|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ILikeBike
|
Zaslal: po duben 20, 2015 7:35 am Předmět: |
|
|
| vladka.123 napsal: | | Uvedu to na pravou míru. Supertrenér mě viděl osobně, i jsem mu ukazovala svůj jídelníček. 5x týdně cvičím, dělám thaibox, běhám, posiluju. On to ví. Mám pocit že mě s jídelníčkem o 1500 kcal (můj bazál) chtěl asi zabít... zvedla jsem si to na 2000 kcal, 220 sacharidů a 45 tuků a je mi fajn. Doufám, že zhubnu ty 3-5 kg i tak... Jenže já jsem chtěla aby mi někdo sestavil efektní hubnoucí jídelníček pro SPORTOVCE, a teď tady ležím sama v tabulkách a sestavuju si to sama, jelikož na jídelníčku od něj jsem přežila dva dny a měla jsem hlad jako nikdy v životě. Pro rýpaly, s disciplínou problém nemám, nějaký přežíračky, bílý pečivo, čokolády se u mě vůbec nekonají... |
Fakt, že jsi s nimi mluvila osobně a ví, že máš takhle velkou fyzickou aktivitu a napsal ti jídelníček o 1500 kcal svědčí o totální nevědomosti a neschopnosti z jeho/jejich strany. Nejlepší je, že si hrají na fitness guru a všemožně shazují konkurenci, a přitom jsou úplně stejní jako všichni ostatní čeští online "trenéři". Zajímalo by mě, jestli s k této situaci vyjádří pan Humpál osobně, když už má tady na fóru účet. _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Makuška

|
Zaslal: po duben 20, 2015 7:37 am Předmět: |
|
|
Ahoj všem,
pročítám tu jako nováček různé diskuze a zaujala mě negativní zkušenost slečny s trenérem.
Taky jsem si zaplatila za vytvoření správného jídelníčku a nějak v tom mám ale hokej a zarazilo mě pár věcí, které jsem se dočetla tady v tématu (snad se autorka nebude zlobit, když se přidám s dotazem).
Můj trenér, co mi jídelníček sestavoval, při jeho zpracovávání zohledňoval: věk, pohlaví, výšku a váhu - cílem mělo být hubnutí tuků a zpevnění postavy.
Nastavil mi denní příjem energie na 1.320kCal, bílkoviny na 60g, sacharidy 135g, tuky 60g a vláknina 25g (měřím 164cm, vážím 58kg).
Jenže ....k tomu všemu mi dal spoustu doporučení, které nevím, jestli už jsou v té energii počítaný apod. (jako např. před cvičením banán, po cvičení protein + na druhou večeři maso nebo jinou bílkovinu, dopolední svačina ořechy, apod.).
V první řadě mi nevysvětlil, jestli ten energetický příjem už je po tréninku nebo bez něj (necvičím každý den - 2x týdně pole dance, 2x týdně posilovna silový trénink, 1x týdně HIIT hodinovka)??? Když jsem to zkoušela tu energii z jídla zachovat ve dnech tréninku bez odečtu aktivity, tak mi bylo blbě.  Pak jsem se dočetla, že energie spálená při sportu se vlastně odečítá od snězených potravin.
Když teď jídelníček aplikuju do praxe kdy necvičím, tak se do těch hodnot vlezu jen tak tak (3 jídla denně - svačiny se tam prostě nevejdou), ale dá se to.
Když ale cvičím, tak se sice při odečtu aktivity vlezu do energetického příjmu, ale jsem úplně v háji zeleným s bílkovinama - místo 1g na 1kg váhy mi to vychází i na 1,8g, když si ve dni, kdy cvičím, dám všechno, co mi trenér napsal.
Prosím poraďte co dělám blbě?? Má se počítat do energetického výdeje bazální metabolismus nebo je správně nastavit jídelníček při požadavku hubnutí s energií pod hranicí bazálního metabolismu??? Jak upravovat jídelníček ve dnech, kdy necvičím VS ve dnech tréninku???
|
|
| nahoru |
|
 |
vladka.123
|
Zaslal: po duben 20, 2015 8:35 am Předmět: |
|
|
Upřímně je mi Robertovi blbý něco napsat, protože když mi prvně přišel jídelníček, řekla jsem mu že to vypadá super. Pak po dvou dnech hladu jsem si ty hodnoty hodila do kalkulačky a nestačila jsem se divit... Není divu že jsem měla hlad.
Můj vlastní dnešní jídelníček:
100g ovesných vloček, 20 g protein, banán
150 g cottage, zelenina, 50 g avokádo
250g tvaroh, 20g ořechů
15g protein, 70 g rýžových chlebíků, 140 g milko řecký jogurt
-trénink thaibox, posilování s jednoručkama
protein 15g
100g tuňák ve vl. šťávě, 65g rýže, 5 g olivový olej
CELKEM: 2024 kcal, 135g komplex. bílkovin, 220g sacharidů, 45g tuku
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: po duben 20, 2015 8:40 am Předmět: |
|
|
to máš od trenéra nějak blbě ne?  tak málo....v podstatě jen tuky ujdou _________________ Narodily jsme se, abychom byly šťastné. Ne normální. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Air_force_one

|
Zaslal: po duben 20, 2015 9:41 am Předmět: |
|
|
Fíha 1500 kcal, to je skoro moje snídaně v objemu :D, šílený.. K tématu, nechci tady šířit nějaký hate či negativní komentáře, ale musím se taky vyjádřit.. Od "Supertrenéra" jsem si také nechal sestavit jídelníček a velmi toho lituji. Byl jsem asi v obdobné situaci jako ty (běh, thajský box, posilování), můj cíl byla ale nabrat. Vyplnil jsem dotazník apod a přišel mi "jídelníček". Samozřejmě mi přišlo něco podobného jako Tobě (jak mám nabrat z jídeláku, který má 2800 kcal???? 3x týdně posilka + 3x týdně box).
Hlavně, že tam byly ty nejdražší proteiny, multivitamíny a BCAA, které bylo "nutné" koupit. Nejvetší fór byla svačinu typu 125g mozzarela + 10g očechů ("objem") nebo večeře 80g 20% eidamu + 10g ořechů a zelenina... No nikdy víc!!
To samé trénink, to je další kapitola (v jeden den na max dřepy, benche, mrtvoly, shyby, military press, pritahy v preklonu a kliky na bradlech - to vse 4x8 a poslední opakování aby bylo "nadoraz" a každý týden přihazovat.., absolutně nelogické). Jak už sem řekl, nechci tady supertrenéra špinit nebo tak, ale chtěl sem vyjádřit svůj pohled na tuto věc...
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po duben 20, 2015 11:18 am Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | Ahoj všem,
pročítám tu jako nováček různé diskuze a zaujala mě negativní zkušenost slečny s trenérem.
Taky jsem si zaplatila za vytvoření správného jídelníčku a nějak v tom mám ale hokej a zarazilo mě pár věcí, které jsem se dočetla tady v tématu (snad se autorka nebude zlobit, když se přidám s dotazem).
Můj trenér, co mi jídelníček sestavoval, při jeho zpracovávání zohledňoval: věk, pohlaví, výšku a váhu - cílem mělo být hubnutí tuků a zpevnění postavy.
Nastavil mi denní příjem energie na 1.320kCal, bílkoviny na 60g, sacharidy 135g, tuky 60g a vláknina 25g (měřím 164cm, vážím 58kg).
Jenže ....k tomu všemu mi dal spoustu doporučení, které nevím, jestli už jsou v té energii počítaný apod. (jako např. před cvičením banán, po cvičení protein + na druhou večeři maso nebo jinou bílkovinu, dopolední svačina ořechy, apod.).
V první řadě mi nevysvětlil, jestli ten energetický příjem už je po tréninku nebo bez něj (necvičím každý den - 2x týdně pole dance, 2x týdně posilovna silový trénink, 1x týdně HIIT hodinovka)??? Když jsem to zkoušela tu energii z jídla zachovat ve dnech tréninku bez odečtu aktivity, tak mi bylo blbě. Pak jsem se dočetla, že energie spálená při sportu se vlastně odečítá od snězených potravin.
Když teď jídelníček aplikuju do praxe kdy necvičím, tak se do těch hodnot vlezu jen tak tak (3 jídla denně - svačiny se tam prostě nevejdou), ale dá se to.
Když ale cvičím, tak se sice při odečtu aktivity vlezu do energetického příjmu, ale jsem úplně v háji zeleným s bílkovinama - místo 1g na 1kg váhy mi to vychází i na 1,8g, když si ve dni, kdy cvičím, dám všechno, co mi trenér napsal.
Prosím poraďte co dělám blbě?? Má se počítat do energetického výdeje bazální metabolismus nebo je správně nastavit jídelníček při požadavku hubnutí s energií pod hranicí bazálního metabolismu??? Jak upravovat jídelníček ve dnech, kdy necvičím VS ve dnech tréninku??? |
Na tohle by ses nejspíš měla ptát toho člověka, co ti to vytvořil, ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po duben 20, 2015 11:29 am Předmět: |
|
|
V první řadě mi nevysvětlil, jestli ten energetický příjem už je po tréninku nebo bez něj (necvičím každý den - 2x týdně pole dance, 2x týdně posilovna silový trénink, 1x týdně HIIT hodinovka)??? Když jsem to zkoušela tu energii z jídla zachovat ve dnech tréninku bez odečtu aktivity, tak mi bylo blbě. Pak jsem se dočetla, že energie spálená při sportu se vlastně odečítá od snězených potravin.
Prosím poraďte co dělám blbě?? Má se počítat do energetického výdeje bazální metabolismus nebo je správně nastavit jídelníček při požadavku hubnutí s energií pod hranicí bazálního metabolismu??? Jak upravovat jídelníček ve dnech, kdy necvičím VS ve dnech tréninku??? |
Množství kalorií a makroživin, které ti trenér určil, je cestou k psychické a fyzické nevýkonnosti, zhoršení silových schopností, respektive k jojo efektu a za půl roku k depresi z toho, že ať děláš, co děláš, tak nehubneš. Kdo trenéra vzdělával v oblasti výživy?
Jinak maerlyn má pravdu, dotazy bys měla v první řadě směrovat vůči osobě, co ti stravovací plán vytvořila a vede tě dokonce v tréninku. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: po duben 20, 2015 12:01 pm Předmět: |
|
|
| Air_force_one napsal: | Fíha 1500 kcal, to je skoro moje snídaně v objemu :D, šílený.. K tématu, nechci tady šířit nějaký hate či negativní komentáře, ale musím se taky vyjádřit.. Od "Supertrenéra" jsem si také nechal sestavit jídelníček a velmi toho lituji. Byl jsem asi v obdobné situaci jako ty (běh, thajský box, posilování), můj cíl byla ale nabrat. Vyplnil jsem dotazník apod a přišel mi "jídelníček". Samozřejmě mi přišlo něco podobného jako Tobě (jak mám nabrat z jídeláku, který má 2800 kcal???? 3x týdně posilka + 3x týdně box).
Hlavně, že tam byly ty nejdražší proteiny, multivitamíny a BCAA, které bylo "nutné" koupit. Nejvetší fór byla svačinu typu 125g mozzarela + 10g očechů ("objem") nebo večeře 80g 20% eidamu + 10g ořechů a zelenina... No nikdy víc!!
To samé trénink, to je další kapitola (v jeden den na max dřepy, benche, mrtvoly, shyby, military press, pritahy v preklonu a kliky na bradlech - to vse 4x8 a poslední opakování aby bylo "nadoraz" a každý týden přihazovat.., absolutně nelogické). Jak už sem řekl, nechci tady supertrenéra špinit nebo tak, ale chtěl sem vyjádřit svůj pohled na tuto věc... |
Já o tomhle projektu nic nevím, znám ho jen podle názvu, ale podle popisu to vypadá spíš jako supervtip. Nedal bys sem ten jídelníček a trénink k nahlédnutí? Docela by mě to zajímalo. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: po duben 20, 2015 12:39 pm Předmět: |
|
|
a bral v uvahu taky trening ? me to prijde jako nastaveni pro cloveka co hubne bez vetsiho sportovniho nasazeni...jinak kdyz bych si platil za jidelnicek, tak bych cekal, ze k tomu dostanu i nejake vzorove slozeni snidane, obeda, vecere, pripadne svaciny...tam by taky bylo videt, jestli je ten protein uz v tech makrozivinach nebo ne atd...proste na snidani tohle+tohle, svacina tohle, obed tohle s timhle, trening...po treningu protein, vecere tohle s timhle a druha vecere tohle....ale jinak ano...tohle jsou otazky primo na nej
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: po duben 20, 2015 2:23 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | Na tohle by ses nejspíš měla ptát toho člověka, co ti to vytvořil, ne? |
Ptala jsem se - odpovědí bylo, ať se zúčastním dalšího jeho placeného semináře o výživě.
| eSko napsal: | Množství kalorií a makroživin, které ti trenér určil, je cestou k psychické a fyzické nevýkonnosti, zhoršení silových schopností, respektive k jojo efektu a za půl roku k depresi z toho, že ať děláš, co děláš, tak nehubneš. Kdo trenéra vzdělával v oblasti výživy?
Jinak maerlyn má pravdu, dotazy bys měla v první řadě směrovat vůči osobě, co ti stravovací plán vytvořila a vede tě dokonce v tréninku. |
Kdo ho vzdělával ve výživě bohužel netuším - v tréninku má Trenérskou licenci tuším odsud (Trenérská škola), ale v tréninku mě nevede.
| sk napsal: | | a bral v uvahu taky trening ? me to prijde jako nastaveni pro cloveka co hubne bez vetsiho sportovniho nasazeni...jinak kdyz bych si platil za jidelnicek, tak bych cekal, ze k tomu dostanu i nejake vzorove slozeni snidane, obeda, vecere, pripadne svaciny...tam by taky bylo videt, jestli je ten protein uz v tech makrozivinach nebo ne atd...proste na snidani tohle+tohle, svacina tohle, obed tohle s timhle, trening...po treningu protein, vecere tohle s timhle a druha vecere tohle....ale jinak ano...tohle jsou otazky primo na nej |
Tak na to mi taky neodpověděl jestli bral v úvahu trénink - řekl mi, že si mám vzít ty výživové hodnoty a psát si co sním na Kaloricketabulky.cz Příklady sestavení jídel mi nedal a na moje dotazy s jídlem ve dnech, kdy trénuju a kdy netrénuju odpověděl viz výše ať se zúčastním jeho dalšího výživového semináře. Jediné co mi řekl k mému tréninku bylo, že neuznává HIIT a nemá ho moc rád.
Jsem z toho fakt zoufalá.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po duben 20, 2015 3:23 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | | Maerlyn0 napsal: | | Na tohle by ses nejspíš měla ptát toho člověka, co ti to vytvořil, ne? |
Ptala jsem se - odpovědí bylo, ať se zúčastním dalšího jeho placeného semináře o výživě.
|
V tom případě to není člověk, co ti chce pomoci a jasně ti vše vysvětlit, jak co dělat, proč to vlastně dělat atd. Jsi pro něj pouze peněženka, ze které bude vybírat tak chytře, aby ses dozvěděla něco, ale ve finále vlastně nic, protože pak budeš neustále potřebovat jeho služby.
Jestli neuznává HIIT, tak pak neuznává ani vědu, výzkumy, experimenty a studie, které jeho pozitivní vliv (např. k redukci tukových zásob, ovlivnění metabolismu apod.) potvrdily.
Šel bych o dům dál. To je můj pohled na věc z toho, co jsi tu doposud napsala. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
vladka.123
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: po duben 20, 2015 7:00 pm Předmět: |
|
|
| vladka.123 napsal: | Tak nám dej jeho jméno, ať víme komu se vyhnout obloukem
| citace: | | Ptala jsem se - odpovědí bylo, ať se zúčastním dalšího jeho placeného semináře o výživě. |
|
Já bych ho radši nechtěla jmenovat a dělat si tak nepříjemnosti u nás na pole dance (je to kamarád našich instruktorek) a kdyby se dozvěděl o negativní reklamě, otočí se to proti mě. Dala jsem na doporučení jeho služeb právě od našich instruktorek, ale ono je asi něco jiného pracovat pro kamarádky a pracovat pro neznámé lidi.
Když jsem zjišťovala jeho specializaci, tak má certifikaci z Trenérské školy Ronnie jako instruktor fitness a co se týká výživy, tak má o sobě uvedený absolvování Semináře Sportovní výživa - Ing. Ivan Mach CsC. (Ronnie, Nutris). Myslela jsem, že to k provozování poradenství stačí.
Mě zajímal hlavně názor na ty výživové hodnoty pod bazálním metabolismem, protože se v tom vůbec nevyznám, plácám se v tom, zkouším metodou pokus omyl dodržovat, co mi předepsal, ale spousta mi zatím není jasná a ve spoustě věcí si to pak v praxi odporuje a já jsem na mrtvici, že když dodržím plán kalorií, tak v podstatě jedině tehdy, kdy necvičím. Když cvičím, přešvihnu bílkoviny....a to nemluvím o tom, že protein mi řekl, že mám pít nejpozději do 15min po ukončení tréninku - to mi vcelku nedělá úplně dobře na žaludek, ale snažím se a na druhou stranu mi řekl, že jedna jakákoliv potravina nemá mít víc než 15gramů bílkovin najednou, ale současně, že si mám koupit 80% syrovátkový protein - u toho jedna odměrka má 22gramů bílkovin - jsem z toho FAKT regulérní magor.
Takže se obrátím na jiného odborníka a zkusím to znovu a lépe.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po duben 20, 2015 7:08 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | | vladka.123 napsal: | Tak nám dej jeho jméno, ať víme komu se vyhnout obloukem
| citace: | | Ptala jsem se - odpovědí bylo, ať se zúčastním dalšího jeho placeného semináře o výživě. |
|
Já bych ho radši nechtěla jmenovat a dělat si tak nepříjemnosti u nás na pole dance (je to kamarád našich instruktorek) a kdyby se dozvěděl o negativní reklamě, otočí se to proti mě. Dala jsem na doporučení jeho služeb právě od našich instruktorek, ale ono je asi něco jiného pracovat pro kamarádky a pracovat pro neznámé lidi.
Když jsem zjišťovala jeho specializaci, tak má certifikaci z Trenérské školy Ronnie jako instruktor fitness a co se týká výživy, tak má o sobě uvedený absolvování Semináře Sportovní výživa - Ing. Ivan Mach CsC. (Ronnie, Nutris). Myslela jsem, že to k provozování poradenství stačí.
Mě zajímal hlavně názor na ty výživové hodnoty pod bazálním metabolismem, protože se v tom vůbec nevyznám, plácám se v tom, zkouším metodou pokus omyl dodržovat, co mi předepsal, ale spousta mi zatím není jasná a ve spoustě věcí si to pak v praxi odporuje a já jsem na mrtvici, že když dodržím plán kalorií, tak v podstatě jedině tehdy, kdy necvičím. Když cvičím, přešvihnu bílkoviny....a to nemluvím o tom, že protein mi řekl, že mám pít nejpozději do 15min po ukončení tréninku - to mi vcelku nedělá úplně dobře na žaludek, ale snažím se a na druhou stranu mi řekl, že jedna jakákoliv potravina nemá mít víc než 15gramů bílkovin najednou, ale současně, že si mám koupit 80% syrovátkový protein - u toho jedna odměrka má 22gramů bílkovin - jsem z toho FAKT regulérní magor.
Takže se obrátím na jiného odborníka a zkusím to znovu a lépe. |
Uáá, tohle je fakt špatný, doporučuju nebát se a jmenovat a všude to rozšířit, jak naprd ti ten jídelníček sestavil a jak špatně k tobě přistupuje, protože takovýmuhle "trenérovi" by normálně měli sebrat licenci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: po duben 20, 2015 7:09 pm Předmět: |
|
|
Zeptej se Eska jak má vypadat pořádný vzdělání:) _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|