Základní trénink na zvýšení fyzické síly

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Základní trénink na zvýšení fyzické síly  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Základní trénink na zvýšení fyzické síly
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Makuška

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 10:48 am    Předmět: Základní trénink na zvýšení fyzické síly Odpovědět s citátem

Ahoj všem,

moc prosím o radu nebo základní tipy kde hledat a jak sestavit nějaký základní posilovací trénink na zvýšení fyzické síly (ideálně cviky s vlastní váhou).

Cvičím pole dance pravidelně a chci se posunout dál, jenže současná fyzická síla už nestačí. Potřebuju víc síly do náročnějších prvků. Nechci růst v objemu ani přibrat na váze ať se netahám na tyči s větší vlastní zátěží, ale chci být silnější a mít větší výdrž.

Poradíte prosím jak na to??? Nějaký základní cviky čím posílit záda, ramena, ruce, břicho, nohy?? Jídelníček mám upravený výživářem, vážím 58kg, čistá hmota 46kg, měřím 163cm, %TT 20,8%, typově jsem asi ektomezomorf.

Týdně mám jeden trénink na tyči, jeden HIIT trénink spojený mimo jiné s posilováním břicha (plus v něm mám kliky, dřepy, výpady, horolezce, atd.) + 2x delší strečing a ráda bych týdně přidala 2 tréninky na tu sílu.

Moc děkuji předem za pomoc.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PMKB5

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 11:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cviky:

- kliky na jedné ruce (a progrese k nim vedoucí)
- dřepy na jedné noze (a po jejich zvládnutí se zátěží) - abys nepřibrala, jdi na obou nohách dolů, a zvedej se jen na jedné
- shyby (všechny možné varianty, a ideálně později se zátěží), a nebo přednosy

Program:

- 2x-3x týdně
- cvič variantu/progresi, kde bys dala cca. 6+ opakování, ale půjdeš jen 2-3 opakování
- 3-5 setů
- dlouhé pauzy - 3-5 minut

Dodatek

- imho bych revidoval výživový program, na pole dancingu je každé kilo navíc znát, že
Makuška

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 11:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:
Cviky:

- kliky na jedné ruce (a progrese k nim vedoucí)
- dřepy na jedné noze (a po jejich zvládnutí se zátěží) - abys nepřibrala, jdi na obou nohách dolů, a zvedej se jen na jedné
- shyby (všechny možné varianty, a ideálně později se zátěží), a nebo přednosy

Program:

- 2x-3x týdně
- cvič variantu/progresi, kde bys dala cca. 6+ opakování, ale půjdeš jen 2-3 opakování
- 3-5 setů
- dlouhé pauzy - 3-5 minut

Dodatek

- imho bych revidoval výživový program, na pole dancingu je každé kilo navíc znát, že

Děkuji moc.

Nechápu moc ty počty opakování - když dám 6 a více opakování v tom cviku, tak si ten cvik mám ztížit tak, abych udělala jen 2-3opakování???

Výživový program už jsem právě z těchto důvodů zrevidovala jednou v lednu a teď na novo - tuky musí dolů a kila musí zůstat - ne-li taky dolů (nahoru v žádným případě). Na pole dance je znát každý deko.
PMKB5

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 12:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne - dala bys třeba 5-6 (ale ne o moc více), ale dáš úmyslně jen 2-3.

Příklad: dáš max. 5 shybů, ale cvičíš série po 2-3.
Makuška

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha. Chápu. A v jaké fázi mám ty cviky ztížit (přidat progres)???

Příklad: teď dám v kuse max. 10 klasických kliků = začnu se 3kliky po 5sériích s pauzou 3-5min.

A za jak dlouho si to mám ztížit s např. přesunem rukou k sobě v tom kliku (nácvik na kliky na jedné ruce)??

Nebo je už teď 10kliků moc a mám začít s tou těžší variantou rovnou???

Btw. na shyby si budu objednávat hrazdu, ale už teď mám ozkoušeno, že zatím nedám shyb ani jeden. Jsem ostuda. Je nějaký přípravný cvičení na shyby???
PMKB5

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 1:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:

Příklad: teď dám v kuse max. 10 klasických kliků = začnu se 3kliky po 5sériích s pauzou 3-5min.

A za jak dlouho si to mám ztížit s např. přesunem rukou k sobě v tom kliku (nácvik na kliky na jedné ruce)??

- máš-li teď max po 10, cvič po 5, a rychle přejdi na těžší variantu

Makuška napsal:
Btw. na shyby si budu objednávat hrazdu, ale už teď mám ozkoušeno, že zatím nedám shyb ani jeden. Jsem ostuda. Je nějaký přípravný cvičení na shyby???

- ano - pošlu ti program v soukromé zprávě. A ano, jsi ostuda - já bych osobně na pole dance nepustil žádnou holku, co jich nedá alespoň 10, super striktních z visu :-)
Makuška

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 1:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:
Makuška napsal:

Makuška napsal:

- ano - pošlu ti program v soukromé zprávě. A ano, jsi ostuda - já bych osobně na pole dance nepustil žádnou holku, co jich nedá alespoň 10, super striktních z visu :-)

Ok, díky moc ještě jednou.

Btw. přijď se podívat na pole dance, jaké kočeny nám začínají v levelu 1. Začínaly jsme všechny stejně.....skoro jsme nevyšplhaly metr nad zem. 10 striktních shybů nedá ani majitelka našeho studia a nejlepší lektorka v jednom, která je proti nám v pole dance tak na levelu 20 (já jsem level 4).

Ale budu na tom makat. Už mě ta brzda v mé fyzické síle skutečně ........štve.
PMKB5

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
PMKB5 napsal:
Makuška napsal:

Makuška napsal:

Ok, díky moc ještě jednou.

Btw. přijď se podívat na pole dance, jaké kočeny nám začínají v levelu 1. Začínaly jsme všechny stejně.....skoro jsme nevyšplhaly metr nad zem. 10 striktních shybů nedá ani majitelka našeho studia a nejlepší lektorka v jednom, která je proti nám v pole dance tak na levelu 20 (já jsem level 4).

Ale budu na tom makat. Už mě ta brzda v mé fyzické síle skutečně ........štve.

Zesil metodou systém/úspěch, a vytřeš jim všem zrak.
Makuška

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 1:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:
Zesil metodou systém/úspěch, a vytřeš jim všem zrak.

Díky moc za ten systém nácviku.....začnu na tom makat.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 5:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:
Makuška napsal:

Makuška napsal:

Tak to žiješ v trochu jiným světě, tohle nedá ani spousta borců, natož holek, 10 super striktních shybů ti nedá ani dost holek, co se dlouho pohybují v kalistenice a mají něco nashybováno.

EDIT: A ještě k tomu pole dance, mám dvě kámošky, který jsou velice šikovný na pole dance a pochybuju o tom, že jedna z nich dá striktní shyb.
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 6:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To tučný byl vtip.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 6:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
To tučný byl vtip.

Jestli jo, tak to se potom omlouvám, můj detektor vtipu nějak zaspal
PMKB5

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gentlemen, to nebyl vtip - v gymu mojí drahé polovičky shybuje třetina až půlka ryze dámského osazenstva. Ne 10, ale jsou to "obyč" holky, co si chodí 2x týdně zacvičit, bez pole dance ambic.

Maerlyn0

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 8:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Většina by dala max. tak 3, což je od 10 hodně velkej rozdíl...
PMKB5

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 8:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

- Většina z nich dnes dá 5+
- I kdyby jen 1, je to 1 striktní shyb - což je o kolik % více než 0 tvých pole dance kamarádek?
- Svůj první shyb dávají u Justys i padesátileté paní
- A některé z nich dnes přeshybují i většinu tvých kámošů, aniž by se na kalisteniku specializovaly, protože jinak tahají těžké železo.

Kluci od nás každopádně většinou komentují "dobrý holky, jen tak dál" - ale my jsme holt jinej oddíl.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Základní trénink na zvýšení fyzické síly Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: