|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
PetkaB

|
Zaslal: čt duben 16, 2015 7:14 pm Předmět: |
|
|
16.4.2015 - tr. č.57
Rozcvička - válec, resety
Příprava pohybu
DL
5x65,3x75 1x82,5
2x92,5
4x5X70
strečink, válec
Dneska to byl takový piditest, na čem budu končit tenhle cyklus programu, povedlo se a jsem spokojená. Restart programu, začínám od příště na pětkách se 70, dneska už jsem si to cvičně po té těžké dvojce 4x dala.
Večeře - vepřové medailonky, smažený celer s mrkví
_________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
PetkaB

|
Zaslal: pá duben 17, 2015 6:34 pm Předmět: |
|
|
17.4.2015 - tr. č.58
Rozcvička - válec, resety, mobilita
Shyb s dopomocí na střídačku s aktivním visem - cca 15minut, v pauzách resety
Velká KB pětka - 4x
Docvička
Koleno pořád bolí, jakmile si na něj kleknu, ve dřepu už vůbec. Takže dnes ještě bez TGU, ale úpně na konci jsem "nahé" TGU zkusila 2x na každou stranu, na měkké podložce, aby to netlačilo do kolena.
Docela mě to překvapilo, ale dneska už jsem ty kombinace dávala na pohodu. Ne že bych se nezpotila, ale nesrovnatelně lepší pocit než poprvé.
(jo, já vím, přijde modifikace a bude to zase v háji  )
Velice příjemný páteční trénink. Čtyři nové holky byly na zkušebce a bylo vidět, že chvílemi docela vyděšeně koukaly na tu kombinaci cviků, úplně jsem si vzpomněla na svůj první trénink, jak jsem nechápala, jak to ty holky můžou dávat...Ale po tréninku, když se vyptávaly, se uklidnily, když zjistily, jak tam dlouho chodím a když jsem jim vyprávěla, jak jsem tam začínala. Tak myslím, že ještě přijdou _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: so duben 18, 2015 7:10 am Předmět: |
|
|
Veselé pozdravy z Pizzárie zasílá PM :-)
_________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: so duben 18, 2015 8:14 am Předmět: |
|
|
Odtraněním OT z logu zmizel i jeden docela důležitý Pavlův příspěvek, takže si dovolím ocitovat, co jsou to vlastně ty resety:
"Resety = série cviků, vycházející z vývojové kineziologie ze cvičebního systému Tima Andersona a Geoffa Neuperta Original Strength. Obnova pohybu, mobility, síly postupuje přesně tak, jak jsme "cvičili" všichni - od dýchání, reflexivní aktivace "středu těla" pomoci pohybu hlavy a končetin, přetáčení, pohupování, lezení, až do chůze. Některé jsou velmi jednoduché, některé vypadají jednoduše, ale přesto je člověk často neudělá.
Resety využíváme
- jako "rozcvičku" (nejde o "zahřátí", ale aktivaci a rozhýbání)
- v pauzách mezi cviky
- na konci jako "docvičku"
- jako korektivní cviky na zlepšení mobility a kvlality pohybu jako takového
- přes den jednotlivé Resety jako kontr sedavému způsobu života
- (nepoužíváme je jak stand alone system)
Tim a Geoff (který mj. učil první evropský seminář OS loni v létě v Praze) napsali řadu knížek, hoď si Original Strength a jejich jména do google, na YouTube profilu mají bambilión videí, a jednu z knih mají tuším i zdarma ke stažení, vůbec bych se nebál základní sekvenci z knihy naučit - i když je budeš dělat "špatně" fungují. Když je děláš dobře, fungují o to více :-) mj. Resetům bude věnovaný jeden z dílů seriálu na Xmanu.
A ne, ex-Primal Move/Ground Force Method nejsou jedno a to samé - jsou to příbuzné a jistě doporučeníhodné systémy, s místy podobnými cviky, ale jiné, jinak vyskládané."
____________ _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: ne duben 19, 2015 6:36 am Předmět: |
|
|
StrongFirst SFL Barbell v Itálli
pátek, sobota:
- výuka od 8 do 18, včera až do 20 h.
- Doc učí, Fabio překládá, já demonstruju
- máme za sebou Zercher dřep, čelný dřep, zadní dřep, Good Morning, Military Press a Bench Press, a 3 sekce o programmingu
- ačkoliv nepotřebuji recertifikovat, silové i technické zkoušky jsem si střihnul, a úspěšně splnil
Jeden z kandidátů se věnuje od 4 let bojovkám - trénoval mj. s Helio Graciem, pět let s Fedorem v Rusku, v Thajsku - parádní pokec na včerejší večeři.
dnes:
- čeká nas poslední sekce výuky, Sumo a konvenční deadlift
- technické zkoušky - máme tu přes 30 účastníků, bude to záhul!
- a večer hurá na trojvrstvou pizzu - vsadil jsem se s Doc Hartlem
Z Pizzárie zdraví
PS: Na foto níže předvádí Fabio a Doc Hartle tzv. StrongFirst cakepress, a ne, není Paleo
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: po duben 20, 2015 5:30 am Předmět: |
|
|
V sobotu jsem byla na srazu s bývalými spolužáky ze střední školy, což znamenalo výlet do jižních Čech. Takže tentokrát opravdové volno :-)
V hospodě jsem snědla mraky zeleniny a masa, množství vypitého vína taky značné. Parádně jsem si to užila, udělali jsme fotku na schodech školy s odstupem po třeceti letech od té, která byla na maturitním tablu. Dokonce jsme byli vevnitř ve škole, usadili se do "naší" třídy podle osvědčeného zasedacího pořádku a střihli si řešení nějakých matematických příkladů. Je tedy fakt, že jsme si mnozí mysleli, že je hodina hudební výchovy a že ty integrály jsou houslové klíče
Co se týká zábavy samotné, tah po hospodách až do svítání naše třídní zdravé jádro zopakovalo jako kdysi. Jedinou komplikací byl výběr hospod, protože některé byly vetovány - "neblbněte, tam nejdu, tam paří dneska moje děti"
Takže v neděli spánek, najíst, spánek....Dneska už se navečer trochu pohýbám, abych to nezapomněla _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: po duben 20, 2015 8:12 am Předmět: |
|
|
"Předzpevnit, stáhnout ramena od uší, aktivně se přitáhnout dolů a udržet si cylindr, chytnout osu, nadechnout, silově vydechnout a dodechnout, sevřít pevně osu, zlomit osu, zatnout tricepsy, zpevnit břicho, vklínit se mezi zem a činku... sakra, ještě jsme jí ani nezvedli a já jsem unavenej jen když to říkám. Potřebuju si dát 5 minut pauzu."
(Doktor Michael Hartle, Master SFG, při výuce sumo deadliftu na StrongFirst SFL Barbell v Itálii)
Zdravím z letiště v Benátkách, a už se těším domů na Justys, Mimi, železo a Pu-Erh.
Na fotce závěrečné technické testy - Khal Drogo a Military Press
|
|
| nahoru |
|
 |
Bezcukrik

|
Zaslal: po duben 20, 2015 8:37 am Předmět: |
|
|
nemůžu cvičit, tak vám sem dám aspoň nějaké to jídlo :)
Jehněčí se salátem
Dýňová polévka, jabka, oříšky a rozinky
Míchaná vejce s cuketou
|
|
| nahoru |
|
 |
Gusep

|
Zaslal: po duben 20, 2015 8:38 am Předmět: |
|
|
ROP, tréning #1 (medium)
clean&press 3 x 1,2 (28)
swing 100 (32)
začínam pekne zľahka :) _________________ Jozef Vanko | KB5 Slovensko
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: po duben 20, 2015 11:17 am Předmět: |
|
|
| Gusep napsal: | ROP, tréning #1 (medium)
clean&press 3 x 1,2 (28)
swing 100 (32)
začínam pekne zľahka :) |
:D Ja som vzdy zacinal hard treningom, proste pondelok = tazky trening a nejako mi to zostalo. Dnes to nebude inac. Idem si dat zopar pressov... ;) _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Gusep

|
Zaslal: po duben 20, 2015 11:54 am Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | | :D Ja som vzdy zacinal hard treningom, proste pondelok = tazky trening a nejako mi to zostalo. Dnes to nebude inac. Idem si dat zopar pressov... ;) |
Do dnes som to mal tak aj ja, vždy som si na pondelok nadelil najťažší tréning. Tentokrát sa pokúsim o zmenu stratégie, vzhľadom na ostatné povinnosti - ťažký tréning pripadne na piatok. _________________ Jozef Vanko | KB5 Slovensko
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: po duben 20, 2015 1:12 pm Předmět: |
|
|
No, já si to taky vždycky tak rozmýšlím jak poskládat trénink, kdy velká činka a kdy koule...a když si to pěkně vymyslím, tak pak nakonec zjistím, že ten trénink, co jsem myslela, že bude těžký, docela dávám. Ale ten co mi přišel lehký nějak ztěžkl :-) _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: po duben 20, 2015 2:08 pm Předmět: |
|
|
Doplnění k minulé sobotě - odkaz na výsledky. Pája z KB5 celosvětové umístění v TSC: 1. místo v deadliftu, 3. celkově! Pecka!
http://tsc-results.com/?tsc=18 _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: po duben 20, 2015 2:30 pm Předmět: |
|
|
| PetkaB napsal: | Doplnění k minulé sobotě - odkaz na výsledky. Pája z KB5 celosvětové umístění v TSC: 1. místo v deadliftu, 3. celkově! Pecka!
http://tsc-results.com/?tsc=18 |
Oujes :-) co více - Pája není profík, ale "obýk" jako většina z nás. Dost dobře! _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: po duben 20, 2015 2:43 pm Předmět: |
|
|
| PetkaB napsal: | | No, já si to taky vždycky tak rozmýšlím jak poskládat trénink, kdy velká činka a kdy koule...a když si to pěkně vymyslím, tak pak nakonec zjistím, že ten trénink, co jsem myslela, že bude těžký, docela dávám. Ale ten co mi přišel lehký nějak ztěžkl :-) |
ROP je presne ten pripad :D Pressy a zhyby sice ides len polovicu, ale vymenis swing za snatch a vsetko je zrazu inak. PODSTATNE. :D _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|