Treningy uplne super jednoduche, efektivne a prinasaju vysledky. Tento pristup sa mi velmi paci. Samozrejme tlakova sila je nadpriemerna, klobuk dole . Niekedy postni video uzkych benchov. Drzim palce, len tak dalej.
V cem vysledky v sile? No dobre na zatvrzeleho naturala ma tlakovou silu lehce nadprumernou, ale s ohledem na to, jak dlouho uz cvici to taky zadny zazrak neni, to zase jako budme uprimni. Pokud jde o formu, tak jsem tu nikdy jeho fotku krome jeho oblibene chrbatove nevidel a docela by me to zajimalo, at vim jaky prinos takovyto jednoduchy a celkem stereotypni trenink co se formy tyka ma. A myslim , ze forma a dobra kondice je to, o co vetsine lidi, co chodi do posilovny, jde.
Neber to jako rypani ani reakci na nase drobne spory v mem logu. Jen me to tak napadlo, kdyz uz tu mluvite o vysledcich.
Co jako cakas?
Svalov urcite malo (na naturala) nema, vzhladom na jeho vseobecnu silu.
Plazovu formu tiez asi nema, lebo by musel dietit a padla by mu sila. Ale myslim, ze keby chce tak by to dokazal "vysekat" do estetickej formy.
A keby mu ide cisto o svaly, tak by asi nebol zatvrzelej natural...
_________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
Tak zas vysledky silove su, forma neviem posudit, ale treba uvazit aj veci ako:
1. absencia zranenia
2. kontinualne silove zlepsovanie
3. absencia nechuti k treningu, ci dokonca pretrenovanie
4. pouzitie treningu ako psychickeho ventilu a spolocny konicek s frajerkou
To ono uz zalezi, co kto od treningu chce. V tom je prave ta posilnovna super, ze si tam najde kazdy svoje, od kardio makacov, cez silovkarov az po tych, co chcu naberat tazke kilogramy svalstva
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
No dobre na zatvrzeleho naturala ma tlakovou silu lehce nadprumernou, ale s ohledem na to, jak dlouho uz cvici to taky zadny zazrak neni
Vzhladom k BW a naturalizmu ma silu - nielen tlakovu - urcite nad priemerom a mozno nie len lahko nad priemerom, minimalne ak si vezmeme realitu posilovni a toho, co v nich vidime, nie len vykony na forach, ci v tabulkach. Posilujem uz dlhsie len doma/vonku, ale co tak pamatam, vo fitkach som moc ludi drepovat hlboko s vahou nad 150 kg, tahat cez 200 kg, tlacit v stoji skoro metrak a pod. pri BW pod 100 kg nevidel...Opat zdoraznujem, hovorim o bezne pozorovanej realite, nie vyjadreniach typu - sypka mi az tak nepomohla, aj bez nej by som bencoval xy kg, alebo ja raz tie drepy s 250 kg fakt natocim....
+ podpisujem sa pod to, co napisal decarabas (dokonca bez snahy o metafory a ine literarne figle ).
Turakamov aj ripperov log su pre mna osobne tiez dobra motivacka, viac nez logy borcov co chodia v plavkach sutazit, kazdemu podla jeho gusta....
Pokud se zameruje ciste jen na silu nekolika zakladnich cviku, jakozto ze ano, protoze ostatni doplnkove cviky tam ma opravdu jen velmi lehce , az mam pocit, ze je to uplne zbytecne je cvicit, tak ok beru to jako ucinny treninky, i kdyz kdysi se to tu cervenalo mnohem vic nez ted, coz ale zase objektivne chapu, ze je jeho novym zamestnanim a kazdodennim dojizdenim, coz musi byt hodne vycerpavajici. Ale prave vzhledem k tomu, ze se uz roky zameruje jen na tu silu, tak ji sice mozna nadprumernou ma, ale ne zase nijak vyrazne.
Je ale v poradku, ze ten trenink nebere tak vazne a spise jen jako relax, protoze pokud se to pro nekoho stane posedlost, je to nekdy horsi nez byt posedlej dablem :-) . To ze se nezrani a nepretrenuje ja samozrejme take v poradku , ale to se zase odviji od toho, ze pri treninku nepoti krev a nesahne si na sve dno, coz me by asi zase nebavilo i za cenu toho rizika zraneni.
Muj dotaz byl hlavne na to, jaky prinos ma tenhle jednoduchy trenink slozeny ze zakladnich cviku s nizkym poctem opakovani na formu a ze bych ji rad videl. Pokud tady ale forma a kondice nejsou ani trochu predmetem jeho cviceni a jde opravdu jen o tu silu, tak neni co resit.
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Zaujímavá diskusia, to ma teší, zapíšem tréning a potom prispejem troškou.
Zadné drepy
os x 10
60 x 5
60 x 5
60 x 5 stopky
60 x 5 stopky
80 x 3 stopky
100 x 3 stopky
110 x 1 stopka
110 x 1 stopka
120 x 1 stopka
120 x 1 stopka
130 x 1 stopka
130 x 1 stopka
sotpky štýlom pod paralel ale pár cm nad atg, teda akurát, toto sa musím učiť, absolútne eliminovaný streč efekt, záber z plných chodidiel a snaha o max kontrolu činky, bralo pekne, ale dynamiky by dnes aj tak nehrozila, lebo úvodné série boli čistá geriatria, v poslednej dobe som sa dosť nadrepoval, naťahal, čo sa týka frekvencie, takže bude treba teraz navýšiť interval k najbližšiemu drepungu, nech sa to všetko uleží
mŕtvy ťah
60 x 3
60 x 3
100 x 2
120 x 2
140 x 1
140 x 1
160 x 1
160 x 1
180 x 1
180 x 1
všetko nadhmat, váhovo pohoda, ale udržať 180 (lock tak na sekundu) žiadne terno hehe
pullovrik s jednoručkou
5ka x 12
10ka x 10
10ka x 10
10ka x 10
parádny streč
Zajtra benč (možno:))
A teraz k diskusiii
- som sebakritický, a teda úprimne viem zvážiť svoje možnosti umiestnenia v súťažiach v kult. a sil. športoch (aj ked raz nejaký ten raw trojboj nevylučujem) ako z hľadiska estetiky, tak genetiky som nie veľmi šťastne obdarený borec, teda nemám v povahe púšťať sa do stavania nejakých vzdušných zámkov a dúfania v zázrak, či prioritizácie investícií k niečomu, čo mi dá cca 5.-6. miesta v konkurencii nastrelených, alebo skutočne zanietených borcov
- som naturál, presvedčený
- cvičím dlho a pravidelne, nemám dlhšie tréningové výpadky, naopak, tréning (ako aj Decarabas veľmi trefne podotkol) je pre mňa skvelým prostriedkom na relax, posúvanie telesných možností v istom špecifickom a individuálnom zmysle, nabíja ma poz. energiou, spôsobuje mi radosť a je aj spoločnou záľubou s priateľkou, ale aj okruhom kamarátom
- snažím sa ľuďom vždy úprimne poradiť (ak o to stoja) a teší ma, že som priviedol k športu nejedného teraz už pravidelného cvičenca
- som fanúšik sil. športov a rád sa vzdelávam, rád sa učím, nesutále sledujem dianie, čítam články, zbieram infnormácie a skúsenosti ako empiricky, tak teoreticky, z roka na rok je aj môj tréning rozumnejší a prikladám väčší dôraz na rozcvičenie, strečing, rege a jej metódy a pod.
- snažím sa mať otvorenú myseľ a zachovať si nadhľad
- keď som úprimný voči sebe, budem úprimný aj voči druhým, nemám potrebu nič prikrášlovať
- cvičil som kadečo, učím sa (ako každý) aj na vlastných chybách, uznávam splity, ale posledné roky som si našiel hlavne zaľúbenie už v samotnom pilovaní základných pohybových mechanizmov pri základných cvikoch ako drep, benč, mŕtvy ťah, tlak v stoji, zhyby, kliky na bradlách, tieto sú v sučasnosti mojím zameraním a spôsobuje mi radosť, keď sa v nich dokážem posúvať technicky a silovo (a že je vždy čo zlepšovať)
- silové výkony sú v porovnaní s konkurenciou nasypaných alebo súťažných borcov skutočne neslávne, ak berieme naozaj veľké populačné merítko, ale, úprimne, osobne som nestretol borca, ktorý by ma pri rovnakej váhe bez sypky v daných vymenovaných cvikoch v realite bežnej posiľňovne výrazne predčil, takže tu si bol na mňa Dreper trochu prísny hehe
- myslím, že min rok som nebol ďaleko od svojho naturálneho stropu, čo sa týka sily
- forma je aká je, žiadne terno, preto nemám potrebu ju prezentovať, pri dobrej fotke a dobrom svetle by si bol možno Draper prekvapený (takže sa pokúsim, aj ked jedna spredu tu bola pred pár mesiacmi)
- nie som disciplinovaný v strave
- doplnkové cviky cvičím maximálne technicky a precítene, sú doplnkové, takže podľa mňa, naopak, ich nemá zmyseľ cvičiť ťažko, slúžia aj ako istý rehab a suport
Ešte sa pozastavím pri tréningoch, osobne nemám problém ísť skoro aj každý tréning do maxka a robím to roky bez zranenia, nemám strach ísť na limit, aj to je merítkom intenzity, takže by som o nejakej lenivosti pomlčal, umenie ozaj nieje nabúchať kadejaké opáčka v rýchlom tempe sériu za sériou, pre mňa ja radosťou, ked urobím zhyb, zastavím hore, zopnem svaly, ktoré mám zopnúť a cvičiť, držím kontrakciu a to isté zmáknem aj s xykg+ na opasku atd. (táto premisa sa dá aplikovať pri akomkoľvek cviku), teda, keď som pod kontrolov toho, čo robím, búchať opáčka, švihať atd. s cieľom max. prekrvenia - ak je toto merítkom intenzity tréningu, ok, ale mňa sa to netýka
- inpiráciou pre mňa sú tréningy, kde to má hlavu a pätu podloženú výsledkami, ako trénera max uznávam školu okolo Kulíška, obdivujem techniku a silu riperra, ale aj nasadenie Decarabasa, vôlu Spekouna, silu seeyu vzhľadom na bw atď., fórum bolo a je zaujímavým miestom hehe
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
benč 160, mrťák 220, drep 175, military 102,5 pri cc 85-7kg
Já myslím, že ty silové výkony jsou hodně dobré. Benč skoro 2x TH, mrtvola 2,5x TH a dřep víc než 2x TH, to rozhodně není, nic, co by člověk zvládl bez kvalitního a systematického tréninku a naturální cesta k těm výkonům si zaslouží velký respekt. Na větší svalový rozvoj by byla potřeba trošku větší systematičnost ve stravě (což i Turakam zmiňuje) a trochu i změna v tréninku, ale když se podívám na tenhle log, tak vidím hezký příklad toho, jak funguje jednoduchý trénink postavený na základech.
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
benč 160, mrťák 220, drep 175, military 102,5 pri cc 85-7kg
Já myslím, že ty silové výkony jsou hodně dobré. Benč skoro 2x TH, mrtvola 2,5x TH a dřep víc než 2x TH, to rozhodně není, nic, co by člověk zvládl bez kvalitního a systematického tréninku a naturální cesta k těm výkonům si zaslouží velký respekt. Na větší svalový rozvoj by byla potřeba trošku větší systematičnost ve stravě (což i Turakam zmiňuje) a trochu i změna v tréninku, ale když se podívám na tenhle log, tak vidím hezký příklad toho, jak funguje jednoduchý trénink postavený na základech.
Dík Cizo, dovolím ešte doplniť hlboký klik na bradlách s 80kg na opasku, zhyb naširoko s podržaním s 50kg na opasku, čelný drep 140kg, tlaky s jednoručkami na rovnej plný rozsah 50ky x 12 opakovaní, 60ky x 4 reps, striktné tlaky s jednoručkami na ramená v stoji 40ky x 8:), pushpress 115kg.
P.S.: V Draperovom svete multipressov a 120kg svalov v Bluegyme - ťažký priemer hehe
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Taky se mi líbí tvůj přístup ke cvičení a myslím si, že pro naturálního cvičence bez soutěžních ambicí v kulturistice je tento přístup ideální. Tvůj log sleduju pravidelně a rád, silové výkony máš perfektní, to snad ani není potřeba zmiňovat.
Vďaka borci,
dnešný trenál:
benč + zhyby nadhmat naširoko
os x 12 + ja x 3
60 x 8 + ja x 4
60 x 8 + ja x 5
100 x 3 + ja x 6
100 x 3 + ja x 7
120 x 3 + ja x 8
130 x 3 + ja x 9
140 x 2 + ja x 10
140 x 2 + ja x 11
140 x 2 + ja x 12
menší experiment s opáčkami na zhyby, ktoré rástli od série k sérii, kvalitne pumplo, na tretiu dvojkovú sériu so 140 som už musel presviedčať hlavu, ale šla lepšie ako druhá
bicepsové zdvihy s ezkou
17,5 x 12
35 x 10
45 x 10
55 x 6
60 x 6
25 x "21"ka
z času na čas nezaškodí poštekliť aj váhovo
bicepsové zdvihy s jednoručkami
10ky x 4 série x 10+ reps v každej
brucho
6 sérií
"Conor Bless"
Zdar,
namotivoval som sa, že si tréning užijem na max, a tak sa aj stalo, rozum som nechal doma a rval som to, našťastie som sa nerozpadol, heh
čelné drepy atg
os x 10
60 x 3
60 x 3
80 x 3
80 x 3
90 x 1
90 x 1
len na aktiváciu CNS pred ťahmi, poihruškal som sa, stopky, výbušnosť, všeličo, dobre padlo
mŕtvy ťah
60 x 4
100 x 4
140 x 2
140 x 2
160 x 1
180 x 1
200 x 1
210 x 1 + podržanie cca 5s.
všetko no belt, striedavý, spodnú fázu, žiaľ, nemám, dotiahnem však všetko (ak to odlepím:))
kliky na bradláchja x 10
ja x 10
ja x 10
ja x 10 tieto série musia byť kvôli rozcvičke
ja + 20kg x 5
ja + 20kg x 5
ja + 40kg x 3
ja + 60kg x 3
ja + 70kg x 3
ide to
military press
os x xy
40 x 3
40 x 3 bam baby!
50 x 3
60 x 1
70 x 1
80 x 1
90 x 1
100 x 0, dva slušivé pokusy, hýbalo sa to, tento rok opäť padne
facepulls
3 série x 10 reps v každej
...a radšej už dom
"Conor Bless"
Ten Military mám v plánu ted taky trochu zvednout - zatim chci dat jedničku s 92,5 kg a pak se uvidí. Každy kilo navíc uz je tam znat. 100 kg do konce roku by bylo ale mozna taky reálný !
Cele dobre, ale tie kliky na bradlach, to je ina liga!
Celkovo tu padaju pri dipoch priserne cisla, aj tu, u Darkkillera a dalsich "killerov". A to nepochopim, lebo nieco ine je sila, ale klby a slachy je druha vec. Mne uz pri 40kg to rve ramena z pantov
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
benč
os x 10
60 x 6
60 x 6
100 x 4
100 x 4
120 x 2 stopky
120 x 2 stopky
130 x 2 stopky
140 x 1 stopka
100 x 10
100 x 10
100 x 10
100 x 11
a vyfluslo ma totálne
príťahy v predklone
60 x 10
60 x 10
80 x 5
100 x 5
100 x 5
všetko striktne nadhmat s podržaním, žiadne hádzanie
brucho
3 supersérie
P. S: Láska military:
"Conor Bless"
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru