Rychle na stránku:

Přejdi na: