|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Frozz.

|
Zaslal: st duben 15, 2015 1:32 pm Předmět: |
|
|
Posilováním se svaly zkracují, strečinkem je natahuješ, doporučuje se zařadit:
dynamický strečink před výkonem (minimalizuje riziko zranění, připraví tělo na zátěž, zvyšuje výkon),
statický strečink po výkonu (lepší rege, zvýšení kloubní pohyblivosti, snížení sval. napětí, prevence zkracování svalů). _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Makuška

|
Zaslal: st duben 15, 2015 1:54 pm Předmět: |
|
|
Princip strečingu klasického před a po cvičení znám - dělám běžně.
Ehm.... no ale možná bych měla upřesnit co znamená strečing při provozování pole dance.
Měla jsem na mysli těžký strečing v podobě natahování svalů do extrémů á la gymnastika (provazy, rozštěpy. placky, noha za uchem apod.  ). Tento typ strečingu jsem se dočetla nedělat hned po silovém tréninku, ale nevím jak dlouhá je optimální pauza od silového tréninku do těžkého strečingu??? Jestli stačí těch 24 hodin??
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: st duben 15, 2015 1:57 pm Předmět: |
|
|
a mas naozaj tak tazky silovy trening aby malo zmysel to riesit? _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: st duben 15, 2015 2:17 pm Předmět: |
|
|
No jako.....já nejsem odborník na posilovnu - to říkám rovnou, ale trenér mi dal činky a zátěže na můj vkus dost velké.  Mám nastavený silový trénink na zvýšení síly ve svalech - série 4x6 (btw. víc opakování bych stejně nedala - ty poslední cviky v každé sérii už táhnu dost ztěžka a svaly mě pálí a druhý den bolí docela dost). Mě osobně se to nezdá málo....ale neumím to zhodnotit.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
sovajs
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: st duben 15, 2015 8:33 pm Předmět: |
|
|
Mě by zajímalo jaký efekt má ten cvik (jelikož nevím jak se jmenuje, tak ho zkusím popsat), kdy si vlastně sednete na zem, nohy rozevřete do "V" a natahujete se rukama ke špičce jedné nohy a hlavu dáváte na koleno, pak ke druhé noze to samé a pak doprostřed mezi nohy se natahujete co nejdál... viděl sem, že někdo se prostě úplně ohne, ale mně to prostě záda + třísla nedovolí, k těm nohám se ohnu aj dám hlavu na koleno, ale doprostřed ani prd. Je to takový ten cvik, který každý určitě dělal v tělocviku na ZŠ
Předpokládám, že ten cvik není úplně zbytečný, minimálně na třísla by to mohl být solidní strečink ne? Viděl sem ho dělat hlavně gymnasty a vzpěrače
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt duben 16, 2015 6:50 am Předmět: |
|
|
| sovajs napsal: | Poraďte mi, prosím, nějaké dobré protažení na třísla/kyčle. Poslední dobou mi nějak zlobí |
Tak např. jeden cvik - my tomu říkáme žába: kleknout si na všechny 4, v kolenou úhel 90st. a koleny ujíždět do stran - zkoušet si celým tělem lehnout na zem, v kolenech zachovat 90st. pořád, neujíždět tělem, stehny a rameny dopředu a kyčle tlačit k zemi. Kdyby to bylo jednoduché, dá se to ztížit tím, že na tebe někdo shora v bedrech zatlačí.
Nebo jednodušší cvik - sednout si, spojit chodidla a nacpat je co nejblíž k rozkroku a lokty tlačit kolena dolů k zemi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt duben 16, 2015 6:54 am Předmět: |
|
|
| Study napsal: | Mě by zajímalo jaký efekt má ten cvik (jelikož nevím jak se jmenuje, tak ho zkusím popsat), kdy si vlastně sednete na zem, nohy rozevřete do "V" a natahujete se rukama ke špičce jedné nohy a hlavu dáváte na koleno, pak ke druhé noze to samé a pak doprostřed mezi nohy se natahujete co nejdál... viděl sem, že někdo se prostě úplně ohne, ale mně to prostě záda + třísla nedovolí, k těm nohám se ohnu aj dám hlavu na koleno, ale doprostřed ani prd. Je to takový ten cvik, který každý určitě dělal v tělocviku na ZŠ
Předpokládám, že ten cvik není úplně zbytečný, minimálně na třísla by to mohl být solidní strečink ne? Viděl sem ho dělat hlavně gymnasty a vzpěrače |
Úklony k jedné noze při natažení rukou co nejvíc dopředu protahují podkolenní šlachy a stehna a částečně to protahuje i záda, předklon doprostřed je podstatně těžší varianta protažení stehen, protože při úklonu k jedné straně zabírá nejvíc to jedno stehno, ke kterému se kloníš. Při předklonu doprostřed táhnou obě zároveň každé na jinou stranu a je to prostě intenzivnější forma. Je to spíš na stehenní úpony a šlachy.
Na protažení třísel nejintenzivnější co znám, je jít do širokého dřepu, v kolenech 90st., zadek a záda rovnoběžně s podlahou, natlačit lokty spojených rukou mezi kolena a kolena odtláčet od sebe.
|
|
| nahoru |
|
 |
sovajs
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 11:09 am Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | | sovajs napsal: | Poraďte mi, prosím, nějaké dobré protažení na třísla/kyčle. Poslední dobou mi nějak zlobí |
Tak např. jeden cvik - my tomu říkáme žába: kleknout si na všechny 4, v kolenou úhel 90st. a koleny ujíždět do stran - zkoušet si celým tělem lehnout na zem, v kolenech zachovat 90st. pořád, neujíždět tělem, stehny a rameny dopředu a kyčle tlačit k zemi. Kdyby to bylo jednoduché, dá se to ztížit tím, že na tebe někdo shora v bedrech zatlačí.
Nebo jednodušší cvik - sednout si, spojit chodidla a nacpat je co nejblíž k rozkroku a lokty tlačit kolena dolů k zemi. |
Tu žábu zkusím, to vypadá dobře, díky:) to druhé jsme dělali už na ZŠ
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: čt duben 16, 2015 11:25 am Předmět: |
|
|
[quote="Makuška"] | Study napsal: |
Úklony k jedné noze při natažení rukou co nejvíc dopředu protahují podkolenní šlachy a stehna a částečně to protahuje i záda, předklon doprostřed je podstatně těžší varianta protažení stehen, protože při úklonu k jedné straně zabírá nejvíc to jedno stehno, ke kterému se kloníš. Při předklonu doprostřed táhnou obě zároveň každé na jinou stranu a je to prostě intenzivnější forma. Je to spíš na stehenní úpony a šlachy.
Na protažení třísel nejintenzivnější co znám, je jít do širokého dřepu, v kolenech 90st., zadek a záda rovnoběžně s podlahou, natlačit lokty spojených rukou mezi kolena a kolena odtláčet od sebe. |
Jen pár poznámek:
- protahovat "podkolení šlachy" není dobrý nápad - hamstringy a lýtka nápad lepší
- dttp "protahování zad" - spousta lidí záda ráda protáhne, protože to na okamžik uleví bolesti, ale - nepomůže. Neříkám vůbec neprotahovat záda, záleží kdo a proč.
- "žába" je super, ale s asistencí (zatlačením) bych byl hodně, hodně opatrnej.
Suma sumárum: Strečink ano, ale kdo, proč, jak. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: pá duben 17, 2015 2:19 pm Předmět: |
|
|
[quote="PMKB5"] | Makuška napsal: | | Study napsal: |
Na protažení třísel nejintenzivnější co znám, je jít do širokého dřepu, v kolenech 90st., zadek a záda rovnoběžně s podlahou, natlačit lokty spojených rukou mezi kolena a kolena odtláčet od sebe. |
Jen pár poznámek:
- protahovat "podkolení šlachy" není dobrý nápad - hamstringy a lýtka nápad lepší
- dttp "protahování zad" - spousta lidí záda ráda protáhne, protože to na okamžik uleví bolesti, ale - nepomůže. Neříkám vůbec neprotahovat záda, záleží kdo a proč.
- "žába" je super, ale s asistencí (zatlačením) bych byl hodně, hodně opatrnej.
Suma sumárum: Strečink ano, ale kdo, proč, jak. |
Plně souhlasím.
K těm zádům ještě.....ono je zvyšování flexibility zad - páteře (záklony, mosty, "kobra" apod.), ale potřebuje to normální sportovec (myšleno negymnasta, který nedělá přemety apod.)???
Protahování zad už je jiná kapitola - např. různé "vyhrbení", úklony, předklony apod. ve stoje, v sedu atd. To zařazuju po posilce běžně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: ne duben 19, 2015 3:12 pm Předmět: |
|
|
PMKB5
Co bys doporučil na zkrácené gluteusy a hamstringy? Jde mi hlavně o to, když někdo dělá tzv. buttwink , tak jak ho odstranit.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|