|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
PMKB5

|
Zaslal: ne květen 03, 2015 12:25 pm Předmět: |
|
|
Viz co psal Moocha, přidám ještě jeden tip: Před dřepem přitáhni čéšky nahoru, zatáhni stehenní svaly "do rozkroku", předzpevni a pak teprve dřepni dolů. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Study
|
Zaslal: ne květen 03, 2015 12:28 pm Předmět: |
|
|
Neměl bys nějaký obrázek? Moc sem to popravdě nepobral
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: ne květen 03, 2015 12:39 pm Předmět: |
|
|
| Study napsal: | | Neměl bys nějaký obrázek? Moc sem to popravdě nepobral |
Zatni kvadráky
PM: zní to zajímavě, vyzkouším :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: ne květen 03, 2015 1:02 pm Předmět: |
|
|
Obrázek?
...
Dobře, udělal jsem ho pro tebe :-)
_________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: ne květen 03, 2015 1:33 pm Předmět: |
|
|
 Díky  Tak já v tom hledal zbytečný složitosti. Jako laik jsem fakt nevěděl jak přitáhnout češku nahoru a zatnout stehenní svaly " do rozkroku "
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: ne květen 03, 2015 5:17 pm Předmět: |
|
|
Já nevím, jestli je to vtip, nebo opravdu upřímně myšlená rada. Zdá se to až divné, ale zase ne tak divné, abych to nezkusil. V dnešním tréninku jsem usilovně přitahoval čéšku nahoru a zatínal stehna do rozkroku, až se mi z toho vyklubala velmi příjemná technika. Budu ale v laborování pokračovat, taky abych si ji zažil, ale i kdyby to byla úplná blbost, takové dřepy dělat budu. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: ne květen 03, 2015 5:20 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Já nevím, jestli je to vtip, nebo opravdu upřímně myšlená rada. Zdá se to až divné, ale zase ne tak divné, abych to nezkusil. V dnešním tréninku jsem usilovně přitahoval čéšku nahoru a zatínal stehna do rozkroku, až se mi z toho vyklubala velmi příjemná technika. Budu ale v laborování pokračovat, taky abych si ji zažil, ale i kdyby to byla úplná blbost, takové dřepy dělat budu. |
Kdepak, velmi důležitý koncept z metodiky StrongFirst, tzv. "přezdpevnění" a "zazipování" (můj překlad) - zlepší stabilitu v jednotlivých kloubech, nastavení, techniku, sílu. Znáš mě daymoone, já jsem v zásadě pedant-suchar, se mnou moc sranda není :-) poreferuj, jak se budou dřepy lepšit. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
marzochi
|
Zaslal: ne květen 03, 2015 5:37 pm Předmět: |
|
|
Sice bych tuto metodu popsal uplně jinak, ale za mě taky rozhodně doporučuji, sám od sebe jsem na to před pár měsíci přišel a techniku dřepu mi to zlepšilo o 100%. Já bych to popsal jako pózování kvadricepsů. Než se pustím do dřepu tak vždycky maximálně zatnu kvadráky jakoby směrem nahoru a ještě mi hodně pomohlo snažit se ty nohy zapózovat tak, aby co nejvíce vylezla ta vnější hlava (externí rotace+zatnutí půlek), tím se maximálně zpevním a teprve potom jdu do dřepu. V elastákách se to dá perfektně kontrolovat před sebou v zrcadle. Jestli je to uplna blbost tak mě opravte, ale řekl bych že je to víceméně to stejné.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: ne květen 03, 2015 5:41 pm Předmět: |
|
|
| marzochi napsal: | | Sice bych tuto metodu popsal uplně jinak, ale za mě taky rozhodně doporučuji, sám od sebe jsem na to před pár měsíci přišel a techniku dřepu mi to zlepšilo o 100%. Já bych to popsal jako pózování kvadricepsů. Než se pustím do dřepu tak vždycky maximálně zatnu kvadráky jakoby směrem nahoru a ještě mi hodně pomohlo snažit se ty nohy zapózovat tak, aby co nejvíce vylezla ta vnější hlava (externí rotace+zatnutí půlek), tím se maximálně zpevním a teprve potom jdu do dřepu. V elastákách se to dá perfektně kontrolovat před sebou v zrcadle. Jestli je to uplna blbost tak mě opravte, ale řekl bych že je to víceméně to stejné. |
Ano, stejný koncept, jiný popis. "Zašroubování"/"vývrtka" je mimochodem další důležitý koncept - mluví o něm jak Pavel Tsatsouline, tak kupř. Kelly Starret. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: ne květen 03, 2015 5:53 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | | poreferuj, jak se budou dřepy lepšit. | Budu. Dřepy teď jsou moje priorita číslo 1. Pro nejbližší měsíce mám v plánu jim i nadále pomáhat. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: út květen 05, 2015 8:08 pm Předmět: |
|
|
NZ :-) _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: pá červen 05, 2015 12:11 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem tedy zjistil, že při dřepu (hlavně čelním) mi jde pravá noha lehce dozadu a víc se vytáčí ven než levá noha - asi jak jsem se snažil napravit to přeskakování v kolenu. V důsledku toho mi sice v kolenu nelupká/nepraská, ale zas z toho mam fakt divný pocit. Když se obě nohy snažím držet stejně, tak pravé koleno zas zlobí a jen v určité poloze je ok - jenže neni lehké přesně zjistit ve které.
Z toho vyvozuji, že mám zřejmě nějakou hips dysbalanci. Co s tím? Nemáte na to někdo nějaké cvičeníčko?
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá červen 05, 2015 12:23 pm Předmět: |
|
|
Tak jestli to jso kyčle, tak goblet s páčením nebo žába by mohla pomoc, ale obrátil bych se na někoho vzdělanějšího. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|