Performance training

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Performance training  Úvodní stránka -> Trénink -> Performance training
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po leden 26, 2015 11:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Očividně naše diskuze asi nedospěje do společného průsečíku. Někteří slušně žádali o ony výzkumy, či studie, ty jsi je neposkytl a na otázku "proč" odpovídáš tak, že to prostě víš a jsi 10 let napřed. OK! :) To prostě pro mě není seriózní přístup, Adame, a očividně vzniklou sv. hyperplazii nemůžeš validně dokázat, tak to shrnuješ pod nějaký svůj subjektivní dojem. Já to beru, ale nemůžeš čekat, že Ti to bude každý baštit. To je z mé strany vše, myslím, že to zbytečně už pitváme.

Ať se Ti daří. ;-)
kid

PříspěvekZaslal: út leden 27, 2015 12:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
kid napsal:
eSko napsal:
Daymoone, nic jako funkční síla neexistuje. Existuje snad nefunkční síla? Tady stačí selský rozum. Pane doktoje :)
Snad Adama nikdo tak moc neotloukl, jen si šáhl do vosího hnízda, to je celé. S těmito reakcemi musel počítat. Jinak jak jsem řekl, ať se mu daří v tom, co dělá. Věřím, že i při osobním kontaktu bude v pohodě a třeba bych se s ním dobře pobavil, proti jeho osobě opravdu nic nemám, mám jen něco proti "vymýšlení si", to je celé.

Funkční trénink je již terminus technicus a použití pojmu funkční síla v tomto spojení není nikterak mimo.

Já vidím název "funkční trénink" spíše jako věc, která se uchytila díky častému marketingovému používání, ne něco jako, co by mělo být nějak výrazněji speciálně prospěšnější, než chytře postavený trénink v posilovně, nebo kdekoliv jinde či jakákoliv jiná forma kvalitního tréninku. Z názvu "funkční trénink" jen marketingově vyplynul pojem "funkční síla", což já prostě považuji za terminologický nesmysl a to nejen kvůli tomu, co se ve škole člověk naučil. Když dovezu do fitka dejme tomu 5 praček a 5 sušiček a udělám novou sálovou hodinu "funkční stěhování domácích spotřebičů", bude to ještě víc funkční, než to co je považování za funkční trénink teď s běžným náčiním? :)

ghost333: Není potřeba do toho zahrnovat jen MU. Ani v cizině neexistuje pojem "functional strength" a když už něco takového najdeš, tak je to vázané na CF, které se tím opět marketingově chtělo odlišit. Plus o tom píšou lidé, kteří tím opět chtějí něco získat (reklama na tyto funkční tréninky atd.). Ale jak jsem řekl, je to nesmyslný termín... A nevím jak moc znáš pedagogy na FSpS, ale takový doc. Bedřich je v oblasti tréninku kapacita. Neříkám, že tam nejsou ťuňťové, ale kde nejsou? Nicméně ty jsem na mysli neměl, když jsem zmiňoval ony pedagogy. Ale rozhodně se nechci za ně schovávat, ten termín "funkční síla" považuji za nonsense už od té doby, co jsem ho viděl poprvé.

... a vůbec, proč to furt řešíme? Termín se uchytil jen kvůli tomu, že si jej někdo vymyslel a začal se předávat dál a dál až z toho nesmyslně vznikl uznávaný termín (jak se říká, 100x opakovaná lež se stává pravdou). To je můj názor a pohled na věc. Vím, že s tím asi někteří zde nebudou souhlasit, ale ať si to každý přebere jak chce. Od toho tu je koneckonců fórum.

Ano, správně jsi popsal genezi jakéhokoli názvu z kterékoli ho oboru. Nicméně pojem funkční trénink je používán i v pracích absolventů tebou zmiňované školy. To, že je komerčně zneužíván, je věc druhá. Prostě existuje a označuje diametrálně odlišný typ tréninku, než je třeba standardní kulturistický trénink. Toť vše.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Princ

PříspěvekZaslal: čt leden 29, 2015 4:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Adame ty tedy myslíš, že jelikož se na kruzích v pozicích s nataženýma rukama například biceps silně kontrahuje, zatímco je protažený, má to potenciál způsobit hyperplazii? Taková myšlenka by samozřejmě nebyla nijak nová. Nebo to má ještě jiný důvod?
CIZO

PříspěvekZaslal: čt leden 29, 2015 6:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Princ napsal:
Adame ty tedy myslíš, že jelikož se na kruzích v pozicích s nataženýma rukama například biceps silně kontrahuje, zatímco je protažený, má to potenciál způsobit hyperplazii? Taková myšlenka by samozřejmě nebyla nijak nová. Nebo to má ještě jiný důvod?
Taky jsem si vzpomněl na slavnou studii se strečovaným ptačím křidélkem :)

Derek Poundstone
Majesty

PříspěvekZaslal: pá únor 20, 2015 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Menší apdejt na můj post na první stránce z minulého měsíce - chlapec mě po smazání diskuze o jím proklamované svalové hyperplazii zablokoval, takže už nemůžu pod jeho posty psát žádné nepohodlné komentáře každý nechť si z toho vyvodí názor sám, za sebe můžu říct, že s takovým marketingovým pokrytectvím jsem se teda již dlouho nesetkal
Princ

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2015 12:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Objektivnější pohled na věc: Gymnastika pro větší svaly?
wilieem

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cus, máte někdo zkušenost s performance training raise the bar ? Přemýšlim o jeho koupi, tak jeslti by jste mi ho doporučili nebo ne. Díky
Pitkin

PříspěvekZaslal: st duben 01, 2015 12:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Princ napsal:

Kdo je autor ?

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
Princ

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2015 12:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pitkin napsal:
Princ napsal:

Kdo je autor ?

Myslím, že ten stejný, který tam píše vše
Pitkin

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2015 12:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Princ napsal:
Pitkin napsal:
Princ napsal:

Kdo je autor ?

Myslím, že ten stejný, který tam píše vše

To jsem pochopil, ale chtěl jsem vědět kdo se skrývá pod nickem Muty ...

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
madball

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2015 6:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Předpokládal bych, že tato osoba.

https://forum.ronnie.cz/post1155538.html?highlight=#1155538
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Performance training Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Rychle na stránku:

Přejdi na: