Zdravá kolena

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zdravá kolena  Úvodní stránka -> Trénink -> Zdravá kolena
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PMKB5

PříspěvekZaslal: ne květen 03, 2015 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Viz co psal Moocha, přidám ještě jeden tip: Před dřepem přitáhni čéšky nahoru, zatáhni stehenní svaly "do rozkroku", předzpevni a pak teprve dřepni dolů.
Study

PříspěvekZaslal: ne květen 03, 2015 12:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neměl bys nějaký obrázek? Moc sem to popravdě nepobral

https://www.instagram.com/studynkapetr/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Moocha

PříspěvekZaslal: ne květen 03, 2015 12:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Study napsal:
Neměl bys nějaký obrázek? Moc sem to popravdě nepobral

Zatni kvadráky

PM: zní to zajímavě, vyzkouším :)
Study

PříspěvekZaslal: ne květen 03, 2015 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak já to ještě tak nepobírám jak ty O nějakou mobilitu, flexibilitu atd se zajimam teprv měsíc 2 Třeba slovo dorsiflexe mi bylo ještě do včerejška absolutně neznamé

PMKB5

PříspěvekZaslal: ne květen 03, 2015 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Obrázek?

...

Dobře, udělal jsem ho pro tebe :-)

Study

PříspěvekZaslal: ne květen 03, 2015 1:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky Tak já v tom hledal zbytečný složitosti. Jako laik jsem fakt nevěděl jak přitáhnout češku nahoru a zatnout stehenní svaly " do rozkroku "

daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne květen 03, 2015 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já nevím, jestli je to vtip, nebo opravdu upřímně myšlená rada. Zdá se to až divné, ale zase ne tak divné, abych to nezkusil. V dnešním tréninku jsem usilovně přitahoval čéšku nahoru a zatínal stehna do rozkroku, až se mi z toho vyklubala velmi příjemná technika. Budu ale v laborování pokračovat, taky abych si ji zažil, ale i kdyby to byla úplná blbost, takové dřepy dělat budu.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
PMKB5

PříspěvekZaslal: ne květen 03, 2015 5:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Já nevím, jestli je to vtip, nebo opravdu upřímně myšlená rada. Zdá se to až divné, ale zase ne tak divné, abych to nezkusil. V dnešním tréninku jsem usilovně přitahoval čéšku nahoru a zatínal stehna do rozkroku, až se mi z toho vyklubala velmi příjemná technika. Budu ale v laborování pokračovat, taky abych si ji zažil, ale i kdyby to byla úplná blbost, takové dřepy dělat budu.

Kdepak, velmi důležitý koncept z metodiky StrongFirst, tzv. "přezdpevnění" a "zazipování" (můj překlad) - zlepší stabilitu v jednotlivých kloubech, nastavení, techniku, sílu. Znáš mě daymoone, já jsem v zásadě pedant-suchar, se mnou moc sranda není :-) poreferuj, jak se budou dřepy lepšit.
marzochi

PříspěvekZaslal: ne květen 03, 2015 5:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sice bych tuto metodu popsal uplně jinak, ale za mě taky rozhodně doporučuji, sám od sebe jsem na to před pár měsíci přišel a techniku dřepu mi to zlepšilo o 100%. Já bych to popsal jako pózování kvadricepsů. Než se pustím do dřepu tak vždycky maximálně zatnu kvadráky jakoby směrem nahoru a ještě mi hodně pomohlo snažit se ty nohy zapózovat tak, aby co nejvíce vylezla ta vnější hlava (externí rotace+zatnutí půlek), tím se maximálně zpevním a teprve potom jdu do dřepu. V elastákách se to dá perfektně kontrolovat před sebou v zrcadle. Jestli je to uplna blbost tak mě opravte, ale řekl bych že je to víceméně to stejné.
PMKB5

PříspěvekZaslal: ne květen 03, 2015 5:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

marzochi napsal:
Sice bych tuto metodu popsal uplně jinak, ale za mě taky rozhodně doporučuji, sám od sebe jsem na to před pár měsíci přišel a techniku dřepu mi to zlepšilo o 100%. Já bych to popsal jako pózování kvadricepsů. Než se pustím do dřepu tak vždycky maximálně zatnu kvadráky jakoby směrem nahoru a ještě mi hodně pomohlo snažit se ty nohy zapózovat tak, aby co nejvíce vylezla ta vnější hlava (externí rotace+zatnutí půlek), tím se maximálně zpevním a teprve potom jdu do dřepu. V elastákách se to dá perfektně kontrolovat před sebou v zrcadle. Jestli je to uplna blbost tak mě opravte, ale řekl bych že je to víceméně to stejné.

Ano, stejný koncept, jiný popis. "Zašroubování"/"vývrtka" je mimochodem další důležitý koncept - mluví o něm jak Pavel Tsatsouline, tak kupř. Kelly Starret.
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne květen 03, 2015 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:
poreferuj, jak se budou dřepy lepšit.
Budu. Dřepy teď jsou moje priorita číslo 1. Pro nejbližší měsíce mám v plánu jim i nadále pomáhat.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Study

PříspěvekZaslal: út květen 05, 2015 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem dneska zkoušel lehčí dřepy se zatnutím a kolena v pohodě! Myslím, že při vyšších vahach to nebude jiné. Takže super! Díky !

PMKB5

PříspěvekZaslal: út květen 05, 2015 8:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

NZ :-)
Study

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem tedy zjistil, že při dřepu (hlavně čelním) mi jde pravá noha lehce dozadu a víc se vytáčí ven než levá noha - asi jak jsem se snažil napravit to přeskakování v kolenu. V důsledku toho mi sice v kolenu nelupká/nepraská, ale zas z toho mam fakt divný pocit. Když se obě nohy snažím držet stejně, tak pravé koleno zas zlobí a jen v určité poloze je ok - jenže neni lehké přesně zjistit ve které.

Z toho vyvozuji, že mám zřejmě nějakou hips dysbalanci. Co s tím? Nemáte na to někdo nějaké cvičeníčko?

MAST3R

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jestli to jso kyčle, tak goblet s páčením nebo žába by mohla pomoc, ale obrátil bych se na někoho vzdělanějšího. :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zdravá kolena Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: