|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
weightlifter

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 1:14 pm Předmět: |
|
|
Jo, to já vím taky, jenže jak říkám, to tam naskáče samo, když mám dvakrát denně vepřové maso a na snídani vajíčka se slaninou...Ořechy jsou stojí nekřesťanské peníze (100g asi 3-4 libry), což je nemyslitelná cena. Po avokádu se kouknu, stejně jako po kokosovém mléku, jenže kde bych to do toho jídelníčku měl dát?
P.S.: Nepřecpávám se vůbec a problémy se zažíváním (klep klep) žádné nemám. Ale že jsou ty bílkoviny moc nad limitem, to beru..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Big Muscle

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 1:57 pm Předmět: |
|
|
Já když si dam patnáctkrát denně proteinovej nápoj, tak mi tam ty bílkoviny taky naskáčou sami  to jenom narážka na tvojí omluvu, proč tam máš tolik bílkovin
Uprav to pořádně, žádný šílenosti á la 110 g bílkovin v jednom jídle. Dej si 4-5 jídel denně, která budou obsahovat 20-40 g bílkovin + maximálně jeden koktejl po tréninku (nebo můžeš na snídani třeba koktejl s ovocem). Vyhoď tu čokoládu a čokoládové mléko a nahraď je normální stravou (jak už bylo řečeno avokádo apod.). Na tvojí váhu by mělo pro přibírání stačit nějakých 3000-3500 kcal. Na tom bych ze začátku stavěl.
A udělej si to trochu pestřejší - ne že budeš jíš pořád dokola to stejný. Nebo je tohle jenom ukázkový jídelníček a jiné dny vypadají jinak? jestli jo, tak jak?
Jak často se vážíš? Vždy ve stejnou dobu? Vedeš si nějakou evidenci, jak se ti ta váha hýbe?
|
|
| nahoru |
|
 |
Hanis
|
Zaslal: čt květen 14, 2015 2:04 pm Předmět: |
|
|
Já osobně bych například vynechal ten oběd ve formě masa a brambor a místo něj dal velký zeleninový salát s olivovým olejem a třeba tím avokádem (sýrem atd.) Ráno vynechat protein do instantních vloček. Celkově bych na snídani dal třeba jen vajíčka a slaninu+zelenina. Kokosové mléko já osobně piju po večeři ve formě shake s ovocem, například borůvky, maliny...čokoládu kvalitní s vysokým obsahem čokolády. Tuk v kvalitní čokoládě ti udělá větší službu než sračka nahoněná cukrama.
Celkově bych přidal čerstvou zeleninu, saláty...Zkusil bych přidat na tucích, ubrat určitě bílkovin a možná i zredukovat sacharidy.
Vím, že chceš přibrat, na sacharidech a bílkovinách ti to moc nejde. Třeba jsi zrovna ten typ, co přibere po kombinaci tuky+bílkoviny a minimum sacharidů.
|
|
| nahoru |
|
 |
weightlifter

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 2:09 pm Předmět: |
|
|
Tak protein tam mam jen se snídani, a ten jsem už řekl, že vyhodím. A bezprostředně po treninku si myslím, že je nutnost. No čokoladového mléka se mi moc vzdávat nechce, jsou to levné tuky a dobře mě to zasytí. Takhle můžu sníst velkou večeři a stále mám hlad : ( Takže zpět - nějaké ovoce místo toho?
Podívám se teda po nějakém tom ovoci a hodím to vždy po obědě a třeba večeři - důvod proč dávám po obědě čokoládu je, protože mám vždy hlad, tak ať se mi zpomalí trávení a mám něco jako dezert.
Jinak teda se přiznám, že takto vypadá každý den - ono když mám šestkrát týdně práci od 9-18, což znamena, že abych udělal snídani, svačinu a oběd + došel do práce musím vstávát v 7, a vrácím se domů v 18:30, nebo 20:00 když mam trenink, tak pak už člověk nemá moc chuť experimentovat a každy den udělat jiný jídelníček
Vážil jsem se co týden, teďkom jsem se naposledy vážil minulý týden v pondělí a plánuju se vážít až na konci příštího týdne. Važím se buď v pondělky nebo pátky, na začátku tréninku.
Evidenci si víceméně vedu v logu, ale váha je taková "vod-voka", vzhledem k tomu, že ve fitku je pouze stará analogická váha, takže váhu přesně na gramy a jak se hýbe bohužel nevím.
Hanis: Tvůj nápad nezní vůbec špatně, a popravdě myšlenka velkého zeleninového salátu na oběd se mi zamlouvá daleko více, než opět a zase vepřové s brambory/rýži/omáčkou...
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: čt květen 14, 2015 2:20 pm Předmět: |
|
|
Tech bilkovin je moc, o tom zadna. Je otazka, kolik tech zivin z toho jidla vlastne vstrebas a vyuzijes, protoze to hraje zasadni roli v rustu, pokud potravu snis, projde nestravena strevem a pak ji vykadis, tak vlastne telo nema z ceho rust a ty jen vyhazujes penize z okna.Proto bych se nehnal tolik za kvantitou. S bilkovinami nechod nad 140 gr. , zbytecne zatezujes telo. Sacharidy klidne trosku zvys, a nemusi to byt jen celozrne formy, ale super jsou testoviny, bila ryze, klidne bile pecivo, susene ovoce, dzusy, mussli smes, vyhod slaninu a vejce na snidani a radsi si dej nejakou granolu s mlekem a proteinem, k tomu hodne rozinek a ovoce. Na obed testoviny s masem, salat s olejem, sklenici dzusu, na svacu tousty s arasidovym maslem a cokomleko, po treninku gainer a na veceri kopu testovin s rajcatovou omackou a masem, k tomu treba pudink s ovocem a piskoty.Urcite to pujde nahoru
Naposledy upravil vlkisekk dne čt květen 14, 2015 2:27 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 2:25 pm Předmět: |
|
|
Jestli se vážíš každý týden a ještě na nepřesné váze, tak nemůžeš čekat, že ti ukáže něco normálního. Když přibereš týdně do 250 g, tak to bude ideální a na tý váze to vlastně ani neuvidíš.
Jinak zkus místo toho čokoládového mléka přidat třeba tvrdý plnotučný sýr. Já když potřeboval zvýšit kalorie u potréninkového jídla, tak jsem přidal plátek sýra na maso.
A experimentovat s jiným jídelníčkem nemusíš. Napiš si dopředu jídelníček třeba na 3 dny a ten cykluj pořád dokola. Daleko lepší než mít jenom jeden den.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: čt květen 14, 2015 2:52 pm Předmět: |
|
|
Viděl bych to takto:
Snídaně: Vejce, slanina pečivo NEBO Ty vločky+protein
Oběd: Maso +- 150g + Brambory kolem 400g + na zakápnutí nějaký kvalitní olej + salát
Jídlo v 17.30: Klidně ty toasty s tím máslem a džemem + něco málo k tomu
Po tréninku: malta + protein
Večeře: Maso +-50g + Příloha + olej na zakápnutí + salát
Myslím, že v tom jídelníčku, jak ho máš propočítaný, máš docela nesrovalosti v živinách, hlavně ten obsah bílkovin u toho masa máš střašně přestřelený, tolik bílkovin maso nemá.
Ty oleje bych volil buď olivový nebo řepkový, myslím, že cenově to vychází mnohem lépe než kokosová mléka a avokáda a ten přínos je minimálně stejný.
Nevím, jaká chceš mít makra živin, ale u těch bílkovin bych doporučoval, abys měl v každém jídle +-30g bílkovin ze všech zdrojů. To, jestli chceš přijímat více energie z tuků nebo sacharidů, to už je na tobě
|
|
| nahoru |
|
 |
weightlifter

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 3:11 pm Předmět: |
|
|
Pr!nc: Úpravy pěkné a myslitelné, ale pokud si na snídani dam jen ty vajíčka a slaninu, tak mam za dvě hodinky hlad, a kde je pak do 12 - 13te hodiny. Víceméně všechny upravy jsou akorat v otazce te zeleniny, takže zkusím namíchat nějaké saláty s olivovým olejem a uvidíme, kde to dotáhnu. Jinak počítal jsem všechno s tím, že jsem měl daný produkt a jeho nutriční hodnoty u sebe - ano u toho pork chopsu (vepřového) píšou že má 29g bílkovin na 100g. I kdyby to byl missprint, a je tam ve skutečnosti jen cca 17g bílkovin, pořád jsem hrubě přes 200g a to je furt na mě moc.
vlkisekk: Snídani takhle můžu zkusit upravit, a začínal jsem s tím tady, ale když si dám na snídani müsli, nezasytí mě a za chvíli můžu jít znovu jíst. Takovou snídani mám prostě proto, že vycházím z několika velkých jídel denně. A jestli mi to má vydržet čtyři nebo pět hodin ta snídaně, tak prostě nemůžu být na müsli.
Big Muscle: A jak se projeví plátek plnotučného sýra na kaloriich?  To je nějakých 50kcal, to mi povídej, že je nějaká změna..Ale mohl bych cihlu sýru a pár plátku si nahodit jak na oběd tak na večeři.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 4:22 pm Předmět: |
|
|
Když si dáš 5 celých vajec se slaninou, celé to přeleješ ještě 1-2 lžícemi oliv. oleje a k tomu si dáš kopu zeleniny (můžeš ještě klidně hrst ořechů), tak máš za 2 hodiny hlad?
Jinak to co ty čemu říkáš hlad není žádný hlad, to máš prostě jen vsugerované.
EDIT: To bych měl spíš hlad z té snídaně co doporučuje vlkisek
|
|
| nahoru |
|
 |
weightlifter

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 4:31 pm Předmět: |
|
|
MAST3R: 5 vajec jsem nikdy neměl, ale mívám vždycky 3 + k tomu ta slanina + instant oats a po snědení nemám hlad do té cca 12-13 hodiny. Zeleninu k tomu nejím, ale zařadím určitě. Právě proto, se mi ta vlkiskova snídaně moc nepodobá - müsli, granola, jakkoliv tomu chcete nadávat, mě prostě nezasytí.
Jinak vím, že si všichni myslíte, že hlad je vsugerovaný, ale tak nějak zapomínáte, že všude chodím pěšky - 25 minut do práce, 25 minut z práce, dělam v retailu, takže šichta = 9 hodin na nohách a pořád někde chodit. Takže si myslím, že to vsugerovaný není...
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: čt květen 14, 2015 4:57 pm Předmět: |
|
|
| weightlifter napsal: | MAST3R: 5 vajec jsem nikdy neměl, ale mívám vždycky 3 + k tomu ta slanina + instant oats a po snědení nemám hlad do té cca 12-13 hodiny. Zeleninu k tomu nejím, ale zařadím určitě. Právě proto, se mi ta vlkiskova snídaně moc nepodobá - müsli, granola, jakkoliv tomu chcete nadávat, mě prostě nezasytí.
Jinak vím, že si všichni myslíte, že hlad je vsugerovaný, ale tak nějak zapomínáte, že všude chodím pěšky - 25 minut do práce, 25 minut z práce, dělam v retailu, takže šichta = 9 hodin na nohách a pořád někde chodit. Takže si myslím, že to vsugerovaný není... |
Tak budes muset ubrat v treninku, nekde ta chyba je.Jaka byla kaloricka hodnota te snidane zalozene na obilovinach?
|
|
| nahoru |
|
 |
Hanis
|
Zaslal: čt květen 14, 2015 5:38 pm Předmět: |
|
|
Pravý hlad jsem poznal až po cca 36hodinách půstu jen o vodě a během té doby jsem měl 2x 1,5hod. tréninky. To už šla poznat malátnost, bolest hlavy atd. Teď jedu přes týden 20hodin půst a jím až večer po tréninku a hlad přes den nemám. O víkendech snídám, pak dělám 8-10 hodin na stavbě a potom až večeřím a taky hlad nemám. Prostě ten psychologický hlad mezi jídly 5-6x denně je pouze vsugerovaný. Tělo toho vydrží strašně moc, jen si to chce vyzkoušet a postupně na to zvykat. Hlavně po takoých to půstech si troufám říct, že využiju většinu potravin, které spořádám...tím pádem toho ani nemusím sníst tolik, můžu si dovolit kvalitnější suroviny...
|
|
| nahoru |
|
 |
weightlifter

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 6:00 pm Předmět: |
|
|
vlkisekk: Trénink jsem už zredukoval, ale spíše si myslím, že nepřibírám z důvodu těžkého nadbytku bílkovin. Nikdy jsem to nepozoroval, ale když jsem si to včera vše spočítal, tak prostě takové množství bílkovin je pro mou váhu naprosto mimo mísu. Takže prostě to zkusím nějak překopat, ubrat na bílkovinach, sachry zkusím zachovat a musí to nějak jít...
Hanis: Promiň, ale snažím se tady přibírát, takže určitě nějaké podobné půsty aplikovat rozhodně nebudu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hanis
|
Zaslal: čt květen 14, 2015 6:04 pm Předmět: |
|
|
No vidíš, já díky půstům sundal cca 20kg tuku ze 103 na 83kg a teď pomalu nabírám zpátky, ale v kvalitě a jsem na cca 90kg ikdyž držím půst.  Nenutím ti aby jsi držel půsty, jen se ti snažím naznačit, že méně je někdy více...
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 6:21 pm Předmět: |
|
|
| weightlifter napsal: | Big Muscle: A jak se projeví plátek plnotučného sýra na kaloriich? To je nějakých 50kcal, to mi povídej, že je nějaká změna..Ale mohl bych cihlu sýru a pár plátku si nahodit jak na oběd tak na večeři. |
Ježiš, to byl jenom příklad. Když takhle přidáš 50 kcal ke každýmu jídlu, tak ti to hodí 250 kcal/den, což už může dělat rozdíl, jestli budeš přibírat a nemusíš používat nějaký tekutý čokoládový mlíka. Ty si nech, až budeš mít 120 kg svalů
btw, užíváš nějaký další doplňky kromě proteinu? multivitamín, multiminerál? Vzhledem k tvýmu jednotvárnýmu jídelníčku a nedostatku ovoce/zeleniny může být problém i v tom.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|