Úprava jídelníčku - nepřibírám

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Úprava jídelníčku - nepřibírám  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Úprava jídelníčku - nepřibírám
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
weightlifter

PříspěvekZaslal: st duben 15, 2015 8:29 pm    Předmět: Úprava jídelníčku - nepřibírám Odpovědět s citátem

Zdravím lidi,

jsem odjakživa hardgainer a nedávno jsem začal BEAR routinu samozřejmě se (snad) adekvátním jídelníčkem. Ze začátku to vypadalo, že přibírám, kdy jsem po 10ti dnech nabral 1.5kg na 71kg. Poté jsem bohužel chytl střevní chřipku a spadl na 69kg. Následovala týden nucená pauza a pak jsem v období 10ti dnů nabral 1.5kg na 70.5kg (to bylo minulý pátek). Když jsem se vážil v pondělí, váha byla stále 70.5kg, dnes dokonce 70kg. Tzn. suma sumárům, poslední týden stagnuju.

Konec keců, jídelníček:

Netréninkový den:
07:00 budíček
07:30 Smažená omeleta (3 vajíčka), 90g slaniny, 50g bílého pečiva
10:00 100g pečiva (celozrnné či bílé) s hustou dávkou peanut butteru a jamu, instant oats s proteinem a kreatinem (70g sacharidu, 40g bílkovin, 10g monohydrát)
13:30 1 vepřový plátek (160-190g), 150-200g vařených brambor, 150g mražené zeleniny (případně 150-200g rýže s cibulí, omáčka) + 50g pečiva s peanut butterem a jamem (v případě hladu)
18:30 1 vepřový plátek (160-190g), 150-200g vařených brambor, 150g mražené zeleniny (případně 150-200g rýže s cibulí, omáčka)
20:00 100g pečiva s peanut butterem a jamem (v případě hladu)
22:50 30g protein
23:00 spánek

Tréninkový den:
07:00 budíček
07:30 Smažená omeleta (3 vajíčka), 90g slaniny, 50g bílého pečiva
10:00 100g pečiva (celozrnné či bílé) s hustou dávkou peanut butteru a jamu, instant oats s proteinem a kreatinem (70g sacharidu, 40g bílkovin, 10g monohydrát)
13:30 1 vepřový plátek (160-190g), 150-200g vařených brambor, 150g mražené zeleniny (případně 150-200g rýže s cibulí, omáčka) + 50g pečiva s peanut butterem a jamem (v případě hladu)
18:00 trénink
20:00 ihned po tréninku 1litr čokoládového mléka (850kcal)
21:00 2 vepřové plátky (320-380g), 200-250g vařených brambor, 150g mražené zeleniny (případně 200-250g rýže s cibulí, omáčka)
22:00 100g pečiva s peanut butterem a jamem
22:50 30g protein
23:00 spánek

Předem děkuji za všechny rady, protože z toho začínám být zoufalý
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Study

PříspěvekZaslal: st duben 15, 2015 8:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli by nebylo lepší místo těch posledních 3 jídel, které tam cpeš s hodinovým rozestupem v tréninkový den, hodit jedno VELKÉ

Jinak prostě jíst víc a pokud možno, zaměnit pečivo za něco lepšího, ale zas těžko budeš asi jíst rýži s arašídovým máslem apod...

https://www.instagram.com/studynkapetr/
weightlifter

PříspěvekZaslal: st duben 15, 2015 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já teda nevím, ale mi se zdá 800g jídlo teda dost velké To čokoládové mléko jsem tam přidal záměrně, protože má dost kalorii a je to hned po tréninku..Ten peanut butter po večeři dávám protože většinou jsem vždycky ještě hladný. Každopádně zkusím teda přidat, hlavně rýže/brambor, masa je myslím až až.
Study

PříspěvekZaslal: st duben 15, 2015 9:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo a vyhodil bych tu zeleninu na večeři a místo toho přidal na sacharidech a tuku.

Já osobně mám teda lepší zkušenosti s 3-4 velkými jídly za den, než když sem tam cpal 5 a více malých každé 2h

https://www.instagram.com/studynkapetr/
weightlifter

PříspěvekZaslal: st duben 15, 2015 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

3-4 velké jídla za den byl původní plán, jenže díky práci jsem si musel tu snídani rozhodit do dvou, protože jestli mám šichtu od 8 do 18 (což mám teď často), tak musím snídat v 7:00. První pauzu v práci dostanu v 10:00 a druhou v cca 14:00. Kdybych udělal velkou snídani (to co jím v 7:30 + 10:00) okolo 7ti rána, tak prostě jsem za tři-čtyři hodiny hladný a musel být obědvat už okolo 11-12ti. A pak bych musel vydržet až někdy do osmi večer, po fitku. Což je nemyslitelné.

Zkusím teda vyhodit tu zeleninu a přidat tam ještě více oblohy.

Jen tak mimochodem - dneska - okolo 19:00 litr čokoládového mléka, 20:00 2 vepřové plátky a opravdu řádně rýže (těžko říct gramáž, těch 300-400g to bylo) a teď už opět pociťuju hlad, takže budu muset dát ten peanut butter s jamem opět...V zásadě si myslím, že můžu dát mega velké jídlo po tréninku, ale stejně tam budu muset po hodině-dvou přidat další, protože budu stále hladný.
MAST3R

PříspěvekZaslal: st duben 15, 2015 9:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

První věc - zjisti si něco trávení. Druhá věc - hladový si pořád, protože žereš sacharidy. Za třetí nečum furt na hodínky.

Jeden velkej bod - ten hlad si akorát vsugerováváš sám.

Kolik by si chtěl jako týdně přibírat? I když člověk přibere měsíčně 1kg, tj. 12 ročně, myslíš, že to všechno je vše čistá svalová hmota?
weightlifter

PříspěvekZaslal: st duben 15, 2015 9:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sacharidy žeru, ale když se podíváš každý den jim vepřové (které má 30% tuku) + peanut butter s jamem, což je vyložene tučná kalorická bomba. Takže si nemyslím, že bych tuku měl málo. Vím, že přibírání je pomalá záležitost, nicméně s tím jak hodně jím a trénuju si představuju reálný příbytek (ať už do svalů, či prostě jen na váze - eventuélně se z toho ty svaly při stálém tréninku stanou) alespoň 2kg měsíčně / půl kila týdně, což snad nereálné není...
jachym

PříspěvekZaslal: čt duben 16, 2015 2:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Toho másla je za den cca kolik?
MAST3R

PříspěvekZaslal: čt duben 16, 2015 6:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No já jíst ar. máslo + marmeládu, tak mám ještě než to dojím. Ono 150g vař. brambor asi taky moc sachrů mít nebude.
Hlad máš, protože jíš tak ja jíš. Kdyby si dal pořádná jídla, tak takový problém mít nebudeš. Ne 200g masa a 200g brambor opravdu není pořádné jídlo.
weightlifter

PříspěvekZaslal: čt duben 16, 2015 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym: Netroufnu si říct, ale většinou kupuju ty másla i jamy 3 (sklenky po 340g) a vydrží mi to týden. Takže v tréninkové dny dost možně i 100-150g.

MAST3R: S arašídovým máslem a jamem, resp. trávením nemám sebemenší problém. Jinak já řekl, že hlad mám po tréninku, a to nemám 200g masa a 200g brambor ale dvojnásobek.

Je zbytečné toto řešit, zajímá mě jak to napravit, prostě pouze více jíst nebo do jídelnčku ještě něco jiného zařadit?
MAST3R

PříspěvekZaslal: čt duben 16, 2015 10:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Po tréninku tam máš 200-250g brambor.

O trávení ar. másla s jamem jsem nic nepsal.
Pokedex

PříspěvekZaslal: čt duben 16, 2015 10:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jíst víc , popřípadě gainer
vlkisekk

PříspěvekZaslal: čt duben 16, 2015 11:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

weightlifter napsal:
jachym: Netroufnu si říct, ale většinou kupuju ty másla i jamy 3 (sklenky po 340g) a vydrží mi to týden. Takže v tréninkové dny dost možně i 100-150g.

MAST3R: S arašídovým máslem a jamem, resp. trávením nemám sebemenší problém. Jinak já řekl, že hlad mám po tréninku, a to nemám 200g masa a 200g brambor ale dvojnásobek.

Je zbytečné toto řešit, zajímá mě jak to napravit, prostě pouze více jíst nebo do jídelnčku ještě něco jiného zařadit?

Pokud si spoctes kolik ti hodi maso a brambory kj, tak to moc neni, pac brambory nejsou moc energeticke, radeji dej 150 gr. Testovin, ta hodnota pak bude uplne jinde.Na snidani bych zaradil radeji cerealie nez vejce.Ektomorfove vetsinou nepotrebuji tech bylkovin moc, ale soustredil bych se spise na lehce stravitelne sacharidy.Telo pak zbytecne zatezujes travenim velkeho mnozstvi bilkovin.Dobry pomocnik v nabirani je dzus a mleko, jelikoz maji hodne energie a da se toho vypit relativne dost.Takze ubrat maso a pridat sacharidy.Dalsi vec je ta, ze neni rovnice snim o 2 Kila jidla vic naberu o 2 Kila vic, kdyz naberes 3- 4 kila svalu za rok tak to bude supr pocin.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: čt duben 16, 2015 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Priklad snidane, 100 gr. Domaci granoly, 300 ml mleka, 50 gr. Rozinek, banan, 500 ml. Pomerancoveho dzusu. Ta energeticka hodnota bude o hodne vyssi nez 3 vejce, kousek slaniny a kousek housky
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt duben 16, 2015 11:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

co presne si slibujes od toho litru cokoladoveho mleka?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Úprava jídelníčku - nepřibírám Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: