Makuška - pole dance a cesta k soutěžím

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 40, 41, 42  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Makuška - pole dance a cesta k soutěžím  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Makuška - pole dance a cesta k soutěžím
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mirus

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Čtvrtek 28.5.2015

Nařizuju si odpočinek od tyče = odpoledne hodinka kardio při agility se psem.

Pátek 29.5.2015

Bolestivý leč nutný strečink = 2x 30minut Suzukiho strečing plus extra provazy, rozštěpy a placky, na závěr o zeď tzv. splity (provazy a rozštěpy) ve stojkách.

Sobota 30.5.2015

Domácí workout HIIT + Tabata, posilování s vlastní vahou (kliky, dřepy, výpady, přítahy + intenzivně břicho, prkna + gymnastická "rozcvička").

Neděle 31.5.2015

Volno.

Pondělí 1.6.2015
Bolestivý leč nutný strečink = 2x 30minut Suzukiho strečing plus extra provazy, rozštěpy a placky, na závěr o zeď tzv. splity (provazy a rozštěpy) ve stojkách.

Páni to je super, lepší než se dívat na potící se chlapy jak funí a zvedají těžký váhy. Pěkně to jedete. Držím pěsti v přípravě, palec nahoru, ať se daří.
Makuška

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky moc. V tom videu konkrétně jsou sice mladé gymnastky, ale my to drtíme podle nich stejně. Nedá se svítit - břicho je na pole dance potřeba jako .................... (nenašla jsem slušný slovní ekvivalent), tak musíme makat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Makuška

PříspěvekZaslal: čt červen 04, 2015 7:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Úterý 2.6.2015 večer:

- Do vystoupení zbývá 25 dní

- Spolu s mou kolegyní už máme téměř celý úvod na zemi - daří se nám trefovat do hudby ovšem dozvěděly jsme se, že v klubu je jako podklad zátěžový koberec (měnit už to nebudeme - prostě budem dávat pozor nebo si spálíme kolena o koberec )

- Zkouším celé první kombo na čas a poprvé ho stíhám dodělat v 30 vteřinách - YES!!

- Zkouším druhé kombo, ale stále se mi nedaří vymyslet jeho závěr aneb jak elegantně z Allegry dolů. Variant je několik:

1) buď skončit v Supermanovi, ze kterého se dá krásně sjet zády k tyči na zem

2) skončit v Allegra Splitu a nějak (zatím nevím jak) elegantně dojet na zem (foto ilustrační)

3) vrátit se z Allegry do Scorpia a z něj pak do Extended Butterfly, což mi ovšem přijde časově moc náročné

- Sepisuju nástřel třetího komba - to už po ozkoušení dvou sestav na tyči nesmí být nijak náročné, protože tyč už bude klouzat a fyzické síly budou docházet

- Musíme s kolegyňkou doladit střídání u tyče

Další trénink v neděli. Mezitím plánuju agility a HIIT plus strečing.
Makuška

PříspěvekZaslal: po červen 08, 2015 9:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neděle 7.6.2015 odpoledne:

- Do vystoupení zbývá 21 dní

- Dnes trénuju sama, kolegyňka je po Spartan Race a odpočívá, takže si dávám klasickou lekci pole dance s lektorkou a pak ještě hodinu sólo tréninku na vystoupení - ve studiu je ŠÍLENÉ horko a tyče díky tomu kloužou jako blázen,

- Beru si MP3-ku do uší a poprvé zkouším první část vystoupení od úplného začátku až po konec prvního setu - do času se jakž takž vlezu, ale chybí mi asistence se stopkami - nicméně první kombo i s úvodem mám na jistotu i když za cenu nové bolestivé spáleniny na klíční kosti z tréninku Shouldermountu, což znamená, že první kombo musí dostat chvíli pokoj a klíční kost taky

- Trénuju tedy druhé kombo: ukončení se zredukovalo na první dva způsoby tzn. buď Superman nebo Split - ve Splitu mi jaksi nedrží celá póza a nemůžu přijít na to proč (zjišťuju to až po příchodu domů, že se chytám rukou z vnitřní strany kotníku a ona se má chytat z vnější strany)

- Vyrábím si pár nových modřin na stehnech z neustálého trénování Allegry

- Začínám být trochu nejistá když vidím "konkurenci" - nějak se na vystoupení přestávám cítit. Moje kolegyně jsou krutě dobrý.

- Další trénink v úterý večer a středa odpoledne.
Study

PříspěvekZaslal: po červen 08, 2015 9:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Superman, Allegra, Split... vůbec nevím co to je, ale zní to dobře

Jinak budu držet palce za 21 dní, at se vše povede podle představ Nicméně ted ještě makej

https://www.instagram.com/studynkapetr/
Makuška

PříspěvekZaslal: po červen 08, 2015 9:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Study to jsou názvy prvků - dají se najít na fotkách výš. Tak nějak jsem tipovala, že bez obrázků to málokomu něco řekne, tak jsem sem přidala fotky těch prvků.

Když se to za 21 dní povede, dám sem video celého vystoupení.

Makám dál, ale při pohledu na konkurenci, která je o 10 let mladší, ale po tyči lozí i o rok déle než já mě občas trochu zrazuje psychika.

Nicméně - už to nevzdám.
Study

PříspěvekZaslal: po červen 08, 2015 10:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo jo, to vím, že je to nějaký ten pole dance prvek, ale jak to vypadá absolutně netuším.

Tak hlavne to nevzdávej, to že jsou mladší, automaticky neznamená, že jsou lepší. Věř si a půjde to samo

https://www.instagram.com/studynkapetr/
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: út červen 09, 2015 8:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak velká bude konkurence?
Makuška

PříspěvekZaslal: út červen 09, 2015 10:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je nás celkem 8 ve 4 dvojicích z toho 2 kočeny byly letos v hlášené do Semifinále MČR v Pole Sport.

Takže 7 kočen proti mě a ze všech mám pocit, že mě rozdrtí na prach.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út červen 09, 2015 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Me se to libi
rozhodne dbej na to, aby z toho byl zaznam a sdilej nam ho tu
Makuška

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2015 9:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Úterý 9.6.2015 večer:

- Do vystoupení zbývá 19 dní

- Procvičím lehce první kombo - je to pořád dobrý na jistotu, takže ho s ohledem na spáleninu klíční kosti nechávám být

- Vrhám se na důkladné pilování druhého komba - v zakončení vyhrává Superman tzn. přechod z Allegry do Supermana a dolů (už necítím bok a žebra)

- Zkouším si odděleně prvky třetího komba - zatím nemám představu, jestli se dá stihnout do 30 vteřin, ale snad ano

- Do třetího komba dávám z těžších prvků:

1) Jade (foto ilustrační)

- Nutno zamakat na strečingu nohou - provaz hlavou dolů je podstatně těžší, protože nijak v jeho propnutí nepomáhá gravitace (jako při zkoušení na zemi)

2) Extended Butterfly

- V botech trochu hůř drží achillovka, takže musím pilovat.

3) Kombo ukončím přes Jamillu a dolů (foto ilustrační)

- Zítra jdu trénovat s parťačkou, tak doladíme celý úvod včetně mého přechodu do prvního komba - celé moje první kombo a přechod z něj do komba kolegyně (první střídání u tyče).
Makuška

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Středa 10.6. 2015 odpoledne:

- Do vystoupení zbývá 18 dní

- S parťačkou zkoušíme napřed samostatně úvod - první pokusy vypadají dost komicky, protože nejdeme stejně - pilujeme tedy dál až se nám to jakž takž daří

- Po základním natrénování úvodu dochází na zkoušku úvodu + mého přechodu do prvního komba, což znamená další týrání mého namoženého ramene a spálené klíční kosti. Ve výsledku jsem se stejně nevyhnula trojímu opakování prvního komba a pak mě zastavuje docela ostrá bolest celého ramene a loktu pravé ruky a bolestí dochází i na slzičky.

- Okamžitě tedy přestáváme s tréninkem mého prvního komba - dávám pauzu a odhodlávám se zkoušet celé druhé kombo, JENŽE...... rameno nedovoluje plynulé přechody mezi prvky i když jsou to prvky, ve kterých není to rameno stěžejní....začíná to bolet jako čert plus se díky téměř nulové síle v postižené pravé ruce přidávají další naraženiny a modřiny jiných částí těla a komba vypadají všelijak - jen ne elegantně.

- V totálním nas**ní tedy trénink vzdávám - tělo hlásí přetrénování a nedá se dělat nic.

- Do neděle vyhlašuju pauzu - budu strečingovat těžší strečing nohou.

- Po cestě domů už pravou ruku téměř necítím a loktem mi projíždí neustále bodavá bolest.

- Večer mažu celou ruku Ibalgin Gelem a slibuju si odpočinek.

- Další trénink odkládám až na neděli.

P.S. Dnes (čtvrtek 11.6.) už rameno a loket vysloveně nebolí, ale i v klidové poloze (ruce položené na stole) mi v místě tricepsu (zkrátka v půlce horní poloviny paže) pulzuje sem tam bodavá bolest jakoby uvnitř u kosti - neví někdo co s tím???
Makuška

PříspěvekZaslal: po červen 15, 2015 7:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neděle 14.6. 2015 odpoledne:

- Do vystoupení zbývá 14 dní

- Rameno ještě není 100%-ní

- Dávám si klasickou lekci s instruktorkou a pak trénink na battle

- Zkouším celé druhé kombo na čas - mám ho za 28 vteřin - YES!!!

- Musím nutně pořádně dopilovat přechod z Allegry do Supermana - ještě pořád to není ono a pořád to vypadá, že někde zapomínám nohu nebo ruku a že se do toho nemůžu nasoukat - zkrátka musím přechod zrychlit

- Zkouším třetí (a poslední) kombo....trošku si s ním hraju - nevím jestli v něm nechat Jade nebo raději Chopstick

- V Jade zřejmě nedopnu nohy do rovna a tak nevím jak to bude vypadat, do Chopsticku se zase jinak leze, takže bych musela předělat třetí kombo trošku... No nad tím můžu laborovat v úterý.

- Další trénink úterý večer - to už by měly dorazit oblečky pro mě a kolegyni.

- Přemýšlím, jestli je vůbec potřeba zkoušet a vymýšlet minutová komba na finále.....nedělám si velké iluze o postupu.
Makuška

PříspěvekZaslal: čt červen 18, 2015 7:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Úterý 16.6.2015 večer:

- Do vystoupení zbývá 12 dní

- Při tréninku s kolegyňkou zjišťuju, že Jade si dala do komba i ona a tak měním celé třetí kombo - paradoxně ho mám vymyšlené během minuty (zůstane v něm Chopstick) a ozkoušené během 10 minut....proč to takhle jednoduše nešlo na začátku??

- Znovu piluju přechod z Allegry do Supermana - posun tam je, ale ještě pořád to není ono

- Stopujeme si vzájemně komba s kolegyňkou a vymýšlíme přechod mezi jejím prvním a mým druhým kombem

- Rameno je relativně v pořádku, tak jen pro připomenutí dávám na konec tréninku první kombo

- Majitelka studia nám oznamuje, že finále nebudou dva vstupy po minutě, ale jeden vstup minutu a půl (takové malé celé vystoupení) - začínám fakt doufat že nepostoupím, protože nemám ani vágní představu o tom, co se dá dělat minutu a půl u tyče.

- V příštím týdnu budeme mít generálku, kde bude možnost si sjet celé vystoupení od začátku do konce

- Dnes dorazily oblečky na poštu, odpoledne bude zkouška

- UŽ BYCH SE FAKT MĚLA PŘINUTIT KE STREČINGU!!!!
Makuška

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 7:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neděle 21.6. 2015 odpoledne:

- DO VYSTOUPENÍ ZBÝVÁ UŽ JEN 7 DNÍ A 2 !!! TRÉNINKY

- začínají se projevovat opravdové nervy - komba se mi najednou nezdají dost dobrý, dost vychytaný, já dost flexibilní, přechody jsou kostrbatý

- trénuju proto 2 hodiny - nejdřív klasika lekce s lektorkou, pak čistě trénink na vystoupení

- první dvě komba jsou jakž takž (což rozhodně není dobrý), třetí kombo ještě vychytávám - přidávám do něj Bohyni

a uvažuju ještě o přidání Twisted sister Elbow Grip

- ve středu 24.6. nás čeká generálka - vystoupení vcelku nám přijde zkouknout majitelka našeho tanečního studia a vychytáme poslední detaily

- máme s kolegyňkou ozkoušené kostýmy, které díkybohu sedí dobře

- v příštím týdnu mezi jednotlivými tréninky nastupuje ještě nejtěžší protahování z celé přípravy - denně minimálně hodinu provazy, rozštěpy, záda, mosty, ramena apod.

- od středy až do vystoupení už nebude žádný trénink (zákaz od naší hlavní trenérky a majitelky studia - má už u všech vystupujících strach z přetrénování a má pravdu - nejraději by jsme na tyči momentálně všechny bydlely)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Makuška - pole dance a cesta k soutěžím Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 40, 41, 42  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: